Gewoon 3 x geluk gehad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik lees hier vaak over de (strakke) schema's waarmee een pup wordt/zou moeten worden opgevoed en kan me daar merendeels heel goed in vinden. Nu zat ik net even lekker met mijn jongens buiten en dwaalden mijn gedachten af naar hun puppy tijd.  Zo ook naar mijn allereerste hond die ik voor hun had, Sasha ook een heerlijke ongecastreerde reu. En ik kwam tot de conclusie dat ik met hun toch heel veel dingen niet of juist WEL gedaan heb.

Zo gingen ze allemaal vanaf dag 1 mee naar de zaak en er werd zowel thuis als op de zaak uiteraard gelijk 'bezoek' ontvangen. Met Ten en Loco ben ik ook gelijk in de eerste week spelenderwijs met de clicker begonnen de naam aan te leren (bij Sasha wist ik niet eens van het bestaan van een clicker af). Voer werd/wordt spelenderwijs altijd 'verdiend'. Ze zijn alle drie op de leeftijd van max. 6 maanden voor de eerste keer mee op een lange reis geweest. Wekker voor zindelijkheids training 's nachts heb ik nooit gebruikt. En als we 1 keer eruit moesten 's nachts (omdat ze het aangaven) dan was het veel. Alle 3 de heren sliepen binnen 'no time' de nacht door.....en zo zijn er nog wel wat dingen.

Uiteraard kregen ze als pup op gezette tijden hun voer en werd verplichte rust ingelast als ze die zelf niet namen alhoewel ik nooit op de klok gekeken heb of het ook daadwerkelijk 1:2 was. Ook hebben ze genoeg honden zonder enkel probleem voor het eerst op 'hun terrein' ontmoet.

Hoe ging dat bij jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewoon 3 x geluk gehad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Ons Storm is nu pas 11 weken... maar ik heb nooit een wekker gezet voor hem!
Hij wou beneden absoluut niet slapen 's nachts, dus hebben na 2 nachten een bench boven gezet, meteen door slapen! Om half 7 wordt hij wakker en moet ie piesen! Hij slaapt na 4 wkn nog steeds boven... Ik doe echt niet alles zoals het volgens het boekje moet... ik kijk vooral naar wat mijn pup eraan heeft en of hij het fijn vind/snapt.

Volgende week naar puppycursus... zin in!

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Kreeg trouwens ook meteen veel mensen over de vloer, iedereen wou hem zien!
Gelukkig zocht hij zelf wel een rustig plekje op als het te veel werd/word

honden page profiel Anne & LeviAnne & Levi 3 doggies

honden foto van Anne & Levi

Levi is nog lekker in zijn puppy tijd. De eerste nacht ging hier goed. Het was oudjaarsdag gekomen en gingen dus wat later naar bed dan anders. Op tijd uit bed maar hele nacht doorgeslapen en toen snel buiten zijn plasje doen. De rest van de nachten sliep hij ook heel goed en hebben 's nachts geen problemen met hem gehad. lieten hem dan tussen 23.00-24.00 voor laatste x uit en rond 6.00u weer opstaan. Dit ging heel goed en hebben we steeds verder uitgebreid. 
Overdag ging het met de zindelijkheid ook goed. aangeleerd om op het commando ''plasje doen'' te plassen en dat gaat nu zo automatisch dat als we snel even naar buiten moeten hij ook meteen plast. 

Verder is Levi een drukke en bewegelijke hond en hebben we in het begin na half uur spelen bench rust gegeven. Hij vond dit nog best moeilijk en ben er dan bij gaan zitten zodat hij wist dat ik in de buurt was. Dit half uurtje werd steeds langer en nu zitten we gemiddeld op 2 u uit de bench 2 a 3 uur slapen. Hij wordt dan ook echt vervelend en laat goed merken dat hij zijn rust nodig heeft. Soms pakt hij die zelf, soms nog niet. 

