Volwassen Engelse bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vicky van passenvicky van passen

honden foto van vicky van passen

Hallo allemaal
Onze Engelse bulldog Jules is 6 jaar oud en doet geen vlieg kwaad. Hij is niet dominant naar andere honden toe, hij houdt alleen niet van katten in de tuin.
Net als alle puppies hebben we hem zindelijkheidstraining gegeven en dat is altijd maar met gematigd succes geweest. Ondanks dat we hem op regelmatige tijdstippen uitlaten, blijft hij in huis doen, zowel plassen als kakken! Nu wisten we wel dat 100% zindelijkheid niet van dit ras te verwachten is, maar de frequentie waarmee hij het doet is de laatste jaren toegenomen. Er mankeert fysiek niks aan, nooit cherry eye gehad, geen overgewicht, geen ziektes gehad en geen operaties. Gelukkig!

Wanneer hij net uitgelaten is begint het, hij doet dan nogmaals zijn ronde tegen de planten op het terras waardoor er al meerdere planten aan hebben moeten geloven. Zijn ruimte die hij buiten krijgt is daardoor ook beperkt omdat het anders een full-time job wordt om alle potten en terras vrij te houden van plas en stank. Niet echt aangenaam om buiten te eten.

Elke avond rond 23u laten we hem voor het slapengaan nog even buiten, zijn drinkkom wordt weggenomen omdat hij ongeveer 3 à 4 keer per week binnenplast of ....
We hebben geprobeerd om hem in een bench te zetten snachts maar ook hierin doet hij het. Een kussentje of deken is afgeschaft omdat hij daar steevast op plast en het lijkt wel of hij daarvoor zelfs niet rechtstaat. Gevolg elke dag het dekentje en de hond wassen! Een hond die zijn eigen plekje bevuild hebben wij nooit eerder gezien.

Hij is niet onze eerste hond en mijn man en ik zijn van mening dat je een hond voor het leven hebt, hem wegdoen vinden we geen optie. Maar het dweilen en opkuisen voor je de kinderen naar school brengt en zelf moet gaan werken is er met momenten echt teveel aan en het plezier van een hond in huis gaat er vanaf.

Mijn man doet ploegenwerk en is dus meestal overdag thuis, het is dus niet zo dat hij te vaak alleen zit. Aandacht tekort in een gezin van 6 zal ook het probleem niet zijn.
We hebben Jules uit het nest mee naar huis genomen, dus er is ook niks met hem gebeurt dat we niet weten maar wat is dan het probleem of is dit gewoon pech?
Tips, ervaringen en advies zijn van harte welkom!
Groetjes

honden page profiel M.M.

honden foto van M.

Wat ik mee gekregen heb is om van pup af aan eerst in de bench kranten te leggen zodat de pup weet waar hij zijn behoeften moet doen. Daarna langzamer hand de kranten verplaatsen naar buiten. Bij ons is dat in eerste instantie ook een probleem geweest maar ze weet nu ook dat ze naar buiten moet om te plassen.

Ik hoop dat dit iets helpt!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Is hij hiervoor al bij de DA geweest? En is hij gecastreerd? Doet hij op regelmatige of onregelmatige tijdstippen zijn grote boodschap? Hier bij ons zijn het altijd 2 hoopjes in de morgen :-)

Bij de onze was het niet zo heel moeilijk om hem zindelijk te krijgen. Als wij werken waren lagen er kranten aan de deur naar de tuin mocht hij nodig moeten. En tussendoor kwam iemand hem buiten laten.

