pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel evaeva

ik loop bij die filmpjes tegen het probleem aan er geen ondertiteling is.
en kan ze niet vinden met. zie hem wel gooien met speelgoed enz, en hond brengt het terug. maar dat doet mijne dus niet. die haalt het op en gaat er alleen mee spelen, rent ermee weg.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Lekker pittig typje ;-)

Het is en blijft moeilijk om de juiste balans te vinden de ene pup is makkelijk en pikt alles op en gaat volgens het boekje en de ander die haalt het bloed onder je nagels vandaan zo erg dat je met je handen in je haren zit pfff.

Wat mijn heel erg geholpen heeft is om 1 manier van trainen aan te houden en niet 100.000 dingen te proberen dat een dag vol houden en dan weer een ander advies op te volgen.
Dit gaf zowel voor mij als voor m'n aussie heel veel verwarring.
Door 1 manier van trainen aan te houden was het in het begin echt even doorbijten tot dat het voor beide duidelijk was en toen zagen we steeds meer verbetering.
Het probleem is vaak dat we alleen nog de negatieve dingen zien en daardoor gefrustreerd raken wat we ook weer overbrengen op de hond.

Veel van het gedrag herken ik wel en was bij ons puur overprikkeling het koppie van de hond zat te snel vol, hij was simpelweg heel snel onder de indruk van alles.
Daarnaast wil je ook je pup van alles en nog wat aanleren en dat is voor veel pups gewoon te veel bovenop de dagelijkse dingen.
Wat er bij de dierenarts is gebeurt klinkt logisch als je zijn karakter omschrijft, gezellig veel pups in een kleine ruimte en laat maar gaan jou pup weet van gekkigheid niet wat hij moet doen dus dan maar rijden op die manier gooit hij de spanning eruit.
Als je pup wat heeft en jij wilt het hebben wordt niet boos geen foei of nee maar ruil het tegen iets wat hij super lekker vind of een super leuk speeltje vind, ga je achter je pup aan ziet hij het als een geweldig spel en dat moet je voorkomen.
Iets lekkers kan iedere keer wat anders zijn zo blijft de verassing ook groot voor de hond denk aan kaas aan een lekker plakje vleeswaren iets van pens of anders wat sterk ruikt.

Ga werken met verplichte rust dat heeft hier echt heel goed geholpen en leer je pup lezen vaak zie je al aan kleine dingetjes dat er klier gedrag aan gaat komen wees dat dan voor en geef h'm rust dus lekker met een kluif of kong die bench in desnoods met een kleed erover zodat hij echt tot rust kan komen.
Wacht niet tot hij op z'n top van kliergedrag is dan ben je eigenlijk al te laat.

Heel veel succes en belangrijk probeer er van te genieten en niet overal bovenop te zitten blijf consequent wat vandaag niet mag mag morgen niet en mocht gister ook niet dit geld voor iedereen binnen het gezin.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Oh, je spreekt geen Engels...hmzzz...jammer.

Heeft Esther al een leuke goede hondenschool voor je gevonden?

honden page profiel evaeva

nee ik baal zelf ook ik het niet kan verstaan, heb door me ziekte me school niet kunnen afmaken helaas. ik kon er heel moeilijk door leren. heb nog steed moeite met lezen, vandaar ik hier misschien ook soms ergens overheen lees, daar kan ik niks aan doen in elk geval. mijn hersens zitten snel vol, en dan is het lastig de info nog op te pakken.

ik worstel zelf nog steeds met de acceptatie van me ziekte, vandaar ik me snel aangevallen voel op forums, ben snel geneigt iets anders te lezen, bijvoorbeeld dat iemand schreef ik die schema moest maken, dan had ik gelijk zoiets van, jeetje sorry hoor, terwijl misschien helemaal niet bedoelt was op zo manier van, doe niet zo eigenwijs en maak die schema nou eens. maar gewoon bedoelt was kwa dat ik het vergeten was en dus helmaal niet aanva;;end bedoelt was. ik weet het van mezelf, dus probeer dan ook te denken ach ik lees het gewoon verkeerd, ze bedoelen het vast anders dan ik het lees. maar wordt er wel onzeker van, ben zo bang dingen verkeerd te doen erdoor. omdat eigenlijk alles al zowat misgaat in me leven door die ***** ziekte, en ik heb zoveel moeten opgeven, wil niet me hondje straks ook nog kwijt, ben zo bang niet goed meer gaat komen, dat ik het gewoonweg weer niet kan, dat weer me energie me in de weg zal gaan zitten, ikzelf zit inmiddels ook al op zwaar oververmoeid,

en voel me momenteel ook beetje in de war, misschien ik verkeerd begrijp, maar zoveel informatie en de een zegt dit de ander dat. maar ik lees later alles nog wel een keer na, dan komt misschien ook beter binnen. nu kan ik denk beter ff stoppen, dan reageer ik later wel weer, want wordt ff teveel in me koppie, de info komt niet echt meer aan kwa begrijpend lezen

