Heeft iemand raad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ja dat kan zeker handig zijn....
maar ik weet niet wat voor bedrag TS in haar hoofd heeft om uit te geven aan een pupsel... Chi's zijn niet de "goedkoopste" rassen als je een raszuivere pup wilt.
Aangezien zij ook op MP aan het kijken is waar de prijzen vaak toch wel anders liggen dan bij een goede erkende fokker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Persoonlijk vind ik het veel geld voor een chi zonder stamboom en zonder gezondheidstesten..

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Een goede pup zal tussen de €800,- en €1500,- zitten, met uitschieters naar boven als het een evt show/fok-hondje betreft.
Let vooral tijdens deze tijd van rage op dat je een hondje met stamboom koopt, dat alle testen uitgevoerd zijn EN dat de moeder aanwezig is!

Er worden veel kruisingen als zijnde chihuahua verkocht.

Bron:http://www.hondenpage.com/hondenrassen/chihuahua,-korthaar.php

honden page profiel Status Quo VrouwtjeStatus Quo Vrouwtje

Het uiterste wat ik uitgeven wil is toch wel 600 euro, meer dan dat niet.
Een goed en gezond hondje hoeft niet altijd 1000 euro te zijn en vind dat persoonlijk ook belachelijk veel geld.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een gezond hondje hoeft inderdaad geen 1000,- te kosten maar voor 1000,- is de kans wel veel en veel groter dat het hondje gezond is. Het is wat je zelf wil. Met goedkope hondjes (zeker de chi) loop je een risico.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

maar dat ligt aan je verwachtingen. Wil jij een 100% raszuiver hondje die medisch gezien gezond en verantwoord gefokt is en uit erkende stamboom hondjes komt, die alle testen hebben gehad en die goed zijn geselecteerd aan de hand van gezondheid en karakters, zul jij die niet gaan vinden voor 600 euro.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Het gevaar van een 'goedkoper' hondje kopen waarbij geen testen zijn gedaan op erfelijke ziekten..is dat je er later (misschien na weken, maanden of pas jaren) soms achterkomt dat de pup wel degelijke erfelijke afwijkingen heeft..en dan ben je helemaal klauwen vol geld kwijt aan dierenartskosten..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien is deze site iets;

http://www.nederlandsechihuahuaclub.info/limburg.html
http://www.nederlandsechihuahuaclub.info/noordbrabant.html

Op deze site zouden volgens een andere site alleen erkende fokkers staan..

chi (Gast)

hier koop je geen pup voor 600misschien wel een herplaatser

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Inderdaad, grote kans van niet.. heb niet alle fokkers bekeken uit de links.. Had deze ook al neergezet voor ik wist wat het budget was.Misschien is dat een idee voor de TS? Een herplaatser van een goede fokker nemen?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Deze is misschien ook wel even handig om door te nemen; http://ansangels.nl/warning.html :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hey, dat is de site van Twinko z'n 'mensenmamma' ':-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ooh grappig :-D Ik vond het wel een goed stukje..kwam het tegen met google-en en er staan veel dingen op waar je rekening mee moet/kan houden bij de aanschaf van een chi :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Het heeft me allemaal goed aan het denken gezet en ik denk dat ik de afspraak laat voor wat het is en verder ga zoeken. Heb er net wel weer eentje gezien en die mevrouw wilt absoluut niet dat de pup eerder weg gaat dan over twee en een halve week. Dan is de pup 10 weken oud. Misschien daar eens een gokje wagen? "


Je kunt misschien voordat je ergens gaat kijken,eerst telefonisch contact opnemen met de fokker en vragen stellen,inhoudelijke vragen stellen,als je daar een goed gevoel aan over houdt,kun je eens gaan kijken,niet gelijk een pup meenemen idd maar daarna nog een keer kijken en idd een keer spontaan langsgaan,zoals hier ergens genoemd is!

