Wat komt er bij fokken kijken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hoi allemaal, zoals sommige misschien weten ben ik gek van de Afghaanse windhond en ik hoop over een jaar of 5 eindelijk mijn droomhond te adopteren. Ik heb me al best veel ingelezen over het ras en ik heb zelfs van iemand hier op HP de nodige lijnen en informatie gekregen over het ras.

Ik wil eerst kijken om een afghaan te adopteren via een opvang voor windhonden waar ik regelmatig op kijk, om eerst meer kennis te krijgen over het ras voordat ik daadwerkelijk er eentje echt bij een fokker ga halen, omdat ik heel graag wil gaan fokken met het ras en show wil gaan lopen.

Nu is wel de vraag wat gaat er eigenlijk allemaal op vooraf kwa fokken?

Ik weet wel een aantal dingen al

* Je moet je eerst inschrijven voor een kennelnaam
* Je moet je honden laten testen op dergelijke afwijkingen
* Geschikte reu/teef vinden
* Ik dacht ook dat je hond een uitstekend moet hebben op een show
* Je inschrijven bij de rasvereniging

maar dan? Moet je je ook inschrijven bij de kamer van koophandel? En wat nog meer? Ik wil me alvast echt gaan inlezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat komt er bij fokken kijken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk niet dat je je moet inschrijven bij de kamer van koophandel (dit is volgens mij pas vanaf 10 honden maar het kan goed zijn dat ik mij vergis of dat mijn info verouderd is)
Je moet natuurlijk ook andere fokkers leren kennen en zelf wat naambekendheid krijgen. Dus spreken met andere fokkers en liefhebbers van het ras.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja ik heb een eigen schoonheids/pedicuresalon en ik sta daar op ingeschreven maar toen begon ik dus was meer te denken, ik denk al moeten fokkers nu daar ook zich laten inschrijven?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je hond hoeft geen uitstekend te hebben op een show. Het is puur rasafhankelijk wat voor resultaten en gesteld worden om te kunnen fokken volgens de rasvereniging ;-) ik zou daar even op kijken, daar is heel veel info te vinden

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ga ik doen ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Er komt veel meer kijken bij het fokken dan ik zelf had verwacht. De beste manier om er achter te komen hoe en wat is door je goed in te lezen bij de Raad van Beheer en de rasvereniging. Zelf zijn we begonnen met showen, want dadelijk heb je een oer lelijk hondje (zal wel meevallen ;-)) en heb je toch je kennelnaam al aangevraagd en betaalt.
Bij de Golden Retriever is het zo dat je minimaal 4x ZG moet hebben gehaald bij verschillende keurmeesters. Dus 4 verschillende keurmeesters die allemaal minimaal 1x een ZG hebben gegeven. Daarbij moet je naar een fokdag, moet je hond schotvast zijn en moeten ze zijn getest op HD, ED en oogafwijkingen. Nieuw is bij de Golden Retriever het testen op DNA-profiel, maar dat is nog niet verplicht.
Wat ik een aanrader vind is om Kynologische Kennis I te volgen en met de hond ringtraining, zodat je leert hoe alles er aan toe gaat op shows.

Ben niet helemaal wakker meer, dus als ik nog iets mis zal ik morgen mijn bericht aanvullen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ja ik heb een eigen schoonheids/pedicuresalon en ik sta daar op ingeschreven maar toen begon ik dus was meer te denken, ik denk al moeten fokkers nu daar ook zich laten inschrijven?

"


Een kennelnaam vraag je aan bij de raad van beheer, met de kamer van koophandel heb je niets te maken zolang jij hobbymatig fokt.

Als ik jou was zou ik vragen aan de modjes of je toegang krijgt tot fok zaken, dit houd in dat je op sommige topics kan reageren of juist daar vragen mag en kan stellen om zo er achter te komen wat er allemaal bij fokken komt kijken, de punten die je nu genoemd hebt horen er ook bij, maar er komt nog veel meer bij kijken.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wellicht heb je wat aan het lezen van deze topics, hier staat denk ik wel wat waardevolle informatie voor je in ook... ;-)

*http://www.hondenpage.com/hondenforum/127486/hoe-doen-jullie-fokkers-dat-??-.php
*http://www.hondenpage.com/hondenforum/102874/waarom-fokken-jullie?.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat komt er bij fokken kijken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^