Wat moet ik toch met dat happen...?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb het maar onder volwassen hond gezet aangezien Max nu een jaar is en niet echt meer een pup...

Ik zal even vanaf het begin beginnen...

Toen Max begon met puberen (+-7mnd) werd het een heeeel vervelend, grens opzoekend pubertje, haha...
Hij begon met happen als hij zijn zin niet kreeg, of als hij ergens genoeg van had... We hebben heel veel dingen geprobeerd en ook fouten gemaakt (die noem ik niet om discussies e.d in dit topic te vermijden ;-)). We kwamen er na een tijd achter dat negeren vrij goed hielp.. Natuurlijk bleven we niet staan, maar draaiden we hem de rug toe en liepen weg om vervolgens in zijn zicht andere dingen te gaan doen. Dit heeft tot heel lang geholpen.. Tuurlijk had hij wel terugvalletjes, maar we hoefde maar een stap achteruit te zetten en hij stopte want hij snapte de hint.

Afijn... Dat is nu alweer even geleden en sinds kort begint hij dus gewoon weer met het happen... Heel vervelend... Max is een hond die tijdens het lopen ALLES op neemt, en er ontgaat hem dus ook NIKS... Ja, ik denk dat hij overprikkeld is... Ik hoop dat dit in de loop van de puberteit afneemt, en alles wat hij tegenkomt gewoon "normaal" is..

Nu dus de vraag, hoe zorg ik dat hij, of niet zoveel opneemt qua prikkels tijdens het lopen, of hem voldoende rust geef... Hij slaapt veel op een dag... En met veel bedoel ik ook veel.. 's Ochtends als we beneden komen dan begroet hij ons en laten we hem in de tuin een plasje doen. Dan gaat hij gelijk weer slapen voor ongeveer 1,5uur.. In die tussen tijd is een van ons wel klaar gemaakt en gaat een rondje met hem lopen. Bij terugkomst krijgt hij zijn eten en dan gaat hij weer slapen voor ongeveer 2 uur (als we thuis zijn). Als we aan het werk zijn of naar school gaan dan is hij 3 uur alleen en dan slaapt hij dus de gehele tijd. (Opgenomen met de camera) Als 1 van ons terug komt worden we uitbundig begroet en gaan we lopen wanneer hij wat gekalmeerd is. Tijdens het lopen neemt hij ALLES op... Bij terugkomst gaat hij weer slapen voor een uur en daarna komt hij vragen om te spelen.. Dit wordt genegeerd en na 5 minuten word hij uitgenodigd. Dit spel duurt ongeveer 15 minuten en dan wordt het beëindigt, maar dan begint hij dus te happen... Ok, weer negeren en weglopen. Gaat 9 van de 10 keer goed. Als hij het heeft begrepen gaat hij slapen voor ongeveer 1,5 uur en daarna lopen we weer een ronde van ongeveer 45 min. (Los) Daarna slaapt hij gewoon weer voor een uur of 2 en wacht hij tot we klaar zijn met eten. Dan wordt hij uitgelaten en krijgt hij zijn eten en na het eten wordt hij altijd vervelend (happen, blaffen etc.) en gaat hij dus in de gang en slaapt hij weer voor 2 uur. Na ongeveer 2,5uur wordt hij voor zijn laatste ronde uitgelaten en slaapt hij dus de hele nacht weer...

Ik zou dus niet weten hoe ik meer rustmomenten kan inplannen... Zijn er andere opties om dit aan te pakken?! En wat kan ik doen ipv negeren als het niet helpt?!

Ik word er op sommige momenten echt gefrustreerd van en dan maak ik ook dat ik weg kom, zodat ik de rest van het huis niet kan beinvloeden....

Tips zijn allemaal welkom!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik toch met dat happen...?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel --

honden foto van -

upje

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hij slaapt inderdaad erg veel!

