Ik weet het niet meer...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ow ok, ik dacht al ;-)

En hoe lossen ze dan dat allergie probleem op?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het niet meer..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

ze hopen dat als het immuun systeem weer hersteld is, dat het lijfje dan niet meer zo heftig reageert op andere stoffen, 
want dat doet het lijfje nu, gewoon simpele stoffen zijn al teveel, omdat het immuun systeem niet werkte, en daarom had hij altijd jeuk, en krabben en bijten, en oor onstekingen, komt ook door de allergieen,
hij had eerst de stafylokoccen bacterie, met 6 maandjes, toen waren we hem bijna kwijt, en dat allemaal door die inentingen.
en het gaat steeds wat beter,

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Je zou ook een bloedtest kunnen overwegen. Het gaf mij veel rust om de specifieke allergenen te weten, en daarop te kunnen reageren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met een bloedtest weet ik helaas niet meer als ik nu weet ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Dat ben ik niet met je eens, maar het was maar een idee.':-)

Dribbeltje heeft al jaren lang wat en ik weet niet wat het is. Ik heb zo'n haren test laten doen, maar weet niet hoe betrouwbaar dat is. Dribbel zou ontzettend veel allergieën hebben

Ik weet dat je afwijzend staat t.o.v. desensibiliseren, maar nu heb je een test laten doen waar je twijfels hebt bij de betrouwbaarheid.
Gevogelte is iets wat ik volledig heb geschrapt uit Santa's menu, juist omdat er veel geschreven wordt over allergische reacties, ook bij diersoorten als fazant, parelhoen etc.

De bloedtest van Artuvetrin test 32 allergenen, indoor en outdoor.
Dan heb je geen twijfelachtige uitslag, maar gewoon een laboratoriumtest.
Wat je daarna met die kennis gaat doen, is je eigen keuze.
Tannetje doet deze testen ook, en adviseert dan alternatieve medicatie/middelen.

Wat ik wil zeggen, je hebt dan echt iets in handen. Nu blijft het zoeken, en een zalfje smeren, terwijl je nog steeds niet weet waar de oorzaak ligt.
Het heeft mij zoveel duidelijkheid en daardoor rust gegeven, en niet onbelangrijk, in deze, voor Santa's allergie moeilijke tijd, zien wij dat hij relatief weinig last heeft.
Echt, overweeg het.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik waardeer ook alle input :-)

Desensibiliseren wil ik inderdaad echt niet.

Ik ga nu dus ook het gevogelte schrappen uit haar menu en hopen dat dat werkt, maar ik heb er een hard hoofd in.

Tot haar eerste jaar is ze perfect gezond geweest, tot de spoed sterilisatie die achteraf niet nodig bleek te zijn..

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

mocht je nog kefir willen ik heb hier nog genoeg liggen. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx. Ik moet even bedenken wat ik nu precies wil. Ik hou je aanbod in gedachten.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik geef dus alleen paard, hert, haas en konijn.
Zolang we desensibiliseren komt er geen diersoort bij.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ga paarden vlees, hert, (wild) konijn, haas, lama vlees, geit, lam, 'witvis' en wanneer nodig ook Kangoeroe (gemalen bot voor als de anaalklieren weer opspelen) geven. Het ligt grotendeels al in m'n vriezer.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Op zich hoéf je natuurlijk ook niet te desensibiliseren hoor. :-D
Ik ken iemand die de bloedtest heeft laten doen en door met die uitslag aan de gang te gaan de hond vrijwel klachtenvrij heeft gekregen.
Als wij dat hadden gekund, had ik daar ook voor gekozen, maar Santa's waarden zijn ronduit extreem te noemen, daarom hebben wij die keus gemaakt.
Ik heb via HP ook een heel positief ervaringsverhaal over het desensibiliseren gelezen, wat me ook wel moed gaf.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik heb 1x van heel dichtbij meegemaakt hoe zo'n arts als Tannetje zulke problemen aanpakt, maar zij begint toch echt met de kern, de medische wetenschap, en vandaar uit gaat zijn wegen zoeken die dicht bij de natuur staan en in het geheel bij de hond passen.

als je zoveel diersoorten tegelijk geeft, kom je er nooit achter wat er misschien ook nog eens reactie opwekt, want wie zegt dat er niet nog een diersoort is.

