Pas op ! hitte. .... het wordt de komende dagen heeeeel erg heet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Regen- en onweersbuien




AMSTERDAM - Zeist, 24 juli 2013 - Vandaag wordt een poging gedaan om de hitte het land uit te zetten. De lucht is onstabiel en er ontstaan diverse regen- en onweersbuien. De zwaarste buien verwachten we in het oosten, daarbij is naast onweer ook kans op hagel. Ondanks de buien wordt de warmte niet echt verdreven, het blijft voorlopig broeierig warm!




Vanochtend komt er veel bewolking voor en verspreid over het land zijn enkele buien actief. In de loop van de ochtend neemt daarbij de kans op onweer toe. Lokaal schijnt nog een waterig zonnetje.

Vanmiddag komen vooral in het oosten enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Ook is er kans op hagel en doordat de buien langzaam trekken kan het lokaal tot wateroverlast komen. In het westen en zuidwesten wordt het droger en breekt de zon door. Het wordt duidelijk minder warm dan de afgelopen dagen: 22 graden aan zee, 25 in het midden van het land en nog dicht bij 30 graden in het noordoosten van het land. Voor het gevoel is het echter broeierig warm.

Vanavond houden de buien in het oosten nog enige tijd aan. Geleidelijk trekken ze daarbij naar Duitsland weg. Vannacht is het droog en zijn er opklaringen. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minima liggen rond 15 graden.

Morgen blijkt dat het zomerweer niet verdreven is. Het standvastige droge en zonnige weer keert echter niet terug. Stapelwolken verraden dat er veel vocht in de lucht zit. Er is een kleine kans op een lokale onweersbui. Het wordt 24 graden in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 30 graden in Limburg.

Vrijdag zijn er in de ochtend nog zonnige perioden, maar al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en volgen regen- en onweersbuien. In de middag kunnen deze zwaar uitpakken, maar details daarover zijn nog niet te geven. Het wordt broeierig warm, met in het binnenland kans op een tropische 30 graden.

In het weekend houdt het broeierige weer aan en komt het mogelijk tot zeer zware onweersbuien. Daarna wordt het minder warm, maar de temperaturen blijven op een vrij hoog niveau met maxima rond 25 graden. Het is daarbij licht wisselvallig met wolken en een enkele bui.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

;-) ;-) :'( 36 graden ? nee toch he, hier boven had iemand het over 39 40 graden, dacht nog verkeerd gezien toch zeker / ??


enne ik heb garantie op de t.v. de t.v. is in januari geleverd van 2012, dacht toch dat er dan nog garantie is ? ga het in ieder geval proberen. :-D

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

De TV is toch niet stuk ;-)
Het opnieuw instellen is waarschijnlijk veel makkelijk dan je denkt. Kijk eens in de gebruiksaanwijzing bij zenders instellen. Als je het menu doorloopt gaat je TV daarna zelf zoeken. In tegenstelling tot 'vroeger' hebben zenders een vaste plek dus als het goed is komt alles weer waar het stond.

Toen ik overstapte van analoog op digitaal was ik binnen een half jaar de helft van de zenders kwijt. Ik heb toen alles opnieuw in moeten stellen of eigenlijk heeft de TV dat gedaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in het noordoosten nog 30 graden ? nee he.

wij Bamse en ik wonen in het noordoosten, dus geen verkoeling hier ? :'(

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Eerst genieten van vandaag. Het is buiten iig koeler dan binnen en binnen is t 25 graden. Daarbij een briesje. Dat beteknd dus luchten alles tegenover elkaar open. Beddengoed etc hangt buiten alles even opfrissen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook, alles zit in de wasmachine, gedreven hier.

en ik wil toch wel dat jullie vandaag wat opsturen.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Het is hier met de bewolking wel wat koeler als gisteren. Ben blij dat de zon even nergens te bekennen is en heb Balou met de ochtend wandeling even laten rennen langs de sloot.

Normaal gaat hij dan als een gek door de sloot racen maar die stond helaas droog dus meneer had pech. Bij thuiskomst wel even pootje baden in het badje in de tuin en nu weer slapen.
Mijn humeur doet het ook steeds slechter met dit weer en van het huishouden komt ook niks meer terecht. Ben het zweten nu wel zat en wil ook een regenbui!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn huis moet ook een beurt, de monteur komt straks even het nodige opgeruimd, hahaha

enne betalen want het zijn geen technische problemen, jammer en helaas, even op een verkeerde knop gedrukt en heel die t.v is ontregeld, tis toch erg zo iets.

