Territoriale buurhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

We zitten hier met een probleem en heb advies nodig over hoe ermee om te gaan!  

Even de situatie: sinds ruim een half jaar wonen wij in ons nieuwe huis met grote tuin (heel fijn! ':-)). We hebben vanuit de woonkamer tuindeuren die als het mooi weer is lekker openstaan en onze hond kan zelf in en uit het huis lopen. De tuin grenst links en rechts aan onze buren, links is een volledige bakstenen muur, rechts is een heg met begroeiing. 

En dan nu het probleem. Onze buren rechts hebben een zeeeer territoriale hond. Op straat is ze best lief en doet ze verder geen vlieg kwaad, maar op eigen terrein (zowel huis als tuin) is het echt een monster, heb er helaas geen ander woord voor. Ze heeft lijkt wel maar 1 ding in dr kop, en dat is dat elke hond die op haar terrein komt vermoord moet worden. Het eerste wat ze doet zodra de buren haar naar buiten laten is naar de heg stormen en als ik daar dan ben of mijn hond dan gaat ze helemaal wild te keer, ze probeert je echt door de heg heen te pakken, gromt/blaft als een malle, soms bijna gillend!, haren overeind etc.. 

Nu is het zo dat mijn hond vrij beschermend naar mij is. Als ik in de gaten heb dat de buurhond buiten is probeer ik die kant van de heg zoveel mogelijk te mijden en hou ik mijn hond bij me (wat goed lukt). Wat echter een probleem is, is dat ik soms wel naar die kant van de heg móet, mijn konijnen staan namelijk aan die kant. Als ik daar heen loop probeert ze me dus door die heg heen op te vreten, wat mijn hond op zijn beurt weer niet pikt. En dan gaan die 2 dus echt door de heg heen proberen te vechten. Met als resultaat dat mijn hond al een keer een gaatje in zijn wang heeft opgelopen, en vandaag weer een kapotte mondhoek.

Nu heb ik mijn buren hier al vaker op aangesproken, ze hebben de heg wel eens wat dichter gemaakt d.m.v. planken ter hoogte van de hond. Maar daar gaat ze langsheen, of ze probeert op een ander stuk wel door de heg heen te komen. Echt dicht maken d.m.v. schutting oid is niet goed mogelijk omdat het echt zo'n 'groene heg' is.. Ook hebben we ze samen laten spelen, gaat prima op 'neutraal terrein'. 1x bij hun in de tuin geweest met beide honden en dit ging op zich redelijk, maar mijn hond hoefde maar iets verkeerd te doen in haar ogen of ze begon weer met haar tirade. Ook geen succes dus. Buren gaven ook aan dat ze in huis echt niet te handhaven is met andere dieren maar dat dat daarbuiten helemaal geen probleem is.

De buren corrigeren de hond ook totaal niet, volgens mij vinden ze het zelf ook eng als ze zo doet. Als ze het zien roepen ze haar weer naar binnen toe. Zijn ook al wat oudere mensen en de buurvrouw (die er altijd mee loopt enzo) is vrij slecht te been. Ook op straat hebben ze haar aan de riem niet onder controle, ze worden soms alle kanten opgetrokken.. Soms binden ze haar letterlijk vast aan een paaltje zodat ze even de handen vrij hebben. Maar goed dit is allemaal niet mijn probleem, ik ben er nu gewoon echt heel erg klaar mee, ik kan niet normaal in mijn tuin zitten (en mijn hond al helemaal niet) zonder half aangevallen te worden, ik schrik me elke keer een hoedje. Op een oplossing vanuit mijn buren hoef ik niet te rekenen, dat is inmiddels wel duidelijk, maar ga ze n.a.v. het voorval van vandaag nog wel weer een keer aanspreken. 

Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat als die hond zo flipt dat mijn hond daar niet op gaat reageren? Vooral als het naar mij toe gericht is wordt hij erg kwaad wat ik hem natuurlijk ook niet kwalijk kan nemen. En vooral: hoe haal ik hem uit dat moment? Op het moment dat ze door de heg heen aan het bakkeleien zijn pak ik hem liever niet vast ofzo, ik wil niet dat hij mij (per ongeluk) hapt. Op mijn stem reageert hij op zo'n moment niet, pas na een paar herhaaldelijke verzoeken met zeeer boze stem.

...:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Territoriale buurhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sander Sander 3 doggies

honden foto van Sander

Misschien toch voor een betere afscheiding zorgen,
Of een betere relatie met de buurhond opbouwen, dmv lekkers en rustig aaien.

Ik weet het anders ook niet :-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hem toch in een keer goed vast pakken. Net achter een oor kunnen ze niet goed omdraaien. Met goed vastpakken bedoel ik verder niets geks maar je moet hem goed vast hebben om rustig weg te kunnen leiden. Geen gestress ook geen gepraat gewoon klaar want ik zeg dat het klaar is.

Ik moet soms die van mij ook even begeleiden omdat ze onbereikbaar wordt en ik niet ga staan schreeuwen.