ooit moest een bc bij ons elimineren dat ging op 1 vlees soort met aardappel, weken lang, totdat alle !!! andere stoffen zeker weten uit het lichaam waren, eerder kon er niet gezegd worden of het wel of geen reactie gaf.

ik lees op HP best vaak dat er heel snel geswitchd wordt, en eerlijk gezegd ben ik dan altijd een beetje bang dat je het heel onoverzichtelijk maakt voor jezelf, om misschien zelfs de hond nog verder in onbalans brengt.

ik heb met Gorby ook grote problemen gehad door zijn achtergrond van verwaarlozing en grote darmproblemen door invasies van parasieten, hij had hierdoor intolerantie opgelopen (geen allergie dus, want dat is wat anders) een zeer gerenommeerd klassiek homeopate was toen ook heel rigoureus, we gingen over naar 1 soort brok (notabe brok, maar het moest even, en het werkte ook, het vers is later vanzelf weer bijgevoegd, maar wat heb je liever, een hond die zich goed voelt en kan herstellen van allergie reacties, of een hond die perse vers moet eten, maar niet goed functioneerd?)
brok dus, een heel speciale en nee, niet van zo'n dierenarts die alleen maar op winst uit is, en het werkte, en het moest 6 weken, en daarna zijn we in alle rust gaan opvoeren met wat hij wel of niet aan kon.

en inmiddels eet hij ook weer vers, een zeer goede complete kvv, geen gedoe met samenstellen met tig diersoorten, de klassiek homeopate (zeer welbekende ook weer van TK), stond daar op, zij ging (en daar gingen wij van harte in mee) voor evenwicht, en of er dan misschien een stofje in zit wat heeeeel misschien niet zo goed zou kunnen zijn..... so be it, de hond glanst, zn vacht is mooi, zn ontlasting is mooi, hij eet goed........

ik zou dus bij de basis beginnen: een consult bij een zeer kundige dierenarts die ook nog holistisch werkt en buitengewoon veel verstand heeft van voeding en wat voeding doet.
en haar aanwijzingen stipt volgen en dan eens zien of het echt beter gaat dan wat nu dus al jaren af en aan problemen geeft.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik weet hoe elimineren gaat, heb ik met zowel Rex als Dribbel ook gedaan. Bij Rex kwam ik achter een aantal allergiën, met Dribbel kwam ik ook achter een aantal allergiën. Rex knapte 200% op, Dribbel niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb die testuitslag er nog even bij gepakt:
- Kipeiwit: Intoleranties en allergie voor kip-eiwiteigeel-eend-kalkoen-gevogelte
-  Granen: Intoleranties en overgevoeligheden voor graansoorten, zoals gerst, gierst, haver,rogge, zemelen, tarwe, boekweit.
-  Zoetstof- suiker: Intoleranties en overgevoeligheden voor suiker en zoetstoffen
- Algehele weerstand
-  stof- mijten ( huisstofmijtfaerinamijt – meelmijt – copramijt- hooimijt)


Conclusie: Dribbel is gevoelig voor voeding maar heeft ook een mijten allergie, dat zie je vaak samen met granen allergie. Tegen mijten kun je niet oppoetsen, hooguit zorgen dat je geen vloerbedekking hebt, geen gordijen, dekentjes dagelijks luchten, om de dag wassen etc. De hond moet het zelf kunnen verwerken en dat kan alleen als de weerstand en het immuunsysteem goed is. Ik test een disbalans in de weerstand van Dribbel, dat kan allerlei oorzaken hebben, stress, genetisch bepaald, voeding, kuurtjes van de dierenarts,. Niet goed af kunnen voeren van afvalstoffen etc. Een goed immuunsysteem bereik je met de juiste voeding en ook met voedingssupplementen (sommige honden hebben gewoon ondersteuning nodig). Het voer wat je nu geeft is een goed voer, (adviseer ik ok altijd) dat mag je blijven geven maar niks erbij wat kip/ gevogelte/ granen bevat.



Ik was de dekentjes 2x per week, zal het daar dan aan liggen? Om de dag is voor mij echt niet te doen.. Ik was me nu al te pletter..

Het kan er ook nog aan liggen dat er in haar mand het 'oude' kussen van Rex ligt met een hoes van neb leer en dat de huisstofmijten daarvandaan sneller op haar kleedje komen? Of is dat te ver gezocht? Ze ligt er niet veel in.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

(Dom) vraagje van een geïnteresseerde meelezende leek op dit gebied: Wat is desensibiliseren???