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je schrijft dat ze zelf ook aardig oververmoeid bent.

Honden spiegelen ons en laten zien waar we aan mogen werken. Zelf zou ik eerst gaan voor iemand die bij je langs komt en dan eerst thuis aan de gang gaat zodat het thuis al wat beter gaat en dat je dan pas naar een hondenschool gaat.

Ik kan je deze http://www.dogsenco.nl/ aanbevelen.

Ook kan je de volgende artikelen aanbevelen http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php en http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Djago was ook niet altijd even makkelijk hoor.
Dit was onze vloerbedekking toen wij heel eventjes waren weggeweest:


Hij heeft ook echt van alles vernield dus toen hebben we gezegd dat hij in de bench moest elke keer als wij weggingen. Al was het maar 5 minuten.
Hij is nu 2 1/2 en heeft de bench eigenlijk niet meer nodig.
Overdag is hij lekker los en alleen 's nachts ligt ie in de bench maar dat vind ie zelf ook wel erg fijn. Zijn slaapkamertje.

Je moet de hoop niet gelijk opgeven ;-)
Hij is nog zo jong en moet nog leren begrijpen dat jouw spulletjes er niet zijn om op te eten.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Is het makkelijker voor je als we alles stapsgewijs voor je opschrijven en veel gebruik maken van ruimtes tussen de teksten, zodat het makkelijker weg leest?

Edit:

Trouwens, ik zit me net te bedenken ;-)

De hersenen van je pup zitten net zo snel vol.
Hij moet ook alles stapje voor stapje leren.
Misschien kan je je nu iets beter voorstellen hoe zijn leervermogen werkt.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik snap volledig je probleem, maar ik denk juist dat je hond te veel verplichte rust krijgt.
Je hond is nog maar jong, en moet en wil alles leren kennen. Het woord foei, is niet met de moedermelk meegekomen dus moet je het hem zelf aan leren.
Ik leer hier het woord nee aan.

Pak iets lekker geurends, bijv, ontdooide frikandel, of knakworst, of leverworst, of kaas. en stop in elk hand 2 kleine stukjes. Je houd je handen open plat, met het worstje/kaasje/etc in je handpalm, op zijn bek hoogte. De eerste hand waar hij naar toe gaat doe je dicht voordat hij het wilt pakken, en je zegt nee. Dan zal hij naar de andere hand gaan, en dit koekje mag hij wel pakken, en dan zeg je goed zo als hij het pakt. Zo ga je hem nee aan leren. En je zal vanzelf zien, na meerdere keren oefenen dat hij al weet als jij nee zegt zodra hij bij je hand komt hij al naar de andere hand moet gaan, en je je hand niet eens dicht meer hoeft te doen.

Kwa schema, misschien heb je hier iets aan.

Half 6 a 6 uur even plasrondje. Eten. Dan laat je de pup spelen, speel desnoods even mee met de pup dat het leuk is om een band op te bouwen, en als de pup lekker fanatiek speelt met zijn speeltjes ga je zelf even de dingen doen die je 's ochtends moet doen.
Dan ga je even nog wat oefenen met je pup, bijv zit, af, roepen, zoek spelletje, etc. Dan nog even 5 minuten buiten lopen met oefenen aan de lijn, kan die ook gelijk nog even plasje of poepje doen, en dan in de bench. Je pup is dan zowel geestelijk als lichamelijk vermoeid.
Je pup zal ongeveer 2 uur slapen, dus ik gok tot een uur of 9, misschien half 9. Skaraa sliep nooit 2 uur echt in de bench, meestal maar 1 uur tot 1,5 uur.

