Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Ach wat vreselijk ... wat een triest eind...
Pff dat zo'n beestje dan 's nachts alleen moet blijven bij de dierenarts.... :'(

Wat heb jij je super ingezet Machtel....
Dat jij een groot hart voor dieren hebt is duidelijk ;-)

Arme Epke...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Oh nee...ik heb dit topic op de voet gevolgd en had vandaag eigelijk goed nieuws verwacht...wat is dit verschrikkelijk, veel sterkte aan het baasje...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ach wat ontzettend verdrietig, dat arme dappere mannetje, ik dacht dat het beter ging en nu is hij er toch ineens niet meer.

:'(:'(

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ohh...wat vreselijk....wat erg....:'(:'(..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Oh nee... :'( Wat erg!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Wat treurig. Heb ook eens aanschouwd hoe kleine kruising (iets met Chi' en Maltezer) een Belgische Herder in de poot hapte, waarna hij haast compleet in de bek van de Herder verdween. Ik stond als aan de grond genageld, het gekrijs en kabaal ging door merg en been terwijl de baasjes er bovenop doken! 

Het kleine hondje had gelukkig slecht oppervlakkige verwondingen maar was compleet in schok!

Een nare ervaring. 
En zo'n hondje hoort altijd een bezoekje aan de D.A te krijgen. Niet goed om dat na te laten. Jammer!

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Wat erg dat Ebke gestorven is
Heel veel sterkte Machtel , ook voor het baasje van Ebke !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik had gisteren toen we weggingen in de kliniek geen fijn gevoel, omdat Epke de hele avond en nacht alleen zou zijn. Dat weet ik ook van toen Luca daar was. Overdag komt iedereen langs, maar in de avonduren en nacht zijn de diertjes alleen. En dat is in het weekend nog erger. En precies zo is het gegaan. Ik denk dat ze hem dood hebben gevonden. Het baasje belde iets na 11.00 uur, huilend omdat Epke doodgevonden was. Ik ben bij het baasje net langsgeweest, maar ze maakte niet open. Ik hoorde haar op het toilet huilen. Zo triest, zo verdrietig en zo oneerlijk. Epke was echt een schatje, een lief, leuk en blij ventje. De baas van de herder heeft zich alleen van de situatie gedistancieerd. Dat vind ik heel erg. Nu het hondje dood is, is het een ander verhaal. Het advies om niet naar de dierenarts te gaan, kwam van hem, gewoon uit eigen belang. Epke is niet meer. Ik hoop dat Epke samen met Luca in de hondenhemel is. Hij was veel te jong Vier jaar en dan zo moeten knokken voor je leven  ! Epke heeft mij vanaf de allereerste dag geraakt. Hij is ook voor altijd in mijn hart !

honden page profiel lizzy31lizzy31 3 doggies

honden foto van lizzy31

jeetje wat vreselijk heel veel sterkte gewenst aan jouw en het baasje ook natuurlijk

ik hoop dat er toch iets gedaan gaat worden aan die man met zn honden dit mag niet ongestraft blijven want wie is de volgende dan??

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Wat vreselijk jammer..
Heb je topic ook gevolgd, en was blij te lezen dat het wat beter ging! 
Had gehoopt dat hij weer snel naar huis mocht...

Sterkte!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heb het ook vanaf het begin meegelezen.. Ik vond dit vanaf het eerste moment als zo'n kippenvel topic. Zo gruwelijk wat er gebeurt is en hoe sommige mensen zijn in zulke situaties (De eigenaar van de herder). Wat iedereen al voor vreesde dat is nu werkelijkheid geworden, kleine lieve Epke is gestorven. Ik hoop dat het ventje nu rust heeft...

