UPDATE: Sascha is afgevallen! Foto op Pag. 3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Pfff... Zit er even helemaal doorheen.
Voordat Odi kwam, wandelde ik altijd met Sascha om haar wat gewicht te laten verliezen. Ze was na lang zwoegen 2 kg kwijt.
Toen Odi kwam, hadden we afgesproken dat de rest van het gezin de zorg voor Sascha zou dragen, aangezien ik mijn handen vol zou hebben aan mijn (toen nog) bange Odi. En Sascha ging als een speer! Van 26 kg naar 18 kg!! Natuurlijk kwam dat omdat Odi zoveel wilde spelen, ze waren de hele dag in de tuin..
Maar nu Odi gewend is, is het spelen natuurlijk een stuk minder.
We zijn ook overgestapt op ander voer, omdat dit beter zou zijn voor Odi. Met als voorwaarde, dat mijn broertje meer met Sascha zou gaan wandelen. Voor Odi werkt het voer perfect, hij is nu keurig op gewicht.

Maar Sascha begint weer te groeien.. Gisteren heb ik haar op de weegschaal gezet, omdat de rest van het gezin niet had gezien dat ze dikker was geworden.. 21,8 kg. Frustrerend.

Ik loop met Odi 4 keer per dag (met dit warme weer 2 keer per dag) 1 uur. Odi heeft dit nodig om zijn energie kwijt te kunnen. We oefenen dan ook de commando's meteen. Ik vraag altijd een familielid mee voor Sascha, maar die heeft dan ''geen zin'' om te wandelen. Ik kan weliswaar boos worden, want het gaat om mijn hond. Maar dat haalt gewoonweg niets uit.
Twee honden meenemen in mijn eentje is niet verantwoord, aangezien Odi nog wel eens doet alsof hij een trekpaard is...
Ik voer haar al minder dan normaal. Ze moet toch ergens compenseren... Vind het heel sneu voor haar, maar wil haar wel nog lang bij mij houden... Ik merk nu dat ze last krijgt van haar ademhaling en haar conditie. Ze MOET dus gewoon afvallen...

Iemand suggesties voor het wandelen? Hoe kan ik dit het beste bespreekbaar maken? Hen op de feiten drukken heb ik natuurlijk allang gedaan. Maar zij vinden het verschil tussen 18 kg en 22 kg niet zo groot... ;-)

Sascha is trouwens een kruising labrador x boerenfox, dus denk dat ze rond de 12-14 kg moet hangen.

Alvast bedankt, zit er heel erg mee...

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

is ze gesteriliseerd ? dan moet je zeker minder gaan geven

als je denkt dat het door het voer komt, dan kan je ze alle 2 verschillend geven. 

wat geef je je honden en hoeveel per dag ?

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ja, ze is gesteriliseerd. Nog vergeten te vermelden..

Ze staan nu op Cavom, Sascha kreeg 250 gr per dag, verdeeld over 2 maaltijden. Ze staat nu op zo'n 200 gr per dag.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Cavom staat er bekend om dat de honden daar van groeien. Helaas gewoon minder voer geven en daarbij als het kan wat meer doen en dan komt het weer goed.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik weet het, daarom was er ook afgesproken dat ze meer met haar moesten gaan bewegen. Iedereen was het ermee eens.

Maarja, zo zie je maar dat het toch weer fout kan lopen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is best wel veel, toch? Cosmic weegt 12 kg en krijgt Wolfsblut, ze moet eigenlijk 125 gram per dag krijgen, ik geef haar 100-120 gram per dag, omdat ze ook voortdurend snoepjes eet, de hele dag door, en ze al 2 kg aangekomen is sinds haar komst hier..

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik vond het juist erg weinig... Voor Sascha heb ik toen voor 20 kg gewicht gerekend, voor Odi voor 30 kg lichaamsgewicht. Odi doet het er super op, Sascha zou het er super op doen als ze wat meer beweging zou krijgen... 