ongeveer 9 uur, plas rondje, en weer even oefenen. Misschien juist leuk om dan met nee te oefenen. Dan laat je de pup weer even zelf zijn plan trekken, en als die klaar is met spelen (of als hij gaat slapen en hij word weer wakker) laat je hem weer plassen (ze moeten veel plassen).
Buiten kan je ook oefenen met netjes naast lopen, dan geef je hem niet alleen lichamelijk uitdagingen, maar ook geestelijk.
Als de labrador er is, laat je ze even samen spelen, maar zodra je pup gaat rijden, of de labrador pijn gaat doen loop je naar de pup toe, lijnt hem aan met zijn halsbandje, en je brengt hem naar de bench, waar die een kauwbotje en een gevolde kong krijgt. Daar laat je hem even lekker bezig tot hij rustig is, als die gaat slapen, prima, als die niet slaapt ook prima.
Als die rustig is mag die er weer uit.
Gaat die gelijk weer de labrador pesten, dan haal je je pup bijv weer uit die situatie. Je kan ook als hij het woordje nee al wat kent, gewoon nee zeggen. Maar dit zal in het begin geen effect hebben omdat hij moet leren wat nee betekend, en als jij nee zegt dat jij iets anders voor hem hebt, een koekje of speeltje.

Wat ook goed werkt is met alle 2 de honden wandelen. Laat ze bijv even op een neutraal terrein allebei los spelen. Je pup zal onder de indruk zijn van zoveel geuren, en de labrador heeft dan wat rust.

Rond 11 uur heeft de pup natuurlijk weer even geslapen, en ben je weer toe aan een plas rondje, gevolgt met wat invulling, waar in de pup zelf mag spelen, zonder dat hij hele tijd gecorrigeert word, of lekker met jouw of je vriend spelen, gevolgt door weer zelfstandige invulling. Dit kan weer terug slapen zijn of spelen.

Rond 1 uur is de pup vast weer wakker en kan die bijv. eten krijgen. Gevolgt door wat invulling van hierboven.

rond 3 uur doe je een wat langer rondje wandelen met hem. En laat je de pup vrij spelen.

Rond 5 uur/6 uur plassen, laatste maaltijd. Met zijn invulling, jullie gaan eten etc.

Rond 8 uur zal die vast ook weer moeten plassen, en grote kans poepen omdat hij al had gegeten hiervoor. En geef je ook weer invulling.

Rond 10 uur, laatste wandeling, en dan nog even lekker met hem knuffelen. Dan in de bench met wat erbij zoals je al zegt, als het al er in ligt is het goed. En dan lekker slapen.

Je moet moet echt nog alles leren, dus wat hij niet doet, of niet goed doet, kent hij niet. Let wel op, de tijden die ik schrijf kunnen afwijken, je pup zal waarschijnlijk wel meer slapen. Maar zo zie je beetje wat je invult. Meeste dingen ben je wel een uurtje mee kwijt, en misschien slaapt hij juist wel de volle 2 uur of 3 uur zelfs. En ik zou hem ook maar beperkt op de bank laten. Hij probeert over jullie heen te lopen.

M.b.t. de honden school, die waar je was wezen kijken zou ik al gillend bij weggelopen zijn. Ik werd bij de eerste hondenschool ook elke keer genegeerd en niet geholpen met problemen etc. Ik zit nu bij een kynologen club en heb het onwijs naar mijn zin!
Heb bij jouw gekeken in je omgeving, in oss zit er ook een kynologen club http://www.kcoss.nl/
Succes ermee!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Jammer dat je zo ver weg woont want Luna van mij zou het echt afstraffen zonder letsel toe te brengen. Ze heeft dit laatst nog met een labrador pup gedaan die ook erg vasthield in de vacht en oren van Luna. Nu heeft deze hond echt respect ook voor andere honden des al niet te min zijn het ook goede maatjes nu en zwemmen en spelen ze met elkaar

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

En Eva niet als commentaar bedoeld maar zie je de goede dingen nog wel van je pup?
Overal heb je naar mijn gevoel een weerwoord op. Probeer eens op de grond te gaan zitten en ga spelen met hem met zijn speeltjes en zodra hij er maar een loslaat prijs je hem de hemel in en ga hem lekker borstelen gewoon liefde en genegenheid geven je zal zien dat het dan echt beter gaat

