Wat missen we bij een hondenschool??? Wat kan beter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarcoMarco

honden foto van Marco

Hallo,

Wij zijn bezig met het opstarten van een hondenschool.
Puppy cursussen geven. Vervolg cursussen ook voor volwassen honden.
Honden pension met een max van 6 honden.

Maar wij willen graag weten wat de mensen op dit forum nu belangrijk vinden aan een hondenschool. 
Waar moeten we om denken en wat kunnen we extra doen.wij hebben zelf al de nodige ervaring met scholen en zien zelf dingen alleen het is altijd goed om meer info te vergaren.

Tips en weetjes zijn welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat missen we bij een hondenschool??? Wat kan beter?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

Leuk zeg, een eigen hondenschool ;-).

Wat ik prettig vind als we naar de hondenschool gaan is.. 

Dat de lesgevers ook vragen hoe het de afgelopen week is gegaan, mocht ik dan een probleem hebben, kunnen we deze samen oplossen.

Ook vind ik het prettig dat we in kleine groepjes werken, Dus bijvoorbeeld niet teveel pups in een groep, zo krijgen alle baasjes en pups voldoende aandacht van de lesgever en kunnen ze veel leren.

Verder gewoon vriendelijk voor hond en mens.

;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik vind het jammer dat er weinig aandacht word besteed aan de "brave" honden. Cosmic is ontzettend braaf bij de cursus. Ontzettend baasgericht. Doet alles netjes op commando. Maar ik sta wekelijks in het bos te janken omdat ik mijn hond kwijt ben O-) buiten de hondenschool is ze NIET zo braaf..

Als er vragen gesteld mogen worden gooi ik dit in de groep. Maar dan krijg ik een "algemeen advies". Zelf weglopen, bijvoorbeeld. Maar dit heb ik allemaal al geprobeerd, ik vind het jammer dat hier niet dieper op ingegaan wordt en het enige wat ik tijdens de cursus hoor "goed zo" is. Natuurlijk leuk om te horen, maar toch.

Als ik zelf een hondenschool zou hebben, zou ik minstens één les van de cursus in het bos les geven. Want een hond kan in het bos zó anders zijn dan op een omheind veldje..

honden page profiel MarcoMarco

honden foto van Marco

Trouwens Pauline,

Wat je zegt komt mij ook erg bekend voor.
Wanneer je hond niet dwars is op cursus krijg je vrijwel geen aandacht.
Ik denk dat er goed geïnformeerd en gecommuniceerd moet blijven tussen de trainer en eigenaar. Wat is de leeftijd van d hond die in het bos nog weg vliegt?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ze is rond de 2 of 3 jaar oud geschat, en sinds zeven maanden bij mij. Wel is het een ras dat bekend staat om moeite te hebben met los te lopen, erg groot jachtinstinct en een beetje "katachtig" qua gehoorzaamheid. Bananen in de oren, als het niet nodig is doet ze het liever niet ;-)

Maar inderdaad, wat jij zegt is vooral wat ik bedoelde voor ik mezelf verloor in mijn kletsverhaal. Als je hond het op de cursus doet, krijg je geen aanwijzingen meer, en weinig aandacht. Terwijl je er natuurlijk niet alléén bent om je hond te leren luisteren, je bent er ook voor de sociale contacten, lekker bezig zijn met je hond, etc. Wel zo leuk als je dan toch wat persoonlijke aandacht krijgt.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Geen slpkettingen gebruiken kwam tijdens het zoeken naar een hondenschool voor de puppycursus een aantal tegenwaar het verplicht was een slipketting te gebruiken. Mooi niet dat ik daar naar toe zou gaan. Die waar we nu gaan hebben we eerst een theorieles gehad en we hebben maar een klein groepje waardoor iedereen aandacht krijgt

