Dobby, tóch niet zo eng!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb een goede vriend, al sinds de middelbare school, die de afgelopen 9 maanden in Zweden heeft gestudeerd. Na zijn terugkomst heeft hij Cosmic één keer vluchtig gezien. Hij is bang voor honden, maar voor Punk niet echt meer.. Mijn ex vond het een goed idee om Punk vorig jaar bij hem op schoot te kwakken in de hoop dat hij over zijn angst heen kwam. Misschien niet de beste manier, maar het heeft wel gewerkt. Hij is niet meer bang voor Punk, ook niet gek op d'r, maar hey, niet meer bang. Maar Cosmic.. da's een ander verhaal.

Vandaag zouden we in de stad een hapje gaan eten, maar dat kon wegens omstandigheden niet doorgaan, dus vroeg hij of ik bij hem thuis pizza kwam eten, maar dan wel op zijn kamer want zijn ouders waren thuis, etc. Dus ik zei, uhm, ik heb hier een hele flat.. Jaaaa maar jij hebt honden. Ik had hem beloofd dat ik Cosmic vast zou leggen. Zo gezegd zo gedaan, toen hij binnen kwam lagen Punk en Cosmic netjes in hun mand te kluiven, Cosmic aan een riem die vast zat. Na het kluiven ging Punk wat drinken, en dat wilde Cosmic ook wel, alleen kon die natuurlijk niet bij de drinkbak.. Dus ik zei dat ik haar even los liet om te drinken, en dat ik haar vast zou doen als ze vervelend zou doen, Cosmic gaat nogal graag op mijn visite zitten..

Dus Cosmic ging wat drinken en liep daarna naar de bank waar die vriend van me op zat. Meteen zag ze dat hij dit eng vond, een reactie die ze niet gewend is, want iedereen duwt haar óf weg, óf aait haar. Ze bleef dus verbaasd op de grond naar hem zitten kijken. "Oh, ze springt niet!". Opluchting bij die vriend van me, maar Cosmic zag direct dat hij wat "ontdooide" en klom voorzichtig op de bank naast hem. Hij verstijfde weer, dus Cosmic bleef weer netjes zitten kijken. "Aaaaahhh, ze heeft echt een super schattig koppie!". Hij ontdooide weer, dus Cosmic ging naast hem liggen en legde haar kopje op zijn schoot, heel rustig. "Kan ik haar gewoon aaien?". Yep! Cosmic lag heerlijk te genieten en hij bleef maar zeggen hoe schattig en lief ze was en dat ze op Dobby (van Harry Potter) lijkt. Ik was hierdoor een béétje beledigd, maar vooruit. 

Ik vond het super leuk om te zien hoe hij bijdraaide en Cosmic tóch wel lief vond. En ook om te zien hoe voorzichtig Cosmic met hem was. Vanmorgen zat ze nog bij een vriendin, Pauline, in d'r nek, namelijk.. ;-)

Doen jullie hondjes dat ook? Harten van niet-hondenliefhebbers laten smelten?

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Aaaaahw ;-), zo aandoenlijk!
Cosmic is een hartenveroveraarster (ofzo)!

Odi kan dat niet, harten van niet-hondenliefhebbers laten smelten... Hij vertelt ze vaak precies waarom ze bang moeten zijn voor hem.
Vanmiddag weer, er kwam een monteur die bang was voor honden. Ik heb hem verzekerd dat ze niets deden als hij ze negeerde, dus dat deed hij ook netjes. Roept hij me ineens (ik was boven) dat mijn hond naar hem gromt. HUH?!
Ik liep naar beneden, maar Odi stond gewoon vriendelijk te kwispelen en liet helemaal geen tanden zien of geluid horen. Maargoed, die man hoort niet in zijn huis, dus waarschijnlijk vond hij het raar dat die man er alleen liep. Ik moest dus constant achter de arme man aan lopen, zodat Odi hem met rust liet.

Ook de buurman was in het begin bang van hem. Als hij de buurman zag, moest hij keihard bij het tuinhek staan blaffen. Toen de buurman zomaar de tuin in stapte, gaf Odi een hap als waarschuwing dat dit zijn terrein was en dat er niemand was om de buurman te verwelkomen. Sinds dat moment was hij bang. Tegenwoordig niet meer. Als Odi dan weer eens bij het tuinhek staat te loeren, komt hij zelfs bij het hek staan om Odi te aaien.

Maar oh, Odi bevestigt precies de angst van die mensen. Terwijl hij niets doet, hij waarschuwt alleen dat hij zijn territorium ten alle tijden zal beschermen...

