Te dik zacht gehemelte en 'vervormde' luchtpijp?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik heb hier al wel vaker wat gepost over Charlie z'n keelproblemen, Charlie schraapt heel vaak z'n keel en hoest ook veel. Steeds als ik daarvoor maar de dierenarts ging was zijn keel rood, amandelen opgezwollen etc. Ik heb hiervoor een aantal keren een antibioticakuur meegekregen. Daar werd het dan wel wat beter van, maar helemaal over ging het nooit. Nu moest ik na de laatste keer een aantal weken wachten van de dierenarts en als het dan nog niet over zou zijn zou hij Charlie doorverwijzen naar een KNO-arts. Na die weken was het nog niet over, dus wij weer naar de dierenarts. Onze vaste dierenarts was echter op vakantie en er was toen een andere dierenarts. Deze dierenarts heeft gekeken in z'n mond, aan z'n keel gevoeld (en hem zo ook even laten hoesten) en kwam toen met het verhaal dat het heel waarschijnlijk komt doordat z'n zacht gehemelte te dik is en z'n luchtpijp ovaal ipv rond (met daarbij een hele uitleg over dat dit vaker bij kleine hondjes zou voorkomen, dat zijn gehemelte dan richting z'n neus zou klappen en dat het daarom ook helpt als ik over C z'n keel wrijf (zodat hij slikt en z'n gehemelte weer terug klapt), tekeningen op een bord etc.). ze konden hem wel helemaal (onder narcose) om precies te kijken waar het in zijn neus/luchtpijp het mis ging, maar dat was in zijn ogen een verspilling van geld omdat (wat het ook is) er toch niks aan gedaan zou kunnen worden volgens hem.

Op het moment dat de dierenarts het vertelde klonk het allemaal vrij plausibel, maar steeds meer begin ik te twijfelen. Zeker nu z'n keelschrapen en hoesten weer erger lijken te worden... Van het keelschrapen lijkt hij ook echt een beetje last te hebben, hij komt dan vaak naar mij toe  zodat ik hem kan 'helpen'. Ik wrijf dan over z'n keel en daar lijkt het beter van te worden. Dat keelschrapen lijkt trouwens vooral op te spelen als hij moe is. Zouden jullie laten onderzoeken waar deze problemen vandaan komen (ook al zegt de dierenarts dat er niks aan gedaan kan worden)? Ik wil dan, als ik hem laat onderzoeken, sowieso dat hij onderzocht wordt door een KNO-arts. Weet iemand wat zo'n onderzoek ongeveer kost?  
Het is niet zo dat hij het de hele dag door doet. Het hoesten is vooral na inspanningen en af en toe tussendoor een hoestje (na het hoesten kauwt/smakt hij). Het keelschrapen lijk dus vooral voor te komen als hij moe is, soms is het dan 1 keelschaapje, soms is het 10 keer achter elkaar. 

Of zou het meer zin hebben om bijvoorbeeld naar Tannetje Koning te gaan? 

Kortom: ik weet het niet meer... What to do?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te dik zacht gehemelte en 'vervormde' luchtpijp?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Hoe oud is Charlie? Moet 'ie nog uitgroeien?

Als je geen behoefte hebt in dure onderzoeken, dan moet je wel op zoek gaan naar wat Charlie het meeste verlichting brengt;

niet te wild spelen, 
na een spel wat laten drinken, 
een beetje honing likken om de keel te verzachten, 
veel rust geven.

Komt hij uit een betrouwbaar nest?
Zijn broers en zusjes klachtenvrij?

Kan ook best zijn dat je hond een sluimerende allergie heeft en dat het in deze tijd wat heviger opspeelt.
Misschien is een bezoek aan Tannetje Koning dan wel aangeraden.

Ook zou ik de neuspoliepen laten controleren (op verdikkingen die kunnen wijzen op irritatie of allergie)

Is er sprake van een allergie die deze symptomen geeft, dan kun je zeker nog een oplossing vinden in het homeopathische circuit.

beterschap!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al goed advies gekregen van Saskia. ik zou naar een KNO arts gaan, een specialist die je hond helemaal kan onderzoeken en je raad kan geven. en je hond eventueel kan helpen.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Charlie wordt aankomende zondag 1 jaar. Ja, hij komt uit een betrouwbaar nest en zijn broertjes en zusje hebben nergens last van.

