10 weken oude pup bijt zusje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TZNTZN

Enkele dagen terug besloot ik samen met het zusje van Wifi te gaan wandelen. Leuk idee, dacht ik... Eenmaal op de plek van bestemming aangekomen Wifi & Pim uit de auto gezet, naar het strand gelopen en daar zat Myla (Wifs zusje) al. Pim rent gelijk het water in en Wifi loopt naar haar zusje toe... Ik had verwacht dat ze lekker samen zouden spelen (zoals wifi met elke hond van haar grootte & Pim doet), maar Myla begint te grommen, gaat op Wifi liggen, wif meteen op haar rug en Myla bijt haar ook echt. Wifi gilt en Myla blijft gewoon doorgrommen en bijten op dat moment komt Pim eraan gerent en trekt wifi aan haar nekvel weg en loopt er mee vandoor en zet haar verderop neer....

We besluiten toch nog een stukje verder te lopen, maar Myla wilde steeds hetzelfde gedrag vertonen, dus dat werd een korte wandeling...

Sowieso vind ik dus heel vreemd gedrag van zo'n jonge pup en normaal lijkt het me ook zeker niet, ook omdat wifi gewoon 2 gaatjes in haar benen heeft, ik vraag me dus  ook af of zoiets nog goed gaat komen... Hebben jullie soortgelijke dingen gezien/gehoord/meegemaakt????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "10 weken oude pup bijt zusje..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Snap het niet helemaal. Myla is de hond en die was al op het strand? Was er niemand bij? en zo wel, wat deed die persoon dan?

honden page profiel TZNTZN

Myla is inderdaad het zusje van mijn wifi en was al op het strand. Ja, er waren wel mensen bij, maar de ene persoon is verstandelijk beperkt en was een zandkasteel aan het maken en de andere eigenaar was aan het kletsen met iemand anders;-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik merk dat er in het begin tussen de nestgenootjes wel wat spanning is als ze elkaar weer zien na een tijd, in ieder geval bij de jonge pupjes, dat moet even goed begeleid en gecorrigeerd worden, en dan gaan ze daarna leuk spelen, tenminste zo ging het als ik met abby en joy een nestgenootje bezoch met 4 maanden. maar bijten deden ze toch echt niet.

ik denk dat jullie het veel te veel hebben laten gaan, jullie hadden bij het grommen al moeten ingrijpen, totdat de spanning minder was en dan kon je kijken of ze wilden spelen....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wel vreemd...hoe wordt de pup begeleid, ze lijkt helemaal over haar toeren...

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Casper en zijn broertje deden dit ook in het begin. Ze hadden elkaar een paar weken niet gezien. Was best heftig om te zien maar het werd al snel minder. Wij hebben het voor zover mogelijk (en veilig) genegeerd. Nu zijn ze 10 maanden en volop aan t puberen en ze vliegen elkaar weer in de haren. Ze zien elkaar ook niet vaak genoeg hoor.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Sorry.. had de opmerking over gaatjes over het hoofd gezien! Zo heftig is het bij ons niet geweest hoor :o

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Als een pup zo reageert dan is de pup erg overprikkeld. Mijn vermoeden is dat Myla al te lang op het strand was.

Van invloed kan zijn: autorit, nieuwe omgeving, zand, wind, te lang wakker zijn. Kortom veel wat wij niet altijd zien als prikkels.

Zelf had ik al veel eerder ingegrepen zodat het niet zover moest komen. Aangelijnd eerst kennis maken, dan kijken of beide puppen het aan kunnen en dan pas los laten.

Een goede leer voor een volgende keer. Zusjes onder elkaar kunnen nogal fel op elkaar reageren.

honden page profiel TZNTZN

Ze waren pas net op het strand, maar ik weet inderdaad niet wat ze van te voren allemaal al hebben gedaan met haar ;-) Dat is wel een goede voor de volgende keer, want ik wil het zeker nog een keertje gaan proberen met die 2... Lekker uitgerust meenemen naar het strand....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en Pim heeft gecorrigeerd ? een pup van 10 weken in haar nekvel gegrepen en verderop neergezet ?

waar waren jullie dan ?

als jullie nog eens gaan wandelen , dan hou de honden even aan de lijn, voordat je ze loslaat, wandel even een kleine tien minuten, evenwijdig van elkaar, zodat ze elkaar niet in de haren vliegen, en dan eens kijken of los gaat.

en samen afspreken op een tijd dat jullie samen aankomen, zodat de een niet te lang moet wachten.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

" en Pim heeft gecorrigeerd ? een pup van 10 weken in haar nekvel gegrepen en verderop neergezet ?

waar waren jullie dan ?

als jullie nog eens gaan wandelen , dan hou de honden even aan de lijn, voordat je ze loslaat, wandel even een kleine tien minuten, evenwijdig van elkaar, zodat ze elkaar niet in de haren vliegen, en dan eens kijken of los gaat.

en samen afspreken op een tijd dat jullie samen aankomen, zodat de een niet te lang moet wachten. "

Nee, zoals ik begrijp redt Pim Wifi juist door haar in de gevaarlijke situatie weg te halen en haar verderop te zetten.
Hij pakt haar in het nekvel om haar weg te halen en te beschermen. Ik vind dit bewonderenswaardig van Pim!