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik merk persoonlijk dat ze op onze hondenschool geen ervaring hebben met engelse bullen. Maar ik snap ergens ook wel dat je dit ras niet zo vaak tegenkomt op een hondenschool. Maar soms erger ik me er eerlijk aan. Zo snappen ze niet dat een bulldog die durft trekken best geen halsband kan aandoen. Omdat ze zich gewoon ophangen.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Werk met mensen die daadwerkelijk een opleiding hebben gedaan en betaal ze hier ook naar. De kynologenclub in Arnhem werkt met vrijwilligers en de trainers die daadwerkelijk geschoold waren zijn er vertrokken omdat ze het moesten doen met een vergoeding van 5 euro per les.
Dus nu staan er mensen die het doen als hobby. Dit kan natuurlijk ook maar ik zou mijn klanten toch meer professionaliteit willen bieden.
Als je iemand wilt hebben die ringtraining geeft, neem dan iemand die zelf verschillende rassen heeft geshowd want ik kreeg hier te vaak te horen dat ze geen advies konden geven omdat ze zelf nooit windhonden hadden geshowd ;-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Wat ik mis, en dat is misschien door vele nare ervaringen, is kennis van bepaalde rassen.

Zo heb ik met mijn herder 3 verschillende scholen gedaan en 4 cursussen. Nooit geslaagd. 
Ik heb in totaal 4 verschillende instructeurs gehad waarbij er maar 1 snapte wat het was om een lastige puber herder te hebben (ze heeft zelf altijd Duitse herders).
Helaas was hij bij alle scholen zo dat de groep werd opgeheven bij minder dan 3 personen, en dan werd je of terug gezet naar een lagere groep of had je gewoon geen cursus meer. Ook werd mijn hond, die binnen een half uur een ''kunstje'' heeft geleerd bestempeld als te slim en onuitputttelijk. Toen ik bij dezelfde school agility wilde doen, werd mij echter verteld dat ze dat liever niet hadden omdat mijn hond daar te lang over zou doen om te leren omdat hij snel afgeleid is. (is hij niet.. maar 3x ''af'' doen en dan wachten op nog 7 honden verveelt hem)

Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Degene die mij snapte en de hond snapte werd de cursus van opgeheven. 

Natuurlijk zijn dit mijn slechte ervaringen, maar misschien heb je er wat aan.

honden page profiel MarcoMarco

honden foto van Marco

Bedankt al voor de reacties die er tot nog toe gegeven zijn, al erg nuttig!
Wij noteren ze!
Fenna's golden pack, ik denk idd dat het belangrijk is dat er geïnformeerd wordt hoe het gaat. Klantgerichtheid zeg maar.
Ons idee was ook bij elke nieuwe aanmelding ook persoonlijke intake te doen.
Waarom dit ras
Wat verwacht je van een hond
Wat zijn je ervaringen
Gezinssituatie

Meer interactie dus met de eigenaar.

Pauline, dat is zeker een erg goed idee om ook het bos in te gaan!
Hebben de honden ook weer compleet andere geuren te verwwerken en gaat dat instinct zeker een rol mee spelen!

Een bulldog en slipketting is inderdaad not done. Dit is vragen om problemen. De ademhaling is al erg moeizaam, vooral met wat warmte. Een tuigje werkt dan het beste. 
Volgens mij is dat natuurlijk gewoon kennis hebben van de rassen.
Het kan natuurlijk zo zijn dat er een keer een hond komt waarvan je het ras kent...dat word dan researchen! Bedankt voor de ideeën tot nog toe!

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe

honden foto van jabadabadoe

Ik mis eigenlijk niks bij mij hondenschool;-)
Wat wij doen buiten het hier/af/zit/enz. is een stukje hersenwerk, balans en coördinatie, speuren en dat soort dingen, maar ook veel humor en lachen met elkaar, en er wordt niet op een minuutje gekeken.
Ik denk dat je daarmee veel klanten tevree zult stellen, en positiever de les in gaan, en weer positief naar huis.
Veel succes met jullie plannen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

een leuk aanbod aan hondensporten!
bij mij op de hondenschool heb je alleen IPO en behendigheid. Nou worden daar ook meedere keren per week les voor gegeven, maar ik zou het ook leuk vinden als ik meerdere sporten bij mijn eigen hondenschool zou kunnen uitproberen, zoals speuren of treibbal