Diepste respect voor jou Machtel, echt, hoe je dat baasje bijgestaan hebt. Wat verschrikkelijk... voor haar maar ook voor jou omdat je er zo bij betrokken bent nu. Al het verdriet dat weer naar boven komt dat je destijds had van Luca. Begrijpelijk natuurlijk... Veel sterkte voor het baasje maar ook voor jou, zulke dingen zijn nooit leuk om mee te maken.

honden page profiel Reyna & Ed en onze herders Kyra & LaikaReyna & Ed en onze herders Kyra & Laika 3 doggies

honden foto van Reyna & Ed en onze herders Kyra & Laika

:'( wat een erg verhaal dit is geen manier om je hond te verliezen....
zo zie je maar dat een riem OOK voor de veiligheid van je hond is.
was epke aangelijnd geweest was er waarschijnlijk niks gebeurt.

verder vind ik dat je niet zomaar op een ieders advies af moet gaan en zelf ook een beetje een beoordeling s vermogen moet bezitten,om wel of niet langs de dieren arts te gaan,en ik vind dan geld,speelt geen rol dat is een zorg voor later.
maar schijnbaar waren de verwondingen toch zo erg ,gebroken kaak wond aan t hoofd ,pus bij de ogen(ontsteking) dat ik niet snap dat je niet langs de dieren arts wil of gaat.

wat de eigenaar van de herder betreft je bent een lul van een vent.

veel sterkte toegewenst aan het gezin van epke

ed

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Pfff... ik ben net thuis en lees dit einde.. Wat vreselijk.. Wat zal jij zelf het er ook moeilijk mee hebben.. Sterkte allemaal...

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wat een naar verhaal zeg. Heel veel sterkte aan het baasje van Epke en aan jou, je hebt zo meegeleefd. Heel erg sneu dat het zo gelopen is....

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat ik zo erg vind en wat ik niet genoeg kan benadrukken , is het feit dat honden en katten, die ernstig ziek zijn, in de avond en nacht alleen zijn. Er zou een mogelijkheid moeten zijn, dat je als baasje bij je hond kan blijven. Tot een uur of zeven, acht in de avond is er iemand die geregeld langs komt, maar daarna niet meer of als er tijd voor is, nog een keer om 23.00 uur. Het schijnt dat de dierenarts eigenlijk niet duidelijk was, hoe laat Epke gestorven is. Eigenlijk zei ze dat ergens tussen gisterenavond 24.00 uur en vanmorgen 11.00 uur Epke gestorven is !!! Met andere woorden, Epke is urenlang alleen geweest, zonder het baasje, zonder verzorging ! Toen het baasje daar op reageerde, zei ze, dat Epke nog warm was. Dus hoe laat hij is gestorven, is niet bekend, ik denk dat ze hem om 11.00 uur vanmorgen dood gevonden hebben. Het is toch absurd dat een hondje, met epileptische aanvallen, infekties in het hoofdje, ernstig trauma, gebroken kaak, alleen wordt gelaten en dat je als baasje te horen krijgt, morgenvroeg bellen we meteen. Toen Luca in de kliniek lag, en ik bv. om 23.00 uur belde, waren ze niet eens gaan kijken en moest ik ook wachten, totdat ze belden. Ze moeten toch begrijpen dat een baasje geen rust heeft, niet slaapt, als je hondje zo ziek is en je het ergste vreest ? Ik sprak net een baasje dat ook dacht, dat de honden en katten daar in de avond en nacht en in de weekeinden doorlopend geobserveerd worden. Dat zou moeten, maar dat is niet zo. Gistermiddag reageerde Epke vrij goed en leek er verbetering te zijn,hij keek ons helder en wijs aan, at wat en dronk en ook op de informatie stond dat hij vooruit ging. De dierenarts gaf in elk geval geen duidelijk antwoord op de vragen hoe het gegaan was, gewoon omdat ze dit niet weten. Epke is alleen gestorven en dat is voor het baasje onverdraaglijk ! Vanmorgen vroeg ze me, hoe ik dat gedaan had toen Luca gestorven was. Ik heb het haar verteld.  Luca stierf op zijn tiende verjaardag en diezelfde nacht, lag mijn moeder op sterven. Dus in die week na zijn dood, zat ik op de intensive care, en heb toen moeten besluiten Luca individueel te laten cremeren vanuit Horst, zonder dat ik erbij kon zijn. Mijn moeder stierf ook alleen in de nacht, gestikt in de sondevoeding en overleden daardoor, aan een hartstilstand. Zij werd ook uren erna pas dood gevonden. Daarom raakt me dit ook zo diep. Ik was de uitvaart van mijn moeder aan het regelen en toen belde de dierenkliniek dat de urn van Luca gearriveerd was. Dus ik kan me heel goed indenken, hoe het baasje zich voelt en daarom is het ook beter, niet meer terug te komen, op het feit dat ze gewoon te laat naar de dierenarts is gegaan. Volgens mij heeft Epke een ernstige hersenvliesontsteking gehad, de pus kwam gewoon uit zijn ogen en daar heeft hij veel te laat antibiotica voor gekregen. Dat is heel erg, maar daar is niets meer aan te doen. Ik ondersteun het baasje zo veel mogelijk. Maar ik moet zeggen dat het niet meevalt !

