Pas op ! hitte. .... het wordt de komende dagen heeeeel erg heet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Myrthe & DirkMyrthe & Dirk 3 doggies

honden foto van Myrthe & Dirk

Ik zit helaas in de warmste plek van frankrijk, goddank pas eind van de middag 25 graden binnen maar een hond op een koeldeken, met een vochtige handdoek erop, en een koelband om zijn nek... wij gaan voorlopig nergens heen! Oef, veels te warm! Hoe redden jullie het in godsnaam op vakantie met al die zieligie honden daar die niet een Nederlandse baas hebben? Mijn man moet me tegenhouden om niet er één mee te nemen naar huis. Totaal geen opvoeding, of zindelijkheid, maar een lieverd tot en met!!! pfff, Ik heb het net zo zwaar om maar niet al de honden in de omgeving mee te nemen naar huis..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ja....pfff warm....ik hou me een hele dag gedeisd en word pas tegen een laat uur wat actiever.

En de dieren?
paard heeft een grote notenboom (dat oudje controleer ik wel vaker met dit weer, omdat het  zwaar is voor zijn hart)(zelfs de open stal af niet genoeg koelte)

en de hond?

Die mag het meer in...terwijl ze geen zin heeft.(af en toe een verplichte plons dan maar);-)
De gekkerd doet niet liever dan in de blakke zon te gaan liggen.

crazy dog.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dag meiden, goede nacht inplaats van goede morgen, te warm binnen, Bamse heb ik om half vier naar buiten gedaan, geen doen meer , een hijgende hond die boven op me gaat zitten, en het dekbed van me aftrekt, lig weer beneden bij dr.

deur open zij ligt nu lekker buiten, iets beter dan binnen, maar slapen gaat voor mezelf dan niet, vind het niks als ze daar ligt. dus opblijven, ramen open en deuren open, eng..... hahahaha er komt niemand ze liggen allemaal van pampus. maar je weet maar nooit.

het is wel een veilige tuin, maar dan toch.

en morgenochtend weer een dag ? zo heet ? geen doen toch.

half negen tot half elf wil ik gaan trainen, conditite training, van winschoten naar Scheemda, ach dan ben ik na de training zo thuis, glijdend. :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ook een goede morgen. Wij hebben van 5.45 een uur gewandeld. Nu ga ik o werken heerlijk in de airco. Hier binnen is t nu 23,5. Us uit te houden voor Casper.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oja dat is waar Kim, casper moet even alleen blijven, 23.5 is uit te houden, nu maar hopen dat het zo blijft.


JOURNAAL..... zo leuk, mag wel even offtopic hier hoor.

olifantje in een babybadje, wat nou te klein voor Bamse, hahaha het olifantje geniet, zo leuk, eindelijk eens iets leuks met deze warmte.

ook wij hebben ons eerste rondje erop zitten, geen medicatie meer voor bamse, dus gaat ze zich beter voelen, maar o het is al veels te warm om weer te gaan vanmiddag ? nee we gaan niet meer, morgen extra.

honden page profiel HarrietHarriet

honden foto van Harriet

Bij die 36 graden helemaal onderaan in Limburg woon ik...maar het is nu al 36 graden hier, vanmiddag kijk ik gewoon niet meer op de thermometer !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Extreme hitte vandaag




AMSTERDAM - Zeist, 2 augustus 2013 - Het wordt een zeer hete zomerdag met maxima van 28-33 graden aan zee en 35-37 graden in het binnenland. Het is een groot deel van de dag overal zonnig en droog. Vanavond kan lokaal een enkele onweersbui vallen, meer onweersbuien staan voor vannacht op het programma.




Vandaag schijnt de zon uitbundig. De lucht warmt snel op. Vanochtend vroeg ligt de temperatuur rond 20 graden, maar voor het middaguur wordt in het binnenland plaatselijk de 30 al overschreden.

Uiteindelijk komt de maximumtemperatuur uit op 28-33 graden in de kustgebieden en 34-37 graden in het midden, zuiden en oosten van het land. De grootste kans op temperaturen van 37 graden is voor Limburg, het oosten van Noord-Brabant, De Achterhoek en Twente. Het temperatuurrecord aller tijden van 38,6 graden komt binnen schootsafstand,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als het record wordt verbroken, 38 graden, dan komt de weerman in korte broek het weer presenteren bij.....

rtl 4 . vanavond om tien over zes. O-) die witte benen van Timofee wil ik wel eens zien. :-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Dat word dan weer fantastisch vandaag :'(Dit warme weer slaat altijd direct op mijn maag. Heb nergens trek in, en als ik iets eet wat echt vet is komt het er zonder pardon weer uit. Gisteren geen zin om te koken, en een patatje gehaald. Nou, dat heb ik geweten...

