amstaff bijt mens ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

" Ik denk dat er nóg geen addertje is. Kunst is dit addertje ook niet toe te laten in de toekomst. Ik loop in hartje Antwerpen met Byr. Regelmatig kom ik een jongeman tegen die met twee niet zo hondsociale honden (van hetzelfde ras als genoemd) aan de lijn maar zonder muilkorf, samen de smalle stoep domineren. Nu ben ik niet snel bang en ga eigenlijk nooit aan de kant met mijn hond, behalve op dat moment. Laat mij maar oversteken... De jongeman is niet echt aanspreekbaar hierover helaas. Met een goede hondenschool zijn problemen misschien niet altijd te vermijden, maar je komt er iig een heel stuk verder mee! Dus doen! "


Nee dit gaat over zijn vraagstelling als hij mensen bijt.. Hondagressie is iets heel anders dan mensagressie, als iedereen met honden hun eigen ruimte respecteren is er geen probleem dat er iets gebeurd als een hond hondagressie heeft..
Als mensen mij tegen komen met 1 van mijn honden, respecteren ze ook mijn ruimte, want mijn honden zullen ook agressief kunnen reageren op een andere hond.. Dat komt niet door een slechte opvoeding, socialisatie ect.. Maar het verschil is mensen kunnen mij wel aanspreken of een vraag stellen :-)

Maar van het addertje vroeg ik me toch af of die staf ook slecht op mensen reageerd... als een hond altijd lief is tegen mensen denk je niet na over een muilkorf.. daarom mijn addertje...

Kijk dat een staf op een gegeven moment slecht reageerd op andere honden gebeurd vaak, maar dat is een kwetsie van je verantwoordelijkheid nemen en hopen (voor andere mensen)of je je diep genoeg in het ras hebt verdiept..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amstaff bijt mens ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

@rataplan: je hebt helemaal gelijk!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Met zo'n weer als dit vind ik een muilkorf al zeker niet aan te raden.. Sommige muilkorven laten het niet toe dat een hond kan hijgen, en met dit weer is dat toch zeker en vast nodig. Een muilkorf geeft ook een slechte, gevaarlijke indruk. Mensen zullen je dus ontwijken. Dat is een manier om bijtincidenten te voorkomen natuurlijk, maar niet de juiste. 
Een muilkorf kan dienen als een hulpmiddel om agressie te behandelen, maar het mag niet de oplossing zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amstaff bijt mens ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: een border pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^