Duitse herder & klein appartement?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Hoi,

Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in een bovenwoning. We beschikken over een dakterras van ongeveer 20m2 en binnen hebben we drie kamers. We hebben besloten dat we een hond willen aanschaffen over een tijdje. Aangezien ik nog studeer (en dat voorlopig ook even blijf doen..) ben ik nog vaak thuis. Mijn vriend werkt fulltime. 

We hebben al veel rond zitten kijken welk hondenras het beste bij ons past. We willen een actieve hond waar we goed mee kunnen wandelen in het bos etc. Aangezien onze woonruimte zijn we uitgekomen op een boerenfox. Ik rijd paard en bij mijn paard op stal mogen honden komen, het is ook de bedoeling dat de hond hier ook mee naar toe gaat.

Ik vind de boerenfox honden erg leuk maar toch zou ik het allerliefst een duitse herder willen. Alleen heb ik hier niet serieus naar gekeken omdat ik dacht dat dit echt geen optie was in een bovenwoning met alleen een (redelijk stijle) trap. Nou heb ik toch best veel gelezen dat dat in principe prima kan mits je een hond goed leert traplopen... Ik vind het toch wel een moeilijke kwestie, ik denk dat mensen toch gaan reageren dat het zielig is. 

Wat vinden julle? Een duitse herder hoort echt op groot terrein of kan best in een appartement? 

Graag reactie!! 

Gr een duitse herder fan ;-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse herder & klein appartement? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik vind een Duitse herder niet de meest ideale hond voor een appartement en zeker niet met de trappen, het is een ras dat gevoelig is voor HD.
Hebben jullie al eens gedacht aan een Corgi? Is een herders hond maar dan klein, met een grappig uiterlijk maar is ook actief, heel slim, trouw, super leuk hondje. En past misschien qua grote beter op een appartement en is misschien makkelijk om op de trappen te dragen.
Succes met je keuze!;-)

honden page profiel MariekeMarieke

Dankje, ik ga meteen even kijken! Gr

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

De groote van de woning is niet zo een probleem voor een groot ras (mijn ervaring is dat ze rustiger in huis zijn) Trappen vind ik geen verstandig idee voor een Duitse herder.
Wil je wel even zeggen dat de boerenfox geen ras is (er is dus ook geen serieuze fokker die dit fokt) want het is namelijk een kruising.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb vroeger ook een DHerder gehad, kon heel goed trappen doen maar.....op oudere leeftijd helemaal niet meer. Weet niet of jullie nu lang daar gaan blijven wonen maar zou toch eerder voor een fox of jack kiezen. Ik zie ook een herder zomaar niet vrij tussen de paarden mogen rondlopen ?  E nog een raad aub .....steek hem als pup niet in een bench,  gaat zonder die kooi ook . Veel geluk bij het zoeken ;-)

honden page profiel MariekeMarieke

Ik weet dat de boerenfox geen officieel ras is, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel toch? ;-)
En nee, het is niet de bedoeling hier eeuwig te blijven wonen haha. Hooguit een jaartje of 2-3. Maargoed, nu is mijn gevoel al wel wat meer bevestigd. Toch wel jammer, ik droom al jaren van een duitse herder! Toch nog maar even wachten tot een andere woning dan.. ;-)
Bedankt allemaal,

gr

honden page profiel MariekeMarieke

Oh en btw, ik ken genoeg herders die bij de paarden liepen. Is even een kwestie van opvoeden. 

:-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dan koop je een schattige herderpup binnen enkele jaren ERBIJ ......;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik zou inderdaad wachten tot een volgende woning, heb je iets om naar uit te kijken toch? :-) Het eerste jaar mag de hond namelijk sowieso niet traplopen en geloof me, ze worden zwaar! Wij hebben zelf dan een schotse collie, onze honden slapen bij ons boven in de slaapkamer, en het wordt steeds moeilijker tillen nu hij rond de 20 kilo weegt. Daar is de lol snel vanaf haha dus beter eerst een kleiner ras ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wij zijn overigens ook begonnen met een sheltie omdat we in een klein appartement zonder lift en zonder fatsoenlijk balkon woonden, en er is pas een collie bijgekomen toen we ons hoekhuis kochten. Het is echt het wachten waard geweest! ;-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

