Pas op ! hitte. .... het wordt de komende dagen heeeeel erg heet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja , onze tuin, van Bamse en mij liggen pal op het zuiden, geen doen nu om daar te gaan zitten, er is ook gechloord, door de zon gaat het nog harder wat betreft schoonmaken.

en ja het is weer wennen, Bamse heeft een zomervacht op het moment, maar die jas is nog dik genoeg, helaas.

vanochtend heeft ze gezwommen, droog geblazen, zodat ze binnen kan liggen nu.

Morgen mag ze de hele dag het water in, Drenthe in Gieten, de watertrainingen van de club...enne ik met dr mee. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is eindelijk zomer. maar of onze hondjes dat heerlijk vinden ? is nog maar de vraag, O-)

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Kyra gaat in de schaduw liggen en doet niets, op af en toe opstaan om te drinken. Rond een uur of 1 gaat ze zwemmen. Dat zijn alle inspanningen de komende dagen van haar kant ':-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper ging gisteren regelmatig in de zon liggen en leek weinig last te hebben. Wij gaannu weer lekker zwemmen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Peter, ;-)

Kim, geen last in de zon ? de factor van de zon is zeer hoog, haal je hond uit de zon en zorg dat die in de schaduw ligt.

door de zon bevangen kan zomaar gebeuren.

Bamse en ik gaan vandaag naar Gieten, zwemmen met de club, alle honden gaan de schaduw in na het zwemmen, of onder de parasol, ook al hebben ze een dikke vacht, de zon heeft zo,n geweldige kracht dat schaduw een must is op de dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




voorzichtig vandaag, factor is zeeeer hoog. ga er tijdig uit met je honden, laat ze niet te lang in het zonnetje liggen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Leuke foto :-) Ik heb een zonnende Kangoeroe van 1 meter afstand zonder hekwerk mogen bewonderen. Wat was dat prachtig mooi.. Hij genoot toen (mei dit jaar) van de eerste zonnestralen.
Het was in Aquazoo in Friesland.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

pff het is vandaag echt heel warm !
net Sandy en Diva snel laten plassen en weer terug.
er staat een zwembadje in de tuin Diva gaat er vanzelf in en ik zet als Sandy het warm heeft haar er ook even in. verder heb ik ijsjes voor ze gemaakt dus die krijgen ze straks.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik ben zo blij met mijn halfkale dennebomen! Ze zijn niet meer zo supermooi maar zorgen wel voor natuurlijke schaduw én filteren uv stralen, beter dan een parasol. Ik vind het wel sneu voor Casper. 10 maanden oude border collie die overdag niet zo hard mag rennen en vliegen van mij!! Er ligt voor hem een ijsje in de vriezer en gelukkig houdt hij zich best rustig maar zo af en toe zie je hem wel balen hoor!! Dan speel ik met hem maar houd het wel kort. Dolle dries :-p

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Pumba heeft het echt warm de afgelopen dagen. Gisteren wilde hij niet eens meer lopen en trok hij mij mee naar de schaduw en ging daar uithijgen. Moest toch een stuk door de zon lopen, dus hup opgepakt en hem richting het strand meegenomen. Hij heeft een hekel aan optillen, maar nu bleef hij rustig in mijn armen liggen. Oo en zo trots dat ik ben moet ik echt iedereen vertellen dat Pumba een paar dagen lang elke dag heeft gezwommen!! Gisteren leek hij het echter wel koud te hebben na het zwemmen. Hij bibberde en wilde er niet meer in.. Hier een paar leuke foto's van de afgelopen dagen.




honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Het is nu al 30 graden buiten, 23,8 graden binnen.

We zijn vanmorgen heerlijk wezen wandelen en zwemmen met nog iemand van hp. Daar komt nog een topic met foto's van ;-)

De beestjes lijken nergens last van te hebben, maar ik ben zooooo moe...

