Opzoek naar een ras voor eerste hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MennoMenno

Hallo allemaal!

Ik had voor mijn vakantie al besloten dat ik een hond wilde heb echter nog een keer een vakantie zonder hond door gebracht maar nu ik weer thuis ben wil ik graag een hond in huis halen. Ik heb echter geen idee wat voor hond ik wil en heb me eigenlijk nooit voor de rassen geinteresseerd.O-) Echter heb ik wel een idee wat voor hond ik wil alleen probeer ik er nu achter te komen wat voor ras het is. Ik heb daarom even gegoogled en denk dat de honden op deze afbeelding is welke ik graag wil. Echter nu de vraag wat is het ras? Ik weet het de foto is wat onduidelijk maar er hangt ook een schilderij van. Ik vind deze honden er namelijk stoer uitzien. Echter weet ik niet hoe eenvoudig ze op te voeden zijn en of het daarom dus een goede keuze is? anders hoor ik graag tips van een vergelijkbaar uitziend ras die misschien better op te voeden zijn.:-D

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat je goed moet gaan afvragen wat voor karakter bij jou zou passen.
Of je een voorkeur hebt qua formaat.
Wil je een sportieve hond waar je veel mee moet ondernemen zowel veel bewegen als geestelijk uitdaging bieden of een wat rustiger.

Ik zou niet een hond uitkiezen alleen maar omdat ie er stoer uit ziet hij moet bij je passen, want je moet er heel wat jaren samen mee verder.

Een hond die wat makkelijker is of juist een hond waarbij consequent zijn heel erg belangrijk is.

Als je zo een lijstje maakt met dingen waarvan je dat graag bij de hond wil , dan kun je op voorhand al gaan kijken welke rassen je dan kan uitsluiten.

Dan heb je nog de vraag wil je een pup wat veel tijd en inzet en doorzettingsvermogen vraagt of een herplaatser die misschien al een basis heeft.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

dat is een saluki:-D

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Jep, en dat lijkt me geen handige keuze voor een beginnende hondeneigenaar..
Komt nog bij dat ze heeeeeel veeeeeel beweging nodig hebben. Zijn wel prachtig idd..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hoi Menno,

Een hond aanschaffen is super leuk maar het is geen paar schoenen. Je kiest een hond niet enkel op uiterlijk. Het is veel belangrijker of de hond in jou leven past en aan jou verwachtingen kan voldoen. Misschien hun je hier eens lezen...

Veel succes met zoeken en vraag ons hier gerust de oren van 't hoofd!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Volgens mij is dat een saluki, denk dat die moeilijk zijn om te vinden. Je ziet ze bijna nooit. Maar ga maar even googlen en je weet zo meer over het ras en wat voor een karakter die heeft. Succes!!

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

je wil een saluki aanschaffen? 
kun je doen, mits je er elke dag mee gaat fietsen (minimaal 1 jaar oud) en er alles voor gaat geven, 15 jaar lang.

saluki,s zijn windhonden, hebben een jachtinstinkt waar je U tegen zegt en kunnen hierdoor slecht met kleine dieren en kunnen niet of nauwelijks loslopen. Daarnaast hebben ze heel veeeel beweging nodig en ook zeker niet de makkelijkste honden om op te voeden. De andere honden in de rasgroep windhonden zijn ook niet allemaal de makkelijkste, maar je zou eens op de site van de raad van beheer kunnen kijken (www.raadvanbeheer.nl), die organisatie gaat over alle rashonden

ik zou zeggen, ga in het asiel kijken, daar lopen tal van leuke honden rond!
www.ikzoekbaas.nl
www.dierenasiels.com
succes met je zoektocht

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Een Saluki is een prachtige hond, met een geweldig jachtinstinct. Ze behoren tot hazenwindhonden en hebben dus veel, heel veel beweging nodig, een rondje door het park is niet genoeg, ze moeten ECHT rennen. Daarnaast zijn het zichtjagers, en alles wat ze zien gaan ze op af, daardoor hebben ze ook nog een consequente en goede opvoeding nodig. Of het een juist ras is voor een eerste hond? Ik zou even verder kijken..

En kijk idd in t asiel, genoeg leuke honden die een huisje zoeken

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als je eens zou vertellen wat je wilt doen met de hond en verwacht van een hond dan kunnen we rassen voorstellen. Wil je een gezelschapshondje waar je normaal rondje mee moet lopen. Een hond die veel beweging nodig heeft en waar je echt mee moet rennen en fietsen. Een waakse hond of juist niet. Mag er jacht in zitten. Korte of lange vacht. Groot of klein. Welk karakter vindt je fijn bij een hond. Mag het een klein druktemakertje zijn. Wil je liever grotere relaxte hond.

honden page profiel falcofalco

ik snap dat je verliefd wordt op de Saluki, ik vind het ook geweldige honden qua uiterlijk, alleen zal er hier nooit een rond lopen. Het karakter en de eigenschappen van de Saluki passen totaal niet bij mij en binnen mijn situatie.
Dus mijn advies bekijk eerst goed wat je wil van en met je hond voordat je gaat kijken welk uiterlijk je leuk vind.