Thanks voor jullie reacties!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Duidelijk verhaal! Het zou zinvol kunnen zijn om verder onderzoek te laten doen. Je zou ook eens een goede homeopaat kunnen opzoeken.
En waar ik aan denk: een fysiotherapeut. Gek, maar ik dacht: misschien zijn er oefeningen of andere massage manieren die de kwaal iets kunnen verlichten?
En bij de rasvereniging is misschien een andere hondenbezitter met een zelfde verhaal? Heel veel succes en beterschap!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Het is een veel voorkomende genetische fout bij heel kleine hondjes,, die zwakke keeltjes en te nauwe luchtpijp.......vooral chi en yorks hebben het. Mijn Mams haar yorkje had het heel erg. Was uit een oeps nestje, maar ik denk dat rashondejee het ook vertonen. Charly heeft er ongemak van maar of het nu echt kwaad kan ? Noucka (mams hondje) had dit soms wel een uur aan één stuk...als pup dachten ze reverse sneezing.....ze kreeg vanalles daarvoor en niks hielp. Ze is wel 17 jaar geworden met haar hoestje, schone leeftijd, dus ik denk dat Charly of liever het vrouwke van hem zich geen erge zorgen moet maken. ;-)
Mijn Lance (rashondje) heeft het niet maar mijn vorig yorkje (ook rasecht) had het dan weer wel bijnmomenten.....16 jaar geworden ':-)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Bedankt voor de reacties! Ik ga alles even goed overwegen

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Charlie; als je iets beslist hebt, of er is een verandering, dan laat je het hier maar weten he!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Die luchtpijp bekijken kan je via een RX doen, hebben ze bij Saffira ook gedaan.
En het zacht gehemelte bekijken hebben ze bij Saffira ook gedaan, was eventjes onder narcose en we mochten er gewoon bij blijven. En indien het inderdaad het zacht gehemelte is dat te lang is, dan is dit zeker ook te opereren. (gelukkig was dit bij Saffira niet het probleem)
Ik snap dus niet waarom deze dierenarts zegt dat het allemaal maar geldverspilling is om dat te controleren, uiteindelijk wordt je hond onder narcose gebracht en gaan ze in de keel kijken met een buisje. Dat kost dus heus geen honderden euro's ofzo.
Ik zou dus zeker eens bij een andere dierenarts gaan horen voor een andere mening.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Nou het is weer zover, we zitten weer in een hele slechte periode. Hij wil na een meter of 50 niet meer lopen, hij ligt de hele dag wat te liggen met z'n ogen open en veel keelschrapen en hoesten. Ik heb besloten dat ik nu verder actie ga ondernemen. Maandag ga ik sowieso naar m'n vaste dierenarts (een andere dus dan die van de laatste keer), ik wil graag zijn mening horen. Tevens wil ik Tannetje Koning gaan mailen. Heeft iemand ervaring met haar mailen?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik heb geen ervaring met Tannetje Koning.

Maar zou zeker een doorverwijzing vragen naar een specialist, ik denk dat jou lieverd snel vakkundige hulp nodig heeft!

Sterkte en beterschap.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ja, dat ga ik maandag zeker doen! Bedankt!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mmm... Ik kan jouw hondje natuurlijk niet zien of beoordelen, maar het klinkt als mijn kat. Ook hoesten, af en toe stem kwijt, stinken uit bek en bij de da zou het ontstoken zijn, dus een 14 daags ab kuur. Na die kuur was het nog niet over (van de kuur zelf werd ze mega ziek).

Ik ben nu 2 weken bezig met een detox kuur en ik heb haar niet meer horen hoesten, ze is haar stem niet meer kwijt geweest en ze stonk niet meer. Alleen na het eten van vis stonk ze weer even enorm uit haar bekje, maar dat verdween weer snel.

Mss heb je er wat aan ;-)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik heb aan alle reacties wat, echt elke ervaring, tip of wat dan ook wil ik graag horen. Charlie reageerde steeds wel goed op de antibiotica, je zag hem dan echt bijna met het uur beter worden. Maar zoveel antibiotica kan natuurlijk niet. Hoe heb je je kat laten detoxen? Charlie krijgt in principe geen chemicaliën, geen granen etc. Hij krijgt nu KVV (Tinlo), cdvet tegen vlooien en teken, z'n ontlasting laat ik 1 keer in de zoveel tijd onderzoeken ipv wormenkuur etc.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja, maar toch.. In de dieren die hij eet kunnen medicijn resten zitten, de ab kuren, eventuele entingen etc etc. Bij mijn kat vermoed ik dat het met de enting te maken had (die word dus ook niet meer geent).

