Mila kennis laten maken met pup van 7 weken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hallo allemaal,

Rond 20 november krijgt een vriendin van me een pup, een Toller retriever van 7 a 8 weken oud. Zij is Mila's vaste logeer en oppasadres en wij worden dat dan ook voor hun hondje. Dus moeten Mila en de pup kennis gaan maken.

Helaas is er een probleempje. Mila is tegenover honden erg onderdanig maar tegenover pups heel erg dominant. op zich niet zo erg, maar ze slaat er behoorlijk in door. Mila gaat er boven staan: grommen, borstelen, staart omhoog en dan grijpt ze de pup in de nek en gooit ze m op de grond.
Maar daar blijft het niet bij: ze blijft happen en grommen als de pup op de rug ligt.
Echt bijten heeft ze nog nooit gedaan, maar ik wil niet dat ze dit doet bij die pup. En ik wil ook de socialisatie van de pup niet verpesten.

Nou heb ik de fokker van Mila gebeld en die zegt dat we bij haar (vriendin) thuis of buiten kennis moeten laten maken. Pup op de grond en Mila aan de riem zodat we haar evt. tegen kunnen houden.
Eerst Mila begroeten en dan de pup laten zien.
Klinkt allemaal heel erg logisch, maar ik bven zo bang dat ze toch wat doet ( zit er gewoon dik in ) en dat de pup angstig wordt.

Hoe pak ik dit nou het beste aan? Ook bij andere pups als ik in het bos wandel ( beiden aan de riem is geen probleem, maar beiden los wel ).
En heeft iemand een idee waarom ze dit doet? Ik snap het namelijk echt niet meer, laatst deed ze het ook bij een teckel. En dan bij een ander klein hondje is er niks aaan de hand.

Zou het kunnen zijn dat, omdat Mila onderdanig is naar andere honden, ze bij een pup geen concurrentie voelt en dan haar macht als oudere hond laat zien?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mila kennis laten maken met pup van 7 weken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Mijn idee is: Mila en de pup buiten aan de lijn kennis laten maken op neutraal terrein (Waar Mila ook niet eerder geweest is) daarna samen naar het huis van de pup. Pup in de bench en Mila los in de kamer.Zo geleidelijk aan de aanwezigheid van de pup laten wennen. Naar gelang de situatie, Mila afleiden of totaal het gedrag negeren. Staat ze lelijk te doen tegen de pup in de bench dan zou ik persoonlijk Mila verbieden, maar jij kent je hond het beste. Succes, als Mila begrijpt dat de pup erbij hoort dan komt het allemaal wel goed.

honden page profiel Betty LangenbergBetty Langenberg 3 doggies

honden foto van Betty Langenberg

Hoi Maartje,
Dat is vervelend voor jullie zeg, Dat Mila zo doet naar andere pups. Ik ben benieuwd wat voor raad je hierop krijgt.
Arak heeft daar nooit problemen mee. Die is heel sociaal naar alle honden, leeftijd maakt niet uit.
Denk nog eens goed na joh. Is er in het verleden misschien iets gebeurd met pups? Niet dat je daar nou iets aan hebt hoor, maar het helpt begrijpen.
groetjes van Betty en poot van Arak

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer 3 doggies

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Mijn ervaring is dat honden aan de lijn feller reageren dan honden die niet aangelijnd zijn zijn.Mijn pups gaan al van af zes weken mee naar het bos en spelen dan ook met grote honden Normaal gesproken doen grote honden niet wat jij beschrijft met puppy's.Dus is er iets mis gegaan met jouw Hondje?
Ik denk dat je de kennismaking geleidelijk moet laten plaats vinden de eerste keren jij je hond vasthouden en aan de pup laten snuffelen waarbij jou vrindin haar hondje in de hand heeft .Bij het snuffelen hoeft jou hond de pup niet aan te raken als je dit een aan tal keren doet vespreid over verschillende dagen dan zal jou hond ws rustiger op de pup gaan reagerenen kan je steeds wat verder gaan . Ook voor jou hond zal dit een goede ervaring zijn .
Succes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ze ook aan de riem aan elkaar voorstellen op neutraal gebied. De pup in de bench thuis, dan kunnen er ook geen ongelukken gebeuren. Brommen en grommen kan natuurlijk wel... Dat is wel vervelend voor de pup. Misschien houdt ze er niet van dat ze aan haar hangen of haar lastig vallen. Of misschien is ze jaloers? Lijkt me lastig hoor, als ze echt agressief wordt. Dan kan ze eigenlijk niet veel bij de pup zijn... Hopelijk wennen ze aan elkaar... Altijd wel belangrijk om Mila als ranghogere te erkennen. Zij krijgt als eerste eten en wordt als eerste begroet.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer 3 doggies