honden page profiel MennoMenno

kijk aan allereerst hartelijk dank voor alle reacties! De reden dat ik hier ook ben is om er inderdaad wat meer van te weten te komen. Dus maak jullie geen zorgen het wordt geen paar schoenen voor mij!!! Ik was idd van plan om in het asiel te gaan kijken, maar stiekem is een pup natuurlijk ook wel leuk. Hoe dan ook ik ben zelf vrij groot dus vind ik een grote hond wel een must :-). Wat betreft de activiteit vind ik het wel leuk als een hond actief is. Maar er werd geschreven dat een jachthond slecht omgaat met kleine dieren is dat ook het geval voor kinderen?

honden page profiel --

honden foto van -

de honden op je foto zijn saluki`s en dat zijn absoluut niet de makkelijkste
ze zijn echt super mooi, maar echt lastig
je kan ze niet los laten ivm jachtinstinct enzo... najah, lees zelf maar

ik zou ze niet echt nemen als eerste hond

wat je kan doen is kijken op http://www.hondenras.com/
ga naar encyclopedie


heel veel rassen op alfabet en goede informatieen even iets anders
je hebt je nooit verdiept in rassen.. ben je bekend met broodfok?


en wij kunnen ook helpen:
wat zijn jouw wensen bij een hond
karakter, verzorging, beweging

honden page profiel --

honden foto van -

de barzoi en italiaanse windhonden vind ik de leukste in de windhondengroep

de barzoi is echt super! alleen kunnen ze niet los....
italiaanse windhonden zijn ook jachthonden en kunnen ook niet altijd los

ze zijn gevoelig, veel beweging nodig, wel gevoelig voor tandsteen. ze zijn heel lief, kleiner qua formaat.
ze hebben wat weg van olly (vooral het innerlijk)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Oke je zoekt dus:

- Een grote hond
- Lekker actief
- Goed met kinderen

Lang haar, kort haar? 
Zelfstandig of aanhankelijk? 
Leergierig of eigenwijs? 
Wil je er cursussen mee gaan volgen? Zo ja, welke?
Hoeveel tijd wil je besteden aan uitlaten? 

Etc. etc.... ':-)

honden page profiel --

honden foto van -

" kijk aan allereerst hartelijk dank voor alle reacties! De reden dat ik hier ook ben is om er inderdaad wat meer van te weten te komen. Dus maak jullie geen zorgen het wordt geen paar schoenen voor mij!!! Ik was idd van plan om in het asiel te gaan kijken, maar stiekem is een pup natuurlijk ook wel leuk. Hoe dan ook ik ben zelf vrij groot dus vind ik een grote hond wel een must :-). Wat betreft de activiteit vind ik het wel leuk als een hond actief is. Maar er werd geschreven dat een jachthond slecht omgaat met kleine dieren is dat ook het geval voor kinderen? "


pups kan je ook halen in asiel

hier heb je 2 sites waar je gewoon kan instellen of je een pup wil :-)

http://dogsadoptionsnederland.nl/

en waar olly vandaan komt
http://www.baasjegezocht.nl/
- ga naar onze dieren
- klik op uitgebreid zoeken


dan kan je instellen wat voor leeftijd etc.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Menno kijk anders naar de rassen van FCI Groep 1, deze honden zijn over het algemeen groot en lekker actief. Ook zijn de meeste honden in deze groep goed te trainen (hier moet je natuurlijk wel tijd in stoppen) wat mij erg fijn lijkt wanneer je voor het eerst een hond neemt. Ik lees en hoor ook vaak dat de Shetland Sheepdog en Schotse Herdershond goed overweg kunnen met kinderen (je moet ze natuurlijk wel aan kinderen laten wennen).

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Het zijn Saluki's in de foto die je neerzette. Maar om ze nu lastig te noemen? Als het karakter je goed ligt, zijn ze juist helemaal niet lastig. 

Persoonlijk vind ik de rassen in de windhondengroep juist níet lastig... O-) Behalve als het op los lopen aan komt. De greyhound zie ik zelfs als een van de gemakkelijkste rassen die er zijn. 

Je hebt verschillende soorten jachthonden; honden die voornamelijk met hun neus jagen (loophonden zoals de beagle) en honden die voornamelijk op het zicht jagen (windhonden zoals de saluki). Een jachthond jaagt niet op kinderen, wees gerust. ;-) Bij herdershonden zie je daarentegen weleens de neiging om achter kinderen aan te zitten en hun hielen te bijten (wordt 'herderen' genoemd). 

Wat ik je aanraad om te doen is een hondenencyclopedie kopen of huren uit de bibliotheek (bijvoorbeeld De grote honden encyclopedie van Esther Verhoef, waar honderden rassen met behoorlijk uitgebreide beschrijvingen in staan). 

Blader een encyclopedie eens door, zoek voor jezelf uit wat voor eigenschappen je waardeert in een hond en in welke groep deze eigenschappen zich het meest voordoen. 