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Pff jeetje jij hebt ook al heel wat meegemaakt Machtel.
Zowel met je eerdere hond als met je moeder.
Wat vreselijk zeg als je moeder op zo'n manier moet sterven.

Ik vind ook dat dat niet kan dat een zieke hond 's nachts alleen is. Dat zou ik thuis ook never en nooit doen. Ik zou er de hele nacht bij waken.
En dan moet je hem of haar bij de dierenarts laten en dan hoor je dat zo'n beestje de hele nacht alleen is? En dan alleen gestorven is en niemand weet hoe dat gegaan is..
Vreselijk.. Dan zou ik de hond nog liever thuis laten...

Ik wens je veel sterkte.. Dit moet heel zwaar zijn om van zo dichtbij mee te maken..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Nee, kan me volledig indenken dat dat inderdaad niet mee valt voor je... Maar wel knap dat je het doet!!

Mijn da heeft een praktijk aan huis en heeft 9 van de 10 keer nachtdienst. Ik weet niet precies hoe of wat, maar ik ga er vanuit dat als bij hem een dier opgenomen word, deze wel regelmatig bezocht wordt.

Toen bij mijn vorige da mijn konijn opgenomen werd, kreeg ik die mee naar huis voor het weekend omdat er het gehele weekend niemand was.. Stond ik daar met een dood ziek konijn en een peper dure rekening voor niets..

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Een hondje dat er zo aan toe is, laat je zeker in het weekend toch doorsturen naar een intensive care?!! In de praktijk waar ik werk, overnachten maar zelden dieren, meestal mogen ze mee naar huis en komen ze de volgende dag meteen 's ochtends weer.

Ik snap wel dat niet elke DA 's nachts aanwezig kan zijn, dat is gewoon onmogelijk, ze hebben niet allemaal praktijk aan huis tenslotte, daarvoor zijn de IC's in A'dam en Utrecht. Bovendien verwachten veel mensen dezelfde zorg als mensen zouden krijgen, maar dat is helaas onmogelijk wat kosten betreft. Veel mensen komen al te laat met hun dier, vanwege de kosten. Daarom is een verzekering ook zo goed. Maar als dieren doorgestuurd worden, dan willen veel mensen dat toch niet ivm de afstand en kosten... Helaas.
Met Bindy kreeg ik ook de optie om haar naar de IC in A'dam te laten gaan, maar ze mocht ook mee naar huis met infuus. Wat behandeling maakte het niets uit of ze thuis was of niet. Achteraf ben ik zo blij dat ik haar thuis had!!!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Weet je Roosje, het was ook heel erg moeilijk. Ik kwam binnen en zag de kennel waar Luca toen verzorgd werd en waar hij de laatste avond op sprong met infuus en al, om mee naar huis te gaan, toen ik de sleutel pakte. Mijn bikkel wilde mee naar huis. De dag erna lag Luca in een kennel, die hoger lag en daar is hij ook gestorven. Precies naast de kennel waar Epke lag en ook gestorven is. Ik kon gistermiddag mijn ogen niet van de kennel afhouden, zag Luca gewoon voor me. Voelde het verdriet weer. Het was net of de geschiedenis zich herhaalde. Daarom was ik ook niet gerust, dat Epke alleen achterbleef. Hij leek beter en omdat de dierenarts zei dat Epke vooruit was gegaan, was het baasje gerustgesteld. Ik niet, maar dat heb ik gisteravond niet uitgesproken. Als ze bellen is het meestal te laat ! Zo was het ook met Epke.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja, kan me indenken dat dat moeilijk is..

