Ouderen die op honden passen: OOPOEH

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Ik weet niet of ik dit topic mag plaatsen omdat het toch een beeeetje reclame is, ;-) maar als het dus niet mag (het gaat over honden :P) dan moeten jullie het maar zeggen!
Ik vond het zo'n leuk idee van die website dat ik vond dat iedereen het moest weten :P __________________________________________________________
Ik wist niet echt in welke categorie ik dit plaatsen moest, dus heb het maar in leuke honden verhalen gedaan :-).
Maar, er zijn heel vee ouderen in Nederland die graag een hondje zouden willen maar die om bepaalde redenen niet meer kunnen nemen, een populaire reden is omdat ze misschien geen 15 jar meer te leven hebben.
Stichting OOPOEH is voor mensen die een hond, kat, knaagdier of vogel hebben maar moeten werken en een oppas zoeken. Ze kunnen dan op de website (www.oopoeh.nl) een advertentie plaatsen en de bedoeling is dan dat ouderen uit de buurt een paar keer per week voor dit huisdier gaan zorgen. (50 plussers)
Dit vinden ze zelf ook heel erg leuk, want zo hebben ze toch nog een beetje een hond(of kat, knaagdier of vogel)!
Het is een hele goede deal, want de mensen hebben oppas, het huisdier krijgt liefde en verzorging, en de ouderen beweging.

Dus ken jij nog een ouder die graag een hondje zou willen hebben maar dat niet meer kan nemen, misschien is dit wat?

Ik vind het zelf heel goed, omdat het voor iedereen leuk is!
In plaats van dat het huisdier thuis moet blijven, gaat het huisdier naar een ouder die er ook heel blij mee is!

Er staan allemaal advertenties op, en je kunt er dan op reageren, dan kun je met het baasje overleggen hoe/wat, en een par keer per week krijgt de ouder dan een huisdier, die de mensen meestal komen brengen!


Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier
www.oopoeh.nl
Hier zie je een filmpje ervan: Hoe is het om OOPOEH te zijn?:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wwDbE090fnc

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

ik kende de site al, maar in mijn omgeving zijn heeeel weinig oopoehs aanwezig... ik ga geen geld betalen als ik niet verzekerd ben van een oppas. dus helaas is dit niks voor mij, het idee is echter goed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik had er ook al van gehoord, voor kleine honden is het een fantastisch idee, waarom niet, je werkt en een ouder iemand gaat er heerlijk mee aan de wandel, kijk mijn Bamse zou ik niet aan een ouder iemand mee geven :-D

dan vliegen ze gratis, en dat is niet de bedoeling. :-D

vind het idee leuk en waarom niet ? een vertrouwensband ga je heus wel opbouwen, zelfde als een werkster die je huis schoon maakt, moet je die ook vertrouwen, en een honden oppas dat is niet zo, bellen en kom maar halen, even kennismaken en de eerste keren samen mee gaan, dan zie je gauw genoeg hoe de oudere reageerd op de hond en andersom, goed idee. :-D

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik weet het niet.
Ik kwam vandaag 2 oudere mensen tegen in de buurt die ik niet ken.
Deze lieten samen een zeer grote hond uit.

Ik durf te wedden dat als deze gaat trekken, ze hun hond niet kunnen houden.
Verder stonden ze me ook 4kant uit te lachen omdat ik het gezicht van Sasja opzij hield zodat beide honden geen confronterende oogcontact konden zoeken.
(Ben ook nog expres voor hun de weg overgestoken)
Ze hadden totaal 0% hondenkennis.

Als ik niet had overgestoken en Sasja haar gezicht had afgewende......zou ik bij de dierenarts zitten vanwege verwondingen aan Sasja.
Oudere mensen met grote honden zijn inderdaad geen goede combinatie...tenzij de hond zeer goed onder appel staat...of totaal geen ruzie opzoekt.
Deze hond was uit op ruzie zoeken.

Als ik ze nog eens een keer tegen kom, maar ik Sasja vast aan de boom en leg ze eens duidelijk uit (met woorden) dat ze echt beter op moeten letten.
(Pff...en dan zeggen ze dat de jeugd van tegenwoordig rot is....oudere mensen kunnen er ook wat van;-))

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat ontzettend leuk dit, zeg! Ik vind alleen de inschrijfkosten te hoog, en heb eigenlijk geen oppas nodig, dus ik zou het puur voor de "leuk" doen en dan is het een duur grapje..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk dat kan ook met jongeren gebeuren, het niet goed omgaan met honden, dat deze ouderen zo reageerde wil niet zeggen dat ze op deze hond oppaste.