ben met bamse gaan wandelen, maar dat was geen doen, twee rondjes gedaan vanochtend, maar te warm. als ze dan thuis is ligt ze te lang te hijgen, ook niet goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

25 euro voor 5 minuten, zelf had ik haast het goed gehad, nu weet ik het voor de volgende keer.

enne Bamse heb ik even de kamer uitgedaan, lag in de tuin, de monteur hoorde de hond hijgen, dacht......


ojee, opschieten, hier wil ik niet blijven, voor het zelfde geld komt ze door het raam naar binnen. :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" In my dreams...
Knetter druk op mijn werk en we mogen geen vrij vragen..wel overwerken ;-) "


.ha ja kan ik me voorstellen in de fietsenbranche, iedereen zit nu ongeveer op zijn fiets O-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" heb toch nog een vraag, misschien denken jullie dat ze niet helemaal lekker is. maar..... ;-) ;-)

ik hou snachts ook Bamse in de gaten of ze de warmte goed verwerkt, wat doen jullie ? gaan jullie zonder problemen gewoon naar bed ? laten jullie de honden als het zo warm is toch alleen ?


lopen jullie met koude doeken te zeulen of de waaier achter de kont van de hondjes steeds neerzettend ?

"

nee ik ga ook gewoon slapen
Charlie kan altijd binnen en buiten door zijn luik
mijn vriend gaat wel heel laat slapen zo is er wel lang "controle"
en zeulen met doeken en waaiers nee ook al niet
begin me een slechte baas te voelen hihi O-)

ik moet wel zeggen moest het zo warm blijven, ga ik toch wel een waaier kopen denk ik O-)
27°C binnen vind ik wel te warm, ook voor Charlie is dat te warm
en ja als hij ouder wordt... denk ook al aan airco

maar ik kan het wel begrijpen Willemijn, Bamse heeft wel een heel dik tapijt op haar hangen, ik zou dan ook meer in de weer zijn met vanalles en nog wat
als het "normaal warm" is, heeft Charlie geen problemen wordt er ook niet gehijgd, het moet natuurlijk ook niet té worden...

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb al over lopen nadenken voor een DYSON HOT-COOL te sparen.

er wordt vertelt dat we hete zomers gaan krijgen, en iedere dag is er een te veel als het zo snikkend heet is.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik ben al aan het sparen voor zo'n Dyson, ben die hitte echt zat. Ik heb een aantal reviews liggen lezen en sommige mensen zeggen dat het toestel fantastisch afkoelt, en andere mensen vinden hem niet beter dan een goedkope ventilator, dat is dan wel zonde van het geld.

Het is nu best aangenaam buiten (23,7 graden), het is heerlijk bewolkt en daarnet vielen er nog een paar regendruppels. ;-) Ook vannacht heeft het geregend.
Binnen is het nog best warm (26,6) maar dat zal wel afgekoeld raken vandaag, als de zon wegblijft tenminste..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Snelle gelijkmatige kamerverwarming. Een krachtige luchtstroom om te verkoelen.


Dyson AM05 verwarmingsventilator gebruikt Air Multiplier™ technologie voor warmteprojectie over grote afstand – dit zorgt voor directe warmte door de hele kamer. Wanneer de machine wordt gebruikt als koelingsventilator, heeft deze een sterke luchtstroom en hoge luchtsnelheid om u effectief te verkoelen. Er zijn geen zichtbare verwarmingselementen of sneldraaiende bladen en hij schakelt zichzelf automatisch uit als hij omvalt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Ventilator

Sommige verwarmingsventilatoren beweren dat ze ook effectieve koelingsventilatoren zijn. Maar sommige hebben een zwakke luchtstroom en lage luchtsnelheid - dus zijn dat niet. Air Multiplier™ technologie genereert een hoge luchtstroom en -snelheid, waardoor u effectief wordt verkoeld door een onafgebroken stroom gladde lucht.
Ventilator .




Veiligheidskenmerken

Er zijn geen sneldraaiende bladen of zichtbare verwarmingselementen, dus hij is eenvoudig schoon te maken. Er is ook een mechanisme dat er voor zorgt dat de verwarmingsplaten automatisch worden uitgeschakeld als hij omvalt.
Veiligheidskenmerken .




Exacte controle

De Dyson Hot + Cool™ laat u de kamertemperatuur tot op de graad precies instellen.
Exacte controle .




Geen verontrustende brandlucht

Stof dat verzamelt op de verwarmingselementen van sommige verwarmingsventilatoren verbrandt wanneer hun temperatuur boven de 230°C uitkomt.

De Dyson Hot + Cool™ heeft keramische platen met PTC (Positieve Temperatuur Coëfficient), die nooit warmer worden dan 200°C.
Geen verontrustende brandlucht .