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik stuit met Loes nogal eens op problemen in verband met haar grootte. 
Spelen met andere honden kon ze vaak niet omdat ze gewoon te klein was. Ook sommige oefeningen met toestellen gaan niet, omdat men geen rekening houdt met haar grootte.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat ik mis in een hondenschool is gedragsgericht werken ipv commando-gericht.
Het gaat altijd over 'zit' en 'voet' en 'sta' en 'volg', maar zo zelden over rustig blijven, geduldig zijn, leren wachten, leren zelf 'in te checken' (een hond die uit zichzelf op de mens let zonder dat ie daar een bevel voor hoeft te krijgen), enz. Terwijl zoveel in dagdagelijkse problemen daar mee te maken heeft.
Verder zijn hondenscholen zo toegespitst op gehoorzaamheid. Terwijl er een groot aantal rassen zijn die niet baasgericht zijn, onafhankelijk kunnen denken en dit talent in geen enkele cursus wordt benut. Het gaat steeds maar over baas-volgen en uitvoeren van bevelen. Zo vreselijk saai is dat!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik wilde hetzelfde aankaarten als wat Christel zegt.

Trucjes leren kan leuk zijn, maar sommige honden vinden er niets aan, waar ik indertijd met mijn duitse herder gemist heb op de hondenschool is de basis: je hond leren kennen, waar je op moet letten, hoe hem vertrouwen te geven, hoe de aandacht te vragen, hoe je probleemgedrag kan voorkomen etc.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik kwam op internet alweer een hele tijd terug een leuke hondenschool tegen in België. Daar werden ook (basis) commando's geleerd maar draaide het veelal om de sociale vaardigheden en het dagelijkse leven en werden de lessen in kleine groepjes buiten de hondenschool gegeven. De ene les gingen ze de stad in, een andere les nh park en noem maar op. Het sprak mij heel erg aan en had ik in de buurt gewoond (max. 1 uur rijden bv.) dan had ik het zeker geprobeerd. Alleen zaten wij helaas in Kreta.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

En wat ik ook heel belangrijk vind indien het voor kan komen dat je van verscheidene instructeurs les krijgt, dat ze wel allemaal volgens dezelfde regels trainen want dat wil in praktijk ook wel eens tegen vallen.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik sluit me aan bij Pauline. Scott doet het geweldig op de cursus en loopt dat ook bij een aantal oefeningen voor. Ik krijg alleen "aandacht" als er in wordt gezien dat Scott een stapje verder kan of als ik iets te laat rechtop sta, terwijl er ook baasjes zijn die zo'n beetje permanent een hulpinstructrice naast zich hebben staan. Ik zou dus graag wat meer aandacht krijgen, want er zijn ook "problemen" waar wij tegen aanlopen die een instructrice niet tijdens de cursus kan zien (en het na de cursus vragen kan niet, want dan staat de andere groep al klaar en de theorielessen zijn gebonden aan een thema (en wij volgen die lessen ook met opzet niet)).

Ook sluit ik me aan bij Marloes. Scott is een Australian Shepherd en wij willen later graag een sport met hem gaan beoefenen en ook voor Brody zijn we een beetje aan het kijken wat hij zo al leuk vindt. Het is alleen nogal moeilijk om een leuke sport te vinden, die uit te proberen en vervolgens ook echt gaan beoefenen als elke hondenschool in de omgeving maar 1 of 2 sporten aanbiedt (zo'n beetje altijd agility) of de sport wordt gewoon niet aangeboden in de omgeving. Ik zou het heel fijn vinden als er één wat grotere hondenschool zou zijn (qua instructreurs) en dat die school zo ook veel meer sporten kan aanbieden, lijkt mij ook alleen maar goed voor de binding van klanten aan je bedrijf. 

Zelf vind ik ook dat de hondenschool nogal een wat kinderlijker karakter heeft. Het gaat toch voornamelijk om het aanleren van een commando, maar aan echte problemen wordt alleen gewerkt tijdens een privéles of je moet een gedragstherapeut inschakelen.

honden page profiel MarijkeMarijke

Wat ik mis: realistische situaties om onder begeleiding te kunnen oefenen op omheind terrein met afleidende objecten die weten wat ze doen moeten!
Fietspad met fietsers, brommers, scootermobielen; rennende mensen; ruiters te paard; lawaaitraining met knallen; en oefenen in de binnenstad.
En: ik wacht nog steeds op een hondenschool die niet alle inentingen verplicht heeft! Een die titeren geen probleem vindt en niet de kennelhoest verplicht stelt... Ik weet dat ik mensen hiermee boos maak, maar honden kunnen ook ziek worden van alsmaar die (overbodige) entingen!