En zojuist hoorde ik dat we maandag pas weer regen krijgen? Hoop dat het wel op een andere manier nog wat gaat afkoelen dan...

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

oh dat van geen trek hebben ken ik ook ! ik had dat de eerste 2 weken (ook de eerste 2 weken dat becka erwas...) toen was het hier ook heel warm. Ik moet zeggen dat ik er nu al bijna aan gewent ben. Gewoon wel blijven drinken ;-)

Hier pas weer woensdag afkoeling -

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hannah, nee toch. vannacht afkoeling toch ?


sla eten, met tomaten en komkommer , meer niet, geen vette hap. water drinken met mineralen, anders wordt je flauw.

ik ga straks trainen, en neem genoeg te drinken mee.

vanavond sla schotel, met niets gaan aanmaak erdoorheen. eten is wel een must met dit warme weer.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik vond gelukkig nog een zakje van dat spul voor als je niet lekker wordt in de hitte... hoe heet het ook alweer... elektrolyten mix? In het water dumpen en langzaam drinken. Voel me alweer een stuk beter. Net een bakje magere yoghurt met citrusfruit, dat deed ook wonderen :-) Vanavond een potje rijst koken met groentjes erbij, en dan overleef ik het denk ik wel :-D

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Nou heb effe 24uur op buienradar gekeken maar geen regen bij ons 
Dus verkoeling ho maar..
Schiet steeds langs ons heen

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Het is hier in Enschede het warmst van heel NL. Hebben wij weer hoor. Balou is om 6 uur een uurtje weggeweest en ik heb het huis al netjes en wasjes gedraaid. Nu zweet ik me alweer dood. Ben ik blij wanneer het morgen is!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het was gisteravond om half tien nog erg klam, had het ook flink benauwd.
Wel redelijk geslapen (afgezien van die enge droom).

Vanmorgen om 8 uur gelijk beddengoed in de wasmachine gedaan, ga ik zo buiten hangen.

Mellow wilde de tuin in, stond zelfs zachtjes te piepen. Is nog wel vrij veel schaduw, dus e is lekker buiten. Straks moet ze weer naar binnen.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier al 27 graden buiten in de schaduw, dat wordt puffen vandaag.
Voor mij mag de winter nú beginnen. O-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Inderdaad Anouk, ik woon in Hengelo, bij jou om de hoek dus en het is nu al 35 graden in de schaduw. Hoe warm het in de zon is? Geen zuchtje wind..... Pfffffff wordt afzien!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Hier al 27 graden buiten in de schaduw, dat wordt puffen vandaag.
Voor mij mag de winter nú beginnen.  O-) "


.Ik zag net dat je een paar minuten voor mij gepost hebt. Wat een verschil nu al! Jullie 27 graden in de schaduw en hier al 35 graden in de schaduw..... Apart dat het altijd zoveel kan verschillen in zo'n klein landje.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Oef, 35 graden al..

Wij wonen wel in België, misschien dat het hier nog ietsje koeler is dan in Nederland? :-)

Momenteel zitten we nog in de tuin, daar is nog schaduw en Charlie heeft het lekker, die ligt op het koude terras. Ik daarentegen vind het erg benauwd hierbuiten, geen zuchtje wind, maar ach, zolang Charlie het maar koel heeft. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij zijn lekker binnen, Mellow besloot dat het wel lekker was om op het stukje kunstgras te gaan liggen. In de volle zon...
Ligt nu langer dan languit op de bank, vond ik een betere optie ;-)

Een voordeel (maar dan ook echt een van de weinige...) de was zal al wel droog zijn.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik was gisteren zo blij ! Volgens de verwachting van Buienradar van gisteren zou het vandaag 'maar' 24 graden worden. Dat was vanmorgen weer 26 graden. Daar gaan we overheen, het is nu al 25,2 graden. Er staat wel een lekker windje wat verkoeling zou moeten geven maar het komt niet naar binnen :'(  Het is binnen met 24,5 graad niet heel warm maar ik ben het ZO ZAT.   

