Bange pup: lieve honden gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AussieAussie

Mijn pup is van begin af aan al een beetje onzeker naar andere honden die ze ziet of honden die ze niet ziet maar wel hoort blaffen. Als ze het een tijdje afkeek kwam ze wel wat los en ging ze eens kijken.

Nu is ze gisteren door een andere hond gepakt. Mijn pup zat aan de riem, de andere hond liep los. Op deze manier zijn we deze hond al twee keer eerder tegengekomen, toen was er niks aan de hand. Vanaf dat moment is ze banger voor andere honden en vertoonde ze vluchtgedrag toen ze een hond hoorde blaffen. 

Ze is nu 11,5 week en zit al op puppycursus. Om ze te leren dat andere honden niet eng zijn, maar juist leuk, wil ik ze graag kennis laten maken met meer andere honden. Ik wil nu alleen wel even zeker weten van te voren dat die hond mijn pup met respect behandelt en er misschien even mee speelt. Hierbij dus mijn oproep:

Zitten hier mensen uit midden-brabant (omg tilburg-den bosch) met lieve, rustige honden die mijn pup willen leren hoe leuk andere honden kunnen zijn? Groot of klein maakt niet zo veel uit, zolang ze maar niet ontzettend dominant en druk zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bange pup: lieve honden gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel monique van der vaartmonique van der vaart

bedankt voor de reacties voor zover, ik ga het proberen met de tips

honden page profiel ThamaraThamarabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Thamara

Ik woon op zich niet zo heel ver van den bosch af, woon in Sint hubert, a half uur rijden naar den bosch, heb zelf ook een pup van 8,5 week en volwassen honden, waarvan 1 kleintje die ik dan wel mee zou kunenn nemen

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Wat voor hondje heb je als ik vragen mag?

Ik woon zelf tussen Tilburg en Den bosch, vlakbij de loonse en drunense duinen.
Ik heb een tibetaanse terriër teefje (Ruby) van 18 maanden oud. Zij is op zich heel sociaal naar andere honden, al kan ze soms wat druk gaan spelen/rennen als ze respons krijgt... maar is in eerste instantie vaak voorzichtig en rustig in de benadering. Ze grom, snauwt totaal niet ... zelfs niet als er honden in haar vacht hangen tijdens het stoeien... Ze is nog niet zolang bij me en ik heb daarom eerst 3 cursus lessen met haar tussen de pups gedaan... daar deed ze erg lief en rustig mee.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

helaas woon ik een uur ruim van jullie.

Maar ik weet wel dat Skippa zijn zusje in die omgeving woont, en is echt een schat! Dus als je wilt kan ik haar vragen?

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik heb een hond die andere honden daar erg goed mee kan helpen, maar helaas ik woon uit je richting.

Bij deze een up voor je.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Pauline van Cosmic en Punk heeft twee erg lieve honden (vind ik) en woont volgens mij in Tilburg! :-) Je zou haar even een privé bericht kunnen sturen.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Hoi ik woon ook in tilburg tara is heel lief alleen zo enthousiast naar de baasjes  kan bij de begroeting nogal lomp zijn naar baasjes dan springen joelen.
En kijk dan niet meer zo goed waar ze loopt maar verder speelt ze met groot en klein.
Maar mogelijk toch nog too much voor jou pupje....

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Scotty gaat bijna altijd goed met honden om. Alleen sommige volwassen reuen is wat lastig. Teefjes zijn altijd goed. Hij pas zich aan een andere hond aan.
Cosmic van Pauline hangt regelmatig in zijn nek.
Woon vlakbij Waalwijk.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

ik woon ook in tilburg maar ik denk dat layka te speels is voor je pupje, maar al heel wat aanbiedingen dus dat gaat vast en zeker goed komen!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Kobus is op zich heel sociaal, hij negeert andere honden het liefst en gaat z'n eigen gang. Niet echt spelen dus, maar misschien wel fijn voor je pup om te leren dat andere honden niet per se iets doen?

Ik woon in Tilburg (Reeshof).

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben al genoemd, hihi, maar ik woon inderdaad in Tilburg en heb twee (vind ik) lieve honden.

Punk is een dame op leeftijd (bijna 14) en is erg sociaal-vaardig. In de acht jaar dat ze bij me is nog nooit problemen gehad met een andere hond, niet van haar uit, in ieder geval. Ze is erg rustig (aangezien ze hoogbejaard is), het enige wat ze doet is blaffen, en HARD, en daar willen honden nog wel eens van schrikken. Ze trekt daarbij niet haar lip op o.i.d., ze blaft zelfs niet náár de andere hond, ze blaft gewoon in het niets..

Cosmic is wat jonger (tussen de 2 en 3) en zelf ook terughoudend naar (grote) honden (die ze niet kent). Als ze eenmaal ziet dat een hond niet eng is wel ze best wel lekker spelen, ze kan dan zelfs een beetje brutaal zijn (wat Ikkes al zei, bij Scotty in de nek gaan hangen, bijvoorbeeld), maar dit heeft ze echt alleen bij honden die ze erg goed kent en graag mag. 

Mocht je denken dat het misschien matched met jouw pup, wij stellen ons graag ter beschikking voor een wandeling. Zelf wandelen wij graag in de Loonse en Drunense duinen, maar we komen ook wel eens in het Wandelbos of de Oude Warande (maar daar kan Cosmic niet los).

honden page profiel AussieAussie

Wauw, wat een hoop reacties!

Het gaat om een australian shepherd pup, gisteren hebben we de tweede puppycursus les gehad. In het begin durfde ze niet naar andere hondjes toe, later wilde ze wel maar twijfelde ze nog en aan het eind werd een bernersennepup overladen met kusjes :-D 
Ze heeft dus niet zo'n "trauma" opgelopen als waar ik bang voor was. Al weet ik nog niet wat ze doet met grotere/oudere honden.

Ik ga eens uitzoeken hoe ik een aantal mensen prive-berichtjes kan sturen.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Wat fijn dat het goed ging op puppy cursus.
Als je privé berichtjes wilt sturen, kun je op de naam klikken van die persoon. dan kom je in zijn/haar profiel en staat er rechts in het lijst stuur prive bericht.':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bange pup: lieve honden gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Snoopy vs Bandit ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^