Puppy 6 en half maanden oud, help puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Onze pup bella , is bezig met puber, zij grawe gaten, val schoenen aan, huil als wij weggaan, maar niet als wij weggaan, kou aan de deurkozijnen, kou aan de speelgoed van mijn dochter, wat moet ik doen, verder is zij lieve hondje en dan grom zij nog als iemand nabij mij komen, als zij bij mij zitten. Is dat ook normale gedrag.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat moet je doen als je hond zich plots geheel anders gedraagt dan normaal? Eerst en vooral even nakijken of er lichamelijk wat kan schelen. Het kan zijn dat de hond pijn heeft (nog een tand die moet doorkomen? Oorpijn?), of dat ze loops gaat worden en door de hormoonveranderingen zich anders gaat gedragen.
Zijn het alleen maar wat puberkuren, dan blijf je gewoon rustig en eindeloos geduldig duidelijk maken wat jij goed en gewenst gedrag vindt (en wat niet). Soms is het nodig bepaalde trainingen even te herhalen (zoals het alleen-blijven, even weer opbouwen). Maar met rust en geduld bereik je heel wat! ':-)

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Hoe weet jij als de pup loop is als ik mag vraag, want bella jank ook nu tussendoor, ik denk als ik morgen niet goed met haar kunt zien moet ik maar de dierenarts, ik had gekijk zij poep nog, maar ik zien daar is tandjes aan het uitkomen, en zij lek vooral bij haar privaat delen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik het goed begrepen heb, is ze dus tandjes aan het wisselen? 
En ze likt veel aan haar vulva? Het kan dat ze dan loops is of moet worden, het kan ook dat ze juveniele vaginitis heeft. Zie je wel es geelgroene druppeltjes aan haar vulva hangen?
Als je niet zeker bent, maar je hebt het vermoeden dat er lichamelijk wat scheelt, is het altijd geruststellend om de DA eens te laten meekijken. Beter een keertje te veel dan te weinig.

Loopsheid kondigt zich bij elke hond anders aan. Bij de ene zie je eerst de vulva zwellen, en daarna komt de bloeding. Bij de andere is er eerst bloedverlies, en komt de zwelling pas later. 
Bij mijn honden is het duidelijk dat de loopsheid eraan komt door gedragsveranderingen: ze worden aanhankelijk, piepen snel, zijn sloom en snel moe, en gaan putten graven in de tuin. Deze periode kan varieren van enkele dagen tot enkele weken. Dan worden ze misselijk 's ochtends en gaan ze gal overgeven en enkele dagen later: tadaa! Bloeddruppeltjes!

Volgende forumvraag: Myla een weekje thuis...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^