honden page profiel mirmir

Ik was niet tevreden over onze puppycursus omdat er variabel per les 7 tot 13 pups aanwezig waren/ meededen.
Gepromoot op hun site was max. 8.
Omdat men zich naar mijn beleving niet aan hun speerpunten hielden was de kous eigenlijk al afgedaan (bij mij puur een gevoelskwestie).
Ook vond ik de kwaliteit van de les te algemeen. Er werden tips gegeven die j e in ieder boek terug kon vinden en meer kennis was er niet of werd niet tentoongespreid. (wel gedipl).
Ook werd de cursus gehouden op een veld waar ook andere sporten werden beoefend, er lag altijd veel rommel op het gras. Plastic roerstokjes of stukjes tape e.d.

Naar aanleiding daarvan ben ik verder gaan zoeken en nu zit ik bij een hondenschool waar ik erg tevreden over ben.
Er wordt gekeken naar vraag/interesse van de groepsleden. Naar gedrag, maar ook de 'trucjes' of behendigheid. De cursusleider (is er daar maar 1) bezit giga veel kennis en evarng en doet je het voor me je eigen hond als het zelf niet lukt. Alles gebeurd op een positieve manier.
Omdat het zo flexibel/klantgericht is kan je er alleen geen officieel diploma halen.
Er wordt getraind in groepen van max 6.
Ik weet eigenlijk geen negatief punt daar....

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

IK vind het belangrijk dat een hondenschool alle rassen accepteert. Natuurlijk onder begleiding en kijkend naar het gedrag van de hond. Ik loop elke zaterdag met een akita, die bij vele hondenscholen gewoonweg niet is geaccepteerd, dat de bazen het hebben opgegeven. En ook in het bos krijg ik reacties op hem van mensen die ook honden trainen, door hun jas vast open te doen, omdat ze een gevecht verwachten, en dat soort dingen.
Terwijl het een hele lieve hond is die prima met andere honden kan opschieten en gevechten uit de weg gaat. Hetzelfde met bijvoorbeeld staffords. Hoor ik ook vaak zulke verhalen, dat vind ik jammer.
Voor de rest ben ik het inderdaad met mijn voorgangers eens.
Ook vind ik het fijn dat je vast meningen en tips vraag t voor je begint!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat leuk dat jullie bezig zijn met het opstarten van een hondenschool. Alvast heel veel succes toegewenst. Wat ik zelf heel belangrijk vind op een hondenschool, is de hond, maar ook het baasje in zijn of haar waarde laten. Toen Luca nog pup was, ben ik eens met hem op een hondenschool van Gaus geweest en daar werd echt gedrild. Lukte iets niet, werd er doorgegaan, tot vervelends toe en tot frustratie van sommige baasjes. En daarmee bedoel ik niet 2,3 keer,maar zelfs tientallen keren ! Soms stond ik in de stromende regen met mijn ventje, terwijl de anderen allang aan de koffie zaten. Ik ging ook echt niet graag naar de les en dat had natuurlijk ook zijn uitwerking op mijn ventje. De baasjes met een niet goed luisterende hond werden vaak heel erg afgekat. Dat voelde als een leerling die door een boze onderwijzer voor het schoolbord werd gezet. Ik heb toen de 10 lessen volgemaakt, maar ik was blij dat het voorbij was ! Wat ik ook graag zou willen van een nieuwe hondenschool is dat ze titerbepalingen accepteren. De meeste hondenscholen eisen dat een hond perse ge-ent moet worden, standaard omdat ze dat gewend zijn, maar tegenwoordig worden veel honden getiterd, maar deze worden nog vaak geweigerd. De titerbepalingen staan gewoon met stempels, omschrijvingen, handtekeningen en data in het paspoort. De meeste zijn niet bekend met titeren, maar gelukkig  ken ik wel een goede hondenschool die titerbepalingen accepteert !

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Op verschillende locaties trainen.