Wanneer men bij een aangesloten fokker op de wachtlijst staat en contact heeft met de fokker,krijgt men vrijwel alles vanaf het begin aan mee,wanneer er een dekking komt,met welke reu en welke teef,hoe de dracht gaat,wanneer de pups geboren worden,daarna vanaf ongeveer 3 weken voor het eerst bij de fokker op bezoek,later nog een x,vanaf een week of 5,6 worden de pups wat beweeglijker,kunnen waggelen en komt het karakter al wat naar boven.
De meeste fokkers hebben al contact en gesprekken gehad met toekomstige eigenaren,voordat over een wachtlijst gesproken wordt,eerst wil de fokker weten waarom de eigenaren bv voor een bepaald ras kiezen,wat ze een pup en een hond van dit ras kunnen bieden,wat de woon,werk en gezinssituatie is etc etc.
Als het van beide kanten klikt,het ras is een goede match met de toekomstige eigenaren,kan men op de wachtlijst.
Na een paar gesprekken en contact hebben kan de fokker ook al wel een beetje inschatten wat voor mensen de toekomstige eigenaren zijn,de meeste fokkers hebben nl ook mensenkennis :-), aan de hand hiervan kan een fokker de eigenaren een pup uit het betreffende nest toewijzen.
Natuurlijk wordt er meestal ook wel gevraagd naar eventuele voorkeuren maar het gaat vaak wel in overleg met de fokker,kan immers beter de match doen!

Veel mensen vragen zich af,komen ook hier met die vraag,hoe kies je nu een pup uit?
Er wordt wel eens gezegd dat de pup die het eerste naar je toe komt,die moet je nemen,maar dat is niet echt juist en zegt niets!
Ook dat is een reden om naar een aangesloten fokker te gaan,omdat deze de pup en eigenaar kan matchen,kan inschatten wat het beste zal passen,ook op langere termijn!
Veel mensen zijn erg op kleur gericht,maar dat is niet het allerbelangrijkste!
het belangrijkste is het karakter en de behoeften van een pup/hond,dat dat past bij en overeenkomt met het gezin/eigenaar,een hond leeft nl wel gemiddeld 10 tot 12 jaar en soms nog langer,het is dan wel zo leuk en belangrijk dat het van beide kanten klikt en je echt maatjes kan worden!

Ook ik wil even zeggen dat het super goed van je is,dat je eerst hier komt informeren! ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Mag ik vragen waarom jullie graag een chi willen/ voor dit ras kiezen?

Edit:
Ik stel deze vraag met name omdat de chi gewoon een duur ras is. Of je koopt hem duur met minder risico's op erfelijke ziektes of je koopt hem goedkoper met vele risico's op later hoger dierenarts kosten omdat je hondje erfelijke ziektes heeft waar hij/zij aan geholpen moet worden. Of dat blijkt dat het hond veel gedragsproblemen kent, want ook dat is geen uitzondering bij chi's en je daarmee tegen vele problemen aanloopt.

Er zijn zoveel leuke honden rassen die in dat opzicht "gezonder" zijn dan een chi of die vanuit een goede fokker minder "duur" zijn maar wel  alle testen hebben gehad en verantwoord gefokt zijn. Dat als het je niet 100% om de chi gaat maar om een leuk hondje je misschien ook eens kan kijken naar andere rassen die misschien ook heel goed passen bij jullie wensen.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Heel goed dat je eerst hier bent gekomen om informatie te halen.

Een pup van 6 weken van de moeder scheiden is een misdrijf. Pups en kittens mogen wettelijk gezien pas vanaf 7 weken van de moeder gescheiden worden.
Of 7 weken alsnog niet te vroeg is, is een goede vraag, maar volgens de Nederlandse wet mag het dus vanaf 7 weken.´
Als je de pup, ook al is het nog met zulke goede bedoelingen mee zou nemen  dan pleeg je dus een misdrijf.

Voor mij is een fokker die pups zo jong aanbiedt, waarbij er geen sprake is van een stamboom, er hoogstwaarschijnlijk
( je zou er nog even naar kunnen vragen)
 
geen onderzoeken zijn gedaan op erfelijke aandoeningen
(een gezondheidsverklaring valt hier dus niet onder, dit stel niets voor, er wordt alleen gekeken of de ogen, oren schoon zijn en of de pup een montere indruk maakt)

absoluut een no-go!!!!

Beter is het om of door te sparen voor een stamboom-chi van een fokker die het werk wel serieus neemt.

Edit: ik zie dat je niet meer dan 600 euro uit wilt geven.
Dat is uiteraard je goed recht. Bedenk echter wel dat broodfokkers en puppy importeurs het moeten hebben van mensen zoals jij.
Zij gaan net (want wat is 400 euro nu op een hondenleven?) onder de prijs zitten en worden rijk terwijl ze hondjes uitbuiten
De zogenaamde pretnest-fokkers doen ook niets om voor goede gezonde hondjes te zorgen. De ouderdieren zijn niet getest op erfelijke aandoeningen, terwijl die bij een chi veelvuldig voorkomen.
(google maar eens op erfelijke aandoeningen chihuahua)

Je gokt dus om 400 euro op een gezonde hond. Want dat is wat pretnestfokkers doen, gokken! Ze kunnen immers niet in de hond kijken of deze gezond is. Het is nog maar de vraag of je wel 50% kans hebt op een gezond pupje, want je weet totaal niet hoe het zit met de ouderdieren en zolang die niet onderzocht zijn, weten de fokkers dat ook niet.

