vakantie duitsland met muilkorf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hallo allemaal,

In juli willen wij op vakantie gaan met onze hond.
Wij hebben een stafford zonder stamboom, waardoor Frankrijk geen optie meer is, omdat ze daar niet toegestaan is.
Nu zitten we te kijken om naar Duitsland te gaan. Maar ook hier wordt op verschillende sites aangegeven dat bepaalde rassen waaronder een stafford ten alle tijden gemuilkorfd moet zijn.
Wat zijn jullie ervaringen? Wordt hier streng op gecontroleerd? Zijn er mensen met staffords of andere rassen die gemuilkorfd moeten worden geweest?
Het lijkt ons leuk om weer eens buiten Nederland op vakantie te gaan.
Maar als dit daadwerkelijk betekent dat Chika continu met een muilkorf om moet lopen, denk ik niet dat wij haar daar een plezier mee doen....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vakantie duitsland met muilkorf?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Voor zover ik weet moeten Amstaffs, stafford bull terriers, pitbulls en bull terriers ten alle tijden gemuilkorfd en aangelijnd zijn. Een kennisje van mij heeft een tijd in Hamburg gewoond en zij had een kruising Amstaff/bull terrier en die moest zij altijd muilkorven. Daarentegen hoor ik ook wel eens wat positievere verhalen, met name dan van de bull terrier, van eigenaren die redelijk bij de Duitse grens wonen, dat het daar allemaal wel meevalt. Maar mochten jullie het van plan zijn, zeker een muilkorf in ieder geval meenemen, doch omdoen. Eigenlijk gewoon omdoen, je wilt toch geen moeilijkheden krijgen op je vakantie. Het is voor mij in ieder geval reden genoeg om Duitsland te ontwijken.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Honden zwaarder dan 20 kilogram en/of met een schofthoogte groter dan 40 centimeter moeten altijd zijn aangelijnd en baasjes moeten een muilkorf bij zich hebben.

Verbod bepaalde hondenrassenSommige (Europese) landen kennen een verbod op speciale honden­rassen. Duitsland niet, hier zijn alle honden­rassen welkom.

Ben zelf ook in Duitsland op vakantie geweest en ben nooit gecontroleerd of ik een muilkorf bij me had.
Ligt er mss ook aan waar je heen gaat in Duitsland.
Ik heb geen staf of aanverwand ras maar wel schoft hoger dan 40 cm.

Info van deze site gehaald


http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-duitsland.php#.Ucmfj8TCSUk

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Gewoon doen indd als je geen problemen wilt.

Wij kiezen er zelf voor om geen muilkorf mee te nemen(dat is in DE nml verplicht, een muilkorf bij te hebben als je met een hond over straatgaat) omdat het indd in het gebied waar mijn ouders wonen echt wel meevalt.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

ok... Het is natuurlijk een heel veschil of je een muilkorf bij je moet hebben of dat de hond er ook echt 1 om moet hebben.... maar dat is dus niet het geval?

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik zelf heb het op straat nooit gezien, wel in restaurants en hotels ( maar dan zeg ik, je mag blij zijn dat hij mee naar binnen mag, Toch?? )
Ook mijn hond is mee uit eten geweest, en ja in het restaurant moest zij een muilkorf om, Prima.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Zover ik weet Moet je er 1 bij hebben.

Zo.n goedkope is volgens mij wél voldoende.

Wat ik wel weet is dat in de auto, je hond niet bij je op de voorstoelen kan/mag komen.

Dus hou hier ook rekening mee.

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Het hangt er vanaf naar welke deelstaat je gaat. In Niedersachsen (daar woon ik) hoef je geen muilkorf te dragen of bij je te hebben.
Je moet je hond wel aangelijnd houden. Maar dit geldt voor alle rassen en heeft te maken met natuurbescherming in het broedgebied.
Ik zou me daar ook echt aan houden, als jagers het vermoeden, alleen al het vermoeden dus hé, hebben dat je hond wild verstoort en/of opjaagt schuwen ze het niet om haar af te schieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel vervelend voor je, maar verplicht muilkorven.

nu is denemarken een land wat nu ook weigerd deze rassen door te laten, niet leuk voor jullie.

zorg dat je een muilkorf bij je hebt, en een goede lijn, zodra de lijn langer is dan een meter is de verplichting zeker een feit, ook in openbare gelegenheden verplicht.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

http://www.vacansoleil.nl/over-vacansoleil/huisdieren/ 

Duitsland
Pitbulls, Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs en Bullterriërs mogen in Duitsland worden ingevoerd, mits je niet langer dan vier weken in Duitsland verblijft of op doorreis bent. Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen. Ook moet je je hond altijd aanlijnen (dit geldt voor alle rassen).

