hoe zindelijk maken etc, als hond niet reageert op belonen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ach gossie, hij wil graag bij jou zijn :-) en je vriend is er ook wel, maar die is veel minder belangrijk voor hem, dus luistert hij beter :-).
Jullie komen er wel, wat jij doet met commando's aanleren is wat ik ook doe. Verder lekker veel knuffelen, lekker op schoot kroelen, laat maar hechten aan je. Samen op stap, de wereld verkennen en ... langzaam leren dat de wereld niet vergaat als jij weg gaat. Wanneer gaat hij piepen? Als hij de bench in moet? Dan zet je hem niet alleen in de bench als je weg gaat, maar ook een paar keer op een dag als je niet weg gaat. Oefen de weg ga routine zonder weg te gaan,zodat hij weet dat al die dingen gebeuren zonder dat er iets naars volgt. Wat bij mijn pups goed werkte; long of knaagbotje en stiekem weg gaan. Voordeel is dat ze je weg gaan , gaan verbinden met iets leuks :-)
En, foto's hè, van je pupke :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe zindelijk maken etc, als hond niet reageert op belonen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ps dat van die doelen kan goed kloppen, plasten ze bij de fokker ook in het hok op handdoeken? Dan moet je dat we nu idd even 'uit' trainen, prima aanpak die je beschrijft

honden page profiel evaeva

hij gaat inderdaad piepen als in de bench doe, ook als ik erbij ben, en hij piept als de hor tussen hem in mij inzit, (dichtzit dus) maar die maakt die al zelf los met zijn poten, hahah.
en wacht dan in de opening op me.

ik heb zojuist een leuk speeltje gevonden, wat wel werkt. een kikker knuffel die piept als je in knijpt, en als ik dan piep en na buiten gooi gaat die eindelijk zonder mij na buiten, hahahaha.
ik ga met dat knuffeltje proberen dat die af en toe het knuffeltje gaat halen in andere ruimte, buiten zonder dat ik meega, en als dat goedgaat kan ik ook knuffeltje richting bench gooien steeds iets dichter bij de bench. ik twijfel nog of slim is dat knuffeltje snachts ook te geven (in bench). blijft het dan leuk en bijzonder? of koppelt die dat dan dadelijk ook met niet leuk, aangezien die de bench niet leuk vind.

en ja tips zijn natuurlijk altijd welkom, alleen vind ik wel het vriendelijk moet blijven, ik kom hier immers omdat ik het beste wil voor me pup, en wat tips kan gebruiken, alleen niet alle tips passen in mijn situatie met buddy. bedoel ieder heeft zijn eigen regels in huis, er zijn ook mensen die alles maar goed vinden van een hond, en als de hond dan iets pakt wat niet mag de hond een snoepje krijgt als benoning voor het weer terug geven, wat dus resulteerd in een hond die alles pakt om dat snoepje te krijgen (zoals bij me oma het geval was).

de foto's komen eraan, ben niet zo goed in foto's op forums krijgen maar ga het binnenkort wel even uitzoeken, nu eerst ff dutje op bank, paar uurtjes per nacht slapen begint beetje op te breken nu, en moet zelf ook wel fit blijven anders kan ook niet goed voor buddy zorgen.

in elk geval bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de gang, favo speeltje gevonden, ga dus gebruiken om te spelen en als beloning spelen na plassen en poepen buiten.
en zal straks ook even kijken of met dat kauw botje werkt, hij heeft er al wel 1. (en voorraadje in plastig bewaar pot, (sorry kan ff niet op benaming komen dus noem het ff pot)

honden page profiel evaeva

o nog 1 toevoeging, plassen en poepen deed die bij fokker op gras buiten, was daar zinderlijk.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Weet je Eva, als je eenmaal wat dingen hebt ontdekt die werken, en wat succesjes hebt gehad, geeft je ook weer vertrouwen.
Staan je vriend en jij nu wel op 1 lijn w.b. de fysieke aanpak?

honden page profiel evaeva

ja, me vriend is het wel met me eens, alleen hebben we afgesproken ik dan alles opruim etc wat mis is gegaan. maar dat vind ik niet erg.

we hebben alleen nieuw probleem erbij, hij rijd tegen me aan, (deed die al toen net hadden, maar nu blijft die doorgaan als ik wegloop, dan loopt die me achter na en begint opnieuw. ook rijd die op zijn knuffel als ik samen met hem wil spelen, hij klemt zijn poten eromheen, en dan begint die te rijden, nu heb pak ik speeltje steeds af als die dat gaat doen. maar hoe leer ik hem dit af. bij vorige hond, kende hij commando's voordat hij probeerde te rijden en was nee en foei dus genoeg. maar die commando's hebben we nu dus niet geleert, heeft iemand een tip hoe ik hem kan afleren te rijden? of is het daar ook nog te vroeg voor, om hem dat af te leren? 

