Mijn Chihuahua was bijna WEG geweest !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoggyloverDoggylover

honden foto van Doggylover

Ik ben net pas terug en nog helemaal kapot van de Schrik !!
Ik ben Vanmorgen met mijn 2 Honden door ons Lievlings Bosje gaan Wandelen ,Beide Honden hadden GEEN Riem om (Dat is Niet altijd zo)




Toen wij opeens 2 groote Honden tegen kwamen(beide hadden evanals de mijne geen Riem om) de Baas van deze Honden was al een heel stuk verderop ! 
Ik legde meteen Puppy Bailey aan de Riem terijl Polly de Chihuahua rustig langs de kant ging zitten
De Baas van die honden zat van ver af alles leuk te bekijken ;-) inplaats van zijn honden te roepen en ze aan de riem te doen :'(
Toen ging een van die 2 Honden op de grond liggen een klein stukje voor mijn Chihuahua net als een leeuw in het gras en gluurde naar mijn Chihuahua !
Ik Zag het al aankomen nog vordat ik mijn Chihuahua te pakken kreeg ik stond iets verder weg... schoot die groote hond op mijn lieve kleine Chi af  !!!!en mijn chihuahua nam haar Pootjes in haar poten en rennde zo hard en ver als ze maar kon
ik riep 1000 keer naar haar, maar ze keek niet eens om zo bang was ze:'(
de Groote hond draaide opeens weer om !
nadat hij een heel stuk mijn Chihuahua achtervolgde 
Toen rende mijn Chihuahua uit het Bos richting straat bij een drukke weg alles in mijn was DOODSBANG en ik hoopte dat ze NU bleef staan
Dat deed ze gelukkig ook toen kon haar eindelijk oppakken
ik ben daarna meteen naar Huis en ben Nat van de Zweet ik wil niet weten wat er allemaal had kunnen gebeuren :'(:'(:'(
Maar ik laat mijn Honden zowieso niet vaak los en als ik ze los laat dan alleen in het Bos !!
Maar de Honden ALTIJD aan de Riem te houden zodat dit niet meer kan gebeuren vind ik ook zielig ze willen immers ook fijn Ravotten.
Oja en dat Baasje was gewoon lekker door gelopen alsof er niks aan de Hand was                 trouwens wil ik niet weten wat de Hond met me Chihuahua had gedaan als die hem had gekregen :'(
Maar gelukkig is alles goed met haar;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Chihuahua was bijna WEG geweest !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Dat zal enorm verschieten geweest zijn, wat erg!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Jeetje wat zal je geschrokken zijn! Ik heb ooit precies hetzelfde meegemaakt met mijn chi! Je voelt je zo machteloos als je hond in paniek richting een drukke weg rent!
Gelukkig is ze op tijd blijven staan. Volgende keer iets verder het bos in lopen voordat je haar los laat.
En wat betreft het andere baasje, tja niet netjes dat hij de hond niet terug riep. Maar ja, de hond wilde gewoon spelen en dat moet je chi ook leren. Niks geen reden om in paniek weg te rennen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zie alleen maar een extreem bange chi (als het baasje de signalen goed opgevat heeft) en een extreem bang baasje. Verder zie ik een grotere hond die juist wilde spelen..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Vreselijk maar waarom zou een ander zijn honden wel aan moeten lijnen en mag er bij jouw een naast je zitten zonder riem? Dit kan dan dus gebeuren...

Enne als hij eerst voor je op de grond ging liggen was t geen spel??