Ik sluit me verder bij Esther aan, de andere pup lijkt enorm overprikkelt.
Misschien was ze al een hele tijd op het strand? Andere honden ontmoet misschien, moe, enz enz.
Ik vind overigens dat haar baasje had moeten ingrijpen, of in elk geval inzien dat de pup al teveel indrukken heeft gehad bv.

Hoe gaat het nu met Wifi?

honden page profiel TZNTZN

Met wifi gaat het prima hoor, na haar onenigheid met d'r zusje is ze gewoon met Pim gaan spelen en negeerde haar zusje;-) Ik zag dan ook pas bij thuiskomst dat ze niet meer helemaal 'heel' was, wat honingzalf erop gesmeerd, maar zelf had ze er gelukkig geen last van.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Pim, onze redder in nood ;-)

Jammer dat het niet lekker liep tussen de zusjes, je zou haast denken dat ze elkaar nog wel zouden moeten herkennen.

Ik denk dat Myla zoals al gezegd is overprikkeld is geweest...., maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze door haar voorgeschiedenis nooit normaal heeft leren omgaan met honden.

Ik weet niet of ze nu in een gezin met andere honden leeft en of ze zich daar wel 'normaal' naar gedraagt, feit blijft dat het jammer is dat het zo fout liep tussen die twee...., hopelijk gaat de volgende ontmoeting wat gezelliger.

Gaat het wel goed met Wifi, behalve de gaten in haar poten..., zo te lezen hebben Pim en zij elkaar wel gevonden :-D

honden page profiel TZNTZN

Het is inderdaad maar 2 weken terug dat ze elkaar voor het laatst hebben gezien...
Maar Myla is niet de makkelijkste hoor; ze speelt nu al de baas over de andere border collie die ze hebben etc. Ze luistert echt heel slecht, terwijl die mensen echt hun best doen en bc 1 luistert ook echt super!

Wifi & Pim gaan echt boven verwachting saampjes! Wifi is wat bangig en Pim is heel zelfverzekerd, en samen met Pim durft Wifi ook echt alles. Vult elkaar prima aan ':-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hulde voor Pim idd ;-)

Hoe is het nu met Wifi?

En na die ingreep hebben jullie de beide zusjes aangelijnd of los laten lopen?

honden page profiel TZNTZN

Zusje ging aan de lijn en wif bleef los, maar mocht niet naar Myla van mij. Dit heeft ze ook geen enkele keer geprobeerd, want ze heeft gewoon lekker zichzelf vermaakt met Pim en het water... Maar op de terugweg naar de auto (15min na aankomst) zaten de zusjes beiden aan de lijn en probeerde myla ook nog een paar keer op wifi te duiken...

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Pim is een topper;-);-)En met het zusje van Wifi, krijgen de eigenaren nog een hoop te stellen, als ik het zo leest.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega

Dit heeft niet eens zozeer te maken met alleen overprikkeld. Vaak zie je dat dit te maken heeft met het socialiseren. Dat een pup bijt is een natuurlijk gegeven, In het nest leren ze dit al en daardoor leren ze al de bijtremmingen. Door hem al spelend te laten bijten zorg je ervoor dat je de bijtrem nu kunt aanleren en zo leert de pup een zachte mond te ontwikkelen. Waarschijnlijk is dit niet goed aangeleerd. Bijtremming moet worden aangeleerd vóór de hond 4 maanden oud is. Een hond die veel tijd doorbrengt met mensen en honden, en geen bijtremming heeft geleerd, is een zeer gevaarlijke voor later als hij volwassen is. Je ziet vaak bij volwassen honden dat dit goed is aangeleerd. Als zij zouden vechten, gaat dit gepaard met enorm kabaal. Uiteindelijk zie je naderhand dat er weinig verwondingen zijn. Dus ga goed oefenen op de bijtremmingen. Natuurlijk zorg ook voor goede rust zodat je hond niet overprikkeld raakt.

honden page profiel Ria en MaxieRia en Maxie 3 doggies

honden foto van Ria en Maxie

Wat bedoel je met bijtremming?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Nooit meegemaakt... Toen Max zijn broertjes onmoette was het meteen goed...

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega

Een pup heeft meestal nog geen bijtrem dus vandaar dat je ze vaak overal en best behoorlijk hard in bijten.Om je pup zijn bijtgedrag af te leren helpt het als je weet waarom puppies zo veel en zo graag bijten. Bijten en happen is normaal gedrag voor een pup. Omdat honden geen handen hebben onderzoeken zij de wereld om hun heen met hun bek. Voor een pup is alles om hem heen even interessant en opwindend. Soms lijkt het agressie maar kan soms heel wild en onbeduisd te keer gaan zonder remmingen.
Spelen is een normaal leergedrag voor een puppy, vooral vechtend spelen,” ook wel “spelagressie” genoemd. Spelagressie met zijn moeder,zusjes,broertjes en andere honden helpt het dier bij het ontwikkelen van zijn reflexen, coördinatie en zijn fysieke mogelijkheden. De hond kan leren om de kracht van het bijten in te houden, dit noemen we “bijtremming

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "10 weken oude pup bijt zusje..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: onze wolfjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^