De konijnen hadden het gister avond zo warm dat ze niet eens door de tuin heen wilden huppelen..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

we zijn vanmorgen, 9u45 euh voormiddag dus, gaan wandelen rond een put met veel schaduw
dat ging nog
maar het was toch al meer dan warm genoeg
nu ligt Charlie naast me op de stenen vloer ':-)


p.s. ik vind het zo vervelend dat er steeds zo'n haakje voor mijn smiley komt dat ik er dus niet gezet heb ':-)':-)':-) als ik aan 't typen ben zie ik geen haakje
of is dat een zweetdruppel door het warme weer O-)
en die op en neer wippende smiley heeft het dan weer niet, het zijn enkel de lachertjes die het hebben
ik zie dat bij anderen nochtans niet
Kath is helemaal offtopic bezig...

p.s. 2 oh jawel Peter een paar reacties hoger, heeft ook een haakje voor de smiley

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ik zie het, hier niet, even uitproberen.


:-D :-D :-D :-D

en ja het is warm vandaag , heel warm, maar Bamse en ik hebben er geen last van gehad, heerlijk gezwommen, de hele dag, en daarna schaduw opgezocht, ging goed.

en nu lekker buiten, binnen is het hier warm, ja de nacht moeten we binnen verblijven. maar als we ons rustig houden / :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kath, het zijn zweetdruppels. O-) O-) O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vrouwtje van PUMBA, het bibberen betekend dat Pumba de temperatuur regelt, van de kou hoef dat niet te zijn. als Pumba uit het water komt, het beste is even goed af te drogen.


je staat wel heel erg mooi op de foto met Pumba. :-D

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Zo had ik het nog niet bekeken. Volgende keer neem ik een handdoek mee :-) Bedankt ik vind het ook een leuke foto :-D

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Vanmorgen vroeg gewandeld, daarna wij klussen, de honden loungen ;-) gelukkig genoeg schaduw in de tuin. Om half zeven vanavond weer gaan wandelen, veel schaduw gezocht, ze vonden het nog warm!
Gisteren waren we voor het eerst in de groep op het hondenveld (2 hectare omheind, met zwemvijver) . Spot heeft gepootjebaad, nam geen les bij de lab die bommetje speelde :-) . Shadow heeft wel echt gezwommen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pumba, jonge honden pups , die worden aangeraden bij de watertraining, na het zwemmen door de baas af te drogen. staat in het reglement, moeten niet maar wel een aanrader, en de pups jonge honden hebben dikke vachten, maar toch wordt het aangeraden even te drogen.

jouw hond heeft weinig haar, ga zelf eens in het water en kom dan op de kant staan, je krijgt op je armen kippevel, niet erg, maar dat is ook dat je je eigen temperatuur regelt, zou je je afdrogen dan heb je daar weinig last van. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Slapende husky, ga je zelf ook mee het water in ? dat vind je hond geweldig, grote kans dat Spot dan wel zwemt, neem hem mee het water in, hand onder zijn voorborst, en dan zal je zien dat als jij mee gaat dat Spot grote kans zwemt. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Prachtig zomerweer




AMSTERDAM - Zeist, 8 juli 2013 - Zowel vandaag als morgen is het behoorlijk zonnig en zomers warm. In het binnenland wordt het 24 tot 27 graden. Vanaf woensdag kunnen we meer bewolking verwachten, maar de zon zal niet helemaal verdwijnen. Het blijft droog en met gemiddeld 21 graden




Vanochtend is het vrij zonnig met alleen wat sluierbewolking. Later krijgt het noordelijk kustgebied te maken met een wolkenband. De zon schijnt is dan al wat krachtiger waardoor, eenmaal boven land, de bewolking breekt. Op de Waddeneilanden kan de zon een tijdje verdwijnen.

Vanmiddag komen in de noordelijke provincies enkele stapelwolken voor. Later in de middag lossen deze weer op en wordt het weer even zonnig als in de rest van het land. Er staat een matige noordoostenwind. Vooral aan de kust van Zuid-Holland kan de wind enige tijd noordelijk worden en daarmee frissere lucht aanvoeren. In de kustgebieden wordt het 21 tot 24 graden. In de zuidoostelijke helft van het land wordt het 25 tot 28 graden en op de Wadden is het met 19 of 20 graden wat frisser.

