Pupje van de buren :'( Pas op voor broodfok!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laure & AldoLaure & Aldo

honden foto van Laure & Aldo

Wat zielig! :'(
Ik vind het echt heel erg!
Wij zijn ook eerste hondenbezitters dus zou het eigenlijk ook niet weten dat die hond te jong was...

Kan hij nu wel al normaal staan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pupje van de buren :'( Pas op voor broodfok!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Hmm nu ben ik even in verwarring gebracht.
Ik heb het even gevraagd en het was zeker geen schurft. Maar hun DA is ook de onze en hij zij dat we Bo juist wel moesten wassen omdat ze een pup is.
Maar anders bel ik morgen wel even.

Hij had het aan hun uitgelegd als een soort anti roos shampoo voor honden. Kon geen kwaad zei die.. maarja.. Lastig

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

@ Laure

Ja hij is nu een vrolijke pup. Wel minder beweeglijk en spelerig dan Bo, maar ik denk dat dat bij Bo de fox is die erin zit.
Hij groeit goed en ziet er al veel beter en minder baby-achtig uit.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Mijn pup heeft ook demodex mijt.. volgens de DA was dit totaal niet besmettelijk.. ik heb 2 advocate pipetjes gekregen.. de eerst heb ik 19-10 gegeven en de volgende krijgt hij 19-11.. helaas worden de kale plekken nog steeds niet minder.. het krabben is gelukkig wel een stuk minder.. het is dus overbodig om je hond te wassen.. maar ach.. baad het niet schaad het niet..
Demodex is inderdaad erfelijk.. de DA verteld me dat iedere hond het bij zich draagt.. maar dat het er pas uit komt als de weerstand laag is.. bij mijn hond was dat met de kennelhoest en die van jou dan met de parasiet e.d..
Maar ik lees gelukkig dat het al beter gaat..

Lees hier onder het stuk dat op HP staat over demodex mijt:
Demodex
Komt voor bij: honden (Demodex canis), en katten (Demodex cati, zeer zeldzaam)

Deze mijt komt waarschijnlijk op elke honden-/katten huid voor, zonder enig probleem te veroorzaken. Echter, als de afweer voor deze mijt ontbreekt dan veroorzaakt hij zware klachten. Deze fout in de afweer is een storing van de T-lymfocyten wat resulteert dat het huisdier geen enkele afweer heeft tegen deze mijt. De rest van de afweer werkt prima. Het vermoeden is dat deze fout erfelijk is. Zodoende moet de fokker gewaarschuwd worden zodat hij niet verder fokt met de teef of reu.

Helaas nemen niet alle fokkers deze waarschuwing ter harte!
Met name bij de Bulldog-achtigen wordt deze mijt helaas vaak vastgesteld. Deze mijt is niet besmettelijk voor de mens.
De besmetting met deze mijt vindt meestal al plaats in het nest.
Aangezien deze mijt het gevolg is van een aangeboren afwijking van de afweer is deze mijt niet altijd goed te bestrijden.
De mijt leeft met name in de haarfollikels en wordt d.m.v. een diep huidafkrabsel aangetoond De mijt kan zich op 2 manieren uiten:

1) de schilverige en (meestal) locale vorm. Deze vorm jeukt meestal niet erg. De klachten beginnen meestal met enkele plekjes aan de poten of de kop.
Bij deze vorm is er een genezingskans van 90%.De resterende 10 % gaat over op:
2) de puistige en meestal gegeneraliseerde vorm. Deze vorm jeukt erg en de hond/kat voelt zich beroert eronder. De klachten beginnen meestal over het hele lichaam.
Deze vorm heeft een slechte prognose. Ondanks behandelingen treedt er vaak slechts tijdelijke verbetering op.
behandeling: deze bestaat uit scheren (alleen bij langharige honden/ katten).
Vervolgens wassen met een shampoo die de haarfollikels goed schoonmaakt.
Daarna verschillende keren wassen met de mijtdodende shampoo Ectodex (c) totdat de huidafkrabsels negatief zijn. Bij hardnekkige gevallen kan soms een aanvullende behandeling met de tekenband Preventic nuttig zijn.Ook zogenaamde T-cel stimulerende medicijnen kunnen hulpzaam zijn. De aanwezige huidontstekingen worden met een speciale antibioticum kuur behandeld.