Bij ons gaat Levi regelmatig mee uit logeren.. dit heb ik na 1 week voor het eerst gedaan. Logeren doen we dan bij mijn vriend thuis. Daar hebben ze een oudere hond en heeft hij een iets ander ritme. 

Verder mogen we absoluut niet klagen en doet hij het super!:-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Tja.....
Geluk van een briljante fokker op het gebied van zindelijkheid, en de kruising met betrekking tot het gedrag van de pups.(totaal relaxte teef, en een relaxte reu)
In combi met onze onwetenheid wat betreft opvoedkundigheid.

Pup met rust gelaten, paar keer per dag even spelen in de tuin.
Stukje wandelen..beetje achter de insecten aanzitten, vogels , schapen in de gaten houden, spelen met onze oude reu.
Kon zich dus zelf daardoor heel goed vermaken, geen bench nodig gehad.
Ging slapen als ze slaap had, en werdt wakker als ze naar buiten wilde.
Eigenlijk het enigste puntje wat wij dan misschien ook echt anders hebben gedaan.
Heel veel met rust gelaten, ze hoefde niets en paste zich daardoor aan ons levensritme aan.
Geen wekkers, geen schema's, .

En...dat is heel makkelijk praten als ik veel dingen lees..(zeker ook rasgerelateerd)
Je zal inderdaad maar zo'n wervelwind in huis hebben gehaald.

Maar al met al zijn we er ook goed doorheen gerold..
En da's nou niet omdat we zo vreselijk veel kennis hadden van pups.
Was zelf's mijn eerste pup.
Maar meer hoe ik het vroeger als klein ventje thuis had gezien.
"Hééé......met rust laten die hond"..

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Al heul veul pups gehad/opgevoed, ons nog nooit aan één of ander schema gehouden, er ook nog nooit 's nachts uit geweest om behoeftes te doen, plassen poepen binnen altijd opgeruimd waar ze gewoon bij waren, en de behoeftes buiten nooit beloond, en al die pups waren zomaar "zindelijk". Ook van verplichte rust hebben ze hier nog nooit gehoord, en toch altijd een heerlijk rustig stel honden gehad;-).

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

.....plassen poepen binnen altijd opgeruimd waar ze gewoon bij waren, en de behoeftes buiten nooit beloond.....

Hier net zo, het is mijn ervaring dat je ze juist afleidt door te gaan praten en als je het niet op het moment zelf doet.......Wat beloon je dan?

Maar betreffende het dikgedrukte. Waarom wordt dat advies gegeven? Waar is dat op gebaseerd? Ik las er hier op het forum voor het eerst over. Heb ook altijd zonder een woord vuil te maken in hun bijzijn hun 'ongelukjes' opgeruimd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

altijd pups gehad, geen leukere tijd gehad .

zo zinderlijk, nimmer aan schemaas gehouden, wat betreft uitlaten, wanneer eten, ging vanzelf. :-D

Bamse ? een grote wervelwind, niet te houden, niet slapen, welnee dat deed ze snachts. op de dag sliep ze niet eens, tot ze volwassen werd, opeens een hele nacht door sliep, alleen als het donker werd, dus een holbewoner.

nog energie voor tien, zodra het licht wordt, er op uit, en pas gaan slapen als het donker wordt.

voor mij is de pup tijd altijd heerlijk geweest, nimmer problemen gehad met geen ene pup. en ook niet toen ze volwassen werden.

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Bij mijn reu mijn aan het boekje gehouden.
Wou dat ik wat meer op me eigen gevoel had gespeeld.

Hij kan nu eindelijk alleen thuis zijn, t ventje word volgende maand 3, tot een half jaar terug nog vaak jammeren of slopen.

De woonkamer was teveel ruimte voor hem, de bench te weinig ruimte. Nu ligt hij als ik weg ben buiten in de kennel, hij kan daar doen en laten wat hij wil, maar ligt toch het liefst in het nachthok met uitkijk op buiten. Had gewild dat ik toen hij pup was meer op mijn gevoel was gaan spelen, misschien was hij dan anders geweest.

