Halti harnas van welke leeftijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Hallo allemaal,

Even een vraagje. 
Thor loopt op zich goed aan de lijn maar telkens als we huiswaarts keren begint hij te trekken. Hij trekt dan zo hard dat hij men vriendin gewoon onderuit trekt. Hij is nog maar een pup van 4 maanden oud en we willen dit gedrag dan ook snel afleren aangezien hij steeds maar sterker zal worden. Men vriendin heeft dan ook geen zin meer om met Thor te wandelen dus dit valt dan ook altijd op mij. Op zich vind ik dit best maar ik ben ook niet altijd thuis en Thor wordt lastig wanneer hij niet kan gaan wandelen. Kan ik geen halti harnas aanschaffen voor wanneer mijn vriendin met hem gaat wandelen of is hij hiervoor nog te jong. Klein kan je hem niet meer noemen. 

Ik heb al veel positieve zaken gehoord over dit harnas en wil het dan ook wel eens proberen.

Groetjes,

Bram en Thor

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halti harnas van welke leeftijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Tsja, ik ben persoonlijk absoluut geen voorstander van een hulpmiddel als de Halti. Het klopt dat hij helpt om het trekken tegen te gaan (dat is ook logisch, als je de werking gaat bestuderen), maar tegelijkertijd ontneemt hij de hond ook een deel van zijn vermogen om signalen naar de buitenwereld af te geven. Dit kan ertoe leiden dat hij zichzelf niet meer goed kan uiten richting (bijvoorbeeld) andere honden of verkeerd begrepen wordt, waardoor hij erg onzeker kan worden.

Persoonlijk zou ik eerder volgens deze methode aan de slag gaan (en dus dit boek aanschaffen):

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Je vriendin heeft nu al geen zin meer? Sorry maar na twee maanden al? Zit je op puppy cursus? Een pp met een halti vindt ik echt vreselijk. Dit hondje moet alles nog leren en om daar nu dan al dit oort middelen voor in te zetten... Nee dat gaat echt te ver...
Trainen, trainen, trainen.

Je hebt een baby hond in huis. Een baby van een half jaar oud bind je toch ook niet vast omdat ze weg kruipen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja die van ons kan er ook wat van, meestal als hij schrikt dan lanceert ie zichzelf en vlieg je er bijna achteraan. Wij zitten wel met hem op puppycursus dus je leert wel dingen om hem rustiger te krijgen. Ik zou ook echt niet voor zo'n halti gaan... Gewoon veel oefenen.

Als hij spanning op de lijn zet blijf je staan tot hij zelf de spanning er weer af laat. Dan pas ga je verder etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind dat je dit niet moet doen.
Je hond is nog harstikke jong, kan prima leren zonder trekken aan de lijn te lopen.
Dat is toch veel fijner?
Daarbij, een hond kan daar ook mee gaan trekken.

Mijn herplaatser trok mij en mijn man ook vooruit, en we zijn beiden echt sterk.
Maar 30 kg hond, die nooit iets had geleerd, nauwelijks te houden.
Tot gekneusde vingers aan toe.

We hebben ook hulpmiddelen geprobeerd op advies van de hondenschool, maar na een tijdje trok onze hond gewoon verder, met hulpmiddel om.

Het boekje wat Inge aanraadt heeft ons veel meer geholpen.
Een pup van 4 maanden, gewoon gaan oefenen, en niet opgeven.
Je geeft aan het gedrag af te willen leren, en dat doe je niet met een Halti.

Tenslotte, ik weet niet wie de hond wilde, ik ga er even vanuit jullie beiden, maar je vriendin geeft het m.i. wel makkelijk op.
Zin moet je maar maken, Thor heeft er niet voor gekozen om bij jullie te komen, dus zijn jullie hem verschuldigd dat je er tijd en energie in steekt.

Misschien ben ik een beetje direct, maar ik vind het jammer om te lezen dat iemand er geen zin meer in heeft.
Er komt namelijk nog wel meer bij kijken de komende jaren in het opvoeden van jullie hond.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik sluit me hier bij aan. :-)

En inderdaad, Thor heeft de keuze niet gehad. Zin/tijd moet je maken en dat weet je als het goed is al voordat je een hond aanschaft..

Ga trainen, steek je tijd erin. Maak het leuk... Een halti zal niks oplossen.... ;-)

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Eerst even duidelijk maken:

Ik zeg zeker NIET dat mijn vriendin gelijk heeft. Ik vind dat een hond je tijd en energie verdient en steek deze zaken dan ook volop in Thor in. Ik wilde gewoon even horen of het eventueel een oplossing was en niet veroordeeld worden omdat ik zogezegd geen tijd en energie in men hond steek. 