Nogmaals een gezondheidsverklaring stelt niets voor.

honden page profiel Status Quo VrouwtjeStatus Quo Vrouwtje

Daarom als ik naar iemand toe ga dan wil ik het ook zien en goed praten erover, en een herplaatser van een jaartje oud bijvoorbeeld vind ik zeker geen probleem, ik wil alleen liever geen hondje die zeg maar al een jaar of 6 is, en nog maar een paar jaar bij me kan zijn.
En de eerste fokker, zou de keus daar naar uit gaan dan hadden wij hem toch pas na 3 weken op gehaald dan zou ze 9 weken zijn. Maar het is dus allemaal kijken nog. Een kijkje nemen kan geen kwaad en mijn vriend vind het niet erg, en een dure pup.. Tja ik ben 19 jaar woon samen met mijn vriend dus dan kijk ik toch eerst liever naar een goede wat minder duurdere. Zit daar niks bij, dan moet het maar wat duurder.

Ten eerste waarom ik uberhaupt een hond wil is, ik ben zelf opgegroeid met twee honden, twee Tji tjuz (geen idee hoe je het schrijft haha), super lief, maar ik wil ze zelf niet hebben omdat ik ze dus al gehad hebt. Nog steeds heb maar wonen bij me ouders. Nogmaals super lief maar dat lange haar zie ik niet zitten. Mijn zus en zwager hebben een Boxer en een Sint Bernard. Weer andere familie leden hebben andere soorten honden. En om dan te beantwoorden waarom ik graag een hond wil is omdat ik onwijs veel liefde heb om te geven, geen idee waar het vandaan komt, en het idee om haar/hem zo onwijs gelukkig te maken past gewoon echt in mijn totaal en toekomst beeld. En waarom de Chihuahua? Ik heb altijd wat met Chihuahua's gehad, heb mensen gekend die ze hadden, ze gingen bij me liggen, bij mij slapen, ik voel me compleet als zo'n diertje bij me is. Ook zou ik haar willen leren om mee te gaan, vakantie bijvoorbeeld of waar dan ook, dan is een klein hondje handiger dan een mega grote hond. Nog een reden is dat we momenteel op een flat wonen, niet al te hoog hoor maar dan ga ik geen grote hond nemen, dat vind ik zielig. En we hebben een super lief konijn die ook veel voor mij betekent. En die laat ik los lopen door de woonkamer. Dus dan vind ik het geen goed idee om een wat grotere hond te nemen want ik wil niet dat Sunshine (Naam van het konijn) angstig word of gevaar loopt, dat kan alsnog wel. Maar toch vind ik dat het beste.

En korthaar of lang haar maakt mij niet uit, zo zeer maakt het uiterlijk me niet heel veel uit, mocht het wit zijn, zwart, of mengelmoes van allerlei kleuren bij wijze van spreken. Het gaat tenslotte om het karakter van haar (We willen wel een teefje). Dat spreekt mij en ook mijn vriend het meeste aan. Mijn toekomstige chihuahua zal ik zeker niet voor shows gaan gebruiken. Mijn hondje hoeft niet alle goede eigenschappen qua uiterlijk te hebben om een ''showmodel'' te zijn. Ook al een probleempje hebben, voor mij blijft ze een schoonheid.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Een stamboom is niet alleen maar voor show hé ;-)

Het is:
- het bewijs dat jouw pupje ook daadwerkelijk een pupje is van de ouders die erop staan
- je kan generaties terug zien hoe het met gezondheid van de ouderdieren zit
- een fokker die met stamboom fokt moet zich aan bepaalde regels houden die het welzijn van de hondjes waarborgen (bv eerste dekking pas vanaf 18 maanden, niet elke loopsheid een nest)

Enfin, het is dus veel meer dan een leuk papiertje bij een mooi hondje dat ervoor zorgt dat je aan een show mee mag doen.

honden page profiel Status Quo VrouwtjeStatus Quo Vrouwtje

De uitleg van mijn vorige bericht was niet gericht op een stamboom.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Wat vind je van dit mooie meisje??

http://catchmybliss.nl/pages/180272/Te_koop.html

:-D

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Wow, dat is een leuk teefje om te zien :-D

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Ach wat een leukerd! En nog hartstikke jong ook!