Kayla, mijn teefje van nu 14 weken, puur op gevoel gespeeld, niks geen boekjes van hoe het moet.
Ze kan prima in de bench, wat zeg ik, ze ziet het echt als haar rustpunt, na een wandeling of spelen in de tuin, ze wil in de bench. Loopt niet naar alle honden toe tijdens het wandelen. Bij Andor werd me gezegd, genoeg laten kennismaken met andere honden, is goed voor hem, gevolg is dat hij naar elke hond toe gaat, alles is leuk.

Kayla die mag uitsluitend in het bos naar andere honden toe, aan de riem word ook geen kennis gemaakt met andere honden. Gevolg, ze rent niet zomaar op andere honden af, luistert perfect, en ook midden in spel komt ze mee als ik haar roep.

Zou het de volgende keer ook weer volgens mijn eigen gevoel doen, veel fijnere ervaring mee. Al hoop ik dat een volgende keer nog heel lang duurt, heb nu 2 honden en dat is ruim voldoende (vooral gezien vriend er ook nog 2 heeft dus bij evt samenwonen staat teller al op 4)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb de boekjes wel als richtlijn gebruikt, maar uiteindelijk durfde ik dat wel los te laten en wat meer op mijn eigen gevoel af te gaan. Zindelijkheid hebben we ons wel aan het schema gehouden en dat beviel erg goed, Evy was eigenlijk al gauw zindelijk (met 12 weken ging ze het aangeven).
Met rust hebben we ons nergens aan gehouden, ze sliep eigenlijk vanzelf. Het aanleren van dingen hebben we mee gewacht tot we op cursus zaten, maar dat had er ook mee te maken dat Evy onze eerste hond is. Met een tweede hond zou ik denk ik al veel meer doen/hebben gedaan dan we nu met Evy hebben gedaan in de puppytijd.
Met het wandelen hebben we ons over het algemeen aan de richtlijnen gehouden. Vind het toch behoorlijk eng, dat HD en ED gebeuren. Natuurlijk gingen we als ze pup was wel eens wat langer lopen. Eerst naar het strand dragen, daar lekker gek doen en dan weer terug naar de auto dragen. Dat was dan één keer in de week.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik ben nooit zo van die boekjes, en mijn honden nemen vrij goed hun eigen rust.
de 2 puppen die we nu hebben gaan soms wel wat langer door, en dan geef ik ze soms wat te kauwen, maar dat is dan meer voor mijn eigen rust ;-)

die regels zijn bedacht voor mensen die onzeker zijn, of waarbij het niet goed gaat. maar het is niet de enige goede manier om je hond op te voeden......

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ben met hele goede bedoelingen begonnen alles goed door gelezen. De eerste nacht ging prima geen kik gegeven. Ook verder ging het prima hij was snel zindelijk. Wel was hij altijd vrij druk en hoe meer ik me aan 1 uur spelen en 2 uur rust ging houden hoe erger het werd. Toen het roer eens helemaal om. Alle wandelingen netjes aan de tijd maar 1 wandeling van 30 minuten hij was toen 12 weken. Langzaam aan kwam ik er achter dat ik een hondje heb die veel lichamelijke energie heeft. Ik kan hem geestelijk vermoeien maar hij heeft het lichamelijke echt nodig dat geeft hem rust. Nadat ik dat had ontdekt geen problemen meer gehad. Dus niet helemaal volgens het boekje maar wel volgens ZIJN gebruiksaanwijzing:-DNu is hij ruim 2,5 jaar oud en gelden die regels nog steeds. Hij is een heerlijke hond die in huis lekker ligt te slapen of aan zijn bod licht te knagen maar nooit druk in huis is. Buiten is het een heel ander verhaal daar rent, speelt of zwemt hij en kan er geen genoeg van krijgen.