Wij doen gehoorzaamheid in de hal van de hondenschool. Erg makkelijk en praktisch om de instructeur te horen, maar als ik vervolgens met mijn hond in het winkelcentrum sta (ik noem maar even wat) krijg ik totaal geen contact met haar. Ik ben van mening dat als je in verschillende situaties gaat oefenen je veel beter sturing krijgt over de hond. Waarom niet gezellig met z'n alleen een lesje in het winkelcentrum of in het lokale park?

Wat ik ook wel eens lastig vind is dat een hondenschool maar een beperkt aanbod heeft van cursussen en gehoorzaamheidscursussen overal weer anders heten. Ik kan mij goed voorstellen dat het lastig is om overal een specialiteit in te hebben, maar ik train op dit moment bij drie verschillende scholen en daar word ik lichtelijk gek van.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Leuk topic, ik lees ff mee.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Wat leuk!

Ik zou graag met Luan behendigheid doen, maar de scholen hier in de buurt verwachten allemaal dat je minimaal 3 gehoorzaamheidscursussen hebt gedaan voordat je aan behendigheid mag beginnen. Nu vinden Luan en ik gehoorzaamheid allebei vre-se-lijk, terwijl ik zeker weet dat hij behendigheid wel leuk vindt. Ik zou het dus fijn vinden als er een soort van testje zou zijn waarmee ze kunnen kijken of je hond genoeg onder appel staat voor behendigheid en wat eventueel nog punten zijn waar je mee moet oefenen voordat je kan beginnen, zonder dat je drie cursussen hoeft te doen...

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Dan heb ik misschien geluk want ik train bij 2 scholen/clubs op dit moment waarbij je echt niet alle 3 de gehoorzaamheids cursussen hebt hoeven doen voor je aan behendigheid mag beginnen... ik ben zaterdag met Ruby aan behendigheid begonnen en moet over 2 weken nog examen doen voor onze eerste cursus gehoorzaamheid E-G.... zij heeft dus nog niet eens 1 papiertje :-) Ik heb wel met Ruby nu eerst 3 proeflessen en daarna wordt gekeken of wij definitief door kunnen, mogen, willen....

Maar er zijn idd wel clubs die die eis van gehoorzaamheid wel hebben.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Dit komt als eerste in mij op:

- de lessen een beetje individueel aanpakken naargelang het ras. Er wordt maar weinig rekening gehouden met Borders, om maar iets te noemen. Er werd verwacht dat mijn hond een uur naast mij kon liggen en zitten, en eens een oefeningetje tussendoor. na een kwartier was mijn border dat al wel beu...

-de cursisten zelf ook ideëen laten aanbrengen. Wij kregen vrij standaard oefeningen (zitten, liggen, blijven...). Tijdens een evenement op de hondenschool bleek dat een aantal hondjes het moeilijk hadden met applaudiserende mensen. Dat zou een erg goede oefening kunnen zijn bv.

-Daarnaast mis ik wel wat realiteitsgerichte zaken. Het is niet omdat je hond kan liggen en zitten dat hij zich buiten de hondenschool ook weet te gedragen. Ik zou meer naar de realiteit dingen doen: iemand met een fiets laten passeren, eens een kind met een voetbal laten passeren, zulke dingen...

honden page profiel falcofalco

ik mis niet echt wat, wat ik wel heel prettig vind  is dat in de  b en c  cursus je de oefening Hier komen na het uitlaten hebt. Je gaat naar het losloopgebied, alle honden los. Op aangeven van de instructeur roep je je hond en hou je je hond bij je. De gehele les is in het losloopgebied en alle standaard oefeningen worden dan ook daar geoefend met als beloning het los mogen lopen en spelen met andere honden. Bij de A cursus doen we het hier komen gewoon op het veld met 3 honden los, spelen en dan hier komen, natuurlijk pas als het hier komen zonder afleiding goed gaat. De ehbo (pootje verbinden, medicijnen ingeven) les vind ik handig.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Leuk dat jullie hiermee bezig zijn en op deze manier het eens in de groep gooien!

