Buddha is gevraagd om Papa te worden !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Babs & BuddhaBabs & Buddha

honden foto van Babs & Buddha

Beste mensen

Ik liep net met mijn kleine wonder te wandelen en ik werd aangehouden door een meneer waarvan zijn dochter op zoek was naar een lieve mooie Papa voor haar nieuwe pups...Mijn Buddha is een kruising Americaanse Stafford / Engelse Bulldog en die van die meid is een Am. Stafford / Am. Bulldog...

Nu is me hond de laatste tijd wel Hitsig zeg maar wat ik best wel sneu vind soms en zou het hem ook zeker wel gunnen om een keer zn ei(tjes) kwijt te kunne haha ....

Alleen heb ik helemaaaaaal geen vestand van dekken en shit hoe en wat en wat moet ik ermee doen of is het af te raden... Mijn hond is een heel lief zachtaardig beest en heeft totaaal geen dominantie ...Zou dit veranderen nadat ie een keer een teef gedekt heeft ? Hoop dat jullie wat wijze woorden voor me hebben...

Liefs Babs en Buddha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddha is gevraagd om Papa te worden !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Ik zou me eerst even afvragen waarom die mensen pupjes willen met een kruising. Is het voor de lol? Zijn er al potentiele kopers?

Is het een pretnestje met pupjes die straks voor veel geld worden verkocht aan mensen die er ook geen verstand van hebben?



Ik zou er even heel goed over nadenken. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat alle pupjes terecht kunnen.. en niet op MP of in het asiel eindigen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oef, zomaar laten dekken ? niet doen , je hond wordt er niet beter van, zeker niet als tie zo hitsig is, dat geef je zelf aan.

en wat weet je van jouw hond zijn achtergrond ? en van de achtergrond van degene die jouw hond gevraagd heeft als dekreu ?

dat zijn toch allemaal vragen waar je dan even achter aan moet, want zomaar dekken ? nee dat moet je echt niet doen hoor.

honden page profiel Babs & BuddhaBabs & Buddha

honden foto van Babs & Buddha

Ja ik weet dat het hun eerste nest is en die hond van hun is al iets ouder dan die van mij. Ze komen allebij van het eerste nest bij mensen thuis, geen fokkers...Ik heb het niet op fokkers en een fokker trekt ook geen mensen vd straat denk ik om een Mannetjes hond te zoeken..

Ik zal ook niet deelnemen aan 1 of ander fok gedoe want daar ben ik wel zwaar op tegen..Daarom komt mijn Buddha ook van een gewoon gezin en het eerste nest ervan...

Waar het mij omgaat is stel dat ik het doe wat blijft er dan van mijn lieve Hondje over dat is natuurlijk voor mij en hem het belangrijkste....Alvast bedankt voor jullie lieve reacties

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Heeft jou hond een stamboom??
Zo niet zou ik hem niet als dekreu gebruiken, heeft hij dat wel, zou ik geen teefje laten dekken zonder stamboom.
Maar alleen via de rasvereniging doen.
Je hond op erfelijke afwijkingen laten testen.

Ik zou hem niet laten dekken omdat hij zo hitsig is, dat zal hij elke keer zijn als er loopse teefjes in de buurt zijn.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 2 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Ik weet niet precies hoe reuen kunnen reageren na een dekking, maar ik denk wel dat als hij het een keer mee heeft gemaakt, dat hij dan best nog wel een keer zou willen.. enz. enz.

Natuurlijk is het belangrijk dat je het welzijn van je hondje voorop stelt, maar ik wil je ook meegeven wat er veel op dit forum wordt gezegd. Er zijn duizenden hondjes in asiels die zitten te wachten op baasjes.
Daar komen maandelijks honderden misschien wel duizende pupjes bij. Die ook op zoek moeten naar een baasje.

Ik ben van mening dat je raspupjes sneller kwijt zult raken dan pupjes van een dubbele kruising. Wellicht dat je eens met deze mensen kunt gaan praten en ze dat duidelijk kan maken?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Is dit dan geen "fokgedoe"? Het is twee honden die hoogst waarschijnlijk niet medisch gekeurd zijn (heupen, ogen, etc.) bij elkaar zetten en pupjes maken. Dat noem ik nou juist fokgedoe.
En is Budha niet nog hartstikke jong? Sowieso wachten ále je hem persé toch als dekreu in wilt zetten tot hij twee jaar is en volledig uitgegroeid.
Verder kan je er rekening mee houden dat hij nog hitsiger wordt als hij eenmaal gedekt heeft en er een loopse teef in de buurt is.