Ik volg ook wel het standpunt van mijn vriendin, ze kan de hond niet houden en ik snap dat dit voor haar niet leuk is. Dus we zoeken SAMEN naar oplossingen. We zullen het boek eens lezen en hopelijk helpt dit dan. Als er nog tips zijn zijn ze zeker welkom :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

datzelfde boekje heeft ons ook heel erg geholpen het is een stap voor stap methode om te leren de aandacht van je hond te vragen en rust te brengen in de wandelingen. Dezelfde schrijfster heeft ook het boekje Kalmerende Signalen geschreven ook een aanrader om je hond meer te leren begrijpen.

ik snap dat je vriendin het niet leuk vindt omver getrokken te worden, maar ze zal toch inzet moeten tonen, om dit op te lossen en het wandelen voor beiden weer leuk te maken.

Een kleine praktische tip is ook om op de terugweg de hond goed naast te houden en niet ver vooruit te laten lopen. De riem in twee handen houden (stil houden op heuphoogte) zodat je niet onverwachts meegetrokken kan worden.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

hier ook gebruik gemaakt van het bovenstaande boekje van Turid Rugaas. Binnen 2 weken was het trekken over en ze loopt echt keurig mee :-)
Ik heb ook maanden in mn eentje overdag 3x per dag een 23 kilo wegende (herplaatser) staff moeten uitlaten.. en ja, dat was soms ook niet leuk en vaak ook met de hakken in het zand of de riem om mn middel binden.. Maar goed, toch elke dag weer gedaan en ook wel 1,5 uur per dag in m'n eentje, want dat komt er nou eenmaal bij kijken, en zeker ook bij een pup, die moet echt nog alles leren.
Dus nog even volhouden, het komt vanzelf goed!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

misshien is een heup gordel voor je vriendin een idee?
dan krijg je niet de ruk aan je arm en is het misschien iets beter "te doen"
tot je klaar bent met de training?


en nu ziet er hopeloos uit maar geef niet op! echt samen moet het lukken. denk maar aan al die andere mensen, die hebben het ook allemaal gehad en die lopen nu ook ontspannen. in plaats van met 1 arm 20 langer dan de andere ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Eerst even duidelijk maken:

Ik zeg zeker NIET dat mijn vriendin gelijk heeft. Ik vind dat een hond je tijd en energie verdient en steek deze zaken dan ook volop in Thor in. Ik wilde gewoon even horen of het eventueel een oplossing was en niet veroordeeld worden omdat ik zogezegd geen tijd en energie in men hond steek. 

Ik volg ook wel het standpunt van mijn vriendin, ze kan de hond niet houden en ik snap dat dit voor haar niet leuk is. Dus we zoeken SAMEN naar oplossingen. We zullen het boek eens lezen en hopelijk helpt dit dan. Als er nog tips zijn zijn ze zeker welkom :-) "

Hoi Bram,
Als je moeite hebt met mijn reactie, jij noch je vriendin wordt veroordeeld.
Je schrijft zelf dat je vriendin geen zin meer heeft om met Thor te wandelen en dat dit nu dus altijd bij jou terecht komt. Zin kun je maken, is mijn mening.
Ik denk dat de reden dat wij hier het trekken er uit hebben gekregen is dat wij ons er samen voor 100 % hebben ingezet.
Ik denk dat het voor Thor ook duidelijker is als jullie beiden dezelfde techniek hanteren, i.p.v. dat jij met Thor oefent en zij een Halti gebruikt.
Ik weet niet hoe oud en groot je vriendin is, maar een pup van 4 maanden moet toch wel te houden zijn. Althans, mij had het gelukt.

De heupgordel is wellicht een optie.
Of de lijn achter je rug/middel houden, zodat je niet zelf aan de lijn trekt, maar je lichaam die kracht opvangt.

Even voor het hele plaatje.
Wat voor lijn (soort en lengte) en halsband hebben jullie nu?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja doorzetten is lastig... ik snap je vriendin wel. Het ziet ook niet uit als je zo meegesleurd wordt door een hond. Als je zelf niet zo groot bent krijg je er ook van die opmerkingen over zoals: Ga erop zitten dan hoef je niet te lopen!  Of mensen vragen je herhaaldelijk of je hem wel kunt houden. Daarom nu actie ondernemen dan kan ze straks wel gewoon met hem wandelen en is er niets aan de hand. Er zijn al hele goede tips genoemd.

Sommige honden kunnen echt heel hard trekken. Toch kreeg onze 35 kg zware golden zijn zin niet bij mij. (Ik weeg amper 50 kg). Hij kon op z'n kop gaan staan ik ging niet mee als hij trok. Heeft me toen zeker een half jaar gekost.  Hij is helaas in november gestorven en nu begint het hele verhaaltje weer opnieuw met onze Zwitserse herder pup. (al zal dat niet zo'n vaart gaan lopen, onze golden was een herplaatser en niet zoveel gewend).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halti harnas van welke leeftijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: cursus Jorn Claeys
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^