Buurvrouw heeft last van een joelende hond. mijn hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Nou ja iedereen heeft het topic wel gelezen over dat Eros een nieuw huisje zoek vanwege scheiding.

Dus er heerst veel spanning en druk. ook al is mijn ex Eros zijn baasje weg hier.

Eros is bij mij, tot zijn nieuwe baasjes hem komen halen. maar nu heeft hij en dat kan ik zien aan zijn gedrag, last van verlatingsangst. Nou weet ik toen hij pup was, hij kan gaan joelen net een wolf.
dat heeft hij na zijn puppy fase (na trainen) niet meer gedaan tot nu. volgens buurvrouw.

en dat heeft hij nu twee keer gedaan. en zij heeft er nu al genoeg van en ik moet er wat aan doen. heb net een brief gevonden (kom net uit mijn nachtdienst).

Ik ga dus met haar praten, maar weer al waar dit op uit gaat draaien. zij is een behoorlijke rodel konte en niet op haar mond gevallen. als ze ergens een probleem in ziet, kan ze daar een behoorlijke ophef overmaken, waar nergens op slaat.

Ik vind dit gewoon jammer, want mijn honden zijn voor de rest stil. doe keffer naast haar die blaft de hele dag door. en daar geeft ze geen comentaart op. nee want met die mensen kan ze het goed vinden. en ik doe mijn ding, ben aardig maar voor de rest niet (zij geven feestje, komen bij elkaar op de koffie, en ikke niet).

wat moet ik hier nu weer mee he ;-) of de scheiding en ook nog het herplaatsen van Eros niet genoeg is, krijg je dit ook nog eens.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buurvrouw heeft last van een joelende hond. mijn hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

tuurlijk durft ze nu wel, omdat mijn ex er niet meer is. en ik alleen ben. maar goed ik heb mijn woordje ook wel. alleen weet ik dat ik het niet ga winnen, want dan krijg ik de rest van de buurt ook over me heen ;-)

man ik zit toch ook niet te zeuren, als ik de kids hoor en ik wil slapen.
zeker in de winter als ze savond tikkertje spelen, en de trap op en af rezen, dan hoor je mij ook niet. want tja dat zijn kinderen en deze huizen zijn gehorig.

pff helpt al om van je af te schrijven :-D

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Ik snap wat je bedoelt. 
De eerste week dat wij Kyra in huis hadden, was er best wat geklaag van de buurtjes vanwege het gejengel 's nachts. (Geen problemen met ze hoor. Aardige lui) , ik zit zelf ook in de volcontinue-dienst en vooral met deze mooie dagen speelt al het jong grut buiten en mag je er niets van zeggen...:'(

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Ja, helaas zijn er overal van dat soort mensen, die reageren als een hond zich eens meld, maar wat ze zelf voor 'lawaai' produceren dat mag allemaal, daar mag niets van gezegd worden.


Het is heel vervelend voor je en ze zullen zeker meer proberen nu je alleen bent. Misschien helpt het wel als je zegt dat je het zelf ook heel vervelend vind en dat je al aan het proberen bent om Eros herplaatst te krijgen.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Daar mag je WEL wat van zeggen. Je mag namelijk na 10 uur geen harde geluiden produceren, ofwel Overlast. Als na 1 keer netjes vragen nog niet wordt gehandeld is een belletje naar oom agent makkelijk gemaakt. ;-)

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Misschien helpt het om eros op een andere plek te leggen?
Het kan maar zo dat hij iets heeft gehoord en daar onrustig van is geworden.

Andor moet ik ook eens in de zoveel tijd weer elders leggen. Dan is er weer kabaal bij de buurman geweest en wil hij niet meer in die hoek zijn. Hij lag nu al een half jaar met succes buiten in het hok. Maar sinds ik aan het werk ben is de buurman begonnen met treiteren. Had dus ook een boze vrouw aan de deur omdat andor jankte. Nu ligt hij al een week snachts binnen en is er weer rust. Maar dit gaat meestal hier maar een maandje goed want dan zijn er weer treiteraars. Zo doe ik het al 3 jaar. Bij onrust verplaatsen.