En eh...ik zou er toch heel goed over na denken, ik vind dat je ook als eigenaar van de reu veel over fokken en erfelijkheid moet weten. En als jij denkt dat je reu eitjes heeft, dan ben je nog niet zover ;-)

Amy (Gast)

Hallo Babs,

ik zou het je echt afraden! Waarom?
Stel:
1 keer een dekking van jouw Buddha met als gevolg 13 pups. Vervolgens fokken de nieuwe eigenaars van die pups ook weer met als resultaat 13 pups per nest. Dan zijn er al 169 honden op de wereld gezet!
Kan jij garanderen dat die honden goed terecht komen en niet in het asiel belanden?

Leven op de wereld zetten is niet niks en een grote verantwoordelijkheid. Als meer mensen wat verder zouden denken, zouden de asiels niet zo vol zitten.

Succes met je keuze.

Groetjes


honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Babs,
Lees net pas dat je al gereageerd had voor dat ik had geantwoord.

Ben het met Nienke eens Dit is pas fok gedoe. Luk raak honden op elkaar zetten en bezig zijn met vermeerdering.
Zo komen de asiels vol, hondjes met erfelijke afwijkingen.
Echt sneu vind ik dat, doe het of goed of niet.
Als je er geen verstand van hebt, moet je het helemaal niet doen.

Ook niet naar vragen want jij vind Fokkers toch maar "fok gedoe".

Kan het nu allemaal wel opschrijven, maar je al toch zelf doen wat je wil, dus uiteindelijk bezig zijn met vermeerderen van kruisingen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd laat je hond eerst goed uitgegroeid zijn, laat hem testen op heupen en ellebogen en eis dat ook bij de teef. Want je wilt niet dat er straks zieke pups geboren worden.
Vraag de teef eigenaar helemaal uit over hoe ze het gaat aanpakken, heeft ze al kopers, wat als er 13 pups geboren worden, heeft zijn 9 weken vrij om fulltime bij de pups te zijn, heeft ze genoeg geld om het nest goed te verzorgen, heeft ze hulp van een ervaren iemand, hoeveel geld gaat ze vragen voor de pups, gaat ze enten, ontwormen en chippen?
En ga er vanuit dat na 1 dekking je reu 3x zo hitsig wordt hij zal nu elke loopse teef willen dekken zou kunnen gaan uitbreken, niet meer eten als er in je wijk een loopse teef loopt, gaat niet meer luisteren als hij iets ruikt buiten etc.

honden page profiel Babs & BuddhaBabs & Buddha

honden foto van Babs & Buddha

Mexx bedankt voor je antwoord en ook de rest met normale antwoorden blijkbaar zijn er mensen op hun teentjes getrapt en weten ook heel goed te vertellen hoe en wat over mijn hond maar goed dat kan je verwachten op forums dat kliekjes gedrag beetje jammer weer Nienke en Daisy ik vraag hier om normaal advies als ik naar gezeik wil luisteren ga ik wel op de plee zitten...

En met FOK gedoe bedoel ik mensen die FOKKEN om het geld en net doen of een hond een videorecorder is neem anders alles is niet zo letterlijk op en denk ff na voor je antwoord geeft of zeg gewoon niks nog beter...

Ik zal de goedbedoelde antwoorden zeker serieus nemen en als ik het zo allemaal hoor is het geen goede keus voor mijn hond zelf, en dan hoef ik er verder ook niet over na te denken want zijn welzijn staat bij mij voorop....

Liefs Babs en Buddha

honden page profiel dogloverdoglover 3 doggies

honden foto van doglover

ging wat mis haha.

Moet hier wel even om lachen :

Nu is me hond de laatste tijd wel Hitsig zeg maar wat ik best wel sneu vind soms en zou het hem ook zeker wel gunnen om een keer zn ei(tjes) kwijt te kunne haha ....