Het lijkt mij overprikkeling, maar ook lijkt het dat hij teveel energie heeft, die hij in één keer naar buiten gooit. Als jullie het dan genoeg vinden, heeft hij nog zooooo veel energie! 
Ik denk juist dat je hem wat meer wakker moet houden, zodat zijn energie met regelmaat verbruikt wordt.

honden page profiel --

honden foto van -

Zou balletje gooien of iets dergelijks helpen om hem zn energie te laten zakken?
Hij houdt namelijk niet van apporteren, dus we doen het ook bijna nooit, alleen als hij zwemt..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Denk dat dat wel werkt ja! Maar als het overprikkeling is, zal hij heftig reageren op het spelen met de bal..

Heb je een tuin? Daar zou je hem heerlijk kunnen laten rennen... Samen voetballen, met het flostouw spelen, nieuwe kunstjes leren..
Je zou ervoor kunnen kiezen om hem hiernaast later ook mentaal moe te maken, met voerspelletjes of iets.

Ik hoop dat het je lukt! 
Odi is ook wat happeriger als ik minder met hem gedaan heb dan normaal..

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hoi Rebecca,

balletje gooien ben ik persoonlijk niet zo fan van,wat je misschien kunt proberen is met Max te gaan speuren en zoekspelletjes doen,dat maakt honden vaak rustiger. :-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

ik denk dat hij juist onderprikkelt is. zijn jullie al begonnen met fietsen met hem ? dat kunnen jullie nu anders wel mee beginnen.

honden page profiel --

honden foto van -

Dank voor de reacties.

@ Tamara Ja we hebben een tuin! Hij houdt heel erg van touwtrekken, verder is hij niet zo'n speelse hond haha...
@Isha Speur/zoek spelletjes doen we al wel, alleen hij is een beetje op dieet dus we weten even niet wat voor lekkers we kunnen gebruiken.

@De rode husky Nee we zijn nog niet begonnen met fietsen omdat Max kortgeleden zijn heup heeft verstuikt.. Op aanraden van de dierenarts wachten we er nog even mee, om overbelasting te voorkomen maar zeker een goede tip om uit te voeren!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Zelf denk ik toch overprikkeling. Hij neemt alles in zich op tijdens de wandeling en dit mag hij gaan verwerken.

Ik heb hier altijd de regel na het eten is het rusten. En ook kun je het wandelen en eten misschien gescheiden aanbieden. Eerst wandelen dan een half uurtje rusten en dan het eten aanbieden. Wandelen is voor hem al spannend en dan nog eten (vaak stressverhogend) is dus 2 spannende dingen achterelkaar.

Jullie doen dit nu ook met het spelen. Het spelen is ook stress verhogend en hier speel ik wel maar na een tijdje stop ik en kan ik evt. het speeltje wegleggen en dan voer gaan strooien zodat de honden gaan snuffelen en de emoties gaan dalen.

En je kunt ook een woord gebruiken om aan te geven dat je stopt. Zelf heb ik hier "klaar" voor.

Wat doe je naast het spelen en wandelen? Train je ook kleine dingen met hem? Zoals zit, aporteren, volgen, blijven, balansdingetjes etc.etc.

honden page profiel --

honden foto van -

Naast spelen en wandelen doe ik thuis korte trainingen (niet elke dag). Voet, achter, kom voor, naast, af en blijf, zit en wacht en apporteren proberen we wel steeds, maar Max vindt er niks aan en hoe langer we doorgaan hoe gefrustreerder hij wordt... We zijn nu dus klein aan het opbouwen. Als hij 2x het apporteerblok heeft vast gepakt stoppen we met de oefening. Dit doen we om de dag en dan 2 keer op die dag.

honden page profiel --

honden foto van -

Oh, ook wel handig om te weten.. Max sabbelt ook heel vaak op zijn dekentjes.
Rijden deed hij heel veel, maar dat is nu weg.. Nu sabbelt hij dus heel veel.. Heeft dat er ook iets mee te maken?

