Hond heeft klitten, maar is agressief tijdens knippen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiuliaGiulia

honden foto van Giulia

Beste mensen,

Mijn lieverd van 8 jaar is absoluut een schat van een beest, maar hij is vroeger niet goed behandeld en kan hierdoor wel eens agressief reageren als er iets moet gebeuren wat ie niet zo leuk vind. Zo ook bij het knippen/scheren van zijn vacht.
Hij heeft lange haren waar gemakkelijk klitten in komen. Vandaar dat ik hem elke dag even kam en hem om het half jaar knip/scheer. Tussendoor probeer ik de klitten eruit te knippen. 
Nu zit ik met het probleem dat hij vreselijk agressief word als ik bij zijn poten en zijn kontje kom (de rest van zijn lijfje is geen probleem). Ik blijf heel rustig en probeer hem te kalmeren, maar niets helpt. Hij probeert zich dan los te wurmen en te bijten en heeft me ook al een paar keer te pakken gehad. Een muilkorf heeft ook geen zin, want dan word ie helemaal gek. Ik probeer zo veel mogelijk te trimmen als ik kan op deze plekken, maar het is echt altijd een drama en hij loopt met vreselijk veel klitten rond op deze plekken. Ik ben het nu echt een beetje zat en kan me niet voorstellen dat het fijn is voor hem zelf.
Ik vraag me af of iemand dit probleem zelf ook heeft en of er oplossingen zijn? 
Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft klitten, maar is agressief tijdens knippen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als je die klitten onderhoudt dan komen er toch niet terug klitten ':-) Daarom vecht ik alle dagen met Lance want als ik bv drie dagen niks zou doen......ook klitten....vooral in de oksels enop buikje dan. Ik leg hem op zijn zij, eerst met de borstel , dqn de kam en als er klitje is dan eerst met de vingers proberen uiteen te trekken, dan terug eerst borste, dan kam.
Ook heb ik de magische ':-) Spuitbus van Héry om klitten te verwijderen , toch op een minder pijnlijke wijze, en ruikt lekker nadien ook. 
Verder ieder avond zorg ik dat buikje zeker gewassen is anders plakt de urine er ook in....
Veel moed;-)

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

vreemde ogen dwingen !! dit gaat in de meeste gevallen bij honden op , laat het eens bij een trimsalon doen ,daarna kan je het zelf weer bijhouden door het elke dag te doen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond vind het verschrikkelijk wat ik lees uit je berichtje. daar is vast wat tegen te doen. :-D

ga eerst een flink eind lekker wandelen, zodat tie zijn energie kwijt is.

thuis komend begin je met borstelen, je geeft de hond wat lekkers, een goed kluifje wat niet een twee drie op is, je gaat met de borstel over de rug van je hond, meer doe je niet, doe dat een kwartier, zijn rug, voorborst pootjes en staartje. dat doe je iedere dag weer. steeds na een wandeling.

het botje geef je alleen aan je hond als er verzorging op het programma staat van de dag. anders niet.

na een aantal dagen ga je de kam gebruiken inplaats van de borstel, begin er mee aan de rug, die is meestal wel klitvrij, zo voer je het op, rug voorborst pootjes, staartje en dan buik.

kam gebruikt ? dan ga je met een speciale klitkam de kltten te lijf, doe een klit per dag, na de borstelbeurt. of kambeurt.

daar gaat veel tijd inzitten, maar heus als jij geduld heb , en je hond lekker het kluifje geeft tijdens de borstel kam klitkam geeft, dan kijkt tie er naar uit, altijd beginnen als tie gewandeld heeft, je kan kiezen met jouw hond, op tafel of op de grond.

kleine hondje kan je gerust op tafel zetten, riempje om, zodat je hem daar kan houden, grote honden op de grond, of je moet ene rustige hond en trimtafel hebben. :-D

en tuurlijk kan je je hond naar de trimmer brengen, maar een band opbouwen als je het zelf doet, echt die is groot. :-D


borstelbeurt klaar ? bot weghalen , hoe ? van te voren hou je een lekker stukje worst of kaas in je zak gereed, dat hou je dan voor zijn neus, de hond wil dat stukje graag hebben, dan kan je rustig het kluifje weghalen en het stukje kaas geven, botje wegleggen voor de volgende borstelbeurt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Net in een ander topic heb ik dezelfde tip gegeven..., probeer eens de vacht in te smeren met 'Perfect Solution anti klit gel', te koop in de dierenwinkel.
Even in laten werken en dan voorzichtig met een varkensharen borstel eerst de oppervlakkige haren doorborstelen.

Gewoon elke keer een klein stukje proberen.

Mocht alles niet werken is het misschien toch een optie om eens bij een ervaren trimster de hond goed kort te laten knippen, zodat je na die tijd het zelf makkelijker bij kan houden.

Heel veel succes !!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik ga helemaal mee met Willemijn ;-) Zo heb ik Duke de verzorging ook aangeleerd. Hij hapte steeds naar de borstel en zijn nagels en het haar tussen zijn voetzooltjes kon ik ook niet knippen. Met een lekkere kluif erbij geen probleem meer :-D Nu is hij zelfs zo ver dat het ook zonder kluif lukt, omdat hij weet dat hij na afloop een stukje gedroogde kip krijgt :-D

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik heb niet zulke ervaringen maar natuurlijk wel honden die duidelijk laten weten wanneer ze iets niet leuk vinden. Mijn fokker zei: 'Don't be too soft on them' en ze had gelijk. Ik ga me niet aanpassen aan het tempo van de hond. Even door de zure appel heen en vaker wassen met de juiste producten zodat de haren zacht en handelbaar blijven.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dmv counter conditioning je hond leren dat zich laten borstelen iets oplevert.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wauw, goed filmpje Wendy !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hehehe, nu nog even op het nagelknippen bij mijn eigen honden toepassen O-) Ze zijn er niet agressief bij maar ze stralen lijden uit.... En de jongste wil er nog wel eens bij gillen.........

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik heb me er 1 keer aan gewaagd bij onze blonde draak..., maar die nagels worden nu geknipt bij elke trimbeurt van Misty..., dat is ongeveer om de 10 weken en daar blijft ze keurig staan...., oke, ze kijkt heel zielig..., maar zodra ik thuis met een knipper aan kom zetten heb ik inderdaad oordoppen nodig O-).

Zometeen de knipper en de snoeppot er maar eens bij pakken...., kijken of we haar zover krijgen :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nagels knippen klikker
Even als link, anders wordt het zo vol.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft klitten, maar is agressief tijdens knippen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sluiten aub
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^