Hopeliijk nog een paar uurtjes. Rond 18 uur wordt er onweer met 3 spatten regen voorspeld. Daarmee wordt wel koudere lucht aangevoerd met temperaturen onder de 20 graden voor komende nacht. Ik kan niet wachten ....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben wezen sporten, drie kwartier conditie training en een half uur body pump, goed te doen, uhhhhh ik glibberde wel de zaal uit. :-D

half 11 was ik thuis, direkt nog een rondje gelopen met bamse, niet meer te doen, geplast en gelukkig gepoept. en zo snel mogelijk weer huiswaarts.

thuis haar nat gemaakt en gedwongen onder de waaier te liggen, het is niet te harden buiten, ik heb een zuidtuin, en ingebouwd, deuren en ramen dicht, rollen naar beneden waar geen zon doorheen komt, het is zomer en dan zit je binnen, jammer.

petflessen naast bamse, coolbanden wisselen elkaar af, voor mezelf vind ik het niet erg dat ik van mijn stoel afglijd , maar voor Bamse des te meer.


ik woon in een straat van een zorginstelling, daar rijden ambulances af en aan. geen klimaat beheersing daar, mensen gaan dood van de warmte. niet leuk dit.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Deze voormiddag vond ik het nog leuk.
Miniwandeling met Charlie.
Gefietst om een paar boodschapjes te doen, ook leuk, tot je afstapt haha instant-smelten is dat. :-DVoorlopig kan ik er nog mee lachen maar voor deze namiddag voorspel ik weinig actie van mijnentwege.O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Verandering op komst.
De wind is gedraaid van Zuid naar Zuid-Oost en zal de komende uren verder draaien naar West of Noord-West. De temperatuur daalt hier langzaam, de wind trekt wat aan en er is bewolking onderweg. De luchtvochtigheid stijgt dus kans op onweer. Over een paar uurtjes zit de westkust er een stuk beter bij (jammer voor de mensen op het strand) de rest van Nederland volgt vanavond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sturen Stippeltje naar de kant van oost nederland, de duitse grens..... en niet op is op he. O-)


voorlopig stijgt in huis en buiten de temperatuur, er is nog niets van te merken dat het minder warm wordt, integendeel. :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vannacht komen er vanuit het zuidwesten regen- en onweersbuien opzetten. Hoe zwaar die zullen zijn, is op dit moment nog onduidelijk maar vermoedelijk zijn ze minder zwaar dan afgelopen weekeinde. Morgenochtend is het nog bewolkt en vallen er nog enkele buien. Later keert de zon terug. Het is een stukje afgekoeld en het kwik ligt zaterdag tussen 20 en 25 graden. Stilaan komen we dan onder invloed van het Azorenhogedrukgebied. Door een storing in de Duitse Bocht draait bij ons de wind naar het oosten en zondag en maandag gaan de temperaturen bij veel zon weer in de lift. Het wordt zondag 23-27 graden, maandag mogelijk weer in de buurt van de 30.

De temperatuur komt de laatste jaren steeds vaker boven de 35 graden. In Deelen bij Arnhem kan vrijdag voor de 14e keer sinds 2000 de grens van 35 graden worden gehaald. Van 1985 tot 1999 was het maar één keer zo warm, net als tussen 1970 en 1984. Zo'n stijging is ook bij Eindhoven en Maastricht te zien.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Wij zijn ondertussem weggevlucht uit de tuin, veel te warm nu! Hier, op het koelste plekje momenteel in huis is het een kleine 26 graden, boven in de woonkamer 29 graden en helemaal bovenaan in de slaapkamers nog veel meer. :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oooo ja nu je het zegt,
LYN.... ik heb ook een boven, maar dat heb ik al dagen niet gezien, te heet .

wij zitten nu ook in een temperatuur van 28.5 ik ben bezorgd om Bamse, durf niet weg te gaan nu.... ik zorg dat er steeds coolbanden verwisseld worden petflessen , en de waaier op haar billen staat.

vervelend , en erg deze hitte. :'( :'( :'(

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Hier zit er nog 1 Willemijn die bezorgd is om haar kleine met de hitte nu, en helemaal met haar hartje nu :'(

Hier wissel ik ook steeds de koelbanden, en de ventilatoren draaien op volle kracht, het is nu 28.8  in huis O-)

pagina 28 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 2829 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Activet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^