Dan is het mogelijk dat je verliefd wordt op bepaalde rassen, of dat je in asiels gaat kijken naar het soort honden waar je voorkeur naar uit gaat. 

Omdat je saluki's leuk vindt en zegt dat je overweegt een herplaatser te nemen, raad ik je ook aan om op deze site te kijken en eventueel informatie te vragen: Stichting Voordewindhond

Je wil een grote actieve hond, en in dat plaatje past ook best een windhond. ;-)
Hier een Borzoi man die momenteel op Voordewindhond staat. Een flinke hoogte! 


Tussen de windhondenrassen zitten verschillen in karakter, maar over het algemeen zijn windhonden rustig, gevoelig en zachtaardig. Afhankelijk van het ras hebben ze een relatief grote of kleine will to please. Levensverwachting ligt hoog, op de Ierse wolfshond en deerhound na.

honden page profiel MennoMenno

wow mooie hond op de foto. Wat betreft de haren wil ik iets met korte haren (heb geen zin dat je te veel haren heb rond slingeren die je niet makkelijk weg krijgt.) Wil gemiddeld een klein uurtje a ander half gebruiken voor het uitlaten. Hij moet wel zelfstandig kunnen zijn en een beetje eigenwijs is ook prima als hij maar luisterd als ik het echt belangrijk vind.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat luisteren zal van uw opvoeding afhangen. Een hond dat geboren wordt en perfect luistert bestaat niet. Je hebt wel honden die sneller  leren en meer baasgericht zijn.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

En...euhm....

Waarom wil je een hond.?
(om maar eens wat te vragen ;-))
Hoe makkelijk ben je zelf ten opzichte van een beest wat misschien vuil vies, blaffend in huis kan lopen.
Fietskarretje, of stationwagon.?
Ik bedoel...in hoeverre ben je voorbereid op een hond.?

honden page profiel KoedooderKoedooder

honden foto van Koedooder

Kijk maar bij de grote witte kees die waakt ,speelt en geeft troost als je ook maar iets mankeerd heeft de hond het al gezien hij geeft steun in moeilijken tijden en is dan ook trots
hij zal nooit veel vragen maar hoemeer je geeft des te sterker word de band kan goed alleen zijn om op het huis te passen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

menno lees eerst eens wat over het ras, helaas staan er geen foto,s bij, maar wie weet geeft het je al een eerste indruk.http://www.hondenpage.com/hondenrassen/saluki.php

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

O, o, Menno, de Saluki....een werkelijk prachtige hond!! Groot en sierlijk, zachte haartjes, echt heel mooi. Je ziet ze ook heel weinig. 
Ik kan me zo goed voorstellen dat je die helemaal fantastisch vindt. Ik ook. Ik heb een markiesje, maar ik zou er graag een Saluki bij willen hebben. De grote en de kleine.
Ik doe het niet, want wij zijn bijna uit de pubertijd met onze hond dus nu gaan we de rustige periode in waar we juist veel zin in hebben.
Overigens vind ik dat je best een hond op uiterlijk kan kiezen. Je moet ergens beginnen toch...? Als je daarna maar onderzoek doet of de karaktereigenschappen ook bij je passen. Ik heb mijn hond ook op uiterlijk uitgezocht.  
Als het waar is wat ze zeggen, dat de Saluki niet loskan vanwege jachtinstinct, daar zou ik er niet snel voor kiezen. Ik kan zo heerlijk genieten als mijn hondje losloopt...... 
Ik heb wel begrepen dat de Saluki erg gezinsgericht is, dus ook bij kinderen.

Verder kan ik niets toevoegen aan dit topic, tja, behalve dan dat ik het een geweldig mooie hond vind.

honden page profiel MennoMenno

" menno lees eerst eens wat over het ras, helaas staan er geen foto,s bij, maar wie weet geeft het je al een eerste indruk.http://www.hondenpage.com/hondenrassen/saluki.php "


Dank voor deze pagina ik zal het eens gaan doornemen!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik denk dat het belangrijk is om wat minder naar uiterlijk te kijken en wat meer naar karakter. Er zijn heel veel hondenrassen, dus genoeg keuze. Je hebt nu gekozen op een mooie foto die je op internet hebt gezien. Helaas zegt die foto helemaal niets over hoe de honden zijn.

Wat ik je zou willen aanraden is om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat je in een hond zoekt. Dit kunnen uiterlijke eigenschappen zijn, maar let ook vooral op het karakter. Hoeveel wil je gaan wandelen met de hond? Moet de hond los kunnen lopen? is dat mogelijk of heb je geen losloopgebied in de omgeving? Wil je een sport gaan doen met de hond? Hoe lang moet de hond alleen blijven?

Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt gezet zou je een hondenencyclopedie kunnen kopen of lenen bij de bibliotheek. Ook zijn er veel sites met uitleg over hondenrassen.

Persoonlijk zie ik uiterlijk als een bijzaak. Het innerlijk van een hond.. daar moet je samen mee leven ;-)

Volgende forumvraag: Wat past bij ons
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^