Dat jouw hond gewoon de signalen niet goed leest? En jij daar staat te bibberen van angst is niet bevordelijk voor dit gedrag... Een chi is kwetsbaar maar wel gewoon hond

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Eens. Toen mij dit ooit gebeurde, Twinko was nog een pup, ben ik rustig met hem aan de riem terug gelopen naar de hond die hem achterna zat (die inmiddels ook aangelijnt en rustig was). Laten zien dat er niks engs was.
Door op te tillen en weg te gaan bevestig je enkel de angst. Maar ja, het is wel begrijpelijk want je schrikt je soms echt rot met zo'n klein hondje.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

uff wat een ochtend ! je bent van de schrik bekomen.. en je chi is er nog GELUKKIG ! die man, als je hem ooit nog tegen komt, kun je er misschien op aanspreken.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik herken dat gedrag van de andere hond heel erg van mijn herder, die gaat bij kleinere hondjes ook helemaal plat liggen zodat ze dichterbij komen... en als ze er dan zijn, ja, dan springt ze ook op om ze te begroeten en er achteraan te hollen. Speelsheid, en niet te vergelijken met een jagende leeuw hoor :-)

Ondanks dat is het natuurlijk niet fijn als je Chi bang wegrent, ik had mijn hond er dan ook zeker niet achteraan laten 'jagen'. Snap dat je onwijs bent geschrokken!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik herken dat gedrag van de andere hond heel erg van mijn herder, die gaat bij kleinere hondjes ook helemaal plat liggen zodat ze dichterbij komen... en als ze er dan zijn, ja, dan springt ze ook op om ze te begroeten en er achteraan te hollen. Speelsheid, en niet te vergelijken met een jagende leeuw hoor :-)

Ondanks dat is het natuurlijk niet fijn als je Chi bang wegrent, ik had mijn hond er dan ook zeker niet achteraan laten 'jagen'. Snap dat je onwijs bent geschrokken! "


sorry, maar achter een andere hond aan hollen zou ik niet accepteren, zeker niet bij een kleintje. enig idee hoe dat voor die kleine hond is?
Ik maak het ook heel veel mee, inderdaad vooral herders.. die besluipen mijn honden zowat.. met de nekharen overeind en dan nemen ze opeens een vaart en dan lekker achter mijn honden aan rennen.. Vaak nog even wat happen.. nou die van mij zijn nu als de dood voor grote honden

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Als je het tweede stukje nou ook even leest staat er toch duidelijk dat ik mijn hond niet achter een bange hond aan zou laten sjezen. Als ze speels gaan rennen dan laat ik ze gaan, ja. Daar zit wel even een verschil in.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

trouwens.. ik zie dat er heel veel wordt gezegt dat de herder gewoon wilde spelen.. Maar spel tussen vreemde honden met zo'n groot verschil in grootte kan gewoon bijna niet goed gaan. dan kan je wel zeggen dat chi enorm angstig is, maar ik denk dat je het eerder andersom moet zien. het moet wel een heel dappere hond zijn als die dat wel leuk zou vinden.
Hoe zou jij het vinden als een olifant met jouw zou willen spelen, achter je aan kwam rennen en om je heen. nog even op je voet zou staan, (ach foutje)

maar je moet je er maar niets van aantrekken want hij wil alleen maar spelen?!
nee.. ik geloof niet dat dat goed is en dat je als hondeneigenaar je verantwoordlijkheid moet nemen. ik zou mijn hond niet zo op een andere hond laten afstuiven.

Buiten dat vraag ik me heel vaak af of het wel spel is. er wordt hier over hondentaal gesproken, maar ik merk juist dat er veel te vaak een stempel wordt gezet in de vorm van: ach.. het is maar spelen.
Terwijl dit vaak helemaal niet het geval is