Anoniem (Gast)

toch staat er op mp een gerenomeerde kennel die goedkope pups aanbieddie kennel fokt al tig jaren met stamboom maar gaan er mee stoppen
die vragen ook maar 600 voor een pup

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien kan je de link even delen, dan kan de topic starter die ook even bekijken :-)?

honden page profiel Status Quo VrouwtjeStatus Quo Vrouwtje

" toch staat er op mp een gerenomeerde kennel die goedkope pups aanbieddie kennel fokt al tig jaren met stamboom maar gaan er mee stoppen
die vragen ook maar 600 voor een pup


Zou je die link eens willen delen? "

chi (Gast)

683366598

chi (Gast)

dat nummer intikken op mpen dan meerdere advertenties klikken

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" De uitleg van mijn vorige bericht was niet gericht op een stamboom. "

Ik las het onderste deel van je bericht.
Het hondje hoeft niet perse mooi te zijn, je wilt er toch geen shows mee lopen.
Een vereiste van showlopen is een stamboom, dus mijn antwoord was wel degelijk gerelateerd.
Enfin, het was niet mijn bedoeling om je te beledigen of iets dergelijks, ik probeer je het belang in het algemeen van een stamboom uit te leggen.

Alle hondjes, zeker de populaire rassen zoals een chi zijn extra kwetsbaar zonder stamboom, hun fokkers hebben zich aan geen enkele regel hoeven te houden.
Als er geld in het spel is, en laten we eerlijk zijn, er valt goed te verdienen in en aan deze hondjes, haalt dat het slechtste in mensen naar boven.
Hebzucht is voor veel mensen van groter belang dan een gezonde pup verkopen.
Een gezonde pup verkopen is voor een fokker die serieus bezig is een vereiste. Een fokker kan geen ras verbeteren zonder mensen die een pup komen kopen.
Omdat ze zo'n hoog bedrag vragen en om hun kennel in ere te houden moeten ze dus met een goed fokproduct komen.
Ze stellen dus duidelijk veel hogere eisen dan iemand die 2 keer per jaar een pretnest op de wereld schopt en zegt dat te doen uit liefde maar er ondertussen flink aan verdient.

Daar waar een stamboomfokker maar eens per jaar of eens per 2 jaar een best fokt, kwakt de hobbyist er 2 per jaar op de wereld maar vraagt dan per pup de helft van het geld om aan het eind van het jaar meer over te houden.
Zij hebben immers niet geinvesteerd in onderzoeken, want die zijn ook niet verplicht.

honden page profiel Status Quo VrouwtjeStatus Quo Vrouwtje

"
Ik las het onderste deel van je bericht.
Het hondje hoeft niet perse mooi te zijn, je wilt er toch geen shows mee lopen.
Een vereiste van showlopen is een stamboom, dus mijn antwoord was wel degelijk gerelateerd.
Enfin, het was niet mijn bedoeling om je te beledigen of iets dergelijks, ik probeer je het belang in het algemeen van een stamboom uit te leggen.

Alle hondjes, zeker de populaire rassen zoals een chi zijn extra kwetsbaar zonder stamboom, hun fokkers hebben zich aan geen enkele regel hoeven te houden.
Als er geld in het spel is, en laten we eerlijk zijn, er valt goed te verdienen in en aan deze hondjes, haalt dat het slechtste in mensen naar boven.
Hebzucht is voor veel mensen van groter belang dan een gezonde pup verkopen.
Een gezonde pup verkopen is voor een fokker die serieus bezig is een vereiste. Een fokker kan geen ras verbeteren zonder mensen die een pup komen kopen.
Omdat ze zo'n hoog bedrag vragen en om hun kennel in ere te houden moeten ze dus met een goed fokproduct komen.
Ze stellen dus duidelijk veel hogere eisen dan iemand die 2 keer per jaar een pretnest op de wereld schopt en zegt dat te doen uit liefde maar er ondertussen flink aan verdient.

Daar waar een stamboomfokker maar eens per jaar of eens per 2 jaar een best fokt, kwakt de hobbyist er 2 per jaar op de wereld maar vraagt dan per pup de helft van het geld om aan het eind van het jaar meer over te houden.
Zij hebben immers niet geinvesteerd in onderzoeken, want die zijn ook niet verplicht.


Ik ben zeker niet beledigd hoor, ben blij met elk bericht en advies wat ik hier krijg ook van jou. "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Stafford X Dogo Argentino
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^