Trekken aan de riem afleren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Er zal vast wel het een en ander over geschreven zijn.
Wanneer ik met Jack & Max wandel en Max aan de riem is, trekt hij... als de riem strak staat, stop ik en als Max uiteindelijk ontspant beloon ik hem met een brokje en zeg goed zo...

De ene keer gaat dit veel beter als de andere keer... vanavond heb ik wel 50 keer (als het niet vaker is) stilgestaan... ;-)

Maar ja... niemand heeft gezegd dat het meteen goed gaat als je een pup opvoedt... ;-)

Is het verstandig om het op deze manier door te zetten: stilstaan, wachten tot de lijn ontspannen is, Max belonen, verder lopen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken aan de riem afleren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja heel verstandig hoor ;-)
Goed volhouden idd.
Misschien kun je belonen met kleine stukjes kaas of iets anders wat héél lekker is en bijzonderder dan zijn brokjes(die hij elke dag al krijgt)

Je kan ook nog uitwijken naar een andere kant..loopt hij naar rechts te trekken dan loop jij naar links/voren,dan komen ze ook weer bij je terug en dan ook belonen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

je kan ook 8tjes lopen om het niet trekken/aandacht hebben voor de baas te oefenen.

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

De aanhouder wint :-) 
Grappig dat ik vandaag jouw topic lees. Tijdens het wandelen vandaag dacht ik... Wat ben ik trots op Toby! We voelen elkaar tijdens het wandelen steeds beter aan :-D Ik heb het trekken ook afgeleerd door stil te gaan staan op momenten dat hij de lijn strak trok. Ik heb heeeel vaak 50 keer stil moeten staan maar het begint zijn vruchten af te werpen.
Het is wel grappig hij gaat heen en weer lopen om te voorkomen dat de lijn strak komt te staan, hihi. Ik zou het eens moeten filmen, ziet er erg funny uit!

Ik zou zeggen hou vol, Toby is nu 11 maanden en ik zie nu duidelijk verschil!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou gewoon achteruit lopen, en je handen bij je buik plaatsen met een koekje in je hand. En dan vrolijk leuk praten wanneer die mee loopt (naast). En als hij mee loopt belonen, en gelijk weer koekje pakken en weer opnieuw beginnen. Geloof me, het loont. Mijn Husky trok ook enorm, en nu niet meer. Ze loopt nu perfect naast, en dat voor dit ras ;-)

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Thx voor jullie reacties... ;-)
Het geeft aan dat ik op de goede manier bezig ben. Voorbijgangers zullen wel eens denken... die vrouw schiet ook niet op... ':-)
Maar de basis is gewoon zo ontzettend belangrijk, het geeft plezier voor de rest.

Max begint nu wakker te worden... ja, het is een langslaper, dus nu ff lekker naar buiten.

honden page profiel Celine&TanitaCeline&Tanita

honden foto van Celine&Tanita

Even een upje, ik heb namelijk een vraag over het afleren van het trekken aan de riem. 
Met onze vier maanden oude boxer, Tanita, zijn we volop bezig hiermee. We lopen alleen tegen een probleem aan: 9/10 keer vindt ze de beloningen niet interessant. Op weg naar het park als we bijvoorbeeld mensen passeren lukt het wel met een beloning. Zijn we eenmaal in het park: trek ze, stop ik, kijkt ze mij aan en draait vervolgens haar hoofd weg als ik een beloning aanbied. Bij puppycursus hebben we geleerd om een geluidje te maken en vervolgens een beloning te geven bij het wandelen zonder trekken. Tanita reageert niet meer op het geluidje (ik denk omdat ze die beloning niet interessant vindt). Op een blije stem reageert ze soms. We hebben al allerlei beloningen geprobeerd. We variëren ook. Uiteindelijk kwamen we erachter bij de cursus dat ze het beste reageert op frikandel, maar dit wil ik haar eigenlijk helemaal niet geven.

Mijn vraag is dus: zijn er nog andere manieren waarop ik mezelf interessanter kan maken dan de omgeving?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken aan de riem afleren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: UItlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^