honden page profiel Chester & RiverChester & River 3 doggies

honden foto van Chester & River

Grappig topic dit.
Chester heb ik nu zo'n vier weken, hij is twee en lijkt wel een kerncentrale die op volle kracht loopt. Mij werd ook aangeraden zoveel rust en zoveel lopen maar het komt er gewoon niet van. Slapen doet hij goed en aan een stuk, voor de rest van de dag altijd paraat om te rennen, snuffelen en te spelen. Heb ook geprobeerd om het te minderen maar dat wilt gewoon niet lukken. Ga ik naar het water dan is het helemaal feest, geen water dan pakt hij ieder plasje die hij vindt op zijn weg mee.

Inmiddels laat ik het maar zo en dat gaat een stuk beter, is hij minder lastig en in de tijd zal het wel afnemen. Hij oog happy en is de vriendelijkheid zelve naar andere mensen en kinderen toe.
Prachtig toch!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik lees hier vaak over de (strakke) schema's waarmee een pup wordt/zou moeten worden opgevoed  "

Hahaha, en ik ben net van mening dat je 't andersom moet doen. ':-)
En net geen schema's aanhouden. Want van te veel routine in een dag, gaan honden al snel dingen verwachten. En een hond die wacht, kan heel snel onrustig of ongeduldig worden. 
Ze linken immers alles zo gauw.
Bijvoorbeeld: steeds na een bepaald tv programma gaan wandelen? Dan zitten ze daar al op te wachten. Steeds een snackje voor hen als je er zelf eentje neemt? Zitten ze al te wachten. Steeds na het opstaan even spelen? Gaan ze dit verwachten. 

Ik heb net bij m'n beide honden de dagdagelijkse gebeurtenissen zo hard mogelijk door elkaar geklutst. Zo gingen ze niks verwachten en beiden zijn het heel erg rustige honden in huis. Bij ons komt het zoals het komt. 

't Is zo'n beetje als met je kids elke vrijdagavond naar de McDonald te gaan, en dan opeens schotel je ze een keer op vrijdagavond aardappelen met bloemkool voor. Gegarandeerd een ramp, want ze verwachten die Mc! 
Ik vind strakke schema's dus helemaal niet zo slim... O-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Haha, me ook aan geen enkel schema gehouden, twee keer twee honden tegelijk genomen (nu zelfs twee nestbroertjes) ze veel te vroeg veel te ver laten lopen en ook nog eens veel met elkaar laten spelen.
Wel de plasjes buiten beloont met stem en nooit met brokjes. Binnen gewoon opgeruimd en zelfs een keer boos geworden op Spot omdat hij ineens zo voor mijn neus ging staan plassen. Daarna was hij zindelijk (hij was het al bijna maar volgens mij was hij gewoon te lui op dat moment om naar de achterdeur te lopen).

Ook met vijf maanden al mee op vakantie, deze twee heren zelfs 900 km in de auto met zes maanden. 

Heb ik perfecte honden ? Nee... Maar ze zijn zindelijk, springen niet op tegen vreemden, bijten niet hebben zeeer weinig gesloot, slapen heerlijk in hun bench (ze willen niet anders op het moment) kunnen overal mee naartoe, luisteren voor een husky best aardig ... Eigenlijk krijgen ze na het wandelen altijd eten, maar doe ik dat een keer niet vanwege bv een 4e wandeling dan zeuren ze niet. En als het moet kunnen ze een oaar uurtjes helemaal alleen thuis blijven

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo is nu 7 maanden en wij hebben met hem en met onze vorige hond nooit een wekker gezet. Ze hebben zich 's nachts ook nooit gemeld om naar buiten te gaan, sliepen in het begin sowieso altijd door totdat mijn vader om 6 uur opstond en hun uitliet.