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat zielig :( .....jammer dat Epke is overleden..en ook nog helemaal alleen. Niemand zal ooit weten wat het beestje in zijn laatste uren of minuten heeft meegemaakt. Misschien had hij het wel overleefd als er iemand aanwezig was en dat kan goed bij die dierenarts...vind ik persoonlijk, want het is geen zelfstandige dierenarts.

Het is gewoon jammer, ik had bij Ziko toen ook geen goed gevoel dat hij daar alleen was 's nachts...stel dat er complicaties optreden? Dan is er niemand die het beestje helpt.

Ik vind het jammer....heel erg jammer. Je hebt zo je best gedaan Machtel


honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Thera, ik begrijp ook dat de dierenarts niet de hele avond en nacht daar kan zijn. Maar er zou gewoon een mogelijkheid moeten zijn, dat een baasje bv. de hele avond en nacht bij de hond kan blijven, bv. door een speciale ingang te maken, zodat je niet in de hele dierenkliniek rond kunt wandelen, maar daar kunt blijven en je hond ondersteunen. Epke begon te eten, keek rond, maar is een knuffelhondje, niet gewend om alleen te zijn en toen het baasje bij hem zat en hem voerde, verzorgde en knuffelde en tegen hem praatte, maakte hij heel zachtjes geluidjes, die leken op de geluiden die hij maakte als het baasje met hem sprak toen hij nog niet ziek was. Dat was zo emotioneel, maar heel mooi om te zien. Dan ineens is het baasje weer weg, is hij in een vreemde omgeving, geen enkele andere hond in de buurt, want Epke was de enige hond en dan is het ventje minstens van 19.00 uur tot 23.00 uur alleen en daarna tot vanmorgen 11.00 uur. Dat is veel te lang. Het ventje had zorg nodig en de nabijheid van zijn baasje.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Wat een triest einde weer...
Ik had gehoopt dat het goed zou komen..

Wat vreemd dat een DA een hond opneemt en er dan niemand bij is.
Heel eerlijk, ik zou mijn hond dan niet achter gelaten hebben.
Normaal gezien wordt een dier toch opgenomen omdat ze constant zorg nodig hebben?
Wat heb je eraan als er in de kliniek niemand is?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Epke had een infuus en had intensieve zorg nodig. Hij kon niet mee naar huis, Tamara en het baasje kon niet anders dan hem daar laten. Epke was eerder al thuis, kreeg ineens epileptische aanvallen en moest weer met spoed terug naar Horst. Maar dan verwacht je dat ze je informatie geven in de uren van de avond en de nacht. En dat is niet zo. Het is gewoon allemaal een kwestie van geld.  De kliniek kon sowieso de kaak niet opereren en Epke moest dan naar een andere kliniek, maar kon niet vervoerd worden en was te zwak om onder narcose te gaan. Daarbij is een ic in Amsterdam of Utrecht een behoorlijke afstand vanuit Venlo en heeft het baasje geen eigen auto. Ik heb het van dichtbij meegemaakt hoe het gaat. Zaterdag om zeven uur stond de dierenarts achter ons en vroeg of we niet naar huis konden gaan, omdat ze al de hele dag, spoedgevallen had gehad, haar man belde of ze nog niet naar huis kwam en dus doodop was. Daarom is ze naar huis gegaan en vroeg naar bed en was er niemand die haar kon vervangen. Het is ook vakantietijd tenslotte. Toen we daar waren, waren twee dierenartsen bezig met een dier dat met de dierenambulance daar gebracht was. Daarna was er niemand meer. Ik vind het bijna "hulp voor dieren" tussen 9 en 7. Maar dat is door de week. In de weekenden zijn er nog minder mensen aanwezig. Juist de nacht duurt dan zo lang. Het baasje kon gewoon niet anders en ze wilde Epke absoluut niet alleen laten ! Maar als dat de regels zijn, ben je genoodzaakt, weg te gaan. Zo simpel is dat. Je kunt een doodziek hondje niet zomaar mee naar huis nemen !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Epke is weer thuis. Hij is vanmorgen opgehaald uit de dierenkliniek in Horst en vanmiddag gecremeerd in Roermond. Het baasje is samen met haar dochtertje helemaal tot aan de oven meegegaan. Epke lag in een beschilderde kist en daar zijn ook foto's van gemaakt. Heel verdrietig allemaal. Maar de weg die het baasje gegaan is de afgelopen weken en als afsluiting de crematie vandaag, helpen haar dit verdriet te verwerken. Epke was een kanjer en zal gemist worden ! Ook door mij !

