Gelukkig, alles is goed gekomen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Hoi allemaal!

Oktober 2012 hebben wij een superleuke pup aangeschaft, Diëgo. Hij was ongeveer zo groot als een maat 44 schoen, echt een klein drolletje, en we waren op slag verliefd - deze ging met ons mee! Uiteraard gelijk laten checken bij de dierenarts, wat bleek, het beestje was pas 6 weken! Maar verder goed gezond. Enting erin, chip erin, en gaan!



Diëgo is altijd een blije, gezonde hond geweest. Alleen nu was het geval: Wij dachten een Mechelse herder gekocht te hebben. Maar Diëgo werd wel erg groot, en ook zijn oren gingen niet staan! Binnen no-time groeide hij uit zijn mandje en halsbanden, en zo is hij uiteindelijk uitgegroeid tot een flinke herder van zo'n 40kg! Het vermoeden is dat er Turkse herder in zit. Nu wonen wij in een ruim appartement en heeft het dier dus wel de ruimte om wat heen en weer te kachelen, maar het beestje heeft zó veel energie! Het was dus geen doen bij ons, hij had te weinig ruimte, en dus hebben we de moeilijke keuze gemaakt een beter, ruimer huis voor hem te gaan zoeken, hij verveelde zich gewoon bij ons binnen. We hadden eerst nog Skippy gekocht, in de hoop dat hij misschien wat rustiger zou worden met een andere hond erbij, dat hij dan niet het hele huis zou slopen als hij los zou zijn als we weg waren, maar het werkte niet, hij moest echt weg, voor zijn eigen bestwil.



We hebben hem op marktplaats gezet, als zijnde N.o.t.k., ik hoefde er eigenlijk geen geld voor want ik wou gewoon dat hij goed terecht zou komen. Als eerst was er een man die er 500 euro voor bood. Heel leuk, maar met hem ging hij niet mee! Zijn bedoeling was om hem mee te nemen naar curacao om daar waakhond te spelen. Nu komt mijn stiefvader van bonaire, dus ongeveer hetzelfde volk, en die had maarliefst 3 (!) waakhonden versleten in 2 maanden tijd. Ze schieten daar die honden gewoon af als ze per sé je terrein op willen, dat ging dus mooi niet met mijn hondenkind gebeuren! Die heeft ook liefde en aandacht nodig.

Vervolgens kwam er een mevrouw kijken uit Alphen, en gezien wij in Tilburg wonen is dat dus niet zo erg ver hier vandaan. Zij vertelde dat ze een ruime boerderij hadden, met stieren, paarden, een wei voor de honden en een ruime tuin waar hij lekker met Lizzy, hun mechelse herder x groenendaeler kruising, de hele dag rond kan ravotten. Ze liet ook foto's zien en het leek bijna te mooi om waar te zijn. Diëgo had een ontzettend goeie klik met het vrouwtje en mijn instict vertelde me ook dat ik haar moest vertrouwen, zij hebben hem dus voor 150 euro meegenomen, ze wou er per sé iets voor geven.

Skippy werd ondertussen erg alleen en hij miste zijn maatje. Het was vreselijk hem zo weg te zien kwijnen. Het ging wel over na ongeveer een week, maar Skip werd weer de luie, saaie hond die hij was toen we hem kregen. Ookal vond ik het toch iets te snel, hebben we Fay in huis gehaald, eigenlijk puur voor Skippy. Die 2 klikte meteen en ze past ook erg goed in onze roedel, ze voelde zich ook al gauw thuis en ze gaat ook echt niet zomaar weer weg!





Vanavond, ongeveer een maand later, zijn we voor het eerst bij hem wezen kijken. We wouden eerst dat hij zou wennen, en niet in de war zou raken omdat wij dan ineens weer er zijn. En nou, geloof me, hij had zijn plek echt wel gevonden daar! Hij was constant in de weer, daar een stokje pakken, daar snuffelen, even z'n touw daarheen brengen, het was ook heel goed te zien dat hij daar gewoon veel beter zat als op een appartement. Ik heb hem lekker met hun hond zien stoeien en de paarden zien pesten, en och, wat zag hij er toch goed uit! Hij was perfect op gewicht, een bonk spier, en hij had wel al een veel volwassenere uitstraling gekregen. Ik heb er in het begin erg veel moeite mee gehad en gedacht dat ik een grote fout had gemaakt, maar juist dat denken is mijn grote fout geweest! Hij zit daar geweldig, ik had niks beters voor hem kunnen wensen. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat we een goede keuze hebben gemaakt!


Diëgo met zijn nieuwe baasje en vriendin!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gelukkig, alles is goed gekomen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Gelukkig heeft hij een goede thuis gevonden bij die mensen. Moet hard geweest zijn om hem te laten gaan, maar nu je gezien hebt hoe gelukkig hij is kan je dat hoofdstuk van je leven ook weer een plekje geven :-D

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Wat fijn voor hem dat hij een goed huisje heeft gevonden!
het zal wel heel moeilijk voor je geweest moeten zijn om hem te laten gaan..
maar zoals ik je verhaal nu hoor, heeft hij echt een hemels hondenleven daarO-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Geweldig dat hij zo goed terecht is gekomen, kan niet beter!
Je moet vaker naar je gevoel luisteren, dan neem je blijkbaar gewelige besluiten! ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Blij voor voor jullie en natuurlijk helemaal blij voor Diego :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Zo'n hond een goede thuis geven is niet eenvoudig, maar blijkbaar heeft Diego een lot uit de loterij gewonnen!

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Wat een geruststelling voor je dat je gezien hebt dat het hem goed gaat! Je hebt een uitstekende beslissing voor hem genomen en zo te lezen geniet hij op en top van zijn nieuwe leven.

Ook fijn dat met de komst van Fay jullie gezinnetje toch weer compleet is.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat een ingrijpend verhaal... 
Fijn dat je nu ook met eigen ogen hebt gezien dat hij goed zit, zal je wel veel rust geven...

Hij zal altijd in je hart zitten, en zo te zien heb je deze vrouw en hond een maatje voor het leven gegeven..

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ach je hebt gedaan wat goed was voor de hond en goed op je gevoel vertrouwd en zie wat een mooi leven heeft hij nu.

Dit kun je dus rustig afsluiten met een goed gevoel

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat ik zo tof vind aan jullie is dat jullie hem blijven opvolgen zijn. Veel herplaatsers, eens het huis uit, de vroegere baasjes .....gedaan met contact, net of de hond is er nooit geweest.:'(
Ik ben altijd een beetje treurig als het over herplaatsen gaat, maar jullie bewijzen hier nu, dat het mits wat onderzoek en opvolgen daarvan, ook wel eens de betere oplossing kan zijn voor een hond. ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

... En dat het hier geplaatst wordt hoewel het al voorbij is. Zeker een teken dat het jullie nauw aan het hart lag. En daarom zo fijn dat het goedgekomen is :-)

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Goed gedaan!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

wauw! lijkt me echt fijn om je hond zo blij te zien! het lijkt me natuurlijk ook lastig...
sterkte!

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Bedankt voor alle lieve reacties!
Ja, het was heel leuk hem zo te zien, maar aan de andere kant vond ik het ook heel erg jammer dat wij hem dat niet konden geven.. Toch gaat zijn welzijn voor!
Omdat het me zo aan het hart ging moest ik dus ook even ventileren en heb ik daarom dus ook deze post gemaakt. Heel leuk de reacties te lezen, voel ik me toch wel weer wat beter door ook :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gelukkig, alles is goed gekomen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^