Uitdaging, moe maken van jachthonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Hoi,
Inmiddels zitten wij op cursus en moet mijn Twitter zich steeds voorbeeldiger gedragen. Snuffelen, trekken, uit haar dak gaan mag niet meer maar.................
Hoe zorg ik dat ze toch het enorme jachtinstinct wat in haar zit kwijt kan?
Zijn daar spelletjes ofzo voor die je thuis kunt doen?

Groetjes,
Anneke

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

kattenhengeltje, maar dan een beetje groter: flirtpole 
is niet alleen leuk voor jachthonden ;-)

tegenwoordig zijn ze makkelijker verkrijgbaar, ik heb er nog eentje gemaakt van een longeerzweep (voor paarden) en een oude handdoek. hellaas voor mij had Nyx er alleen binnen oog voor en dat was nou net niet de bedoeling...

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Speuren!

Eigenlijk is dit niet persé jachthondenwerk maar geschikt voor elke hond met neus ;-)

Bij speuren komen de kwaliteiten van de hond pas echt tot zijn recht, het is voor het koppie zeer intensief en je stimuleert hier niet persé jachtdrift mee wat ik zelf juist beter vind want jachtdrift is iets wat ik zelf goed zou coördineren m.b.v. een jachtcursus o.i.d. want jagen is iets wat niet overal zomaar mag en wat je ook niet wilt dat je hond overal maar doet.

Speuren kan je in huis wel een beetje oefenen door iets te verstoppen, wat je hond moet gaan zoeken. Maar dit is al snel te makkelijk voor je hond waardoor het niet meer intensief is. Wat ik nu doe is praktijkspeuren. Ik heb een paar lessen gehad en nu doen we het zelf m.b.v. het boek "iedere hond kan speuren". We hebben walky-talkys aangeschaft en gaan aan de slag in het bos. Erg leuk en mijn hond en ik genieten met volle teugen! We zijn alleen nog op zoek naar een ander baasje + hond die dat ook willen doen zodat mijn vriend niet steeds in het bos hoeft te gaan zitten... O-)

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Jachttraining, apporteren, zwemmen... Ik weet niet hoe oud Twitter is, maar anders is fietsen een optie?
Hier wordt bijna dagelijks geapporteerd en gefietst... Helaas zwemmen even niet ivm een hotspot.. Maar wanneer dit over is wordt er ook meerdere keren in de week gezwommen! :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Jachttraining, misschien, ja..

Cosmic heeft ook een enorm jachtinstinct. Zij vindt het leuk om achter dingen aan te jagen, maar.. ik ben niet snel genoeg.. Mijn nieuwste uitvinding? Haar favo speeltje aan een touw achter de fiets hangen, een lang veld opzoeken, en met je fiets over dat veld gaan crossen en je hondje achter het speeltje aan laten lagen ;-)

Cosmic en ik doen ook aan speuren, maar ik heb niet echt het idee dat dat voor haar heel veel doet. Cosmic is half-windhond dus gedeeltelijk zichtjager. Ze gebruikt haar neus niet zo veel ;-)

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Jachttraining gaat juist niet om het achter dingen aan jagen... Als je een goeie jachttraining hebt, dan gaat het juist om apporteren, schotvast zijn, reageren op je commando's, het wild ophalen... Bij een jachttraining wordt niet geleerd om achter het wild aan te gaan en dit kapot te bijten of iets dergelijks.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat weet ik. Waarom denk je dat ik dat suggereer? O-) *leest d'r eigen post nog even drie keer na*

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Hmm... Aanname van mijn kant! 
Waarschijnlijk omdat ik jachttraining en achter iets aan jagen in 1 post zag staan... ;-)

Volgende forumvraag: Pup kauwt de bank kapot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^