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Die lawaai lepels test was om te kijken of je pup vlug onder de indruk is van dingen.
Ik heb de indruk dat de hondeneigenaren van nu veel te voorzichtig zijn in het opvoeden van zulke (harde) pups. Je leest het ook in de berichten: doe vooral dit of dat niet want je hond schrikt ervan. En dan.., zich verschrikken van iets hoort bij het leven ook bij hondenleven. En je kan verschrikken soms ook gebruiken in je opvoeding. (schrikken is iets anders dan panische angst krijgen van iets) 
Ja positief opvoeden is prima, maar er zijn grenzen aan.
Honden onder elkaar gaan lang niet zo zachtzinnig om met elkaar als de jonge hondeneigenaren tegenwoordig met hun honden. Let maar eens op hoe ze elkaar terecht wijzen, keihard maar de pups hebben wel direkt door voor wie ze respect moeten hebben.
Men laat gewoon over zich heen walsen door zo'n jong ding. 
Heeft ie een nekriempje aan? Dan kan je hem gewoon van de andere pups aftrekken, ja trekken en niks snoepjestijd.
En als ie aan je spullen blijft zitten kan je ook eens spuiten met een bloemenspuit. (maar sommige vinden dit zelf leuk). Ik had hier zelf overal colablikjes met kiezeltjes staan.  
Zielig? nee het is vooral zielig hoe zo'n (foei)hondje volwassen mensen tot het uiterste kan drijven omdat ze te zacht tegen hem zijn.( mensenmishandeling) 
Je kan beter één keer goed straffen als 4 tot 5 jaar suggelen om je hond een beetje opgevoed te krijgen of hem moeten weg doen omdat het niet lukt.

honden page profiel EvelienEvelien

honden foto van Evelien

Jeetje Eva, lastige zaak....
Ik kan me helemaal vinden in het commentaar van Lo&So.
Ik heb zelf ook een pup met een "lichtelijk" afwijkend gedrag.

Ik probeer niet te foeien en te neeen,
zonder geluid te maken pak ik van 'm af wat hij niet mag, in het begin moest ik daarin iets harder zijn, door hem in z'n nekvel te pakken.
Hij krijgt daarvoor in de plaats wel iets terug... dat hoeft niet persee een speeltje of iets lekkers te zijn, dat kan ook een aai, knuffel, blije baas of andere vreugde uitlating zijn.
Zodra hij los laat (met of zonder dwang) is het natuurlijk een brave hond.
Soms is het geval dat hij ECHT iets voor zichzelf wil houden wat hij niet mag en gaat hij grommen... Dan zet ik 'm in z'n bench (buiten de kamer, uit het zicht)

Ik heb het gevoel dat als ik niet tegen hem "praat" als ik iets af pak en hem uit het zicht zet als hij te ver gaat, dat hij dan geen grip op de situatie heeft en ik dus idd niet in een vicieuze circel belandt

Verder doen we veel hersenwerk en impulsbeheersing spelletjes (vooral hersenwerk geeft veel voldoening), heeft hij maar 1 touw waaraan hij mag trekken en 1 bot waarop hij mag bijten. De rest van z'n speelgoed is om mee te spelen, niet om te slopen ;-)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Je kan een pup ook altenatieven aanbieden, dan hoef je ook geen NEE en FOEI meer te roepen. Ik pas nu 5 dagen per week op een pup en NEE en FOEI zijn hier de verboden woorden, dit heb ik deze baasjes mee gegeven.

Gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag negeren, en genoeg uitdagingen aanbieden en 18 tot 20 uur per dag rust of slaap. Een pup leert niet van dat ge NEE en ge FOEI,.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Luz, dan weet ik niet hoe jij naar honden kijkt. Maar volwassen honden zijn juist heel meegaant naar pups, volwassen honden negeren de druke pup maar corigeren hem niet en zeker NIET hard. Ik sta er nu dagelijks met mn neus boven op en ik zie niets anders dan dat de oudere hond de pup negeert wanneer deze te drukt doet.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik geloof ook dat pups wel degelijk een dominantie in zich kunnen hebben zoals Goja al zegt. Zoals ik al lees zijn er vele die het gooien op overprikkelen? Ik vind dat bepaald gedrag van pups te vaak de stempel overprikkeld krijgen.

Wat Goja al zegt zou het misschien goed zijn dat je pup in een volwassen groep meeloopt. Heeft mijn hond ook gedaan, ik kon toevallig niet op de dag van de puppycursus.