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Een heel triest verhaal, hoop dat het baasje van Epke aangifte doet bij de politie, want als iedereen dat doet kan de politie er wat meer aan doen bv muilkorf plicht...
De "trainer "van de herdershond wist heus wel dat zijn hond een angstbijter is, dat zijn de meeste happers.
Ook had hij voor kunnen stellen, daar het zijn hond betrof, om bij  de verzekering door te geven dat beiden honden aan de riem zaten en dan had zijn WA verzekering alle kosten vergoed, en dan had zij gelijk naar de DA kunnen gaan...
Maar nogmaals HEEL TRIEST...

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools 3 doggies

honden foto van Eva & Yools

Ik wil je heel veel sterkte wensen Machtel.... lijkt me heel moeilijk allemaal... ook voor jou.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat in en in triest...:'(

Sterkte aan jou en het baasje
Luca laat Epke vast alle mooie plekjes zien

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wij hadden in verleden een Duitse Herder, na het krijgen van een knook begon die rondjes te lopen , te hijgen etc.
Enfin om een lang verhaal kort te maken. Maagkanteling wsch . Die moest ook in de dierenkliniek in Mortsel, Antw blijven, kwestie van onder toezicht te zijn, zo zei men ons. 
S' anderendaags lag hij dood in zijn kooi. Wat bleek nu ? heel de nacht is daar gewoon NIEMAND en mijn hond, mijn trouwe vriend is daar alleen,  en wie weet met hoeveel pijn , gestorven . Was woedend op die kliniek en heb naar de vereniging van DA s geschreven. Niks geen reaktie tegen de kliniek, er was geen beroepsfout gemaakt zei men.
Nu laat ik NOOIT nog een hond achter , gelijk waar in welke kliniek. Ik ben geleerd.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Oh' Anny, wat een herkenbaar verhaal.
Ik moet meteen denken aan mijn wijlen buurvrouw met haar Yorkje van ruim 17 jaar. 

Plots werd het beestje niet goed, trillen en overgeven, in elkaar zakken en kreunen. Dus direct naar de dierenarts.

Daar konden ze niet direct iets ontdekken maar besloten ze haar wat kalmeringsmiddel en vocht middels een infuus toe te dienen. 

ter observatie moest ze maar een nachtje blijven. Welke observatie????

De andere ochtend, toen het personeel de praktijk weer binnen hobbelde, lag ze dood in haar hok. 
We werden gebeld rond 8:30 en gingen er direct heen. Ze was al compleet verstijft en ijskoud, dus al heel wat uurtjes geleden gestorven!

Ik vond het net als jij Anny, echt verschrikkelijk!
17 jaren was ze bij mijn buurvrouw geweest, dag en nacht. 
En nu... was ze helemaal alleen... in een donker hokje gestorven!

Die overnachtingen bij de dierenarts... hoeven van mij niet! 
Ze brengen ieder uur in rekening,, voor wat? dat de kachel aan staat misschien?

Ik begrijp jouw boosheid hierover Anny!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Epke het vlinderhondje aangevallen door een Duitse Herder ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Foto van elke hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^