honden page profiel petra petra 3 doggies

honden foto van petra

Ehm, in plaats van agressief op je buurvrouw te reageren alsof het haar fout is dat  een joelende hond 's haar nachts wakker houd (want zo doe je het wel overkomen) kun je ook proberen om je hond niet de hele nacht alleen te laten. Je zegt zelf dat je weet dat hij last heeft van spanning en van verlatingsangst. Je zegt ook dat je nachtdienst had. Tja, dan ligt het echt niet aan de buurvrouw, en ook niet aan de hond. Enig idee hoe naar dit is om de hele nacht te moeten horen? Ik wel en ik kan je zeggen dat als het baasje van dat hondje dan ook nog eens (volgens je eigen zeggen) een aardig woordje bij zich heeft roept dat helemaal geen begrip op. Ik zou eens proberen op een redelijke toon de situatie uit te leggen aan de buurvrouw. Zeg daar dan ook bij dat je de situatie aan het oplkossen bent en dat het tijdelijk is. Misschien kan ze dan toch wat begrip opbrengen. Of zoek nachtopvang voor je hond of iemand die tijdens jouw nachtdienst in je huisje slaapt.
Je buurvrouw staat volledig in haar recht wanneer je hond 's nachts huilt......En de boosheid die je voelt naar de buurvrouw toe is ook weer extra spanning voor Eros en dat maakt de situatie weer slechter.
In ieder geval sterkte ermee, makkelijk zal je het er niet mee hebben.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Ik weet dat het heel erg is. heb ik ook als haar kind weer eens loopt te huilen toch.

de eerste keer joelen was smiddag/savonds toen was ik even weg naar mijn pa, over wat zaken spreken over de scheiding.

En nu dus snachts, toen ik weg ging naar werk.

en overgens hij joelt niet de hele nacht. als hij dat doet ook met verlatingsangst is het hoogstens 10 min. maar goed je bent uit je slaap gehaald.

en misschien komt het inderdaad zo over dat ik, haar de schuld geeft nee, dat is het niet. maar ik ken haar ook een beetje.
Ik had al van te voren aangegeven dat dit kon gebeuren.

En trouwens die van de smiddags/avond joel heeft ze me aangegeven. en ik heb gezegt dat het even een periode is. ze dacht dat ze de kleine hoorde (Djuna) maar dat kan niet want die heb ik niet in huis hier, alleen Eros nu even. Maar wou dat zeggen maar hield gelijk me mond maar, want ze had iemand bij haar, en dat praat niet lekker. was haar moeder, en die is net zo. dus voor mijn eigen respect maar wijs me mond gehouden.

Die smiddags/avond joel, had ik muziek aangelaten. heeft dus niet gewerkt (meestal werkt het, wat nog weet van zijn puppy tijd).

Nou je ziet het doet me weer wat, want het is bijna 11 uur en ik ben al waker. hoezo weining slaap.

oohh ja ik kan merken dat ze de pee in heeft, want ze doet niet zo zachjes meer als anders. mat uitklopen buiten tegen de muur. maar ja dat mag he het is na 10 uur. ach en een nachtdienster heeft het maar te slikken. sorry beetje emo hier.

Thanks in ieder geval voor het lezen en reageren. Ik ga zo als ik rustig ben wel even die kant op, zou toch moeten he.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Nachtopvang: in deze periode? vakantie en in zn korte tijd, denk het niet. en ook geen geld voor. iemand vragen. mmm de meesten die ik ken zijn allang weg naar werk als ik nog niet thuis ben, dus dat heeft totaal geen zin.

van haar zou ik wel een blafband of zo iets moeten gebruiken.

mmm en ik moet nog een hele week nachtdienst draaien, dat wordt wat.

honden page profiel rataplanrataplan 3 doggies

honden foto van rataplan

Een dap halsband werkt bij honden met verlatingsangst... zeg tegen haar dat je een anti blafband hebt besteld en dat je hem morgen binnen krijgt (bestel je die dap heb je dan ook morgen binnen) zij blij en jouw hond waarschijnlijk stil door het fenomeen wat word afgegeven (geur wat moeder afscheid voor de pups, werk ook bij volwassen honden schijnbaar, ga der zelf ook 1 bestellen voor mijn hond met verlatingsangst)

Hopelijk werkt het en het is niet schadelijk voor je hond en werkt ook tegen stress..