Een echt schema? Nee, wel dat ze na het eten/slapen en spelen even naar buiten gingen en ze waren beide vrij snel zindelijk. Maylo binnen 2 weken en Ziko binnen 3 weken.
Maylo gaat overal mee naartoe, omdat hij in de auto gewoon lekker rustig gaat slapen. Bij Ziko ging dat absoluut niet, hij piepte en jankte alles bij elkaar in de auto, dus met Maylo heb ik gelijk aangeleerd dat hij in de auto rustig moet zijn.

Maylo sliep met zijn 5 maanden al niet meer in de bench, hij mocht zelf kiezen. Of op zijn lounge kussen of in de bench, maar absoluut niet 's nachts op mijn bed en dat werkt prima nu. Hij gaat automatisch naar zijn kussen en ik in mijn bed, 's morgen als ik hem roep mag hij even op bed. De bench is er nog wel maar ik ga hem deze week opruimen omdat meneer ook prima alleen kan, als we weg zijn. Hij bijt niks kapot en gaat rustig op één van de eetstoelen liggen. Hij is zo heel rustig maar wel een echte terriër als het er op aan komt.

Is hij perfect? Nee absoluut niet, maar daar is ook niks aan, om een perfecte ideale hond te hebben. Dan is het geen hond meer maar een robot op 4 pootjes die dan toevallig ook echt leeft.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja met Ten liep ik ook veel te ver/lang(alhoewel dat aan hem niet te merken was), toen ik navraag deed tijdens een bezoek ad DA hoe dat ook alweer zat ben ik dat wel weer wat bij gaan stellen. Die ging ook met 6 maanden met ons met de auto en boot naar Kreta (dik 3dg. reizen).

Toen Loco erbij kwam midden in het hoogseizoen voor ons, heb ik wel een schema gehanteerd. Ik moest tussen het opvoeden van de kerels door natuurlijk ook tijd voor onze klanten vrij makenO-).....En ook die maakte met 6 maanden dezelfde reis met ons maar dan naar Nederland.

Tja perfect? Wat is perfect? ....Het zou fijn zijn als Ten mbt andere honden meer zelfbeheersing had en daar werken we nog steeds aan....en het zou fijn zijn als Loco ook zonder mijn begeleiding of andere hulpstukken zijn eten normaal naar binnen werkt zodat ik met een gerust hart ook hem meer bevleesd bot kan voeren....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb dan wel nooit een pup gehad, maar ik merk dat honden echt individuen kunnen zijn, waarbij je jezelf wat meer moet aanpassen. We hebben drie asiel honden gehad en allemaal waren ze anders.

Freya, met 1,5 jaar uit het asiel gehaald, was een angstbijter. Dat vergt gewoon veel meer rust en langzaam vertrouwen opbouwen voor dat een beetje bijtrekt.

Chico van 3,5 was vanaf dag 1 ingeburgerd. Hij moest alleen het trekken afleren.

Dobby, met 1 jaar oud uit het asiel gehaald was zo in de war van het asiel dat het maanden duurde voor hij een beetje zichzelf was. In het asiel had hij eerst een tijd in een hoekje gekropen gezeten en hadden ze bij hem in het hok moeten gaan zitten om hem een beetje meer relaxed en open te krijgen. En als je weet dat hij nu vreemden benadert voor een aaitje en aandacht... nou dan kun je wel nagaan hoe hij in de knoop heeft gezeten. Ook was hij helemaal hyper en moest ik hem beperkingen qua lichaamsbeweging opleggen omdat de indrukken van buiten teveel waren.

Ik denk ook dat sommige honden zo'n aangeboren karakter hebben dat het "altijd" wel goed gaat. Anderen vergen meer werk of een andere (misschien meer gestructureerde) aanpak.

Dus ja, ik denk dat je het kan treffen, en dat je kleine rampjes kan krijgen. Daar doe je weinig aan. De vraag is hoe je er mee omgaat als je voor iets nieuws komt te staan waarbij de oude beproefde aanpak ineens niet werkt.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ja, dat ben ik wel met Wilma eens; ze eisen allemaal deels hun eigen aanpak. Zo had Spot meer rust nodig en kon minder qua wandelen en spelen dan Shadow. En met twee pups moet je wel iets meer reguleren met rust pakken dan met 1.