Zo zie je maar weer hoever wij hondenliefhebbers willen gaan ;-)

honden page profiel Babs & BuddhaBabs & Buddha

honden foto van Babs & Buddha

;-)

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Hey Babs,

Ik denk dat je voor jezelf toch al een beslissing kunt maken aan de hand van de adviezen van mensen die hier al langer komen en het een en ander van fokken afweten.

Ik denk dat jij voor het welzijn van Buddha kiest!

Succes meid!

Amy (Gast)

Sinds kort zit ik wel vaker op dit forum. Eelijk gezegd, soms heb ik de neiging niet meer te kijken :'(

De verantwoorde fokker daargelaten, maar zo makkelijk als sommigen over de voortplanting met hun hond denken.
Je brengt leven in de wereld! Per pup misschien wel 12 jaar aan leven!
Hoe kan je je niet afvragen of afstammelingen (directe, danwel verder in de lijn) van jouw hond misschien in het asiel terecht komen? Zijn er nog niet genoeg in het asiel, staan er nog niet genoeg op sites?
Hoe kan je je niet verdiepen in de gezondheidsrisico's etc voor zowel de moederhond als de pups?

Ik wil mensen niet de les lezen maar AUB denk toch eens verder dan je eigen belang.

Amy (Gast)

Sorry als mijn reactie wat fel is.

Maar in de korte tijd dat ik op dit forum zit, zie ik al zo vaak dergelijke topics in het forum fokken en ondertussen zitten de asiels vol en staan er zoveel honden op internet.

Moest het gewoon ff kwijt

honden page profiel Babs & BuddhaBabs & Buddha

honden foto van Babs & Buddha

Vind het niet fel hoor dat is jou mening en daarin geef ik je ook helemaal gelijk.. Ik vroeg me alleen af wat het zou doen met mijn hond zelf en ik weet wel dat degene die mijn hond als Vader voor de pups wil dat ook niet doet voor het geld of zomaar op los te fokken maar om zelf ook een hond erbij te nemen enz enz...Maar goed mijn besluit staat al vast ik laat hem maar gewoon hitsig zijn 4 life ... :-D Ik dacht even Buddha blij te maken en een meid die graag een pup wil van dr eigen Hondje maar dat gaat hem dus niet worden O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Oké, prima meid, help maar fijn mee om weer een stel hondjes op de wereld te zetten. Je hebt helemaal gelijk, er zitten velen te springen om zulke pupjes :'( En inderdaad, je hebt ook helemaal gelijk, je mag voor dit soort pupjes ook geen geld vragen. Ik hoop dan ook dat de eigenaar van de teef dat niet gaat doen.
Ik bedoelde het ook enkel als advies, maar zal niet meer zeiken.
Wens je veel succes met het verspreiden van de eitjes van je reu.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao

honden foto van Kirsten & Cacao

Nienke, volgens mij lees je niet helemaal goed..


Volgens mij zegt Babs nu juist dat ze Buddha 'hitsig' laat blijven en hem dus niet te laten dekken!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Oh, kan prima wezen, ik heb gelezen dat ik aan het zeiken ben dus vond de rest van de topic niet de moeite meer waard.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Babs, je kan hem natuurlijk ook chemisch later castreren, kijken of dat helpt dan is hij iig wat van zijn gierende hormonen af.

Amy (Gast)

Hoi Babs,

gelukkig heb ik je niet voor het hoofd gestoten :-) Vind de beslissing die je heb genomen heel goed :-D

Las deze week in de dierencolumn van Martin Gaus dat reuen en niet onder lijden als ze geen 'seks' hebben. Dus het is gelukkig ook niet zo dat je Buddha tekort doet met je keuze.

Groetjes

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Het is natuurlijk hartstikke vleiend als iemand jouw hond zó leuk, mooi en geweldig vindt... dat hij hem wel pups wil laten krijgen met zijn/haar teefje!
Ik kan mij goed voorstellen dat je dan heel trots bent op je hondje.

Máár... ik zou het écht niet doen!
Het gevolg is een nestje met pups waar helemaal niet makkelijk nieuwe baasjes voor te vinden zijn, misschien zelfs wel helemaal niet...
En dat niet alleen, je weet ook helemaal niets van de achtergronden van de honden. Misschien zijn ze zelf wel supergezond en in goede conditie, maar je weet niets van de nestbroertjes/zusjes en de ouders.