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy 3 doggies

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Ja hoor :-) Vriendin hield niet echt van honden, was er bang voor. We waren alleen thuis met Pepsi en hij kwam op mijn schoot & zij naast me. Ze bekijk hem en elke keer dat hij bewoog verstijfde ze. Heel stiekem ging meneer een centimeter naar haar, wat ze nog niet door had door ons gesprek O-) Op een moment legt meneer zijn poot op haar knie, en houd zijn kopje scheef, 1 oortje omhoog, 1omlaag. Och dan smelt je en zij ook :-D Ze heeft hem geaaid en hij heeft op haar schoot geslapen :-D

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wow, geweldig dat ze dat zo aanvoelt en er ook op in gaat :-D Blij dat er weer iemand van een hondenangst af is. Hoe komt het trouwens dat hij bang is voor honden? Slechte ervaring gehad ofzo? 
Maar het is dus een leuk weerzien geweest. En ondertussen nog een lekkere pizza gegeten! :-D
Maarreuh, wel oppassen dat hij Cosmic geen sok ofzo geeft hoor.. :-D

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger 3 doggies

honden foto van Inge & Danger

Dewan laat mensen duidelijk merken als ze niet welkom zijn, vreemde die doorlopen pakt hij in zijn arm vast hij bijt niet door maar laat wel merken van tot hier en niet verder.. doen ze dat toch dan weet ik het niet ;-)

Bram is anders, die is erg blij maar laat het toch wel merken als hij het er niet mee eens is en beschermt je ook goed.

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

Lizzy is te enthausiast dat ze volgens mij niet merkt of mensen haar niet leuk vinden of angstig zijn.  Mooi om te lezen dat Cosmo zo invoelbaar kan reageren

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik was eigenlijk wel verbaasd over haar gedrag. Normaal dendert ze gewoon bij iedereen op schoot..

honden page profiel IzaIza 3 doggies

honden foto van Iza

Kijk, dat zijn mooie verhalen. Vaak ben ik ook apetrots op Iza als mensen zo leuk op haar reageren. Dat zijn echter niet zozeer bange mensen.

Nu heb ik juist wat anders meegemaakt.. In het losloopgebied bij ons in de buurt had ik haar uiteraard mooi losgelaten. Er stonden een opa en oma met twee kindjes bij de rivier met een broodzak de eendjes te voeren. Iza liep er nieuwsgierig heen. Ze deed letterlijk helemaal NIETS fout! Sprong niet, pakte geen brood oid, keek en rook slechts. Toch waren de kindjes bang en begonnen te huilen. Die mensen schreeuwen en sla bewegingen maken naar m'n hond! En ik kreeg commentaar dat m'n hond naar ze toe liep. Toen ik antwoordde dat het een losloopgebied is, en als ze bange kinderen bij zich hebben, ze beter naar een stuk kunnen gaan waar honden níet los mogen lopen, en dat ik het niet prettig vond dat ze zich zo opgefokt naar m'n hond gedroegen, vonden ze mij brutaal! ;-) Zucht.....

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Oh ja, dit heb ik ook eens meegemaakt.. Inderdaad, ga een tiental meter verderop van de route af zitten..

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Keeto is vaak geen hartensmelter 
Wanneer mensen hem mijden omdat ze bang zijn gaat hij ze aanstaren, wanneer die mensen zelf wel een hond hebben (vaak met kleine hondjes) geeft hij ze een reden om bang te zijn en gaat hij flink staan blaffen.

Wanneer bange mensen hem willen aaien is het een schat hij laat zich overal aaien... maar staat er wel bij alsof hij zich enorm verveeld :P

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella + 3 doggies

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Wat super schattig van Cosmic! Ze kunnen dus veel beter signalen lezen dan wij ;-) Maarja dat wisten we allang! Ze heeft ook wel een heel schattig snoetje

Hier heb ik er ook zo een, iedereen wordt helemaal verliefd op Laika, al mijn vrienden vinden haar het leukst.
Zij is de populairste van het stel en weet precies hoe mensen om haar pootje te winden.

Zelfs mijn oom... Hij had een gruwelijke hekel aan honden, noemde ze stinkende poepmachines. Ja en toen moest ik bij mijn oom en tante komen wonen. De hond mocht absoluut NIET mee en moest bij een andere tante. Ik kwam bij mijn oom en tante aan, met hond. We moesten eerst even eten, daarna zou Laika opgehaald worden... In een uur tijd had ze hem helemaal om. Ze mocht blijven (we hebben daar 4 jaar gewoond) en op een gegeven moment ging hij haar maar al te graag uitlaten, grote vent van 2 meter met een mini jack, en optillen als er een grote hond aankomt (want het is mijn schatje zei hij dan :P)

Toen ik ging samenwonen met mijn vriend, mocht ik haar bijna niet meenemen :-D
En als ik nu op bezoek kom, kom ik er niet in zonder Laika :P

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, wat een leuk verhaal! :-D

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Was Joppe ook maar zo voorzichtig. De meeste mensen, bang voor honden of niet vinden hem altijd zo lief. Maar Joppe heeft de eigenschap om tamelijk ontstuimig te laten zien dat  men echt niet bang voor hem moet zijn. Hij springt naast iedereen op de bank, en begint hen vol overgave af te likken.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ahh dat is wel heel lief! ;-)

Flex had altijd zo'n techniek. Die kon mensen die over de schutting klommen voor Chihuahua's nog laten ontdooien en ze verliefd op hem laten worden.