Mijn hond (bijna 1 jaar) kan ook vaak zich wat stoerder voor doen dan wat hij is en ook toen hij pup was. Toch heeft hij wel veel respect gekregen voor de volwassen honden op de cursus, want als hij wat uithaalde wat niet door de beugel kon werd hij op zijn plaats gezet door de andere honden.

Trouwens met die lepels gooien...geloof me of niet heel veel mensen die ik ken met honden en ook van het forum gooien wel eens iets naar hun honden om hun gedachten af te leiden van dat gene wat ze aan het doen zijn. Ik heb van mijn fokker die gedragstherapeute en trainer is ook de tip gekregen om naar Maylo als hij ergens in beet een plastic flesje met steentjes naar hem te gooien. Van het geluid dat het flesje maakte, zou dan afleidend zijn.

Geloof me en ik begrijp ook wel dat mensen dit doen, voordat jij bij de hond bent is de hond al gevlogen. + Altijd afleiden met iets lekkers of iets leuks is ook niet goed hoor. Honden zijn echt niet dom en kunnen makkelijk ergens een link leggen 'als ik dit nu zo doe dan staat het vrouwtje dadelijk te zwaaien met iets lekkers of iets leuks'.

Dat je en pittig hondje heb is duidelijk, wees consequent.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

De term dominant woord zo uit zijn verbant getroken, als de pup (of hond) maar iets verkeerd doet zijn ze meteen dominant of agresief. Leer eens echt kijken naar honden

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

" Die lawaai lepels test was om te kijken of je pup vlug onder de indruk is van dingen.
Ik heb de indruk dat de hondeneigenaren van nu veel te voorzichtig zijn in het opvoeden van zulke (harde) pups. Je leest het ook in de berichten: doe vooral dit of dat niet want je hond schrikt ervan. En dan.., zich verschrikken van iets hoort bij het leven ook bij hondenleven. En je kan verschrikken soms ook gebruiken in je opvoeding. (schrikken is iets anders dan panische angst krijgen van iets) 
Ja positief opvoeden is prima, maar er zijn grenzen aan.
Honden onder elkaar gaan lang niet zo zachtzinnig om met elkaar als de jonge hondeneigenaren tegenwoordig met hun honden. Let maar eens op hoe ze elkaar terecht wijzen, keihard maar de pups hebben wel direkt door voor wie ze respect moeten hebben.
Men laat gewoon over zich heen walsen door zo'n jong ding. 
Heeft ie een nekriempje aan? Dan kan je hem gewoon van de andere pups aftrekken, ja trekken en niks snoepjestijd.
En als ie aan je spullen blijft zitten kan je ook eens spuiten met een bloemenspuit. (maar sommige vinden dit zelf leuk). Ik had hier zelf overal colablikjes met kiezeltjes staan.  
Zielig? nee het is vooral zielig hoe zo'n (foei)hondje volwassen mensen tot het uiterste kan drijven omdat ze te zacht tegen hem zijn.( mensenmishandeling) 
Je kan beter één keer goed straffen als 4 tot 5 jaar suggelen om je hond een beetje opgevoed te krijgen of hem moeten weg doen omdat het niet lukt. "


.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

HELEMAAL mee eens !!!!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een pup gaan straffen? Dat lijkt me niet bevordelijk voor het vertrouwen wat naar mijn mening het allerbelangrijkste moet zijn naar waar je streeft bij het opvoeden van een pup.

Dat betekend natuurlijk niet dat je alles gewoon moet laten gaan, maar dat je de pup moet begeleiden.

Waarom niet voorkomen dat een pup dingen doet die je niet wil dat hij doet. Dat is voor alle partijen veel minder stress.  De woorden foei en nee die alleen maar voor meer opwinding zorgen zouden alleen bij wijze van uitzondering gebruikt moeten worden.

Voor ts, is hier nog een leuke, intressante link over pups

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Een pup bijt in kleding en dergelijken omdat deze overprikeld is, en daarnaast om zijn omgeving te verkennen. Zo duidelijk als wat, maar het zit er naar uit dat je het zelf wel beter weet, dus begrijp niet zo goed waarom je nog om tips en hulp vraagt.