De Duitse herder kan nog komen e, als je in je huisje woont.
Iets om naar uit te kijken maar een grote herder op die trappen is geen goed idee.
Kleiner hondje kan perfect, moest je iets met pit willen kijk maar eens naar de dwerg pincher ofzo.;-)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik woon op 60 m2 met een klein balkonetje en heb een hond formaat alla duitse herder.
niet vanaf pup af aan, maar uit het asiel, sinds een jaar.
het gaat prima, maar duitse herder, die heupen zijn zo gevoelig, ik vind het eng hoor....ik zou zeggen ga lekker voor die boerenfox en neem die duitse herder als je een woning hebt die daar beter bij past.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik zou het niet doen.
Ik heb een duitse herder, maar wij hebben een hectare aan grond.
En ik merk echt aan me hond dat hij dat nodig heb.
Hij heeft veel uitdaging nodig.
Als pup deed ik hem wel in de bench, ideaal!
Want hij kon zijn rust niet vinden, en bleef door zijn moeheid heen spelen.
In zijn bench kwam hij tot rust.
Inderdaad zoals al geschreven werd, zou een corgi wel bij je kunnen passen.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik zou ook wachten tot het volgende huis. Het appartement zelf zou geen probleem geweest zijn maar helaas is er geen lift. En een Duitse herder is niet echt een hond wat je zo makkelijk op kan tillen. Maar het wachten is het waard ik heb nu 2 kleine hondjes en hopelijk komt er over ong een jaar een bc bij ik kan niet wachten maar de voorpret is hier er al

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hier ook het eerste gedacht geweest van een Oud Duitse herder, echter allerlei trappen in huis, een lange trap naar de tuin...en een kleine tuin...voor de rest vind ik het een fantastisch ras, net als jij!Maar wij hebben dit huis reeds gekocht en ook door andere redenen is het dus niet meer mogelijk...

honden page profiel MariekeMarieke

Bedankt allemaal, jullie zeggen precies wat ik al dacht. Gek dat er toch zoveel foute informatie staat op internet!
Het gaat toch een leuk boerenfoxje worden! Ik heb er nu al zin in.. En wie weet .... Later misschien ooit een herder! :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hier nog een Duitse herder fan ;-) Ik zou het niet doen. De Duitse herder heeft al zwakke heupen en een zwakke rug doordat ze zo gefokt worden dat het schuin afloopt. Voor geen enkele hond is trappenlopen goed, maar zeker bij een Duitse herder is het helemaal niet goed.

Ik zou voor een hondje gaan die op een aantal kilo's blijft hangen dat leuk te tillen is.

honden page profiel MarijkeMarijke

Een Corgi is ook niet geschikt om trappen te lopen. Hij is wel tilbaar: wegen in volwassen vorm 10 (Pembroke teef) tot 18 kg. (reu Cardigan).

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waarom kijk je niet in het asiel naar een klein, oud hondje zonder gedragsproblemen die je dan de trap op en af tilt? Hou er rekening mee dat oude beestjes sneller wat mankeren (da kosten), maar je kan dat al opgevoede beestje een aantal jaren een pracht leven geven en tegen de tijd dat jullie verhuizen neem je alsnog een Duitse herder ;-) Dan heb je ook al wat proef gedraaid met een hond die al de opvoeding heeft gehad. 2 vliegen in 1 klap...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het appartement is geen probleem, mits je voldoende onderneemt met de hond. Maar steile trappen met een ras wat zo gevoelig is voor heupproblemen is riskant. Toen mijn vorige Golden een hernia kreeg en artrose aan de knie had hij ook geen trappen kunnen lopen. Ik vind trappen lopen bij een groot ras altijd riskant. Wat als de hond iets gaat mankeren? Al is het maar in glas trappen en kussentje kapot. Tillen wordt echt een probleem.

honden page profiel MariekeMarieke

Ervaring heb ik. Hiervoor een kooikerhondje gehad vanaf pups af aan en daarmee puppycursus,sportcursus 1 + 2 en behendigheid gevolgd. En op een privé stal jaren voor een Duitse herder gezorgd. Nogal aan mij gehecht en viel andere mensen aan. Toen ik helaas daar moest stoppen is de hond blijkbaar agressief geworden en is ingeslapen.... (€&@#%^!!)

Dus ervaring lijkt me niet het probleem, ik wilde alleen bevestiging van wat ik al dacht over traplopen voor herders.

:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse herder & klein appartement? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Goede invloed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^