Enne... jouw hondje zou wel eens nog véél hitsiger kunnen worden!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou het niet doen,het is een bij elkaar geraapt stel,en dan weet je dus niks van de achtergronden en bloedlijnen om inteeld te voorkomen en andere vervelende ziektes.En verder staat MARKTPLAATS VOL met stafford in alle kleuren en maten,dus als je pups zo leuk vind zou ik er daar 1 vandaan halen i.p.v en heel nieuw nest op de wereld te halen.Er worden echt al genoeg hondjes geboren en die moeten allemaal een huisje,asiels zitten wereldwijd vol.Doe het alsjeblieft niet.

Het hebt een prachthondje dus je voelt enorm vereerd,maar doe het niet,de a.s pups schieten er niks mee op.

Ik wens je veel wijsheid toe.

Groetjes Soraya&Mila.

Amy (Gast)

Beste mensen,

Babs schreef al dat ze het niet zou doen :-) :-D :-) :-)

Groetjes

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Voor hondjes die hun ei kwijt willen is er tegenwoordig dit;


Dit zet ik neer als geintje omdat je het zo leuk schreef. (maar het bestaat wel overgens)

Ik zou het ook niet doen, ik ga met Marianne mee. Ik ben zelf ook regelmatig gevraagt voor onze reu om hem te laten dekken en het leverd me zelfs 1200 (pupgeld)op maar ik ga de stap ook niet zetten en wel hier om, nu speeld hij zelfs met loopse teven en ik ben bang dat hij dan ipv spelen gaat rijen op de teven. Ja hij wil ook wel eens zijn ei kwijt maar ik denk maar zo, in de natuur mogen ook niet alle reuen dekken ;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Je moet het gewoon als een enorm compliment zien dat ze jouw Buddha vroegen. Is trouwens ook een heel mooie hond !

Toch vind ik dat je de juiste beslissing hebt genomen, ik zit immers op dezelfde lijn als Amy.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou het niet doen. Wat is de meerwaarde voor jou om het te doen?
En van deze honden zitten er al zo ongeloofelijk veel in asiels.
En jij als eigenaar van de dekreu hebt geen bal te zeggen wat er met de pups gebeurd en naar wat voor mensen ze gaan.
Je moet er toch niet aan denken dat de kinderen van jou hond slecht terecht gaan komen.En dat is bij deze honden gewoon een heel groot gevaar.

En ik zou zo wie zo mijn reu er niet voor gebruiken al helemaal niet als die al last van zijn hormonen heeft.Straks krijgt die smaak te pakken en zit jij met een hond die zijn taak zwaar opvat en elk loops teefje aan de blije moederschap wil helpen.
Denk dus dat je, je hond er geen plezier mee doet.

Tuurlijk is het harstikke leuk als mensen jou hond zo mooi vinden dat ze graag zijn nakomelingen willen hebben.
Maar zelf zou ik het met het kompliment doen, geniet ervan maar laat je daardoor niet gebruiken.

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Het is trouwens idd een mooierd. Wat een knuffel :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Door dit soort mensen blijft internet en marktplaats vol staan en wordt het nog voller.
Ook helpen deze mensen de dierenasiels vol te stoppen.

Degene die jou op straat vraagt of jou hondje de vader van de pups kan worden doet het wel voor het geld, makkelijk een reu, zonder kosten. Dus draag je bij aan het "fok gedoe" waar je niets mee te maken wil hebben.
Maar prima je vraagt aan iedereen hun mening en het enige wat je wil horen is positive reacties (niet alleen jij hoor maar meerdere mensen), Prima dan moet je het niet vragen, dan kan je ook negative reacties verwachten!!! Maar goed dat lijkt me logies, maar dat willen mensen niet horen, omdat ze alleen maar bevestiging willen op hun eigen mening, maar die mening er niet bij zetten.

Ik persoonlijk vind "dat het verboden moet worden, nestjes te fokken zonder dat de ouders getest zijn".

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddha is gevraagd om Papa te worden !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^