Op deze site spreken ze wel over specifieke rassen. Wil je echt alles zeker weten voordat je een keuze maakt, dan kan je de Duitse Ambassade bellen voor informatie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik woon ook in Niedersaksen en daar is officieel de wet dat alle rassen gelijk zijn. Een muilkorf is alleen verplicht als er een incident geweest is, onafhankelijk van het ras.

Tijdens het jachtseizoen van 1 april tot 15 juli moet je je hond aangelijnd houden en daarbuiten mag je  je hond niet te ver van je vandaan laten gaan en moet je met hond op de paden blijven. Ook hier gaat het verhaal rond dat jagers of boeren niet zullen schuwen een loslopende hond neer te knallen. Ik wordt er altijd voor gewaarschuwd.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Jep,dat komt me bekent voor!
Hier ook een jachtsaison!
Pokkejagers!GRRR

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij gaan al jaren met hond/honden op vakantie in Duitsland, verschillende deelstaten geweest en nog nooit een muilkorf omgehad laat staan dat we het bij ons hebben.
We nemen de honden mee uit eten, naar de dierentuin, wandelen, steden, kastelen en overal waar ze welkom zijn en nog nooit is er maar iemand geweest die heeft gevraagd m'n honden een muilkorf om te doen.

Wat jullie hond betreft zou ik het toch even goed uitzoeken omdat er nu eenmaal een naam staat op bepaalde rassen.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

We zijn al meerdere keren in Duitsland geweest. Rudy heeft wel altijd een muilkorf om en een tuig met angsthaas erop. Voor Luna vergeten we de muilkorf altijd uit de auto mee te nemen als zij een muilkorf/bandje om heb zet ze geen stap meer.
We zijn ook nog nooit gecontroleerd terwijl we toch al wat politie gezien hebben in steden.
Dierentuinen doen er ook niet moeilijk over.
Of we hebben geluk dat we geloofd worden omdat Rudy zijn muilkorf al om heeft of ze zijn echt niet zo streng als ze zeggen.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Heb net even nagekeken hoe het er hier in Zwitserland geregeld is met de pitti's en dergelijke..

Misschien heb je hier wat aan..

http://www.vacansoleil.at/uber-vacansoleil/haustiere/

In zwitserland is het wel wat losser als in Duitsland...

sucses!

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik ben regelmatig in Duitsland geweest met mijn staff, bij de grens dan wel maar ik heb nooit een opmerking gehad dat ze een muilkorf om moest, nu heb ik het "geluk" dat ze niet op een standaard staff lijkt en de meeste duitsers nieteens weten wat een stafford is en dus zeg ik altijd dat ze een bulldog is. Doen ze niet moeilijk over. Maar goed aangezien jou staff wel echt een staff is (zo te zien) zou ik gewoon daar op vakantie gaan, een muilkorf meenemen als je gaat wandelen en indien je controle tegenkomt, je uitlegt dat je uit Nederland komt en de precieze regels niet weet, denk niet dat ze daar heel erg moeilijk over gaan doen hoor. Zou me er niet al te druk om maken!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als ze er echt een muilkorf om moet (zoals uit sommige reacties blijkt) zal ik niet daar op vakantie gaan. We doen mensen uit het buitenland toch ook geen raar ding om hun bek...
Ik zal naar een andere plek zoeken, maarja dat is mijn mening...

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Als je naar de deelstaat Niedersachsen gaat hoef je geen muilkorf bij je te hebben. Zolang jouw hond geen bijtincident heeft veroorzaakt is er niets aan de hand, of je nu een Teckel, Pitbull, Stafford of Chihuahua hebt, het maakt niet uit.

Ik woon hier met een Bullmastiff en ze hebben me er nog nooit op aangesproken. Ik heb het bij puppycursus uit laten zoeken en mijn hond hoeft geen muilkorf te dragen. Omdat ik in Duitsland woon en een hond heb die groter dan 40 cm is, moest ik wel mijn sachkunde halen, maar ach dat vond ik alleen maar leuk.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Bedankt voor de reacties allemaal.
Aanlijnen is geen punt, chika loopt altijd aan de lijn, ook hier in nederland.
Als we eenmaal weten waar we gaan boeken dan bel ik voor de zekerheid de ambassade even.
Een muilkorf bij me hebben vind ik geen probleem. Zou ze er continu 1 om moeten hebben dan wordt het toch een andere bestemming, want het moet voor haar natuurlijk ook wel leuk blijven ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vakantie duitsland met muilkorf?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: baasjes stel je eens voor ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^