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik kan enkel uit eigen ervaring spreken maar Twinko heeft als kleine ukkepuk veel geleerd van ontmoetingen met grote honden. 
Eerst vond hij alles leuk. Toen vond hij, na een paar lompe honden ontmoet te hebben, alles eng. Maar naar mate hij ouder werd vond hij z'n weg en inmiddels weet hij wat hij moet doen met grote honden; zijn ze te druk snauwt hij ze af en komt snel bij mij staan, zijn ze rustig dan daagt hij ze uit om samen te rennen.
Zo hoort het lijkt mij maar dit zou hij nooit geleerd hebben als ik hem elke keer afgeschermd had van grote honden.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Als een ander hondje een stukje wegrent, en dan als Ginny even een bocht maakt het spelletje veranderd en de hond nu achter Ginny aanrent, en weer andersom... als er speelbuigingen worden gemaakt... Nee sorry, ik vind dat niet zielig en zeker niet te vergelijken met een olifant die achter een mens aan zou hollen. Dat zijn even twee totaal verschillende wezens die totaal niet dezelfde taal spreken. Ik ren ook niet gillend weg omdat ik wordt aangesproken door een man van 2.10m terwijl ik zelf maar 1.60 ben.

Het gaat hier prima tussen mijn grote hond en kleinere, en juist hard rennen is hier favoriet dan. Met grotere honden wil Gin nog wel eens gaan 'boksen' - met de poten spelen, etc. Met kleine honden niet. Wordt ze per ongeluk wel te lomp, geeft de andere hond aan het niet leuk te vinden, dan gaat mijn hond niet door. Zou ze dat wel willen doen, zou ik het zelf afkappen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Sorry hoor, maar ik zie hier zoveel onnodige vooroordelen voorbij komen mbt een herder/grote honden.. Het zijn schatten van een beesten (en ja net als met ELK ras lopen er een paar verkeerd opgevoede honden tussen maar daar gaat het in dit topic duidelijk niet over), maar ze worden o zo vaak verkeerd gelezen dat dat gewoon niet leuk meer is.

Mijn inziens zijn er nog heel veel mensen die moeten leren hoe ze (andermans en hun eigen) honden moeten uitlezen.

Ik word er eigenlijk boos om.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Sorry hoor, maar ik zie hier zoveel onnodige vooroordelen voorbij komen mbt een herder/grote honden.. Het zijn schatten van een beesten (en ja net als met ELK ras lopen er een paar verkeerd opgevoede honden tussen maar daar gaat het in dit topic duidelijk niet over), maar ze worden o zo vaak verkeerd gelezen dat dat gewoon niet leuk meer is.

Mijn inziens zijn er nog heel veel mensen die moeten leren hoe ze (andermans en hun eigen) honden moeten uitlezen. "


Ik ben juist iemand die niet snel oordeeld en dat zou ik ook echt niet willen, maar als ik hier in het bos loop kom ik ENKEL herders tegen die dit doen. en ik kan echt wel hondengedrag lezen. Heel jammer voor herder-eigenaren. En ik geloof best dat er lieverds tussenlopen, maar hier in het bos dus niet. En voor die 1 lieve herder ga ik niet steeds mijn honden achterna laten zitten. ik ontloop ze nu gewoon en dat is het beste wat ik voor mijn honden kan doen.
Ik heb het zelfs al te lang niet gedaan, omdat ik vond dat ik niet mocht veroordelen. En nu kies ik voor MIJN honden en niet meer voor die van een ander

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

En als alle herder in dat bos dat doen, dan gaat er geen lichtje bij je branden? Dan bestempel je dat maar gelijk als agressief?

Stiekem kies je niet voor jouw hond, want wat leert jouw hond hier nu van?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dat ze wél voor haar hond kiest, want ALS het bij toeval nu eens geen spel zou zijn, dan spraken we niet meer van die  kleine hond of alleen in de verleden tijd.
Ik volg Judith hier volledig in, heb al teveel nare ongelukjes gezien maar gelukkig nog niet meegemaakt. En....vroeger had ik ook grote honden, dus ik ben er helemaal niet tegen. Maar ontmoetingen waarvan je de andere hond niet 100% kent, die wil ik ook niet meemaken. Het verschil in grootte is te erg in nadeel klein hondje.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dan lees je de lichaamstaal van de hond toch echt niet goed.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" En als alle herder in dat bos dat doen, dan gaat er geen lichtje bij je branden? Dan bestempel je dat maar gelijk als agressief? "

jij hebt denk ik geen flauw idee wat er hier gebeurd. het is geen normaal gedrag. Misschien normaal herder gedrag. en dat is dus waarom ze me niet liggen.