en 2 toen ik speeltje afpakte begon die te grommen tegen me, wat moet ik daaraan doen?

hij gaat inmiddels al wel alleen na buiten, en ik mag na de wc etc , gewoon ff doorgezet, en nu begrijpt die ik vanzelf terug kom, en als die dan wilt krijgt die aandacht, (soms heeft die er gewoon echt geen zin in, speelt liever alleen). ff de hond geleent van me ouders, buddy liep hem overal achterna. dus ook als ik niet meeging, en nu de andere hond weg is, blijft die hetzelfde doen. (patroon van blaffen, janken, grommen, als die me niet ziet, verbroken)

je hebt inderdaad wel gelijk je meer vertrouwen krijgt als iets al beter gaat. alleen wordt ik onzeker van forums, omdat er vaak dingen gezegt worden die je allang doet, of gezegt worden je niet moet doen terwijl je ook niet doet, het kan aanvallend overkomen daardoor. ik ben normaal ook niet iemand die op forums zit, maar met deze pup moet toch wel ff.

hij was zelfs de baas over de hond van me ouders, grote zwarte labrador, die arme hond mocht niks meer hebben, alles pakde buddy af. en als de hond van me ouders er dan bij kwam, begon buddy te grommen en liep de hond van me ouders weg.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Volwassen honden zijn vaak heel tolerant naar pups, dat verandert als de pup een maand of vijf / zes wordt. 
Rijden bij een pup is vaak overmoe zijn.

Over het grommen bij he speeltje: ik vind het moeilijk daar wat van te zeggen, het kan zijn 'dat is van mij, afblijven' en dan heb je wel iets waar je aan moet gaan werken, maar het kan ook opgewonden 'spelgrommen' waaron hij meer gromt naar het speeltje 'de prooi' dan echt naar jou. Wat had je zelf voor indruk? Probeerde hij ook het speeltje bij jou weg te houden?

honden page profiel evaeva

ja, hij probeert vanaf dag 1 inderdaad speeltje bij em weg te houden. hij rende er steeds eme weg en ik mocht niet meespelen zoals vertelde. nu met zijn nieuwe speeltje gromt die als ik het pak. (hij reed erop dus wou het afpakken). maar ook als ik speeltje wel keer te pakken krijg, dan trekt hij aan speeltje en gromt er ook bij, dat leek me eerst spelen, maar hoe vaker het gebeurt hoe meer het op dominantie begint te lijken.

de hond van me ouders is heel rustig, hij komt ook weleens bij een paar herders die volwassen zijn, en daar laat die zich ook alles afpakken, hij is wat onderdaning na andere honden toe. en negeert het als een hond wat dominant wordt. dus toen buddy na die hond gromde liep die hond gewoon weg,we kennen hem eigenlijk niet anders. (heb hem zelf opgevoed voor me ouders, dus ken hem door en door).

dat overmoe, houd dat in hij te moe zou zijn? want zo kwam die niet over, hij ging erna gewoon met andere speelgoed spelen toen afgepakt had na rijden, als het betekend dat die energie teveel zou hebben dan zou kunnen, want hij had ervoor net geslapen. (sorry weet betekenis van overmoe niet).

dar grommen deed die in begin ook als hij in bench zat, eerst huilen, piepen zeg maar, en als liet zitten, "de bnech afbreken en grommen), kwam op mij driftig over, niet van ik wil eruit maar ik moet eruit. hij is eigenlijk vanaf dag 1 dat die hier is al zo. alleen wordt het nu dus steeds erger. piepen en grommen en bench afbreken doet die niet meer, heb het gewoon genegeert en als die stil was beloont met eruit te halen, en dat is gelukkig over nu, dus slecht gedrag negeren, en goed belonen werkt in elk geval wel, daar hebben jullie gelijk in, en me vriend had dus ongelijk je slecht gedrag echt moet straffen.
hij is zojuist ook buiten plasje gaan doen, in zijn eentje uit zichzelf, heb stiekem gekeken door het raam, en gelijk beloont natuurlijk met zijn favo speeltje. dat speeltje nam die mee na buiten na zijn wc plekje (stukje gras ) en ging daar liggen spelen, wou weer niet samen spelen. maar ik ben allang blij hij gewoon lekker zijn ding doet zonder me voeten te moeten volgen, hij gaat lekker alleen overal natoe nu, natuurlijk ga ik weleens mee hoor, maar vind het gewoon top dat hem nu ff alleen kan laten, kan ik ook gewoon na de wc zonder hij mee moet, hahahaha. en hou hem buiten gewoon beetje stiekem in de gaten, willen geen ongelukken natuurlijk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Eva, overmoe wordt hier ook wel es vaak overprikkeld genoemd.
Pupjes hebben dit nogal snel. Je kan het vergelijken met kindjes die moe worden: ze lijken superactief (gaan zelfs in overdrive), en worden dan zeurderig, huilerig, opstandig, enz. Je hebt vast al wel ouders met kleine kinderen die geweldig aan het klieren slaan, horen zeggen: "ze worden moe, ze moeten dringend naar bed". Dat is bij zo'n jonge pup niet anders. Het komt erop aan deze situaties voor te zijn, en dus meer rust in te bouwen. Je gaat dit vanzelf wel merken wanneer je pup zo hyper wordt, en dan kan je er op voorhand op anticiperen en de pup even een slaapje gunnen. 