Maar wat ik echt zou doen hierin is de heg aan jullie kant recht afsnoeien en er een schutting tegenop knallen. Gaat de heg waarschijnlijk wel kapot maar goed. Liever de heg dan je hond.:-)

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Gaas langs de heg spannen aan je eigen kant om de veiligheid te waarborgen. Dan kan je, zonder dat je zelf schrikt, je hond trainen in het negeren van het "monster". Het is misschien niet mooi, maar als het rust geeft voor jou en je hond wel zo plezierig. Op den duur groeit die haag er wel doorheen...

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Vergeten te zeggen: er zit al gaas in de heg. Het is echt een flinke dikke heg maar  toch proberen ze zich er dan doorheen te wurmen. Op de punten waar het gaas nog een beetje scherp is haalt mijn hond zich dus open.
Omdat het een huurhuis is mogen we ook geen 'ingrijpende' veranderingen aanbrengen in de tuin, zoals een schutting. Dit heeft sowieso ook niet onze voorkeur omdat het gaat om een heg van ongeveer 10 meter lang, wat een beetje een duur grapje wordt voor een tijdelijk huurhuis (we willen binnen 2 jaar iets kopen).

Vandaar dat ik echt op zoek ben naar een oplossing vanuit mijn hond zelf, en niet zozeer vanuit de buren + hun hond of een wijziging in onze tuin inrichting.. maar dat is misschien wel iets te mooi gedacht? O-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

In jouw tuin mag je gewoon een hoger hek neerzetten.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Eerste oplossing...is toch een goed hek.
Ondanks dat jullie een groene haag delen, is daarvoor ook een  leuke oplossing.
Maar zorg er wel voor dat het hele hek compleet dicht is.
Als jij een extra hek op jou eigen plaats wil bouwen, sta je compleet in je recht.
Mischien is dit wel een oplossing?


Het belangrijkste is dat het echt stevig moet zijn.
Een hond kan veel kracht in zijn lichaam hebben als ze teretoriaal worden.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Dat zou idd een goede oplossing zijn, maar zoals hierboven ook aangegeven willen we dit liever niet doen.. we wonen in een huurhuis, dus ten eerste moeten we zoiets overleggen met de huurbaas (die er niet blij mee gaat zijn want we hebben echt een soort 'franse gezellige tuin'). Daarnaast wonen we hier tijdelijk, we willen binnen nu en 2 jaar een huis gaan kopen en dus liever ook niet veel geld spenderen in dit huis ..

honden page profiel NinaNina 3 doggies

honden foto van Nina

Ehm als het van de buurvrouw mag en het is geen hondenmishandeling dan een flinke emmer koud water richting buurhondje en misschien schrikt hij zich te pletter en doet het niet meer...

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Je kan van die gaasmatten kopen en aan jouw kant ongeveer 30 cm van de heg plaatsen en vervolgens met een mooie klimplant laten begroeien.
Het plaatsen is vrij makkelijk, paar paaltjes in de grond slaan, een sleuf graven en ze daarin zetten, even vast timmeren aan de paal en klaar is klara.

http://www.afrasteringspecialist.nl/draadmatten/thermisch-verzinkt/maas-10cm-2.html

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Goed afspreken met de buren , zolaat mag mijn hond in de tuin en haar hond binnen en omgekeerd, heb dit zelfde meegemaakt met de hond van mijn buurvrouw in het vorig huis als beide zich aan de afspraak houden is er niets aan de hand geen schutting maar een mooie natuurlijke afschijding van bloeiende struiken en eetbare bessen hadden wij vol vogelnestjes het leven is geven en nemen.Hein.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Als je een schutting plaatst: probeer hem dan zo te maken dat je hem mee kan nemen naar het nieuwe huis. Wanneer je hem daar niet nodig hebt: verkopen via marktplaats.
Ik zou het risico niet nemen: jullie hond leert verkeerd gedrag van de buurhond. En dat krijg je er nooit meer uit. Misschien weet de verhuurder nog een andere oplossing?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Misschien een wat gemene oplossing.... maar je zou een tuinslang op de buurhond kunnen richten.. Oke laten we het eerlijk houden, op beide honden tegelijk misschien?

Misschien klinkt het wat grof, maar als het helpt om even wat afstand tot te heg te creeren.. :-)

Je zegt zelf het is maar tijdelijk. Ik woon zelf ook (nog) in een huurhuis en ja, daar geef je gewoon zo weinig mogelijk geld aan uit :-)
Buiten dat vind ik dat zij ook wat actiever mogen meehelpen aan een oplossing.
Maar blijkbaar grijpen de buren zelf niet in. Stel je voor dat hij er op een dag doorheen breekt omdat er een zwakke plek ontstaat, of jou hond verwond zich aan het gaas omdat hij zo wordt uitgedaagd.

Misschien even gemeen, maar dan moeten die mensen zelf maar ingrijpen. Jij hebt ook je recht om jouw diertjes (ook de konijnen die daar vast ook last van hebben) te verdedigen.

Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Territoriale buurhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: geef ik hem teveel vrijheid?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^