Je wil alleen bevestiging dat je pup "dominant" is. Negeer ongewenst gedrag en beloon gewenst gedrag, dit zal zekerweten helpen. Ik ben op het moment de dagopvang (in hun huis) en hulp in de opvoeding van een pup van 12 weken met het zelfde gedrag we werken er met zn allen op de zelfde manier aan, en het werkt.

(Wij negeren, bellonen en gebruiken handsignalen en geluidjes.)
Daarnaast gaan we naar hondenschool feedback van Astrid ver Kuyl.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk wel dat een soort van zelfverzekerdheid bij sommige pups als karaktertrek aanwezig is, maar dat hoeft nog niet tot genoemde problemen te leiden.

Een hond is niet constant bezig om de baas te worden, maar af en toe uittesten waar de grenzen leggen, jawel. Al denk ik niet dat dat op de leeftijd van deze pup van toepassing is. Maar bijten en rijden heeft daar niets mee te maken. Wel met teveel indrukken, niet genoeg rust en de wereld ontdekken. Bij dat laatste is het wel zinvol grenzen aan te geven: een kind laat je ook niet ontdekken dat een glas thee pijn doet als dat over je heen valt.

Maar er is een groot verschil tussen uittesten hoe ver hij kan gaan en ontdekken. De grenzen opzoeken gaat bij ontdekken onschuldig, uit nieuwsgierigheid, niet uit onwil of snode plannen. En dan is er ook nog een verschil tussen krachtmetingen met andere honden en bij de baasjes. Natuurlijk mag je hem bij andere honden afremmen om te voorkomen dat hij andere hondjes bezeert of hinderlijk is, maar het hoeft niet te betekenen dat je een hond hebt die over een paar maandjes je hele huis gaat beheersen. Bij gewoon consequent zijn en ook in de toekomst blijven heb je al een hoop gewonnen.

honden page profiel bassiebassie

Ik geloof er niet in dat deze pup dominant is. Bij geen enkele pup overigens. Waar ik absoluut wel in geloof is in leerervaringen. En dat heeft deze pup meer dan genoeg.

Dit dus:

" hij grijpt in de poten, bijt in de oren, probeert te rijden etc etc, de labrador piept zelf van pijn, en rent met staart tussen de benen weg van me pup. ook mag de labrador niet spelen of kauwen op botjes, zelf niet in zijn eigen huis met zijn eigen speeltjes, mijn pup pakt alles af. en als de labrador in de buurt komt gromt me pup, en en bijt dan. maar inmiddels loopt de labrador al weg als de pup gromt. "


en dit dus:
" de pups mochten los om elkaar te leren kennen en te spelen. mijn pup heeft letterlijk op elke ander pup zitten rijden, en als een pup piepte etc ging me pup gewoon door. uiteindelijk moesten de honden snel weer vast van de vrouw van puppy cursus , ze zei erbij voordat het uit de hand loopt, maar mijn pup was eigenlijk de enige die zo dominant deed, en ook echt tegen elke pup, tegen de kleine maar zelf ook tegen de grotere. "


en dit:
" verders probeer ik echt zoveel mogelijk hem pup te laten zijn zoals jullie zieden, maar soms moet je wel ingrijpen, want meneer wilt alles opeten wat die kan vinden "


In alle gevallen leert de hond dat het werkt wat hij doet. Ik zal per quote aangeven wat je zou kunnen doen. En dat begint uiteraard met voorkomen. MAAR je kunt niet alles uit je huis halen.

Dus bij de labrador: INGRIJPEN! Niet laten gebeuren. Je bent ook verantwoordelijk voor het welzijn van de labrador. Dus gewoon je hond stoppen. Desnoods even de pup in de bench. Dat is dus iets wat jij moet doen. Daarom is het advies van meelopen in een groep, wat ook in dit topic wordt aangegeven geen goed advies. Je weet nooit hoe de andere honden gaan reageren. Er zijn honden zoals de labrador die niets doen, er zijn er ook die gewoon bijten en echte wonden veroorzaken. Dat wil je absoluut allebei niet, dus ook niet doen. Als je je hond bij een andere hond laat gewoon 1 op 1 en op tijd ingrijpen. Datzelfde geldt natuurlijk voor een puppycursus. Daar zou de instructeur uiteraard voor MOETEN zorgen dat dat gebeurt.