Het feit dat de volwassen hond wegstapt van de pup als ie te brutaal wordt, is eigenlijk een heel normale reactie. Ik heb het in het nest van mijn honden de moederhond meerdere keren zo zien doen: pupjes worden brutaal, gaan in haar oren hangen, poten bijten, en wat doet moederhond? Die draait nuffig haar kop weg, staat op en gaat ergens anders liggen. De houding: "houden jullie het maar fijn voor bekeken, kleine mormels."

honden page profiel evaeva

bedankt voor je uitleg,
vind het alleen vreemd hij het ook na het slapen doet, hij doet inderdaad ook als die gewoon druk is hoor, alleen ook als die net wakker is etc etc.

zit met nieuw probleempje erbij, kan er niks over vinden op internet, hij plast nu netjes buiten, maar neemt zijn speeltjes mee in zijn bek, legt dan neer en gaat dan bovenop zijn speeltjes plassen (wel buiten dus). eerste keer dacht ik hij perongeluk deed, maar nadat ik speeltje had schoongemaakt deed die het gewoon nog een keer.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik denk dat hij zijn geur op het speeltje wil zetten 'MIJN' speeltje, dat doet hij ook met erop rijden. Maar vraag me niet wa je ermee moet, geen idee eigenlijk. Ik heb het zelf nooit meegemaakt,

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Inderdaad, het plassen en rijden is gewooen geur afzetten op speeltjes en dus de speeltjes markeren als van hem. Ik zou de speeltjes afpakken en niet vrij voor het grijpen laten liggen. Het zijn namelijk niet zijn speeltjes, maar die van jou en jij wilt niet dat hij jouw speeltjes markeert. En wij weten natuurlijk wel dat die speeltjes voor hem zijn gekocht, maar dat weet hij niet ;-). Dus gewoon de speeltjes opruimen en alleen mee gaan spelen als jij het wilt en hoelang jij het wilt. En 'speel' er ook eens zelf mee en leg het daarna weer weg. Zo maak je duidelijk dat het een privilege is als je pup er ook mee mag spelen, maar dat dat niet vanzelfsprekend is. Veel honden worden helemaal hyper bij het zien van een bepaald speeltje en blijven net zo lang rondlopen tot ze een ons wegen omdat ze menen dat het speeltje er weer aan komt. Als je nu al begint met momenten waarop jij alleen met het speeltje bezig bent en het daarna weer weglegt voorkom je dat je hondje later helemaal hyper is en verwacht dat ermee gespeeld word. Simpelweg omdat je nu al begonnen bent met duidelijk maken dat dat niet altijd het geval is. 

Je pup is heel bezitterig op z'n speeltjes als ik het zo lees, dus reden te meer om hem dat privilege van eigen speeltjes even niet meer te gunnen.

honden page profiel evaeva

oke bedankt voor het advies, dan ga ik dat zo doen. nu had die de speeltjes gewoon constand, dus wellicht zal dit een goede oplossing zijn. dank jullie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt al veel goede tips gehad, ik wilde alleen nog een link doorgeven die ik zelf erg verhelderend vond.

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien


En benadrukken dat het vooral moet gaan om genieten met elkaar, zonder druk, door alle moeite om het allemaal zo goed mogelijk te doen wordt dat nog weleens vergeten;-). Het aller allerbelangrijkste is toch dat de pup moet gaan leren dat jij en je vriend mensen zijn die hij voor 100% kan vertrouwen en waarbij hij zich veilig kan voelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe zindelijk maken etc, als hond niet reageert op belonen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^