wat voor hondje raad u mij aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Renate Pieck (Gast)

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een pup. Wij hebben een kind van 3. Ik werk niet. Wensen: lief, "rustig" hondje dat goed met kinderen om kan gaan. Ik wil hem ook graag gaan trainen.

Heeft iemand een idee?
Zou een Kooiker hondje in ons gezinnetje passen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat voor hondje raad u mij aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Lijkt me wel, zijn leuk enzo, we hebben er ook aan zitten denken, maar voor de Perro gekozen, omdat we met allergieen zitten.
Kooiker, leergierig en aktief.

Suc6

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt een kind van drie jaar.

een pup is altijd bewerkelijk en niet altijd even lief, die moet je opvoeden, en eventueel mee naar een cursus gaan, heel veel tijd insteken, en een pup is altijd bewerkelijk, door dat je hem of haar goed opvoed, krijg je met de tijd een lieve en rustige pup. lees eens het topic van...zijn puppen altijd wel leuk ..... daar staan zeker ook vele nadelen van het hebben van een pup. maar ook het genieten van een pup.

wat voor hond ? dat is jouw keuze, je wilt een klein hondje ? ga eens kijken bij shows en bij gezelschaps honden kijken, of kijk eens bij rassen in het encyclopedie boek, misschien tref je daar een hondje aan van je keuze, bekijk de beschrijving eens. wie weet zeg je .he die is leuk.

en als je voor een hondje van een bepaald uiterlijk kiest, ga eens bij verenigingen kijken, hoef helemaal geen rashond te zijn, maar laat je goed voorlichten of je niet met een hondje begint met problemen.

hondenshows, zijn er aankomenden maanden velen in allerlei steden te verwachten, ga daar eens kijken, en praat met eigenaren van het bepaalde ras wat je ziet zitten, en maak dan je keuze.

succes.

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

een kooiker leuk of wat denk je van een markiesje of een vlinder hondje of nog leuker een sheltie?
genoeg leuke rassen hoor.

honden page profiel ElsemiekeElsemieke

honden foto van Elsemieke

hoi

ik heb ook een kindje van net 3
ik ga mijn pup zaterdag ophalen ik werk ook niet
wij hebben gekozen voor een friese stabij leuk middel maatje waarom omdat ze heel lief zijn voor kinderen en hele sociaale honden zijn en binnen het erf heel waaks kunnen zijn dus als en zomaar iemand in je tuin staat dan laat hij het wel weten een fijn gevoel voor en moeder met een klein kind vandaar dat onze keuze hier op is gevallen

groetjes Elsemieke

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hier wat info over het kooikerhondje:

http://www.kooikerhondje.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=63&lang=nl

Het zijn wel waakse werkhondjes, die een pittig karakter hebben, maar kan ook rustig zijn. Zoals met alle honden: opvoeding is cruciaal als je een sociale gezinshond wilt. Genoeg beweging, consequente opvoeding, kind en hond niet alleen laten samen en een rustige pup uit een nest van een goede fokker is erg belangrijk.

Bij de rasvereniging (zie link) kun je in aanmerking komen voor pupbemiddeling, maar je kunt ook zelf op zoek naar een nestje gaan. Vermijd broodfokker, zoek een goede fokker die de ouderhonden heeft getest op erfelijke ziekten en waarbij de pups in de woonkamer bij moederhond opgroeien.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

jep indd zorg dat de ouders gestest zijn en vragen naar de bewijzen. verder wat leuk joh een pup erbij. ik heb zelf een cavalier dat zijn hele lieve honden voor kinderen alleen naar mijn idee wat rustiger als de kooiker. heb je zelf al bedacht wat voor maat hond je wilt en wat de belangrijkste karakter eigenschappen moetten zijn??? dat maakt het kiezen al wat makkelijker. bij de cavalier moet je zeker naar de testen vragen hoor!!

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Als je een klein ras zoekt dan is een tibetaanse spaniel een prachtige hond.
die zeker in een gezin met kinderen thuis hoort.
Ze zijn heel erg kindvriendelijk,spelen graag,klein beetje eigenwijs maar echt een leukere hond kan ik me niet indenken.
Veel succes met de zoektocht.

gr liesbeth,turbo en Luna

honden page profiel dogloverdoglover

honden foto van doglover

@elsemieke

Onze stabij hield helemaal niet van ( kleine ) kinderen dus dat is geen vast gegeven bij dit ras.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik zie net dit topic maar onze Kooiker die wij vroeger hadden hield ook absoluut niet van kinderen. Kooikers hebben maar een baas. Ik weet dat ik hier mensen mee tegen het hoofd stoot maar bij onze Kooiker (raszuiver met stamboom etc) ging dit zover dat hij herplaatst moest worden omdat hij mij en mijn zus allebei meerdere keren heeft gebeten. Gewoon omdat hij vond dat hij boven ons stond.

Ik zou eerder een Cavaliertje nemen dan als een Kooiker.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb veel kooikertjes gekend, maar er zijn er maar weinig die goed met kleine kinderen over weg kunnen. Het kan wel groeien hoor, maar je zult vanaf het begin, zeker met een kooikertje, vooral je kindje heel goed moeten begeleiden. Kooikertjes houden er vaak niet van als kinderen wat opdringerig zijn.
Ik zou ook gewoon eens naar een hondenshow gaan en kijken wat je leuk vindt. Helaas is het wel zo bij een hondenshow dat niet alle rassen op dezelfde dag geshowd worden. Vraag van te voren dus even na wanneer de rassen of rasgroepen aan de beurt zijn waar je belangstelling in hebt.
Je kan dan die rassen eens goed bekijken en een praatje maken me de eigenaars / fokkers.

En een goede hondenencyclopedie kopen (bijvoorbeeld van Esther Verhoeff, die is ook niet zo duur) en daar eerst eens in kijken wat je leuk vindt.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik vind Kooikertjes ook erg leuk. We hebben nog geen kinderen maar omdat ik ze wel wil, heb ik destijds voor een markiesje gekozen. Op de site van de rasvereniging van het kooikerhondje stonden namelijk vaak kooikerhondje ter herplaatsing omdat ze niet met de kinderen overweg konden. De kooikerhondjes die ik ken zijn ook vrij heftig!

Een cavalier is idd erg geschikt maar dan moet je wel een goede fokker vinden want er zijn veel ernstige erfelijke afwijkingen in het ras.
Markiesjes zijn goed met kinderen maar hebben meer beweging nodig, de Sheltie is een werkhondje.

Het boek van Esther Verhoef is idd handig om je te orienteren, zij besteedt veel aandacht aan karakter.
Eind november (28/29 dacht ik) is de Winner hondenshow in Amsterdam de Rai. Erg leuk. Je hebt er ook "discover dogs" waar je standjes met informatie over verschillende rassen hebt, je kan de honden dan ook zien en met fokkers en eigenaren praten. Natuurlijk kan je de honden ook in de showring zien, en er zijn demonstraties van verschillende hondensporten, erg leuk!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hey renate ben je al wat verder gekomen in je zoektocht??

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Wij hebben eenkooiker 15 jaar lang opgevoed met kinderen vanaf 11jaar toenwas onze zoon.
Maar heb nooit geklikt met kleine kinderen dat is geheel waar.
Nu moet hij nog niets vankleine kinderen hebben trouwens al is hij oud.
dus een kooiker bij te kleine kinderen eerlijk gezegd nee.
Maar dat is mijn ervaring met kooikers trouwens hoor.
ieder ervaart het op zijn eigen manier trouwens.

Liefs jo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat voor hondje raad u mij aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^