gedrag of medisch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LianneLianne

honden foto van Lianne

ik weet niet zo goed waar ik dit topic moet plaatsen,
maar ik heb een vraag voor een ander.. 

ik werdt gebeld vanmorgen vanmorgen of ik bekend ben met wat haar hond doet.  dat haar hond opeens niet echt meer naar buiten wil en eenmaal buiten snel plast en poept en haar dan weer naar binnen mee trekt. dit heeft hij nooit gedaan hij was altijd graag buiten. heeft ook geen nare ervaring gehad. en buiten is er ook niets veranderd.

ook heeft hij dat als hij loopt opeens naar zijn kont kijkt en dan weer loop of rent en dan naar de andere kant kijkt. voor de rest doet hij er niets mee. hij heeft ook geen bultjes of wondjes.

weet iemand wat er aan de hand kan zijn met de hond? ik dacht zelf aan een vorm van aandacht maar vind dit ook niet helemaal kloppen omdat de hond dit nooit gedaan heeft. en er ook niets veranderd is in hun situatie en of leefomgeving/ regels. dieren arts had zijn anaal kliertje al uitgeknepen en pijnstiller gegeven maar ook dat werkte niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gedrag of medisch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

dacht aan anaalklieren, maar dat is het dus niet, nee weet het niet, volg even mee

honden page profiel LianneLianne

honden foto van Lianne

volgens mij weet niemand het

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Misschien wormen?

Is het een hond met een lange vacht, dan eens goed de achterkant inspecteren wondjes ed zijn altijd moeilijk te zien met een lange vacht.

Is de hond geregeld alleen buiten in de tuin, dan zou hier ook wat gebeurt kunnen zijn waar ze heel erg van geschrokken is.

Misschien de hond eens goed laten onderzoeken op de achterhand (foto's) wellicht is het een medisch probleem aan rug/heupen/achterpoten.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Zijn de ogen nog goed? Oudere honden van wie de ogen wat slechter worden schrikken soms ook van hun eigen staart. Honden die bepaalde dingen niet meer goed zien kunnen hier wat nerveus van worden en dus liever weer veilig binnen zitten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik moest ook meteen aan de ogen denken. Als een hond opeens z'n hoofd draait om naar achter te kijken (z'n kont), en dan weer naar de andere kant, kan het goed zijn dat hij een zwarte vlek of zo heeft in z'n gezichtsveld, iets wat hem hindert, doet schrikken. Hij snapt het niet en wil daarom liefst niet meer buiten.Persoonlijk zou ik z'n ogen laten nakijken.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Het ogen verhaal klinkt voor mij ook logisch. Of eventueel pijn, maar dan zou hij het gedrag ook binnen moeten vertonen lijkt mij.

Maar mocht het niets medisch zijn:

Heel misschien een nare ervaring met wind/storm? Dat rennen en kijken doet Mikey ook als het stormt.
Volgens mij is het een naar gevoel met die lange vacht als de wind vol van achter komt.
Vaak kijkt ze dan zelfs nog verwijtend mijn richting op alsof ik haar iets doe zeg maar. (als ze voor me loopt dan)

Of hij is perongeluk op iets vervelends gaan zitten (prikplant? scherp afval?), of er is een keer iets vervelends in zijn staart blijven hangen waar hij nu wat angstig van is geworden.

Gr. Alexandra

honden page profiel LianneLianne

honden foto van Lianne

ze is net bij de dierenarts met hem geweest. gooide het op vlooien. dit accepteerde we niet helemaal dus heeft hij een foto laten maken. hij heeft ja zo gezegd, scheve benen. en door dat hij er niet goed op loopt kan het slijtage veroorzaken. en artrose op den duur. arm beesje is pas 2 jaar. het is een boomertje. dus nu heeft ze voor 2 weken een pijnstiller en ontstekingsremmer en aankijken of het dan beter gaat. maar mag niet meer springen of lange wandelingen voorlopig. 
kan het zijn dat de hond ook trilt door zijn pijn? 

al met al vond ik het best een rare dierenarts haha.. want hij gooide het eerst op de vlooien. dus als ze niet had gezegd joh ik vind dat raar was er nooit een foto gemaakt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gedrag of medisch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zindelijk maken husky mix
^