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

Klinkt mij als een gewone gezonde jonge hond in de oren, die een beetje zijn grenzen opzoekt. Slapen kan ook een vorm van verveling zijn, als er dan toch niks anders te doen is ga ik maar slapen, dat idee.
Duidelijk zijn in wat niet mag, maar dan ook wat anders aanbieden wat wel mag. Ik zou er toch wat vaker of langer op uit gaan. Speur en zoekspelletjes zijn ideaal bij een hond die wat energie kwijt moet, wanneer je bang bent dat hij te dik wordt laat je hem toch zijn maaltijd bij elkaar zoeken ;-) Doet hij er wat voor ipv het zo kant en klaar in zijn bak te vinden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Happen lijkt me toch een teken dat het allemaal wel heel spannend is misschien te spannend? Lola is ook een happer, ik kalmeer haar dan even en meestal gaat ze dan even met haar kop tussen mijn knieen staan terwijl ik haar sussend toespreek.

Ik zou denkspellen en aandachtspellen met hem gaan doen en de nadruk leggen op leuk en ontspannen.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik vind dat hij te weinig doet. Als ik het goed begrepen heb is de langste wandeling 45 min met daar nog wat kleintjes naast. dat vind ik te weinig. Mijn ervaring is ook dat het voor een hond veel vermoeiender is als hij aangelijnd loopt ipv los. Dus zou ik al kiezen voor 15 min vast, 20 min los en dan de laatste 10 weer vast. Maar dan nog vind ik dat dit ras min 1 uur aan een gesloten uitgelaten moet worden.Speuren kun je doen door bv pens in een stoffen zakje, washand, te doen. Het zakje maak je dan warm met water veter of touw om het dicht te knopen en je kunt zo een parcours lopen en dan je hond halen. Ook kun je bouillon maken van 2 blokjes bouillon in een bidon met lauw water. 
Een bot van de slager is ook een mooie mogelijk om energie kwijt te raken. Hier zijn ze met het bot van een bovenbeen zo'n 3,5 uur zoet en dan blijft hij voor de komende 3 maand nog interessant.

honden page profiel --

honden foto van -

Nee, ik wou met die 45 minuten aangeven dat hij dus 45 lang los loopt perdag.
We lopen elke dag 5 rondes waarvan 2 van 10 minuten ('sochtends en 's avonds) 1 daarvan 45 minuten los. 1 van 30 minuten en 1 van 60 a 70 minuten.

Bedankt voor de tips. :-)

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Niks gezegd over de tijden dan O-)Hoop dat je aan de rest wel iets hebt.

honden page profiel --

honden foto van -

Zeker heb ik daar wat aan! Dankjewel! :-D

honden page profiel NinaNina 3 doggies

honden foto van Nina

Mijn hond hapte in de begin periode en nu hij een half jaar is al een tijd niet meer maar ik denk dat je het op dezelfde manier kan afleren als bij een jonge pup.

Een hele goede oefening die ik hier heb gekregen als tip is dat je iets lekkers in je hand houdt en deze open houdt en je hond laat zitten, waneer hij het probeerd te pakken sluit je, je hand en zegt nee, dit herhaal je tot je hond geen aanstalten meer maakt het te pakken en dan zeg je pas ja en mag hij het pakken.
Zo leert hij ook naar mijn idee beter het verschil tussen ja en nee.

Waneer mijn hond hapte dan zei ik dus streng; nee of uuh en gaf hem een klos en zei dan; ja.
Als dit niet echt hielp dan negeerde ik hem ook door bv weg te lopen en daarnaast wilde ik ook wel eens mijn hand diep in zijn bek doen of trok aan zijn tong wat dus niet lekker aanvoelt.

honden page profiel --

honden foto van -

De laatste dingen heb ik ook geprobeerd, maar daar word het alleen maar erger van... Max is wat dat betreft een echte doorzetter en koekjes (zelfs kaas!!!!) Reageert hij niet op.... Als ik hem een commando wil geven word het iij alleen maar erger...