Faya is zelf te onzeker daarvoor. Ze is of heel blij om je te zien (maar er komt nogal wat hond op je afgestormd) of ze vind je eng en dan heb je twee opties. Ze komt bij mij zitten en gaat grommen op afstand of ze gaat je staan bedreigen recht voor je neus.

Die heeft de techniek andersom. Die krijgt mensen die normaal niet bang zijn voor honden nog op de kast. ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Net was mijn begeleider hier, ze is niet bang maar ook niet echt fan van honden. Cosmic sprong bijna direct bij haar in d'r gezicht.. Had het advies gekregen van de hondenschool om haar vast te leggen omdat ze niet op commando in haar mand blijft, dus zodoende. Ze heeft het hele gesprek zitten gillen en blaffen, en wij maar ons uiterste best doen om haar te negeren.. Lastig!

Stom, dat ze gisteren zo voorzichtig en rustig was, en nu zo extreem opdringerig..

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Ach wat een heerlijk hondje zeg. Hier ook zo een die gaat eerst iedereen van een afstandje bekijken en kwispelen zodra ze ziet dat ze ontdooien ooh dan is ze er als de kippen bij.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Jeetje...wat is Cosmo een slimme ondeugende hond.
Dat hij op DIE manier met die vriend omgaat??? Dat is echt bijzonder;-)

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik moest om dit stukje even lachen " Cosmic lag heerlijk te genieten en hij bleef maar zeggen hoe schattig en lief ze was en dat ze op Dobby (van Harry Potter) lijkt. Ik was hierdoor een béétje beledigd, maar vooruit" Een familielid kwam hier toen ook en Bren was net geknipt... hij kwam binnen en zei : het lijkt Gremlin wel! Voelde me ook wel beledigd.. maar aan de andere kant.. Gremlin is juist schattig! ( vind ik dan)  Ik weet nog wel ik jarig was toen ik nog op de basisschool zat, een meisje was echt bang voor honden, ze vertikte het om Bren een kans te geven. Voor de rest heb ik het nog nooit meegemaakt dat iemand bang was voor honden, niet in mijn omgeving in ieder geval.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat een mooi verhaal !;-) Wat lief van Cosmic!

Lobbes heeft hier voor altijd een plekje voor andere hondjes vrijgemaakt in het hart van mijn vriend  kun je wel zeggen. Mijn vriend had zelf nooit honden gehad namelijk... Als we het er wel eens over hebben zegt m'n vriend altijd: "Ja eigenlijk was Lobbes toch wel de allerliefste hond die ik ooit gekend heb". Mijn vriend heeft altijd alles maar over zich heen laten komen en altijd wel honden gekend bij kennissen etc. Maar Lobbes daar had hij toch een echte band mee gekregen en dat vind ik wel bijzonder en dat zegt voor mij ook wat over wat voor hond Lobbes natuurlijk was. 


Lobbes klom gewoon bij hem op schoot ook al woog hij 35kg. Ik heb er nog foto's van... prachtige momenten waren dat. Eerst maar liever niet, "Nee Lobbes niet doen!" Maar als hij eenmaal toch bij je zit dan ben je echt wel compleet ontdooit. ;-) Sommige honden zijn zo rustig en lief dat ze echt alles klaarkrijgen zo'n hond was Lobbes ook.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ah joh Dobby is superschattig!!! ;-)

Lizzie kan er ook wel wat van. Mijn moeder voelt zich helemaal niet op haar gemak bij honden, maar Lizzie mag wel tegen haar aan zitten. Die doet altijd lekker haar kontje tegen je aan op de bank om zo dicht mogelijk bij je te zitten, zo schattig :-) Lizzie is een heel zachtaardig hondje die iedereen heel voorzichtig benaderd, dus een perfect therapiehondje :-)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Haha, Pauline, toen ik deze voorbij zag gaan op 9gag moest ik terug aan dit topic denken :-D 

Master has given Dobby a scarf!

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Lief van Cosmic dat ze je vriend zo voorzichtig benaderde. Sasha hier is ook een hartensmelter. Mensen die dol op honden zijn, springt ze in de nek en doet ze lekker gek mee (hoewel ik altijd vraag de hond te negeren tot ze rustig is, maar mensen die dol op honden zijn, zijn meestal superdol met Sasha en vinden dat enthousiasme fantastisch), mensen die wat aarzelend binnenkomen benaderd ze anders. Dan gaat ze met haar allerliefste puppylook braaf voor die mensen zitten, werkt zo goed als altijd, ze zal ze ook niet bespringen, maar zeer omzichtig benaderen en tenslotte misschien haar hoofd op hun schoot leggen.
Ze is gewoon dol op mensen.

Volgende forumvraag: dagje dierentuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^