Mijn ervaring (2 vereniging/clubs en 1 hondenschool)

Bij de eerste club (voor mij op loop afstand) waar ik ruim 10 jaar geleden zat met mijn jack-russel was op zich qua lessen wel oke... alleen corrigeerde ze soms wel fysiek door o.a. slipketting aan te bevelen als een hond wandelen zonder trekken niet onder de knie kreeg bijv... dat was voor mij iets om daar nu niet met Ruby te gaan trainen...
Wat ik daar wel positief vond (maar dat kwam echt puur van mijn instructeur niet vanuit de club) was dat wij vaak op zondag in het bos afspraken met onze groep om ook daar te gaan trainen los van het veld dus... de instructeur kwam daar dan gratis naar toe en gaf dan aanwijzingen... ook als je meerdere honden had waren die daar ook welkom en kon je dus een wat meer thuis situatie creëren als je alleen met je honden naar het bos zou gaan.... Dat vond ik echt SUPER!

Met Ruby zit ik nu bij een hondenschool voor gehoorzaamheid en ben daar eigenlijk wel tevreden... is de zelfde school als waar Pauline zit maar ik heb een andere instructrice. Ben het wel eens dat als je hondje het daar goed doet, dat de aandacht dan erg beperkt is en meer gericht is op de hond/honden die het minder goed doen, maar dat is ergens ook wel logisch...1 instructrice/instructeur kan niet tegelijk 8 tot 10 honden evenveel aandacht geven en als er ergens direct problemen zijn, gaat daar automatisch je aandacht heen.

Sinds zaterdag ben ik ook bij een andere vereniging met Ruby aan het trainen voor behendigheid... daar kan ik nu nog niet bijzonder veel over zeggen... ben daar net begonnen.

Wat ik over het algemeen genomen mis.... dat zijn verschillende honden sporten bij 1 club. Bij alle clubs en hondenscholen hier in de omgeving die ik bekeken heb, heb je gewoon geen keuze... het is of gehoorzaamheid en/of behendigheid (soms zit daar dan nog een flybal bij)....Ik heb er nu ook 1 gevonden doe ook Breitensport aanbied... maar dat is dan weer enkel breitensport en niets anders daarnaast. Ik zou graag met Ruby willen gaan speuren (en dan bedoel ik echt speuren, niet zoeken) maar dat wordt nergens in club/ cursus/opleiding verband aangeboden... wel waanzinnig duur in particulier les tot max 2 personen maar dan betaal je ook per les ontzettend veel geld...

Ik zou dus graag een club/school zien die een uitgebreid pakket aanbied... zodat je na de basis gehoorzaamheid ook iets kunt kiezen (misschien eerst een proefles kunt volgen van verschillende sporten) wat bij jezelf en de hond past zonder dat je steeds hoeft te wisselen van school/club... het is juist leuk als je ergens je draai hebt gevonden met de mensen/honden en de trainingsmethode je goed bevalt, dat je daar ook gewoon kunt blijven trainen ongeachte de sport/ sporten die je wilt gaan doen. Ik denk dat als je een uitgebreid pakket aanbied je ook meer mensen enthousiast krijgt om met hun hond bezig te zijn en blijven.... daarnaast vind ik het leuk als er om de trainingen heen ook andere dingen worden aangeboden zoals een strandwandeling, bos wandeling, speldagen waarin je ook met andere takken van sport in contact komt, clinics/ workshops gegeven worden door "vak" mensen enz enz ... een echt actieve club/school die breed onderlegd is en naast training ook veel te bieden heeft voor zijn cursisten en waarbij training niet alleen uit standaard training bestaat maar ook realistische situatie oefeningen, gedrag en rassen kennis en uit sfeer en ontspanning voor de baas en hond.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Inderdaad... in onze vorige hondenschool moest de hond het hoogste ! gehoorzaamheidsbrevet hebben voor hij mocht starten met agility. En dat met een border die niet kan stilzitten...

We zijn er dan ook weggegaan en gaan nu naar een andere school waar deze eis er niet is. Dit is een goede beslissing geweest, en Lupi luistert het best van de klas hihi ;-) , hij blijft mooi los stil liggen terwijl wij uitleg krijgen of een andere hond aan de beurt is...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat missen we bij een hondenschool??? Wat kan beter?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^