In de tuin heeft hij ook een aparte plek waar hij enkel daar zijn behoefte mag doen. Ook van pup af aan aangeleerd. Maar de onze heft nooit zijn poot op. Zelfs buiten op straat gaat hij in de goot zijn behoefte doen. Nooit op het voetpad of tegen de huizen.

honden page profiel vicky van passenvicky van passen

honden foto van vicky van passen

Bedankt voor de tip! Het zijn de basisbeginselen van de zindelijkheidstraining en zo hebben wij het Jules ook geleerd, maar nogmaals met gematigd succes. Het was zelfs zo dat als hij vroeger een berisping kreeg er steevast een drol in de gang te vinden was dat doet hij gelukkig niet meer. Het gebeurt altijd in de ochtend en niet elke ochtend. Het heeft geen medische oorzaak want hij is kerngezond. Hij is ondertussen 6 en het lijkt met de jaren steeds erger te worden... hij weet het maar al te goed waar hij het moet doen dat zie je aan zijn houding wanneer het gebeurt is. Misschien was de vraag niet duidelijk genoeg en zal ze daarom anders stellen waarom doet hij het? Hij slaapt in het washok van dag één, het is dus niet zo dat hij daar ligt omdat hij vaak binnenplast. Geef hem een dekentje of laat iets rondslingeren hij ligt er bovenop en plast erop. En nogmaals hij heeft geen dominant karakter!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Is er in de laatste periode (wanneer het erger werd) iets gebeurd in zijn omgeving? Iets veranderd in huis of in het gezin?

honden page profiel vicky van passenvicky van passen

honden foto van vicky van passen

@ kristina nee hij is niet gecastreerd, volgens de DA mankeert er fysiek niks aan hem. Ooit had ik zijn mand verzet naar een andere plek. Drie weken lang elke dag een drol. De dag dat we zijn mand terug verhuisde naar zijn vertrouwde plek niets meer van karakter gesproken! Daarom denk ik dat het iets psychisch is maar wat??? We komen er maar niet achter.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik weet dat een reu van iemand echt overal zijn poot omhoog deed om een plas achter te laten. De onze is wel gecastreerd dus echt zelf ervaring heb ik er niet mee. 

Dan heeft hij precies toch last van veranderingen. Misschien heeft iemand hier daar nog meer tips over.

honden page profiel vicky van passenvicky van passen

honden foto van vicky van passen

Nee, hij volgt elke dag hetzelfde ritme qua buitengaan. Niet altijd dezelfde wandeling. Hij komt in contact met andere honden. De ene dag gebeurt het en de andere dag niet ookal heeft hij beide avonden voor het slapengaan nog buiten geweest. In het gezin of huis is er ook niks veranderd.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik weet hoe vervelend zoiets kan zijn. Wij hadden dit met 1 van onze katten. Ondertussen is ze gestorven en ben ik er zeker van overtuigd dat het iets met elkaar te maken had. Zij plaste ook steeds voor de deur. En tegen het einde begon ze ook poepjes overal te doen, zelfs waar ze lag.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn oude EB was echt 100% zindelijk! Kon zelfs heel lang alleen thuis blijven, zonder problemen of ongelukjes.

Toen hij wat ouder werd, zo rond zijn 7e, begonnen bij mij ook de problemen.. Onzindelijk, al was hij net uit geweest, toch midden in de huiskamer gaan zitten poepen bijvoorbeeld. Ben ook met hem bij de DA geweest, niets te vinden..
Op een gegeven moment begon het me op te vallen dat ik erg de indruk kreeg dat hij lang niet altijd meer wist waar hij nou precies was. Hij kon bijvoorbeels lekker liggen slapen, wakker worden, van zijn stoel springen om vervolgens midden in de kamer raar rond te gaan staan kijken. Vaak begon hij dan ook te blaffen.
In deze tijd heeft hij ook aanvallen gekregen, leken heel erg op epilleptie, was de DA met me eens. Hem nog eens van top tot teen onderzocht, niets te vinden. Pillen voor gekregen, maar de aanvallen bleven komen. Soms had hij er dagen geen, dan weer 5 op een dag..