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

O ja natuurlijk ten overvloede als jou hond goed reageerd ga hem natuurlijk enorm belonen. En natuurlijk de rangorde bevestigen net wat Angela zegt dan hoeft ze dit niet meer duidelijk te maken

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer 3 doggies

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Angela zie dat je net als ik in Nijmegen woont ga je ook wel eens in de kuil wandelen

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Bedankt, ik denk dat we het gaan doen zoals jullie dus zeggen: Ergens buiten, hondjes vast, zij begroeten eerst Mila en de pup blijft nog even op afstand. Dan pup erbij. Doet ze iets kan ik dr terughalen omdat ze vast zit. Ik ga denk ik ook als ze eerst gaan snuffelen, mila meteen belonen en niet wachten of er wat gebeurt.
Nou het duurt nog een flinke maand maar als het zover is hou ik jullie op de hoogte.

Gister deed ze het trouwens weer bij een al wat grotere herderpup. Ik heb haar toen echt weg moeten slepen van die hond af. Ik wordt dan boos op dr: sleep dr dus van die hond af en schreeuw dat ze stout is enz. Ze trekt zich er niks van aan, ze kijkt die hond na en loopt dan vrolijk verder.

Of er wat is gebeurt in het verleden? Ik kan het me niet herrineren. Voordat ze 1 was was er nooit wat aan de hand. Kon ze met alle hondjes goed opschieten en speelde ze ook met pups. Nu is ze volwassen en staat ze niet meer gelijk, maar boven alle pups.
Het lijkt me dat ze dat duidelijk wil maken, maar dan slaat ze er in door.
De fokker vertelde me dat er in het nestje meerdere hondjes waren met problemen tijdens het wandelen. Achter fietsers en joggers aan op een agressieve manier. Ze vertelde me dat de dekreu die ze hadden gebruikt ( toen door vereniging goedgekeurd )onlangs door de vereniging van de dekreuen lijst is gehaald wegens agressief gedrag naar andere honden. Ja als ze dat geweten had had ze nooit die dekreu gebruikt....
Maar goed, Mila is verder superlief en dit is echt het enige minpunt aan haar. Maar het is niet normaal gedrag, helaas.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ai... dan zit het agressieve een beetje in de 'genen'... Heb je al eens gedacht aan een hondenschool of gedragstherapeut? Misschien dat je met hulp van een professional kan leren hoe je Mila hierin moet begeleiden...

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ja ik ga nu naar een kynologenclub. Daar zitten we dan niet meer met pups. Maar ik zal het daar ook eens vragen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Sommige honden hebben gewoon niks met pips, of zelf een hekel aan pups.
En dat kan zich op verschillende manieren tonen.
Als Mila er echt niet van houdt en zo reageert is het misschien beter der niet met pups meer in contact te brengen. Of iig altijd gescheiden te houden tot de pup groter is en Mila er niet meer zo op reageert.

Wel erg jammer aangezien jullie met oppassen zitten, Ik zou dan steeds 1 van de 2 in de bench laten.

Hier in de buurt kunnen 2 honden ook niet met pups de een bijt ze zelfs dood als ze de kans krijgt. Als ze eenmaal een maand of 6/7 zijn is er niks meer aan de hand..

Je kan voorzichtig proberen wat ze hierboven voor tips hebben gegeven. Maar als ze echt niet wil zou ik het niet gaan pushen. je wil de pup natuurlijk geen trauma bezorgen.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi Mexx!

Ja ik vind het moeilijk wat te doen.
Mn vriendin wil ze zsm kennis laten maken met mekaar, ze is er vrij nuchter in ( hoewel ze precies weet hoe Mila dan doet ). Maar ik wil de pup zn socialisatie echt niet verpesten.
Het is niet echt aanvallen zeg maar, maar meer een superfelle correctie. Ik wil ook graag dat Mila dit afleert. Maar nu ik de fokker heb gesproken snap ik ook dat de dekreu het in zich had zitten. Het zit er dus gewoon 'ín'.Volgens de fokker kan ik dit Mila wel afleren door hard op te treden. Nou heb ik dit een aantal keren geprobeerd maar ze trekt zich er niks van aan en heeft alleen maar aandacht voor de pup.

Lastig, maar ik ga door met oplossingen vinden, ik hoop dat ze iig later goed me elkaar op kunnen schieten aangezien hun hondje om het weekend bij ons zal zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mila kennis laten maken met pup van 7 weken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^