Hoe pak ik dit het best aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

We hebben een pup van nu 9 weken. Dat beestje zit vol vuur als ze wakker is: ze maakt putten in de tuin, mijn bloemen en planten moeten der aan geloven. ze trekt voortdurend gras uit en eet het op. Ze heeft heel veel speelgoed: knabbeltouwen, ballen, lege plastiek flesjes en noem maar op. Durf je haar te strelen dan bijt ze voortdurend in je handen, je kleren. Ik probeer haar dat af te leren door foei te zeggen en als het niet meer te houden is, haar in de bench te stoppen, daar komt ze dan wel tot rust! Ik vraag me af of je eigenlijk al kan gaan wandelen met haar aan de leiband (ze heeft nog maar 1 inenting gehad) dat zal haar messchien wel deugd doen denk ik dan om haar energie kwijt te spelen.
Wie heeft tips om deze kleine speelvogel wat te temmen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pak ik dit het best aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Pups hebben heel veel rust nodig. Als de pup zelf geen rust neemt, dan moet je hem verplicht rust geven in de bench.

Bijten is typisch puppy gedrag, net als op bloemen en planten kauwen. Pups onderzoeken namelijk echt alles met hun tanden.
Wanneer hij op planten en bloemen gaat bijten, zeg je "Nee" en geeft haar een speeltje en gaat even met haar spelen.

Je kunt zeker al naar buiten gaan met je pup hoor. Alleen moet je veldjes met veel hondenpoep nog even vermijden.

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Ja zeker wandelen met haar!! Niet al lang maar lekker d'r uit is goed voor d'r.

Misschien heb je iets teveel speeltjes liggen, ik zou er 'n aantal even opbergen, pups raken snel overprikkelt en daar worden ze heel onrustig van. Een flos, knuffel en 'n balletje ofzo, dat is voor nu echt wel even genoeg.

Als ze op vingers en kleding gaat zitten knagen gewoon even ruilen voor iets anders en stug vol houden want dat doen zij ook ;-)
wat ik met mijn pup doe is gezellig op de grond gaan zitten en daar met 'm spelen of hem 'n kouwstaafje geven, hij de ene kant en ik de andere (alleen laten kluiven vind ik 't nog 'n beetje eng ;-)), na 't spelen of kluiven is m'n menneke vaak moe en kruipt hij heerlijk op schoot, even knuffelen en kroelen samen en zodra hij echt weg begint te doezelen leg ik 'm in z'n bench en slaapt hij daar heerlijk verder. Nooit voor straf in de bench zetten trouwens, 't moet 'n veilige en rustige plek blijven.

Heel veel geluk en plezier gewenst samen!!

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

zonet effe een kleine 15 minuten gaan wandelen, mooi aan de leiband, op het gemakjes (ze trekt niet aan de leiband, loopt mooi naast me). Het heeft haar blijkbaar goed gedaan, nu ligt ze rustig een dutje te doen. Ik denk dat ik dat meer ga doen met haar, een wandelingetje van max 15 min, zodat ze haar energie meer kwijt kan zo.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ja! Je kunt best 4 keer per dag een kwartier wandelen. Als er een veldje/parkje in de buurt is kun je meteen het loslopen oefenen :-) Hoe eerder je daar mee begint hoe beter.

Ik geef mijn pup na elke wandeling verplichte rust in de bench. Een uur/ anderhalf ongeveer :-)

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

De botten zijn nog niet heel,aal volgroeid. Daarom zeggen ze wel vijf minuten per maand of een minuut per week dat ze oid zijn. Dus een hond van twintig weken mag twintig minuten lopen.
Met ze spelen maakt ze ook heel moe net als het leren van commandos.

Veel plezier met je pup, ik hoop dat ze snel leert om niet in jou spullen en meubels te bijten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Leuk he een pupje hebben, geniet maar van deze tijd , hij gaat zo vlug voorbij. En bijten, ja zelfs tot bloedens toe hoort er bij, maar moet je wel direct bij optreden. Zo een kleine kent echt de kracht nog niet vn zijn puntige tandjes. Die van mij sprong dan nog naar ons gezicht.....je lacht ermee maar het mag nu eenmaal niet. Veel plezier nog. ':-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

leuk een pupsel in huis, ik weet nog toen mijn vorige hond als negen weken oude pup kwam hoe verliefd ik was. Lekker genieten ja het gaat zo snel voorbij.

Hier nog een leuke link over puppies en jonge honden

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe pak ik dit het best aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^