en ik zou ook mijn hond niet aan ouderen geven, zelfs jongeren kunnen mijn hond niet houden, maar het gaat gewoon om ouderen die een klein oppashondje willen hebben, en die het heerlijk vinden om te wandelen ermee, en zelfs een paar uurtjes thuis voor willen zorgen.

ik zie hier waar ik woon een oudere vrouw van echt heeeel oud, die heeft zelf een hondje, zie ze iedere dag er mee uitgaan. geen oppashondje maar haar eigen hondje, ook ouderen kunnen zeker goed omgaan met honden.

ook is hier een oude man van 83 jaar die een pupje heeft een chihuahua, heb met deze man staan praten, het pupje is zinderlijk, tot mijn verbazing lees ik toch dat chihuahuas laat zinderlijk zijn dit pupje niet, dus ouderen zijn zeker geschikt voor een oppashondje. hondje is van hem zelf, heeft zelfs vijf mensen die er voor gaan zorgen als hij eerder dood gaat, verantwoording heet dat.

maak kennis ermee, ga samen eens wandelen en kijk dan hoe het gaat, en ga er dan pas mee in zee.

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

" Ik weet het niet.
Ik kwam vandaag 2 oudere mensen tegen in de buurt die ik niet ken.
Deze lieten samen een zeer grote hond uit.

Ik durf te wedden dat als deze gaat trekken, ze hun hond niet kunnen houden.

"

daar heb je we gelijk in, ik vind grotere honden ook niet echt wat voor hele oude mensen!

Inschrijvingskosten?? moet je dat betalen??
hoeveel is dat dan??

.

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

heb even gekeken, als dat zo is, en je vind niemand dan is het idd een duur grapje. Dan kun je wel beter in je omgeving gaa kijken. Al denk ik dat het ook bedoeld is voor mensen die in en palats dichtbij wonen, als je tenminste bereid bent om er voor te gaan rijden...

Dat je geld moest betalen wist ik niet! Al blijft het idee leuk ;-)

honden page profiel *Luna**Luna* 3 doggies

honden foto van *Luna*

Leuk idee! Maar gelukkig hebben wij nu al een hele leuke oppas gevonden waar ze het super heeft. Zei wil eigenlijk ook een hond, maar zo een paar keer per jaar een of twee weken is wat makkelijker. Het is iedere keer bij het ophalen: Wanneer gaan jullie weer weg? :-DO-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Leuke site.
Wilde mij vorige week ook aanmelden omdat ik een oppas zocht.... Tot ik zag dat ik 45,- inschrijfgeld mocht betalen... ehmz... nee.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Leuk idee! Maar gelukkig hebben wij nu al een hele leuke oppas gevonden waar ze het super heeft. Zei wil eigenlijk ook een hond, maar zo een paar keer per jaar een of twee weken is wat makkelijker. Het is iedere keer bij het ophalen: Wanneer gaan jullie weer weg? :-DO-) "


.hier het zelfde :-D

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

" Leuke site.
Wilde mij vorige week ook aanmelden omdat ik een oppas zocht.... Tot ik zag dat ik 45,- inschrijfgeld mocht betalen... ehmz... nee. "


.
45?? Dan zou ik het ook niet doen... Eigenlijk best gemeen, je denkt wat leuk enzo, en dan wil je je aanmelden blijkt het uiteindelijk geld te kosten..
Er zullen wel wat mensen zijn die dat willen doen, maar als ze wat minder vroegen dan kwamen er veel meer aanmeldingen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

45 euro inschrijfgeld ? wow.....

als je een oppas zoekt, briefje ophangen bij de supermarkt en dierenwinkel, dierenarts enz.

en als je iemand gevonden hebt, goed kennismaken, en samen gaan wandelen, klikt het tussen jou en de oppas en de hond, dan een afspraak maken wat het eventueel gaat kosten, te duur dan doe je het niet, betaalbaar dan heb je een fijne oppas.

Susanne (Gast)

Ik wil graag iets voor ouderen doen, en als ze eenzaam zijn of als ze afleiding zoeken zou het ideaal zijn om mijn hondje bij een oudere te brengen. Iedereen blij..
Alleen hallo 45,- euro inschrijf geld, en daarna elke maand nog eens 12,50! En wat je die oppoeh misschien nog betaald ?? Wordt echt veels  te duur helaas.

Weet niet of die oppoeh's die niet veel geld hebben ook dat inschrijf geld moeten betalen...

Jammer want vind het geen probleem om een kleine bijdrage te doen en wil heel graag iemand blij maken...

Volgende forumvraag: de fotoshoot van Guus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^