Controle over de luchtstroom - afstandsbediening

Druk op de knop om snel de luchtstroomsnelheid en draaibeweging aan te passen.
afstandsbediening .


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

1. Dyson




AM05 Hot+Cool
cijfer 8,9 - 16 reviews
€369 tot €380





AM02
cijfer 9,3 - 1 review
€357 tot €406





AM03
cijfer 9,3 - 2 reviews
€299 tot €406

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het aantal watt begrijp ik niet, het varieert van 40 watt tot 2000 watt, de prijzen daarin verschillen niet veel, denk dat de energie rekening dan wel hoog zal zijn als je er een neemt van 2000 watt, terwijl die van 40 watt net zo goed voldoet ?

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Hier
lees ik weinig goeds over dat Dyson ding.
Het doel van een ventilator is lucht verplaatsen, dat zal bij de Dyson niet anders zijn. Je koelt hier van af omdat het zweet op je huid verdampt. De ruimte waar de ventilator staat wordt hierdoor niet kouder. Voor de warmte kun je beter de verwarming aanzetten. Het vermogen van de Dyson is 2000 Watt. Op volle kracht kost dat 44 cent per uur (!) aan energiekosten. Zelfs om de dag 4 uur gebruik op half vermogen kost je al 160 euro per jaar.   

Dat de recenties lovend zijn is logisch. Je hebt een ventilator en slecht werkend straalkacheltje gekocht voor 300 euro. Dan ga je toch niet schrijven dat je in de val van Dyson bent gelopen. Airco schijnt voor minder dan 500 euro verkrijgbaar te zijn, verwarming heb je al dus waarom geen Airco ? 

Waar betaal je eigenlijk voor ? Consumentenbond


honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Die van 40 Watt is enkel een ventilator, die van 2000 Watt is Hot&Cool. De 2000 Watt heb je nodig om warmte te genereren. Straalkacheltjes zijn ook vaak 2000 Watt. Voor het generen van een luchtstroom heb je aan 40 tot 60 Watt voldoende. Je kan geen filmpjes bekijken, dat is jammer. In de het fimpje van de Consumentenbond in mijn vorige bericht zie je duidelijk dat de luchtstroom bij een gewone ventilator veel sterker is dan bij de Dyson. Op vol vermogen is het geluid dat de Dyson maakt irritanter dan van een normale ventilator. De ventilator van Dyson produceert 65 Decibel, de Hot&Cool zelfs 68 Decibel. Dit ervaar je als indringend tot storend bij het telefoneren en vergelijkbaar met een stofzuiger.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hello sunshine

Alles zit hier weer pot dicht...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper ligt nu binnen met gesloten bek te hijgen. Nu is t 24,5 binnen gisteren 27 en toen geen last van hijgen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Alles zat potdicht in Antwerpen en geloof me of niet....DE ZON komt er terug door ! We hebben nog geen druppel water gekregen. Heb ook wat gepoetst in huis en machine was hangt te drogen.....aub laat de regen komen ( als de was droog is):-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

STIPPELTJE , het lijkt zo mooi, op televizie is de reclame er van te zien, kijk daar heb ik dan wat aan, de cijfers liegen er niet om dacht ik.

toch naar iets anders dan uitkijken. bedankt Stippeltje. :-D

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Graag gedaan :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim, de vochtigheids graad is opgelopen, dat is broeierig en benauwd, vandaar dat hijgen, hier ook, niets verder afgekoeld dan 25.5 hopeloos .

het drupt hier, mijn was hangt buiten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow.... een halve graad gedaald, zucht 25 graden nu, nog vijf graden en ik ben tevreden. :-D

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Net even naar de winkel, dacht goh, het is lekker afgekoeld... kan zo wel even met Ginny gaan fietsen (en Winter dan in het mandje achterop mee). Maar net lag ze alweer te hijgen. De vochtigheid denk ik. Het is ook nooit goed =P

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fietsen Hannah, niet boven de 15 - 18 graden, honden lopen laag, wij zitten hoog. Winter zou het zeker leuk vinden in het mandje, dan Ginny achterop, stepjes voor zijn achterpoten en zijn voorpoten om je middel. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bijna Hittegolf, er is geen ontkomen bijna meer aan.

vandaag zal er officieel een hittegolf zijn. en we zijn er nog niet vanaf, morgen wordt het weer gestaag warmer. :'(

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier schijnt de zon ook al weer, geen wolkje meer te zien, grr... De temperatuur klimt ook weer omhoog, 29,3 buiten..

pagina 21 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 2122 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Activet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^