Ik gebruik puur drainage, gekocht bij ellensdierenwinkel.nl. Het zou ook gelijk weerstand verhogend werken.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik ga er op googlen! Thanks voor je reactie

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Vandaag gaat het echt slechter dan ooit. Hij zet buiten geen stap meer. Ik heb hem vandaag 2 keer naar een grasveldje getild en dan plast hij wel, maar t gaat allemaal behoorlijk wankel. Binnen ligt hij overal en nergens, hij is dan vrij onrustig en kan z'n draai niet echt vinden. Hij eet en drinkt gelukkig nog wel goed, maar het zit me echt niet lekker. :(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Plast en poept hij verder ook nog goed?

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ja ook dat doet hij nog goed (nadat ik hem dus naar het grasveld heb getild.. Hij loopt dan heel langzaam en wat wankel, poept en/of plast en dan gaat hij weer stilstaan en moet ik hem weer naar huis tillen).

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wat een zorgen om Charlie. Het gaat duidelijk niet goed.
Ik denk dat Charlie dringend specialistische hulp nodig heeft.

Sterkte!

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Hij heeft trouwens ook geen koorts.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mijn kat was er wel ziek van, sliep veel en lag veel in haar mandje. Maar ik weet niet zo goed hoe ik dat wankele en niet willen lopen moet zien. Ik zou ook niet weten wat dat te maken kan hebben met een eventueel vervormde luchtpijp.. Is zijn ademhaling snel? Doen zijn neusvleugels mee? Als zijn neugvleugels mee bewegen, kan hij het benauwd hebben met mss duizeligheid. Ik zou Tannetje bellen of naar een specialist gaan.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik kan dat dus ook slecht koppelen aan de vermoedelijke keelproblemen. Zijn ademhaling is normaal en z'n neusvleugels bewegen niet mee. Hij schraapt z'n keel alleen heel veel, hij is veel meer dan anders aan het reversed sneezen en hij is wat niezerig. Als hij loopt loopt hij veel met z'n hoofd wat naar beneden. Ik sta morgenvroeg als eerste bij de dierenarts op de stoep, als hij me niet doorverwijst bel ik net zo lang andere dierenartsen totdat iemand me wel wil doorverwijzen. Afhankelijk van hoe lang het duurt dat ik daar terecht kan ga ik Tannetje Koning mailen (wat ik overigens ook direct ga doen als de specialist ons ook niet verder kan/wil helpen).

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Als hij het inderdaad zo veel doet en met kopje omlaag loopt, ja dan zou ik ook verdergaan
Veel chance in ieder geval, komt wel goed met je Charly. :-D

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tannetje werkt op maandag in Amsterdam.

Mss een idee om ondertussen die detox kuur te doen? Mss heb je er wel vooruitgang mee. Enten zou ik voorlopig niet meer doen.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik wacht even af wat de dierenarts morgen zegt. Zo'n detoxkuur kan geen kwaad neem ik aan?  Amsterdam of Otterlo maakt me niks uit, het is allebei ver weg ;-).

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Oh en enten ga ik idd voorlopig niet doen. Hij zou officieel volgende maand geënt moeten worden, maar dat gaat niet gebeuren (hij reageert al op heel veel dingen vrij sterk, dus in deze toestand ga ik echt geen risico nemen)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik wacht even af wat de dierenarts morgen zegt. Zo'n detoxkuur kan geen kwaad neem ik aan?  Amsterdam of Otterlo maakt me niks uit, het is allebei ver weg ;-). "


Een reguliere da weet meestal niets van detox kuren. De mijne wist het ook niet. Ik kreeg de tip van Joline hier op het forum. Volgens haar kan het geen kwaad. Het is ook een natuurlijk middeltje van 'puur', die dus helpt om afvalstoffen uit het lijf te verwijderen (zoals na een ab kuur of enting) en de weerstand verhoogt.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik gok dat mij da daar idd ook niks/weinig van weet, dan zal ik het Tannetje Koning vragen als ik haar mail.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Over de Detox kun je ook Joline en pb sturen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te dik zacht gehemelte en 'vervormde' luchtpijp?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: makkelijk toch (filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^