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella 3 doggies

honden foto van Tanja&Bella

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella

honden foto van Tanja&Bella

Dubbel ;-)

honden page profiel silkesilke 3 doggies

datis een handige link

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

TANJA. ;-)

Honden en Hitte


Honden zijn zeer gevoelig voor warmte. Zij regelen verkoeling via de tong door middel van hijgen en in mindere mate via de voetzolen. Zij kunnen veel minder makkelijk hun warmte kwijt raken dan wij mensen. Zelfs in de meest alledaagse dingen loert dan ook het gevaar van oververhitting.

Hond in de auto
Het bekendste voorbeeld is de hond die door een onnozele baas in de auto wordt achtergelaten. Bij testen blijkt dat de temperatuur in een afgesloten auto, die in de volle zon staat, binnen 10 minuten op kan lopen tot 50 à 60 graden. Maar zelfs in de schaduw gaat het hard met de temperatuur. De hond kan letterlijk geen kant op en raakt oververhit.

2012-07-30 17.26.27(1)Fietsen met je hond
Het lijkt zo leuk, baas op de fiets, lekker genieten van het mooie weer en natuurlijk mag de hond ook mee. Maar waar de baas verkoeling krijgt door het frisse briesje als hij een beetje doortrapt, is het voor de hond een hachelijke onderneming. Het wegdek is heet, waardoor blaarvorming aan de voetzolen kan ontstaan. Hij kan niet in zijn eigen tempo lopen en kan niet kiezen voor verkoeling. Hierdoor zal hij snel over zijn grenzen heen gaan. Oververhitting is dan een serieus risico! HEB IK ER EVEN BIJ GEZET , NIET FIETSEN BOVEN DE 15 GRADEN !!

Verblijfplaats
En wat te denken van de bench, waar in de loop van de dag de zon in schijnt. Een schuurtje of bijkeuken met een plat dak, de serre met de grote ramen, de tent, de caravan; alles verandert in no time in een oven.

Hoe kun je oververhitting voorkomen?

Zorg voor koele schaduwrijke plekken en de mogelijkheid om van plek te veranderen.
Drinkwater moet altijd bereikbaar zijn.
Controleer de temperatuur van de ruimte waar de hond verblijft. Er kunnen enorme verschillen zijn in de loop van de dag.
Laat de hond niet in de auto achter, maar ook niet in de tent of caravan of andere ruimtes die snel opwarmen. Verzin een andere oplossing. Leg hem bijvoorbeeld aan een lijn in de schaduw.
Laat de hond bij warm weer vooral ’s morgens en ’s avonds goed uit, dan kun je overdag een korte plasronde doen.
Zorg dat de bench nooit in de zon staat. Leg een handdoek in plaats van een deken op de bodem en dan voor de helft zodat de hond ook op de koele ondergrond kan liggen.
Ga boven de 20 graden niet uitgebreid met de hond fietsen. Let ook op zwoele zomeravonden, dan blijft het vaak lang warm. Wil je toch fietsen, hou het dan kort, laat de hond langzaam lopen en bij voorkeur op een zachte ondergrond.


Goed om te weten:

• Zwemmen is prima ter afkoeling. Zorg dat de hond goed opdroogt en niet te lang in de volle zon blijft staan. Kortharige honden kunnen makkelijk verbranden en bij langharige honden kan de huid gaan broeien, waardoor smetplekken kunnen ontstaan.
• Er zijn zonnebrandcrèmes voor kortharige honden.
• Er zijn speciale koelteproducten te koop, koeltematten en zelfs koeltehalsbanden.
• Er zijn drinkflessen en -bakken die aan de bench bevestigd kunnen worden, zodat het water niet omgegooid kan worden.
• Bij warm weer zal de hond graag een kuil graven in zand of tuin. De grond geeft verkoeling. Als je niet je hele tuin omgespit wilt hebben, kun je één schaduwrijke plek aanwijzen waar hij zijn gang kan gaan. Met een beetje opletten, houdt de hond zich wel aan die deal…
• Regelmatig borstelen haalt losse haren weg en vermindert de ondervacht waardoor er lucht tussen de haren kan komen, wat gunstig is voor de temperatuur van de huid.
• Net als mensen hebben honden minder eetlust bij warm weer.
• Botulisme komt voor bij langdurig warm weer en vooral bij stilstaand water. Honden kunnen ernstig ziek worden als ze besmet water drinken.
En heel belangrijk!
• Zie je een oververhitte hond in een auto, bel dan de politie. Is het echt een noodgeval dan mag je een ruitje intikken en de hond uit de auto halen (aldus de Dierenbescherming).

Hoe herken je oververhitting en wat kun je doen?

Fasen van overhitting:
1. Hijgen, koele plekjes zoeken, geen rust meer hebben op één plek
2. Hard hijgen, kwijlen, braken, diaree
3. Slijmvliezen worden bleek
4. Niet meer reageren op prikkels, apathisch, shock

Acties:
Voor alle fasen geldt: verplaats de hond naar een koele schaduwrijke plaats.
Vanaf fase 2 is afkoeling noodzakelijk. Zorg voor langzame verkoeling door lauw water over hem heen te stromen of natte lappen op hem te leggen. Een te snelle afkoeling kan het lichaam niet aan waardoor er onderkoeling kan ontstaan, met ook dan stevige gezondheidsrisico’s!
De temperatuur van een hond is rond de 38 graden, zorg dat hij daar niet onder komt. Indien mogelijk kun je hem om de 5 minuten temperaturen ter controle. Geef hem kleine beetjes drinken tot hij weer helemaal bij is en het hijgen genormaliseerd is.
Breng de hond naar een dierenarts voor controle en eventueel verdere behandeling.

Honden en Hitte is een slechte combinatie. Let goed op je hond.

2013-05-28 16.09.17-1


Denk na voor je hem in beweging zet en stel jezelf de volgende vragen:
> Is het nodig dat hij nú gaat bewegen?
> Heeft hij er plezier aan of doet hij het om mij te plezieren?
> Kan ik het zo regelen dat mijn hond niet de hitte in hoeft te gaan?
> Heeft hij voldoende mogelijkheden om verkoeling te krijgen?

Kortom: Wees een wijze baas!
Hond InZicht wenst jou en je hond een hele fijne zomer!


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hitte is weer aanwezig, pas op met Blauwe alg, houd de borden aan de waterkanten goed in de gaten, meestal wordt het aangegeven, Blauwe alg is niet altijd te zien.

ondiepe stukken zijn het gevaarlijkst bij deze temperaturen, Blauwe alg is snel aanwezig, toch zwemmen ? dan het liefst in stromend water. stilstaand water is echt oppassen.

Blauwe alg is echt giftig, vooral voor kleine kinderen en honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zonnig en zeer warm




AMSTERDAM - Zeist, 21 juli 2013 - De zomer is in volle gang en dat zullen we weten ook! De zon schijnt vandaag, morgen en overmorgen uitbundig en de temperatuur levert hoogstandjes op. In het binnenland wordt het drie dagen tropisch warm. Regionaal levert dit een hittegolf op. De hitte moeten we vanaf dinsdagavond bekopen met regen- en onweersbuien.



Vanmiddag is het zonnig en warm. In het zuidwesten trekt later mogelijk wat sluierbewolking over. Het wordt 25 graden op de Wadden, 28 langs de westkust en 30 graden of meer in het binnenland.

Er volgt een zwoele zomeravond. De temperatuur ligt om tien uur vanavond overal nog rond of boven 20 graden. De minima komen vannacht uit tussen 20 en 14 graden.