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ohhh bekend verhaal. Wij hebben exact zo een hond! Veel slapen, snel geprikkeld. Ook wij zijn aan het 'zoeken' naar de juiste aanpak om hem zo min mogelijk mentaal te belasten. We doen veel bekende rondjes waar we hem de tijd geven om lekker te snuffelen en zijn ding te doen. Hier haalt hij echter al zoveel prikkels uit dat we hem daarom soms juist niet meer teveel vrijheid geven - onze hond vind het soms juist minder stressvol om aan een korte lijn naast je te lopen zonder gesnuffel, dat is lekker duidelijk. Maaaar, dat is onze hond hè ;-).

En wij geven Bach druppels, dat scheelt ook veel. Sinds een week zijn we ook het naast de fiets gaan opbouwen. Om zijn poten te sterken (hij heeft lang last gehad van zijn achterpoot) maar ook om te kijken of dat een positieve (of juist niet) invloed heeft op zijn geprikkeldheid. Oh ja, wat hier ook helpt: kauwen. Juno krijgt 2x per dag een botje o.i.d.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Fedor deed dit ook, en juist op de leeftijd anderhalf, twee jaar.
Bij hem had het ech met overprikkeling te maken. Vaak als we terug liepen van de wandeling, en de rug toekeren hielp niks, want dan ging ie vrolijk in je capouchon hangen.

Bij hem heeft het echt geholpen om enerzijds de routine helemaal om te gooien. Ik ging met de auto naar het bos en liep onvoorspelbare routes.  Minder wandelen, en zorgen dat ik echt rustige wandelingetjes had. Weinig enge dingen zoals voor Fedor paarden en andere honden. En anderzijds veel denkspelletjes en snuffelspelltjes. Speuren vind Fedor echt geweldig.

Heb geduld, het komt goed, maar je zou  eens kunnen beginnen met een hele andere routine te proberen. Onvoorspelbaar zijn. Dat kan helpen.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega


Net zoals Simone zegt kan het zijn dat de hond veel slaapt doordat hij zich verveeld..maar dat hoeft natuurlijk ook weer niet..daarin tegen kan zo'n hond ook weer slopen uit verveling dus eigenlijk alleen maar gissen..overprikkeld zet ik ook mijn vraagtekens?? bij. We hebben hem niet gezien en ik vind nou niet dat dat uit het verhaal echt blijkt. Lijkt me gewoon een doodnormale gezonde jonge hond die nog baldadig af en toe is. Uit het verhaal maak ik op dat je dag in dag uit het zelfde patroon gebruikt, dagelijkse ritueel, dagelijkse gebruiken...net alsof alles al voorgeprogammeerd is..Dat zal ik als eerste gaan veranderen. Een gedrag altijd maar negeren is ook niet voor iedere hond weggelegd..laat hem ook duidelijk merken dat je van bepaalde dingen niet gediend bent. etc...

honden page profiel --

honden foto van -

Dank voor de reacties...
Negeren werkt 6 van de 10 keer. Hem duidelijk maken wat echt niet kan werkt 2 van de 10 keer.... Elke vorm van aandacht maakt het alleen maar erger. 


De routine is redelijk hetzelfde inderdaad.... Althans, de wandel routes... We hebben een stuk of 10 verschillende die elke week wel 4 keer gelopen worden... Soms lopen we van de andere kant. Maar we zijn ook opzoek naar nieuwe plekken. Het grootste probleem is denk ik ons gezin.... Wij wonen met zn vieren samen en ik en mn zus zijn 21 & 18. 

Mijn zus is de meest koppige, eigenwijze persoon die ik ken.... Zij wil het allemaal op haar manier doen, dus in mijn ogen absoluut niet meewerkend helpt.... (fysieke correcties). Mijn moeder is simpel weg de baas in huis, want daar doet ie het niet bij... Mijn vader is of veel te lief of veels te gefrustreerd als hij het doet en mijn zus en vader verwachter veel te veel van hem voor zijn leeftijd...  Ik ben de enige in het huis met zeeen van geduld.... En dat werkt nu ook frusterend om dat het altijd weer op mij neer komt.. Mijn zus doet overigens bijna niks met hem... Ze laat hem 1x per week uit als het niet minderis. Mijn moeder doet vaak de avond wandelingen en ik en mijn vader lopen het meesf met hem.... We hebben verscheidene keren om te tafel gezeten, maar mijn zus daar is niet mee te praten.... Mijn vader trouwens ook amper want hij word dan onwijs chagrijnig.... Pffff het is wat... 