Maar goed.. als jij over mij wilt oordelen, doe je dat maar.. maakt mij niet uit wat jij over mij denkt. ik kies voor mijn honden en laat ze niet meer opgejaagd worden door andere honden. dat heeft me al teveel gekost

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Jij hebt ook geen flauw idee wat hier gebeurt, maar stond wel gelijk met een oordeel klaar? Meten met twee maten is ook een kunst.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Ik denk dat niemand van ons over de situatie kan oordelen, wij waren er niet bij.

Wel een heel ander karaktertje dan Romi :-) Als een grote hond Romi uitdaagt al is het maar voor spelen verzet zij geen stap, lijkt wel alsof ze zegt ga jij maar uit de weg. Komt die hond toch in Romi haar zone, dan geeft ze een waarschuwing. Respecteren ze dat niet dan durft ze uitvallen. (ergens hoop ik dat dit haar niet in de problemen gaat brengen.)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat is dan een erg moedig hondje en ik hoop dat hij het nooit zal betreuren.  Want misschien lokt hij het zo nog uit ook ? brrr mag er niet aan denken.....:'(

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" En als alle herder in dat bos dat doen, dan gaat er geen lichtje bij je branden? Dan bestempel je dat maar gelijk als agressief?

Stiekem kies je niet voor jouw hond, want wat leert jouw hond hier nu van? "

mijn hond leert hiervan dat ik ze steun. dat ik voor ze opkom!
wat leert mijn hond ervan door een hond achterna te worden gezeten? gebeten in de rug en flank tijdens het achtervolgen?

Precies: Dat je bang moet zijn voor andere honden!! Iets wat ik juist niet wil. Ik laat ze nu dus kennismaken met Sociale honden. en dat zorgt ervoor dat ze veel relaxter zijn

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Als een ander hondje een stukje wegrent, en dan als Ginny even een bocht maakt het spelletje veranderd en de hond nu achter Ginny aanrent, en weer andersom... als er speelbuigingen worden gemaakt... Nee sorry, ik vind dat niet zielig en zeker niet te vergelijken met een olifant die achter een mens aan zou hollen. Dat zijn even twee totaal verschillende wezens die totaal niet dezelfde taal spreken. Ik ren ook niet gillend weg omdat ik wordt aangesproken door een man van 2.10m terwijl ik zelf maar 1.60 ben.

Het gaat hier prima tussen mijn grote hond en kleinere, en juist hard rennen is hier favoriet dan. Met grotere honden wil Gin nog wel eens gaan 'boksen' - met de poten spelen, etc. Met kleine honden niet. Wordt ze per ongeluk wel te lomp, geeft de andere hond aan het niet leuk te vinden, dan gaat mijn hond niet door. Zou ze dat wel willen doen, zou ik het zelf afkappen. "
Het verschil tussen die man en jouw is natuurlijk wel vele malen kleiner dan wanneer we het hebben tussen een chi en een grote hond. dat verschil is zeker wel realistischer met een olifant en een mens.
verder ben ik er zeker niet op tegen wanneer kleine honden en grote honden elkaar ontmoeten. dat is juist iets goeds. en spelen is ook leuk, wanneer het van beide kanten uit gaat. als ze allebei spelbuigingen maken. niet wanneer er 1 hond achter de andere aan gaat en de ander in doodsangst weg rent. dan is het voor mij geen spelen meer.

.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Maar dat verschil stelde ik toch ook al direct in mijn allereerste reactie, rennen in speelsheid en achter een bange hond aan jagen? Of was ik gewoon totaal onduidelijk?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
mijn hond leert hiervan dat ik ze steun. dat ik voor ze opkom!
wat leert mijn hond ervan door een hond achterna te worden gezeten? gebeten in de rug en flank tijdens het achtervolgen?