Odi en Sascha krijgen allebei beperkt snoep. Odi kan er niet zo goed tegen en Sascha krijgt niet vanwege haar gewicht.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik weet niet hoe je het bespreekbaar kan maken, maar heb je al gedacht aan een heupgordel? Ik probeerde in het begin ook met Orga en Perdie samen te wandelen, maar dat ging echt niet. Orga trekt als een gek en als we een andere hond tegenkwamen zorgde dat altijd voor de nodige paniek bij mij. Maar ik heb dan enkele weken terug een canicross heupgordel aangeschaft en dat is echt een verademing! Ik doe één van de twee aan de gordel en de ander in de hand :-) Of ik wandel soms ook nog apart zodat ik even individueel kan trainen... Al hoop ik wel dat je een oplossing vind om iemand van je gezin toch mee op wandel te krijgen :-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Daar heb ik inderdaad nog niet over nagedacht... Sascha aan de heupgordel, handen vrij voor Odi... Dat ga ik even in de groep gooien thuis.

Ik probeer ze al 2 maanden meer aan de wandel te krijgen met Sascha, eerst nam ik haar nog wel eens mee en liet ik Odi thuis. Maar dat kan ik nu niet maken tegenover hem. Hij heeft die wandelingen echt nodig. Dus naast dat ik haar een keertje mee neem, wandelt ze.. - ja schrik niet...- .. 15 minuten per dag. Er moet dus echt verandering in komen..

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Daar heb ik inderdaad nog niet over nagedacht... Sascha aan de heupgordel, handen vrij voor Odi... Dat ga ik even in de groep gooien thuis.

Ik probeer ze al 2 maanden meer aan de wandel te krijgen met Sascha, eerst nam ik haar nog wel eens mee en liet ik Odi thuis. Maar dat kan ik nu niet maken tegenover hem. Hij heeft die wandelingen echt nodig. Dus naast dat ik haar een keertje mee neem, wandelt ze.. - ja schrik niet...- .. 15 minuten per dag. Er moet dus echt verandering in komen.. "


Ja dan zou ik zo'n heupgordel echt overwegen! Ik weet niet hoe Sascha aan de lijn is? Trekt ze of niet? Want dan zou je bijvoorbeeld Sascha aan de gordel kunnen doen en Odi in de hand en zo toch verder oefenen met Odi. Voor ons is het echt dé oplossing geweest. 

De afspraak was in het begin dat ik alle zorg voor de honden op me zou nemen (want ja ik wilde graag 2 honden O-)) maar dat viel toch tegen om zo met twee tegelijk te wandelen. Ik ging ooit eens naar het park. Dat is ongeveer 20 min. wandelen, dan enkele uurtjes in het park en dan 20 min. terug. Pff de tranen stonden echt in mijn ogen! Ik was zo gefrustreerd met twee honden aan de lijn. Constant lijnen in de knoop en als er een andere hond voorbijkwam fokte ze elkaar op en kon ik ze nog net houden! Toen wist ik het even niet meer hoor :-)

Maar nu met die heupgordel is het echt zalig! Orga zit meestal aan de gordel, maar trekt me niet omver (ook al is hij behoorlijk sterk) en Perdie kan (meestal) al flink wandelen dus zij mag aan de hand. Ik wandel soms ook nog wel apart hoor, want Orga heeft iets meer beweging nodig en wandelt veel sneller dan Perdie en met hem moet er nog véél getraind worden, maar ik zou echt niet meer zonder de heupgordel kunnen! En ik heb ze ook beter onder controle als er een andere hond passeert ;-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha is zalig aan de lijn! Ze loopt lekker mee!
Als ze eens trekt, hoef je alleen maar haar naam te zeggen (wel vrolijk, anders reageert mevrouw niet) en ze loopt weer naast je.
Ze valt naar niets of niemand uit, wil hooguit even snuffelen in het gras. Andere honden zijn leuk, maarja, als ze er niet heen mag, ook goed. Dan niet.