Voor een pup die alles in huis oppakt. Dat heeft vrijwel altijd met aandacht vragen te maken. EN het werkt altijd! Dat is ook waarom hij niet zijn speeltjes pakt, maar vooral dingen waar veel geur van de eigenaren aan zit. 100% kans op succes. Als de hond zijn eigen speeltjes pakt vindt iedereen dit helemaal normaal en reageert er niemand. Dat is dus voor de hond gewoon saai. Maak van zijn eigen speeltjes dus ook maar een keer een spelletje. Ren hem achterna als hij een eigen speeltje pakt. Maak het interessant om eigen speeltjes te pakken. En wat je zeker niet moet doen is de strijd aan gaan met je hond. Die strijd win je nooit! Ja misschien fysiek (nog) wel. Maar mentaal kun je dat nooit winnen door een strijd aan te gaan. Soms moet je inderdaad handelen. Wanneer je hond een schoen pakt of op straat een stuk glas. Wanneer je hond niet reageert op lekkere dingen, dan handel je. Gewoon afpakken zonder er verder aandacht aan te besteden. GEEN FOEI OF NEE, niets zeggen. Dat helpt namelijk niets als je hond niet weet wat dat betekent, maar gewoon handelen. Pakt je hond bijvoorbeeld op straat iets wat geen kwaad kan, zoals bijvoorbeeld een blaadje of een stukje aarde of gras doe dan net of je het niet gezien hebt. Niet reageren, niets zeggen, niets doen. Zo zal dat gedrag ook uitdoven. Hij wordt er niet meer voor beloont.

Je ziet heel duidelijk dat het straffen bij deze hond geen resultaat heeft. Sterker nog het gedrag is alleen maar erger geworden. Daar zou ik dus mee stoppen. Je hond reageert niet op eten, maar je kunt je hond altijd vertellen als hij iets goed doet. Als hij iets doet wat goed is dan vertel je dat gewoon. Besteedt veel aandacht aan gedrag wat je goed vindt. Gedrag wat je niet wil zien moet je geen aandacht aan besteden, dus ook niet met nee en foei. Dat voorkom je en bij gedrag wat je niet kunt voorkomen laat je je hond iets anders doen wat hij wel mag. Reageert hij daar niet op, dan haal je hem in ieder geval weg bij het gene wat hij niet mag. Zonder verdere aandacht(geen nee, foei).

honden page profiel bassiebassie

" Je kan beter één keer goed straffen als 4 tot 5 jaar suggelen om je hond een beetje opgevoed te krijgen of hem moeten weg doen omdat het niet lukt. "


En jij had overal colablikjes staan. Dan was 1 keer duidelijk niet genoeg!

" Ik had hier zelf overal colablikjes met kiezeltjes staan. "



" Ja positief opvoeden is prima, maar er zijn grenzen aan. "

Ik ben bang dat die grenzen vooral bij jouw kennis van positief opvoeden zitten en niet bij het positief opvoeden zelf.

OOK BIJ POSITIEF OPVOEDEN IS HET BELANGRIJK DAT JE GRENZEN EN REGELS HEBT. Het verschil zit hem vooral in de manier hoe je met die grenzen omgaat.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik heb geen tijd om alles te lezen, maar jouw pup vertoont heel normaal gedrag.

Een nromale pup zoekt immers de grenzen op. Als die grenzen niet gesteld worden gaat hij verder totdat hij bij een welgestelde grens aan komt.

De hond van je ouders stelt duidelijk geen grenzen, dus gaat de pup verder.
Belangrijk is in de gaten te houden waarom de hond van je ouders geen grenzen stelt. Misschien is hij ooit gecorrigeerd als hij naar mensenstaven te hard een pup corrigeerde?

Hoe dan ook, hij is niet gecshikt om je pup op te voeden en grenzen te leren.

In de puppieklas geeft jouw pup ook aan die grens niet te kennen (is hem immers niet geleerd) en wordt hem ook daar niet geleerd omdat de pups te jong zijn om op te voeden.

Belangrijk is dat je pup bij stabiele volwassen honden komt, die hem die grens wel leren.
Laat hem dus genoeg ravotten met volwassen honden die hem corrigeren als hij te brutaal is (een grens over gaat).

Zo kan hij en zijn energie positief kwijt wat heel belangrijk is. En zo leert hij normale grenzen kennen. En komt het helemaal goed, jouw pup is immers niet vals, maar heel gewoon pu een jongeling die nieuwschierig is, speels in en op weg is zijn grenzen te leren kennen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandelen !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^