Bij jonge honden cursus kon mijn man een keer niet en heb ik met beide honden (om en om) gelopen en toen moest ik ook mijn stem en lichamstaal aanpassen voor Shadow om wat van hem gedaan te krijgen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh ja, tuurlijk zijn ze elk uniek en dat is ook het mooie eraan! Bij Ten moet ik ook af en toe strenger optreden met een zwaardere en resolutere stem terwijl ik bij Loco juist veel sneller hetzelfde resultaat heb door juist vrolijk en speels te zijn....

Maar dan kom ik toch weer even terug op de eerder gestelde vraag omdat ik daar graag het antwoord op zou willen weten.

Waarom de plas/poep opruimen in afwezigheid van de pup?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat dat is omdat veel baasjes toch onderliggende irritatie hebben. En al denken ze dat niet te laten zien... een hond is zo ingespeeld op de mens, die kan het misschien wel zien of ruiken.

Hoe vaak zie je tenslotte niet dat mensen na een week of twee al gaan klagen dat een pup niet zindelijk is? Ik denk niet dat het een trucje is voor de pup om te helpen bij het aanleren, maar voor de baas zodat die niet toch de verkeerde signalen af geeft.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

" Waarom de plas/poep opruimen in afwezigheid van de pup? "

Ik wil dat de pup ook iets leert van mij, en aangezien honden gericht zijn op lichaamstaal(veel meer dan op verbale taal) laat ik liever mijn lichaamstaal spreken, die spreekt namelijk voor zichzelf, en zegt heel veel over wat ik wel en niet graag wil. en dus betrek ik de pup ook overal in. Mijn lichaamstaal zegt dus al heel veel, en wanneer een pup poept of plast in huis vind ik dat niet prettig(meeste mensen niet denk ik), alleen om frustratie te voorkomen, en frustratie bouwt zich altijd langzaam op, laat ik gelijk, door hoe mijn lichaamstaal reageert, merken wat ik er van vind en de pup leest mijn lichaamstaal en begrijpt dan ook dat dit niet gewenst is. Wanneer een pup het buiten doet pak ik een plasticzakje en pak het op, mijn lichaamstaal is dan ook heel anders veel ontspannender. Lichaamstaal is voor honden een belangrijke maatstaf over hoe iemand zich voelt, en honden zien gelijk of de lichaamstaal klopt met de acties die we doen, want ik mopper er ook wel eens bij hoor :-D.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Waarom de plas/poep opruimen in afwezigheid van de pup? "

Je hebt het nu toch over de zindelijkheidsongelukjes in huis, neem ik aan?
Dat advies wordt volgens mij gegeven opdat de pup het niet zou linken met aandacht. Pup plast in huis en ziet dan dat jij daar aandacht aan gaat besteden, en zou deze twee zaken kunnen linken: plassen = aandacht.
Om dat te vermijden, negeer je de plas en ruim je hem op als de pup het niet ziet. Zo wordt de link niet gelegd.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja Chistel dat bedoelde ik.':-)

Okee op die toer dus...........Moeilijk om op te ruimen zonder dat je pup het ziet aangezien ze in die periode voornamelijk hun ogen op jou houden. En bij vloerbedekking zul je toch zo snel mogenlijk actie willen ondernemen. (had ik gelukkig zelf niet;-)) Zelf ben ik daar heel nonchalant in, kijk niet naar de pup loop naar keuken pak mijn schoonmaak gerei en ruim het op. Helemaal niks aan het handje. Hebben ze weinig tot geen 'ongelukjes' na een tijdje dan krijgen ze indien ik het aan zie komen nog wel eens een duidelijke 'niet hier' te horen en worden ze naar buiten geleid. Mijn kerels hadden de link gelukkig snel gelegd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewoon 3 x geluk gehad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: twee labradors
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^