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog 3 doggies

honden foto van Dog doggy dog

Kan je hem niet als je nachtdienst draait bij familie of vrienden laten logeren?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Kun je niet 'gewoon' tegen je buurvrouw zeggen dat je het vervelend vind en het begrijpt (hij houd haar immers wakker... dan mag ze een vervelende roddeltante zijn of niet, maar overlast is overlast), en dat je momenteel zoekt naar een nieuw baasje voor hem, maar dat helaas niet zo 1-2-3 geregeld is? Dan weet zij ook dat dit niet eeuwig door zal gaan, en heeft ze er misschien de komende tijd ietsje meer geduld en vrede mee.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

ze weet van hoe en wat. ze weet ook dat hij voor herplaatsing is. dat weet ze. maar tja dat is niet belangrijk, wat voor haar belangrijk is, is dat ze er last van heeft. ze kijkt niet naar jou hoe jij het doet of wat dan ook. zo is ze nooit geweest. en dat is haar goedrecht hoor ieder zijn ding.
dus ik moet wat doen aan dat gejoel. als hij dat al doet. maar denk het wel. toen ik thuis kwam was hij klaar waker, normaal is hij nog duf en zo.

ik ga nog even proberen te slapen, zodat ik uitgerust haar kant op ga.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ben ik blij dat zo'n mens niet naast mij woont...ik zou niet zo kalm blijven als jij. Waarom reageren mensen toch altijd direct zo verzuurd. Inderdaad, wat je zegt, kinderen huilen ook vaak en dat werkt ook op de zenuwen. Dan ga jij toch geen briefje in haar bus deponeren.

Pffff, hoop dat dit mens gaat inzien dat ze wel lastig is. Begrip en wat medeleven met elkaar is blijkbaar totaal zoek tegenwoordig, vooral als het over dieren gaat, want die zijn zo makkelijk om aan te vallen...

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik heb een oud hondje die ook loeide als wij s'avonds weg waren.
Onze buren hebben er wat van gezegd omdat zij het zielig vonden.
Nu hebben we elkaars 06 nummer en houden ze ons op hoogte als het weer overlast geeft.
Wij houden er rekening mee en nemen de honden zoveel mogelijk mee.
Nu wij sinds 1,5 jaar een hondje erbij hebben en Elmer heel vast slaapt gaat het goed.
Maar ik kan mij zeker voorstellen dat het overlast geeft ondanks dat je er niets aan kan doen.


Helpt de radio aan misschien?

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Mijn honden zijn voor de rest gewoon stil. maar nu met deze nieuwe en niet fijne omstandiheden kan ik er weinig aan doen.
Maar goed we doen ons best, Eros en ik. en als het dan weer voorkomt (ben net ook weer weg geweest) en ze komt weer, dan weet ik dat ik mijn best gedaan heb.

snachts kan me voorstellen dat het niet fijn is. maar als zij de kinderen heeft. wordt ik ook vaak waker gemaakt. maar dat dan 3 tot 4 nachten achter elkaar (haar jongste dochter slaap slecht en huild veel, overdag en ook snachts). maar mij hoor je ook niet daar over. want tja er zal wel een reden zijn waarom ze zo doet toch. maar ook mijn nachtrust gaat er aan opdat moment. gelukkig heeft ze de kids om de week.

en nu 1 keer van Eros. in de nacht dan.

Maar goed ik ga deze witte boef even uitlaten. en dan ga ik proberen nog even te slapen, want tot nu toe nog niet aan toe gekomen. ppff ben best op eigenlijk.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik ben totaal geen expert, maar heb misschien wel een tip voor je. Ik heb tot voor kort ook een hond gehad die in de nacht ging blaffen en eigenlijk niet op wilde houden.
Wat heb ik gedaan? Ik gaf haar van Biofood relaxtabletten, twee stuks voor de nacht in de kong met een stuk vlees. Daarnaast gebruikte ik feromonen, dit is in verschillende vormen te verkrijgen. Het zorgt ervoor dat ze rustig worden. D.A.P is het merk dat ik gebruik.
De afgelopen nachten is bij ons rustig gebleven en heeft ze ook niet meer geblaft of gehuild.
Misschien heb je er wat aan? Succes verder, het is ontzettend zwaar je bent momenteel radeloos. Maar probeer voor de rust misschien jouw buurvrouw te melden (of via iemand anders) dat jij je best doet, maar dat je niet alles kunt voorkomen, waardoor je misschien wat meer begrip kunt krijgen vanuit haar kant.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buurvrouw heeft last van een joelende hond. mijn hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Blackie is gek!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^