Groetjes Veronique & een poot van Spike..

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

kijk eens bij huisdierendokter.nl of vul bij de zoekfunctie, rechtsboven in je scherm, op demodex, vindt je een hoop en kan je t zelf beoordelen..

sterkte..

ik zal ns bellen met politie en dierenbescherming en de partij voor de dieren wat wij, buiten handtekeningen verzamelen enzo eventueel zouden kunnen doen en waarzo zulk soort verachtelijke lui te vermelden en of aan te geven.. O-) O-) O-) :'( :'( :-D

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Heb net op Demodex gegoolgd!!! Das toch een vrij heftige mijt die een een hele lange verzorgingperiode nodig heeft. Erg hoor als je hond dit heeft!

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Jeetje wat erg voor die pup, is ie nu echt 8 weken, als ik het eerder lees, zou je denken dat ie 5 weken is. Ik vind het trouwens erg dat de naam niet mag vernoemd worden, want andere mensen die misschien voor het eerst een pup kopen, hebben heel veel leed en verdriet, en weten niet wat te doen.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Het erge is dat deze mensen ook een pension hebben waar mensen hun hond een dag heen brengen.
Heb daar al eens over gelezen hier op het forum!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hé bah wat verschrikkelijk zeg voor zo´n klein ding dat het zo´n slechte start mee heeft gekregen :'(
Fijn dat z´n nieuwe baasjes direkt met hem naar de DA zijn geweest.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

het is heel erg om zo iets mee te maken...wij hebben ook meegemaakt met onze vorige hond..zij was ook net 5 weken ipv ouder dat men zei...ze bleek ook erg ziek te zijn....de volgende dag was ze al slapjes en we zijn naar dierenarts geweest....zonder ons had ze niet overleefd...ze bleek ook niet gesocialiseerd te zijn en kregen hier mee ook veel problemen...zo erg zelfs dat ze geplaats moest worden in voor haar zelfde soort omgeving als ze 1ste 5 weken geweest was voor haar..gelukkig konden mijn schoonouders haar deze omgeving geven en nu gaat super met haar.geen enkel probleem en we kunnen haar gewoon blijven zien en weten hoe het gaat met haar! betere keuze hadden we niet kunnen maken voor onze dame...ze is eindelijk thuis! al was haar leventje erg onzeker in begin en hebben veel moeten door staan om haar weer helemaal gezond te krijgen...en is ons gelukt....!
Zal met de pup van u buren ook wel goed komen en ik hoop echt van harte dat de pup wel goed gesocialiseerd is.scheelt zo veel problemen!

Louise Jill en Luna

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Je moet eigelijk die fokker ,,een spuit geven (klere leiers...geld wolven,,grrrrrrrrrrrr word er zo boos en verdrietig om..

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Omg dat is erg :-( Schandalig dat mensen dit over hun hart krijgen zo een pupje te leveren.

Denk dat je tegenwoordig toch beter een hondje kan kopen bij iemand dat vb maar 1a2koppeltjes heeft? Mn nonkel heeft een kennel thuis en die verzorgd ze ook niet super...

Ivm mijt, ma haar konijnen (Is hiet te vergelijken met een hond maar miss wel ns proberen, je zal zien of het helpt) hadden ns mijt en zij heeft daarvoor dan ook wel een product gehad maar ze had de oren ook ingesmeerd met dassenvet (voor wondjes enz) en het was 1a2dagen erna volledig weg! Dus moest de hond het nog hebben of krijgen dan kan je het miss daarmee ns proberen? Denk wel dat het helpt want Baco (Franse bulldogpup) had ns een wondje bij zn geslacht en khad em dat erop gedaan en't was de dag nadien weg...

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

jeetje

als ik dit leest krijg ik bijna tranen in me ogen
dat dit kan gebeuren en dat de fokker zegt het is niet mij fiut
vraag ik me af of die puppy,s heb laten onderzoeken dat de pup gezond was en de ingenten gedaan hebt want als ik het zo leest heb die alleen gewacht dat de puppy weg mag en nicks verder gedaan hebt ook geen ontwormings kuur gewoon voor het geld
echt zielig dat zo iets gebeurt

ik hoop dat het hond je het haalt
en dat die mooie jaren mee mach maken

met vriendelijk groet anja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pupje van de buren :'( Pas op voor broodfok!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^