Dus dan zou een heupgordel prima kunnen!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oh dan zal het net zijn of je met lucht wandelt haha!! :-D

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ahahahahaha, vergeleken met Odi wel ja...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat ben ik dan eigenlijk een bofferd dat wandelen hier zo makkelijk gaat.. Cosmic trekt nauwelijks, Punk loopt los, beide negeren vreemde honden en zijn enigszins enthousiast bij het zien van andere honden, maar niet storend of zo. Zelfs toen Winnie er bij was ging het met drie geweldig, Winnie en Punk aan de ene hand (zij liepen hetzelfde tempo) en Cosmic aan de andere :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ooh klinkt al een (verre) droom Pauline! Maar het leven zou maar saai zijn als ik twee perfecte honden had (niet waar hoor, zeg ik alleen maar om mezelf te sussen) ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic is alles behalve perfect O-) tenminste.. zodra je die riem los laat ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Haha ik zeg het leuk toch? Brengt leven in huis :-D

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Je zou eens wat uit artikelen kunnen printen wat het voor honden doet als ze te dik zijn en welke gevolgen dat kunnen hebben.
Als je nog "gruwelijken" medische plaatjes in kleur kan uitprinten denk ik wel dat dat ze wakker schud.

Tja cavom... Inderdaad een brok waar wat ze wat sneller van aankomen misschien toch switchen?

Een heupgordel is inderdaad een heel goede oplossing.
Dat je zou je later kunnen afbouwen door veel te oefenen met odi I.v.m het trekken.
Ik weet niet of je last hebt van je rug? Want een heupgordel zou nog wel eens optater in jou rug kunnen geven.

Suc6!

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Switchen is een optie, maar ze zijn net geswitched... En hier hebben ze wel goede ontlasting op. 

Ik heb geen last van mijn rug, gelukkig, en het scheelt dat Sascha niet trekt.
Met Odi ben ik al een tijd bezig met het niet trekken, en het gaat steeds beter. Hij trekt alleen nog als hij een andere hond ziet.. 

Ik ga indd even de gruwelijke beelden uitprinten en bij de computer van mijn broertje leggen...

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Nog een tip, mocht je de gruwelijke plaatsjes uitprinten kun je ergens misschien nog een stukje tekst bij toveren.
Zorg dat het een kort stukje is met een wat grotere lettertype, dat leest makkelijker en is meteen uitnodigend om te lezen.
Zorg dat het stukje kort maar krachtig is, vermeld de medische aspecten zo concreet mogelijk enz.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Daar heb ik inderdaad nog niet over nagedacht... Sascha aan de heupgordel, handen vrij voor Odi... Dat ga ik even in de groep gooien thuis.

Ik probeer ze al 2 maanden meer aan de wandel te krijgen met Sascha, eerst nam ik haar nog wel eens mee en liet ik Odi thuis. Maar dat kan ik nu niet maken tegenover hem. Hij heeft die wandelingen echt nodig. Dus naast dat ik haar een keertje mee neem, wandelt ze.. - ja schrik niet...- .. 15 minuten per dag. Er moet dus echt verandering in komen.. "


Ja als ik jouw was dan had ik dus allang veel meer met Sasha gedaan. Ik vind het heel sneu dat de 'nieuweling' nu in principe voorrang van je krijgt terwijl zij er al was.

Het is heel jammer dat jouw gezin je daar niet in steunt en ik weet niet welke hond van wie is (of van allemaal) maar als ik dan niet meer kon bieden dan die 2 uur met Odi om wat voor reden dan ook, dan ging daar toch echt wel tijd vanaf om met Sascha te lopen.

Als Odi op straat nog veel 'issues' heeft kun je een saaie makkelijke route uitzoeken en Sascha gewoon meenemen aangezien zij zo netjes loopt en geen problemen heeft.

Ik zou het dus nooit over mijn hart verkrijgen om wel met de een op pad te gaan en niet met de ander. Het is voor Sascha net zo'n grote levensbehoefte als voor Odi. Hier breng ik ook vele uren buiten door omdat ik alleen maar kleine uitlaat rondes met ze samen doe. Een echte wandeling met zijn allen dus inclusief man en elk een hond en de 2de lange wandeling met elk apart (dan ben ik al gauw 2,5-3uur ad wandel).