Dat gevoel van, hij weet niet precies waar hij is werd ook steeds erger,zelfs tijdens het wandelen kon hij ineens rond gaan staan kijken, van 'waar ben ik in godsnaam?' Ik had het vermoeden dat hij dement aan het worden was (daar past ook het in huis plassen en poepen in)dus terug naar de DA..
Deze deelde mijn mening, maar daar is niet erg veel aan te doen, je kunt het remmen, maar niet stoppen. De DA heeft Buck nogmaals onderzocht en kwam tot de conclusie dat zijn hart erg slecht klonk. Niet de hele tijd, maar toch regelmatig. Hij had dit nog niet uitgesproken of Buck kreeg daar in de behandelkamer een aanval. De DA heeft daarna zijn bloeddruk gemeten, want zijn tong werd blauw, bleek bijna geen bloeddruk meer te hebben. Hij kreeg die aanvallen waarschijnlijk door de hartritme stoornissen, waardoor hij geen zuurstog in zijn hersenen kreeg..
Met pijn in mijn hart heb ik toen terplekke besloten dat het beter was hem in te laten slapen, dat was op 1 mei j.l. een paar dagen voor zijn 9de verjaardag.

Ik typ dit hele verhaal niet om je bang te maken, maar om je te vragen om Jules goed in de gaten te houden, helaas worden deze honden met 6-7 jaar vaak ineens heel snel oud. Onzindelijkheid kan dus vele redenen/oorzaken hebben, zeker als hij verder wel altijd (redelijk)goed zindelijk geweest is. Heb je bijvoorbeeld al eens laten testen op suikerziekte? Drinkt hij ook meer dan hij voorheen deed? Hij zou ook incontinent kunnen worden, je zegt dat hij soms niet eens opstaat om te plassen?

Heel veel sterkte met Jules, en nee, elke dag meerdere keren moeten dweilen is niet leuk!!

honden page profiel vicky van passenvicky van passen

honden foto van vicky van passen

Van dit verhaal schrik ik toch wel. En het was net dit waarnaar ik op zoek was. Want er gaan een hele hoop belletjes rinkelen... Raar gedrag vertoond hij idd meer sinds anderhalf jaar. Bv letterlijk in de hoek van een kamer gaan zitten staren naar de muur, alsof hij gestraft is. Hij reageert ook niet altijd als je hem dan roept. Wij dachten (en lachten) hiermee zo van hij is weer koppig, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat er meer aan de hand is besef ik nu. We zullen hem alvast goed in het oog houden! Bedankt voor je verhaal!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Haha, dat in een hoek gaan staan deed Buck inderdaad ook, met zijn kop in het hoekje gedrukt alsof hij stond te wachten tot de muur aan de kant ging. Hij deed dit al heel lang, als jonge hond al, daar heb ik eigenlijk nooit echt iets achter gezocht.

Op het laatst stond hij bijvoorbeeld ineens bij de verkeerde kant van de deur, als de deur aan de rechterkant opengaat (al jaren!) ineens naar de linkerkant staan kijken en niet begrijpen waarom hij niet naar buiten kon, of hij stond bij de kelderdeur in plaats van bij de voordeur..
Of bij de verkeerde auto, terwijl hij autorijden zo leuk vond dat hij precies wist welke auto van 'hem' was.

Ik vrees dat, als er verder medisch niets mis met heb is (of lijkt, want ze zijn taai) je het in huis plassen zult moeten accepteren en gewoon moet gaan genieten van de tijd die je nog met hem hebt. Kan nog best een hele tijd zijn hoor, er zijn bullen die 12 jaar worden, maar volgens mij zijn die redelijk zeldzaam. Geniet lekker van hem, maar blijf hem goed in de gaten houden!

Oja, moet zeggen dat Jules in zijn gezicht best een beetje op Buck lijkt! Kijk maar eens naar de foto's in mijn profiel, alleen was Buck donker gestroomd waar Jules geel is..

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ben eigenlijk toch even nieuwsgierig hoe het met Jules gaat?

debbie (Gast)

mijn engelse buldog is een teefje van 3jaar vanaf 10 weken zindelijk

ik ga vandaag een nieuwe mand kopen plast ze toch in de mand 

ik snap er niks van heeft ze nog nooit gedaan

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" mijn engelse buldog is een teefje van 3jaar vanaf 10 weken zindelijk

ik ga vandaag een nieuwe mand kopen plast ze toch in de mand 

ik snap er niks van heeft ze nog nooit gedaan "

 



Zou je a.u.b niet oude topics naar boven willen halen?
Dank je

Volgende forumvraag: DAP of ander kalmerend middel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^