Als talenmens gok ik dat je de hond dan minder gevoelig gaat maken voor de allergenen waar hij op reageert, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Vind dit zeer interessant, al is het natuurlijk erg naar als je er zelf (je hond dan) mee te maken krijgt :'(

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ze spuiten het allergeen onder de huid.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Is de reactie na die spuit dan niet super heftig? Of krijgt hij dan tegelijkertijd een soort tegengif?

Waarschijnlijk blijft het niet bij 1 prikje? Anders zouden allergieën wel heel simpel op te lossen zijn!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb het niet gedaan, dus weet niet of de reactie dan heftig word.

Het blijft idd niet bij 1 prikje. Ik weet ook niet hoeveel dat er dan wel zijn. Volgens mij is men maanden tot een jaar bezig, maar weet het niet zeker.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Pff, heftig!! maar dat is jouw situatie ook, zo te horen!

Ik kan je verder geen advies geven, maar wil je in ieder geval wel veel sterkte wensen. Hopelijk komt er snel verbetering, hier wordt voor jullie geduimd ;-) ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Informatief artikel
Was het waar dat het met 1 prikje op te lossen zou zijn. Ik heb zelf 5 jaar lang een kuur gevolgd tegen gras- en boompollen. Toen ik klaar was was mijn allergie erger in plaats van veel minder. Door het regelmatig inspuiten van allergenen is het de bedoeling dat lichaam niet meer zo heftig gaat reageren op die stoffen. Omdat je niet weet of het gaat helpen en het lang duurt voordat je resultaat ziet wordt het relatief weinig gedaan. Vaak pas als er ECHT niets meer helpt.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Bedankt voor je info, Stippeltje! Weer wat geleerd :-)

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Heb je al zalm geprobeerd?

Hier ook een hond die ook zo zijn allergieën heeft. Bij hem helpt het als hij iedere dag een beetje zalm krijgt. Hierdoor houd het jeuken helemaal op. Ik koop dat bij kiezenbrink het is heel fijn, diep gevroren,en kost meestal rond de 2.50 per kilo. Daar doe ik met 2 honden ruim een week mee. Iedere dag 2x een lepel vol en weg problemen.

suc6

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dribbel krijgt 10% van haar weekmenu aan vis.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Hier krijgt Cullen zijn brok op basis van vis. We hebben alle soorten kvv geprobeerd maar dat had geen succes. We hebben nu dus van Kynofit een brok op basis van vis met toe gevoegde zalm olie ( speciaal voor hem op maat gemaakte brok) Toch is dat nog niet genoeg. Alleen als ik echt zalm toevoeg boven op zijn brok houd het jeuken op. 
Cullen heeft een allergie tegen gras en boompollen, gluten, diverse soorten vlees en een chronische maag darm ontsteking. Ook op vakantie gaan en een andere grond soort levert vaak problemen op zoals jeuk aan de voetjes. Dit zijn de allergieën die ik weet maar ben me er van bewust dat hij er nog meer zal hebben. Gelukkig reageert hij uitstekend op zijn voer en heeft dat een hoop van zijn problemen op gelost.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het probleem van een grote hoeveelheid aan vis is dat je ook een grote hoeveelheid aan fosfor voert, waardoor er vroeg of laat nierproblemen (kunnen) ontstaan.

Dribbel stond eerst ook op een visbrok. Ik heb zowel Orijen 6 fish als fish4dogs gebruikt, maar met beiden had ze nog meer problemen als nu op de rauwe voeding.

Mijn herder deed het wel weer perfect op de vis brokken en rauwe vis luste hij in eerste instantie niet.. Gekke hond!
Uiteindelijk kreeg ik hem wel zo ver om rauwe vis te eten.
Op de Orijen 6 fish kreeg hij nierproblemen.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega

Hoi

Jeetje vervelend hoor dat de hond daar last van heeft en jullie natuurlijk. Had het hier ook ergens nog gelezen dat je kan kijken naar de stapfilococcen bacterie in het bloed. Voedsel allergie lijkt me juist niet omdat zoals je zei rond deze periode voorkomt. Huismijt komt ook wel langer voor en blijft het hele jaar wel ergens in je huis hangen dan zou hij het hele jaar last kunnen hebben. Wat ik gelezen heb vlooien...waar je ook op kan testen is het stuifmeel van bomen of eventueel een insectenbeet. Kortom teveel om natuurlijk te onderzoeken maar de moeite waard.
Wat ook misschien kan helpen is Aller'g Free ook wel antihistamine genoemd daar zit rietwortel,koningskaars bladeren,chickweed, lobelia in.
Kan je even op googlen.