Ons is aangeraden Bach te gebruiken... 


Oh en de meeste visite werkt trouwens ook niet mee.... Als we hun verzoeken Max te negeren wegens het opspringen liggen ze zowat al lang uit op de grond met Max te kroelen... 
Soms word ik stapelgek van zulke mensen... Zo van: "WIENS HOND IS HET NOU?!"

honden page profiel --

honden foto van -

Zojuist was het weer zover. Meneer is weer goed bezig met puberen, want hij doet op het moment alles wat niet mag... Hij is weer begonnen met stront van de straat af eten, plukken gemaaid gras op eten, papiertjes pakken etc etc. En nu begon die weer met happen...

Eerst gaat hij wild staan blaffen, en zodra hij wil happen/hapt zeg ik streng "nee". Dan stopt hij, maar na nog geen sec. probeert hij het weer opnieuw. En dan krijg je een soort van "tikkertje" idee. Want dan gaat hij met zn kleine tandjes tegen mn hand aantikken... Negeren helpt ook niet echt, want dan hangt hij met zn volle gewicht in mn handen en met brokken ben ik bang dat ik hem ga belonen voor het happen....

Tjonge, zo'n puber waar je niet mee kunt praten is niet niks ;-) 

Maar, we komen er wel....

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Hoe was de situatie net na het happen? Net gewandeld? Net geslapen? Kan je hem niet iets geven waar hij even lekker op mag kauwen? Ik zou goed gaan zoeken naar de relatie tussen het bijten en 'wat er aan vooraf ging', dan kun je erop anticiperen en hem helpen door voortijdig iets te geven waar hij zich op kan afreageren.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik ben het eens met Anne-Wil, er gaat vast iets aan vooraf. Hoe lang was hij van te voren wakker? Of had hij juist net geslapen?

En nu met het mooie weer moeten ze ook buiten weer wennen, andere temperatuur, luchtjes blijven langer hangen, we zijn langer buiten etc.etc.

honden page profiel --

honden foto van -

We hadden ongeveer een half uur daarvoor gewandeld. Daarna zoek spel in de tuin gedaan ivm zijn overprikkeling (kreeg ik als tip). Toen zat ik achter de pc voor school en hij was aan het spelen met een oranje rubberen piepding. En ik stond op om naar het toilet te gaan en toen hapte hij me in mn shirt (van achteren). Ik zei rustig maar streng: "nee". Toen stopte hij en liep ik verder maar hij kwam achter me aan om het nog eens te proberen. Toen heb ik hem naar buiten gelokt, ben zelf naar toilet gegaan en daarna Max weer binnen gelaten en toen was het ook weer klaar...

Het lijken op een soort driftbuitjes... Het komt net zo snel als het weer gaat ...