Morgen wordt het nog warmer dan vandaag. De tropische temperaturen reiken tot aan de westkust, al kan daar in de middag een verkoelend zeebriesje opsteken. In het noordwestelijk kustgebied ligt de temperatuur rond 26 graden. Het binnenland moet zich opmaken voor tropische hitte, met lokaal maxima rond 34 graden!

De hitte is niet zonder gevaar; drink voldoende en mijdt de volle zon op het warmste moment van de dag. Zeker voor onze oudere medemens zijn dit zware dagen. Migrainepatiënten moeten rekening houden met een grote kans op klachten.

Kan het nog warmer? Ja in het zuidoosten wel. Op dinsdag zijn daar, bij voldoende zon, lokaal temperaturen mogelijk van 35 of 36 graden. De zon zal zich veelvuldig laten zien, maar gedurende de dag trekt sluierbewolking binnen. In de avond en nacht die volgen neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele regen- en onweersbuien toe.

Woensdag wordt de hitte afgestraft door regen- en onweersbuien. Details hierover kunnen we nu nog niet geven.

De dagen daarna moeten we het doen met wisselvallig zomerweer. De kans op regen- en onweersbuien is groot en de temperatuur zal steeds een stapje verder terugdoen, maar de eerste dagen is het nog wel zomers warm en zal het broeierig aanvoelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op met onze dierenvrienden. maar we zijn al zo lang voorbereid op dit warme weer, we weten het wel en handelen zeker niet verkeerd. :-D



Bloedhete week
Van onze weerman



SOEST -
We gaan naar de warmste week van 2013. Mogelijk wordt het wel 35 graden! Het wordt vanaf vandaag bloedheet in ons land. De wolken van zaterdag hebben plaatsgemaakt voor zonovergoten weer.


Het wordt een hete zondag. Het is zonnig en bij een zwakke oostenwind loopt het kwik op naar waarden tussen 27 en 31 graden, de hoogste waarden in het zuiden van het land. Het blijft droog.

Hogedruk bepaalt voorlopig het weer gedurende een groot deel van de week. Morgen wordt het nog warmer. Na een zwoele nacht is het maandag droog, zonnig en bij een oostenwind schiet het kwik naar maximaal 29-34 graden. Aan de stranden is er 's middags enige verkoeling door wind van zee.

Dinsdag volgt een nieuwe tropische dag. Bij veel zon en een oostenwind stijgt het kwik naar waarden tussen 30 en 35 graden, lokaal nog een graadje hoger in het zuidoosten. De nacht naar woensdag komt het kwik in grote delen van het land niet onder de 20 graden.

Woensdag is er later op de dag kans op een verspreide onweersbui, hetgeen we deze zomer nog niet eerder meemaakten na een warme periode. De tweede helft van de week blijft hogedruk het weer bepalen. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en de maxima konen te liggen tussen 23 en 28 graden.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb wel een beetje medelijden met mijn jongens. Ook vandaag was er niks aan voor ze!

Vroeg opgestaan voor een wandeling want daarna is het 'echt niet meer mogelijk'!

En dan begint het gedraai, gepuf, van de een op de andere zij rollen, weer opstaan, weer ergens anders neerploffen. 

Mijn tuin ligt recht op het zuiden, niet te harden, ook voor mij niet!

Vanavond om 20:00 ben ik naar buiten gegaan met ze. 
Lekker gezwommen en rondgescharreld. Op terugweg heb ik,, jawel 2 waterijsjes gekocht!
Oh' wat vonden ze dat lekker!

Ach.. na zo'n snikhete dag is zo'n zonde wel een keer toegestaan toch?!;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max mist Texel... Daar was de warmte prima te doen. Lekkere zeewind en niet té warm.
Hier is het helaas weer super benauwd en je kan geen stap zetten of je zwemt in je eigen zweet.
Bah.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben nu al klaar met die hitte. Twee dagen binnen gebleven door knallende koppijn, vandaag lekker in de schaduw.

Zelfs Mellow was liever binnen.

pagina 12 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Activet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^