Voor de rest weet ik ook niks meer. Succes en sterkte

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx. Ik heb even op die bacterie gegoogled. Het zou vooral haaruitval en schilvers veroorzaken, maar dat heeft ze niet.
Toch zal ik het mee nemen als ik toch wel naar Tannetje ga.

Tnx!

Vlooien heb ik gelukkig niet (meer) in huis.

Antihistamine geef ik liever alleen op recept. Dat zijn vrij heftige middelen, ookal lijkt dit een natuurlijke variant te zijn.

honden page profiel gojagoja 1 doggies

honden foto van goja

onze hond is toen ook op een speciale visbrok terug gezet
niet bepaald een gangbare, maar speciaal geselecteerd door de klassiek homeopate
de holistisch da stond er ook vierkant achter

soms moet je terug naar een heel gecontroleerde basis
en dat weken lang om het lichaam te laten opschonen

wij zijn daarna ook vers bij gaan geven, maar liepen sterk tegen beperkingen aan
en houden het nu strak met waarvan we zeker weten waar hij goed tegen kan
zal me toch een worst zijn of hij 2 of 5 diersoorten krijgt, als de voeding compleet is
hij verwerkt het optimaal en hij toont alleen maar gezondheid, wint dat bij mij van een heleboel andere dingen (zo niet van alle toestanden rondom het zogenaamde gif in brokken en premix in bepaalde kvv)

en daar stonden de holistisch da en de klassiek homeopate ook helemaal achter.


ik krijg bij jou TS (met alle respect) wel een beetje het gevoel dat je het beter wil weten dan artsen en specialisten, terwijl je hond wel met regelmaat veel ongemak heeft.
En eerlijk gezegd begrijp ik dat niet, je kan je ergens enorm in verdiepen, je mist absoluut de kennis die mensen als TK of HD hebben.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zie nergens dat ik het beter wil weten als specialisten/artsen, maar mijn da weet zich geen raad. Als je mee hebt gemaakt, wat ik met mijn herder mee heb gemaakt (en wat ik bij heeeel veel honden zie gebeuren), dan zou je ook zo wantrouwend als mij zijn en ook liever zelf dingen uitdokteren dan er een smak geld tegenaan gooien en na 3 jaar en 9 dierenartsen te horen te krijgen dat je je hond maar in moet laten slapen en dat hij anders nog maar 6 maanden te leven zou hebben waarin hij volledig verlamd zou raken. Ik heb dat god zij dank met Rex niet gedaan en ben zelf gaan dokteren, waardoor hij nog 3 jaar langer 100% gezond bij mij heeft kunnen zijn en dat is precies de periode geweest waarin hij Dribbel heeft opgevoed.

Dus ja, ik kan wantrouwend over komen naar artsen/specialisten, want dat ben ik ook! Ik zal nooit meer een arts of specialist 100% op zijn woord vertrouwen. Ik zal altijd zelf informatie opzoeken en eerst dingen zelf proberen op te lossen wanneer het geen levensbedreigende situaties betreft. Dit is ook waarom ik zo baal van de uiteindelijke snelle aftakeling van Rex waarop we hem op het advies van de da hebben moeten laten gaan. Ik had veel liever nog een hele schat aan informatie opgezocht, maar daar was simpelweg geen tijd meer voor (binnen 1 week na de diagnose moesten we hem laten gaan). Omdat daar geen tijd meer voor was en het levensbedreigend was ben ik naar mijn eigen da geweest en naar een holistische da (niet Tannetje). Die holist heeft niets geholpen. Ik was een smak geld kwijt terwijl het het alleen maar erger maakte.

Dribbel doet het vele malen slechter op brok als op kvv/Barf. Ik heb geen een brok gevonden waarvan ik voor ook maar 99% dacht 'ja, dat wil ik voeren'.

De enigste arts/specialist waar ik misschien 90% vertrouwen in heb zou Tannetje Koning kunnen zijn. Vandaar dat als ik zo'n dergelijke stap onderneem, ik zo ver naar haar af zou reizen.
Ik heb een dierenarts potje, dus dat is het probleem niet (al wil ik natuurlijk niet onnodig geld weg smijten, het is voor mij dubbel en dwars crisis).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het niet meer..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Mijn topdoggies!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^