Hij wordt heel rustig wanneer hij de riem om heeft, maar het is een gevecht om die om te krijgen!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik herken er heel veel van mijn Morris in! Hij was als puber ook zo'n regelrechte middelvinger hond. Wat bij ons wel hielp, was hem de rug toekeren en je armen kruislings naar voren brengen en helemaal niets zeggen. Ik heb er destijds een gedragstherapeut bij gehaald, omdat ik zijn gedrag maar niet omgebogen kreeg. Niets hielp, het leek alleen maar erger te worden. Deze GT is een paar uur bij ons in huis geweest en had toen al direct de conclusie dat Morris zich een heertje voelde. Morris kon totaal niet tegen enige vorm van verwennerij. Als zijn balletje onder de kast rolde, stonden wij op om het te pakken. Als hij naar buiten wilde, tikte hij met zijn nagel tegen de deur en wij stonden op om hem buiten te laten. Als hij op de bank lag met een botje en zijn botje viel op de grond, raapte wij het op en gaven het aan hem terug! Verder kreeg hij van ons gewoon zijn portie voer en zijn wandelingen, zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen! Dit alles zorgde er voor dat hij dacht dat hij een baasje was en die taak is veel te zwaar voor een jonge hond! Vanaf toen moesten wij hem dus echt meer en meer gaan negeren en hem zeker niet meer op zijn wenken bedienen. Verder moesten wij hem time-outs geven. Die werkte bij hem prima! Als hij begon met happen, pakte ik hem op en zette hem zonder wat te zeggen in de keuken. Deur dicht en zonder wat te zeggen weg. Zelfs geen negatieve aandacht meer! Na 5 minuten mocht hij dan weer in de kamer. Bij herhaling moest hij weer direct op dezelfde manier terug naar de keuken. Het duurde even, maar hij veranderde! TEvens mochten wij zijn naam alleen nog maar positief gebruiken en als we toch een keer boos waren, moesten wij zijn naam achterwege laten. En tja met speeltjes....hij mocht geen speeltjes meer hebben. Alleen als wij met hem wilde spelen, werd het uit de kast gepakt en als wij wilde stoppen, verdween het weer in de kast. Zijn maar een aantal dingen wat we bij hem hebben gedaan, maar hij veranderde echt binnen een korte tijd in eeen enorme goedzak! Heel soms had hij dat hapgedrag nog wel eens, maar dat was dan vaak als hij zijn energie niet goed kwijt was...Met hem moesten we echt een uurtje of 2 of 3 per dag wandelen en het liefste ook nog wel wat fietsen. Verder liet ik hem veel denk- en zoekspelletjes doen, zodat hij zijn energie ook echt kwijt was. Als je te lang in het circeltje blijft hangen, zou ik er toch een GT bij halen. Zij kunnen wel zien waar het mis gaat en wat je er aan kan doen. Vaak is het toch de combinatie hond baas! ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik herken echt héél veel in jouw verhaal... Max wordt inderdaad ook op zijn wenken bediend...
Als hij niet bij zn balletje kan komen, blaft hij en dan wordt dat voor hem gepakt.
Ook als zijn botje inderdaad op de grond valt wordt die opgepakt. Hij speelt zelf eigenlijk nooit, en als hij speelt dan speelt hij met zijn dekentjes en heel soms een piepspeeltje. Maar vaak is dat omdat hij zich dan verveeld en dan neem ik hem even mee naar buiten..

Op zich negeer ik Max vrij veel, maar mijn vader reageert op ALLES.... En ik krijg het maar niet uit zijn hoofd gepraat... Mijn moeder negeert hem ook heel veel, en zij nodigt hem dan ook altijd uit om te spelen. En mijn zus, ja die doet bijna niks met hem, dus die negeert hem ook heel veel zeg maar...

Ik zal dit op tafel gooien in de hoop dat iedereen zich eraan wil/kan/gaat houden! En ik ga binnenkort nog weer even met een GT praten die hier in de buurt woont!

Héél erg bedankt voor je reactie! Echt, jouw verhaal komt helemaal overeen met hier!!!

honden page profiel --

honden foto van -

Nog even weer een bedankje voor jouw geweldige reactie! We zijn gestopt met hem zo te verwennen en het gaat met ups en downs stukken beter. 
Hij is nog wel erg fel met happen na zijn avond maaltijd.... Hij mag na zijn maaltijd al nooit naar buiten omdat hij dan gaat crossen, maar soms als er iemand net langskomt die dat niet weet floept Max wel eens naar buiten... Dan begint hij dus de happen... Ook wanneer ik "boos" op hem word als hij onze kat weer eens opjaagd.... 


Zolang we hier een beetje bij nadenken gaat het wel goed en kunnen we het ergste happen voorkomen. 


Maar echt, nog maals heel erg bedankt voor jou reactie... Dit heeft echt een doorbraak gegeven in zijn gedrag!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik toch met dat happen...?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: :-d
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^