Precies: Dat je bang moet zijn voor andere honden!! Iets wat ik juist niet wil. Ik laat ze nu dus kennismaken met Sociale honden. en dat zorgt ervoor dat ze veel relaxter zijn "


Dat zijn dus vooroordelen.

En jouw hond leert 'o daar komt weer zo'n enge hond'

En hier heb je zo'n gigantische enge hond die super agressief is, ja een heuze bijter!!! Kijk zelf maar wat een wonden:

(speelt met ongedeerde kat)

(wast 2 konijntjes alsof het pups zijn)

En als laatst de KLEINE hond die door hem opgevoed is:
(foto)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik weet inderdaad niet wat er is gebeurd. wat ik wel zie en wat me enorm irriteert (en vaker heeft geirriteerd op dit forum) is dat wanneer dit soort topics wordt geopend er altijd gelijk gewezen wordt naar het slachtoffer in kwestie. die chihuahua zal wel hebben geblaft, die chihuahua zal wel weer niet goed opgevoed worden of als een kind behandeld worden, want aan de grote hond.. daar kan het niet aan liggen natuurlijk!

Bedenk eens hoe het is voor iemand met z'n kleine hond. ik kan je vertellen dat dat echt niet altijd lekker loopt. ik lijn mijn toller ook aan wanneer ik een hele kleine chi zie.. gewoon omdat ik niet weet of dat goed gaat met zo'n groot verschil in grootte.. en dan kunnen ze aan de lijn een stuk rustiger kennis maken.

Tijdens groepswandelingen loop ik bv wel met herders, maar dat gaat ook goed. dat zijn honden die goed onder commando staan en goed luisteren. maar je ziet ook dan (en dat heb ik ook van die eigenaren gehoord) dat er veel achtervolgingsdrift in die honden zit. Dat is er ingefokt. en op zich niets mis mee, maar wel als ze dat op mijn hond uiten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik lijn mijn hond pas aan als de andere hond ook aangelijnd is, meer omdat ik verwacht dat de andere hond aangelijnd is om een rede. In dit hele verhaal was de hond niet aangelijnd.

Ik zal mijn hond nooit aanlijnen alleen om het feit dat er een (losse) chi aan komt lopen!! Mijn hond doet immers niets kwaad en speelt met ALLE honden. Hoe kleiner ze zijn, hoe voorzichtiger ze is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ow en de mens en de olifant is natuurlijk geen vergelijking. Wat dacht je van een kind met een volwassene? Dat is wel een vergelijking. Ze zouden immers elkaars taal moeten kunnen spreken.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"

Dat zijn dus vooroordelen.

En jouw hond leert 'o daar komt weer zo'n enge hond'

En hier heb je zo'n gigantische enge hond die super agressief is, ja een heuze bijter!!! Kijk zelf maar wat een wonden:

http://www.hondenpage.com/foto/foto/301387.jpg

http://www.hondenpage.com/foto/foto/301401.jpg

En als laatst de KLEINE hond die door hem opgevoed is:
http://www.hondenpage.com/foto/foto/319669.jpg "

Dit vind ik flauw want ik weet ook wel dat het in huis lieve honden kunnen zijn. en ik heb ook gezegt dat ze echt niet allemaal zo zijn. en ik sta echt niet versteld van je foto's dat ik denk: Nou.. dat wist ik niet dat dat kon..
maar hoe kan jij het hebben over vooroordelen als het ECHT gebeurt? en niet 1x maar gewoon elke keer dor verschillende honden? dan is het geen vooroordeel meer. En trouwens.. wat voor last heb jij ervan dat ik even een ander pad neem? niets toch? minder last dan dat ik steeds heb als ik het niet doe.
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Chihuahua was bijna WEG geweest !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^