Dus als mijn gezin niet mee zou werken dan was dat voor mij geen reden om zelf niet tot actie over te gaan.;-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Fijn dat het bij jou allemaal zo lekker loopt.

Ik kom hier voor een oplossing, niet voor commentaar op hoe ik het nu doe. Ik heb zelf ook door dat het zo niet gaat. Anders had ik dit topic niet geopend.

Ik heb met Odi die uren echt nodig, gewoon omdat we nog zo'n lange weg te gaan hebben... De heupgordel is een goede tip, dan kan ik ze indd beide meenemen.  Odi is namelijk mijn verantwoording, omdat het mijn hond is. Sascha is van iedereen, maar ik heb altijd voor haar gezorgd. Ik kan de fulltimezorg voor 2 honden niet aan, helaas. 

Wil hier verder niet op in gaan.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Er staat toch ook wat ik in jouw plaats zou doen. Wat jij uiteindelijk wel of niet besluit te doen is aan jou en niemand anders.

Mijn tip is simpelweg wel ook tijd vrij te maken voor Sascha.Ik snap niet wat daar nu zo fout aan is.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik bedoelde ook niet dat er iets fouts aan was. 

Het is meer dat ik wel tijd voor haar vrijmaak, maar dat het niet genoeg is om haar genoeg beweging te bieden... 

De rest zou voor de beweging van Sascha zorgen, de rest van haar verzorging is nog steeds mijn verantwoording. Daar ligt nu mijn struikelblok.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Las ik het fout of geef je sasha het voer van een hond van 20 kilo?
reken dat de meeste voervoorschriften in het voordeel zijn van de producent (meer voeren, meer kopen...)? daatbij heeft ze niet zo veel beweging.

Als je vindt dat haar gewicht pakweg 12-14 kilo moet zijn, moet je voor 12-14 kilo voeren. en ik denk dat je daar (nav haar beweging) nog 20% onder mag gaan.

Mijn hond (loopt 30min/1u aangelijnd en een 1/2u los per dag) van 18/20 kilo eet 300g kvv, dat zou 180 g brok (royal canin) of 130g wolfsblut zijn. even ter vergelijking. ze woog een tijdje geleden bijna 23 kilo omdat ik de helft te veel gaf.

denk je dat ze honger heeft, vul dan aan met sperziebonen

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Thanks! Hier heb ik wat aan.

Ik moet haar voeding dus korten tot de adh voor haar ideaalgewicht. 

De heupgordel gaat er komen, dus ze zal ook vaker met Odi en mij mee gaan.
Ook heb ik een vriendin ingeschakeld die 2 keer daags met ons mee wil lopen.

Thanks voor de tips!!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Het is duidelijk dat twee honden uitlaten voor jou net iets te is. Vind het ook niet rechtvaardig dat jij alleen moet uitlaten.....maar vind het echt helemaal niet rechtvaardig dat die arme Sascha jou ziet vertrekken met Wodie en zij mag niet mee. :'(
Dus dat oplossen met haar op dieet te zetten, dat zal haar gewicht wel minder maken maar is het nu echt zo fijn ....op die manier ? Ik ken jouw andere familieleden niet , maar vind dat jij echt eens op tafel mag kloppen en dat wandelhulp broodnodig is.
Veel succes. ':-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik heb even naar de gr gekeken (compleet versie)
10 kg 130-190 gr
15 kg 175-255 gr

Ik kom uit op 114 gram per dag voor een gesteriliseerde hond (25% minder dan de aanbevolen hoveelhed) ervan uitgaande dat ze 12.5 kilo zou moeten wegen. heb het minimum-voer genomen.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Dankjewel! Wilde net aan de berekening gaan beginnen, tot ik hem hier las.

Ga het morgen meteen toepassen!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

succes! lukt wel.
beweging is natuurlijk het beste, maar eerst niet te veel voeren, daarmee kom je al een eind!

als je denkt dat ze in het begin honger heeft, dan kan je wel eens koken voor haar :-D
http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit
dit is een leuke link. je kan de groenten ook koken als ze ze rauw niet lust.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: vlo.. ten einde raad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^