Ik wil mijn pup zindelijk maken op de kattenbak.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Ik sinds 6 mei een mops pup haar naam is Nessie afgekort van Renesmee. Ze is naar een personage uit de Twilight Saga vernoemd. Als Nessie een reutje was geweest had ze Jake geheten afgekort van Jacob ook een personage uit de Twilight Saga.

Nessie is nu 8 weken oud, ze is echte een schatje. Nessie heeft de eerst nacht haar behoefde in de bench gedaan netjes naast de mand. Ik heb toen de kattenbak in de bench gezet. Dit heeft ze 2 dagen gedaan, nu doet ze de behoefde op plekken waar ze het niet mag doen. Ik zet haar gelijk buiten of terug in de bench. S'nachts doet ze het nog wel op de kattenbak.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil mijn pup zindelijk maken op de kattenbak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Waarom 's nachts niet buiten?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben nooit zo voor een kattenbak voor een hond. Een mops wordt toch een stuk groter dan een kat en wat dan? Nu leer je haar feitelijk om in huis te plassen en dat is juist wat je níet wilt. 

Lekker de wekker zetten 's nachts, buiten een plas en weer slapen ;-)

Wij hebben de wekker eerst om de 2 uur gezet (nog nooit zó'n vermoeiende vakantie gehad! ;-)) en dan steeds wat meer tijd er tussen. Kost even wat gebroken nachten, maar wel het makkelijkst. 

Tenzij je over een half jaar een wasmachine lekbak in huis wilt zetten als hondentoilet ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zou zoiets inderdaad alleen doen als je een oude hond hebt die incontinent is waardoor het niet anders kan.

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Als ik met Nessie naar buiten ga dan doet ze het niet en zit ze alleen maar te spelen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Als ik met Nessie naar buiten ga dan doet ze het niet en zit ze alleen maar te spelen. "

Gewoon goed blijven herhalen,doet ze niks dan doet ze niks,maar dat komt heus wel.
'S-nachts je wekker zetten zodat je haar even er uit kan laten en weer terug,je kan de bak voor het geval dat laten staan...maar verder blijft het (het woord zegt het al) een Katten Bak.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ook even een tip (denk ik), ik denk dat je bench nu nog te groot is. Als je zegt dat ze naast het mandje in de bench haar behoefte doet is daar dus de ruimte voor.

Er is bijna geen pup die zijn nest bevuilt en ze ziet nu haar mandje als haar nest en daarnaast dus ruimte voor haar behoefte.

Ik zou de bench tijdelijk even iets kleiner maken. Ook 's nachts nog een keer er uit.

Kattenbak ben ik geen voorstander van, het is al snel zover dat ze dan denken dat ze daar hun behoefte moeten doen en dan niks meer buiten willen doen..

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Mijn hond ging altijd piepen savonds als ze moest plassen.. Omdat ze niet haar nestje vuil wilde maken. Die kattenbak is echt onnodig denk ik..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ga aub niet beginnen aan een kattenbak.Ik denk dat je jezelf niet goed hebt ingelezen over pups.
Heel veel pups doen niks buiten maar dit is compleet normaal.
Een pup moet leren dat hij het buiten moet doen en daar ben jij als baas voor !
Het is niet voor niets een kattenbak.
Je hond moet naar buiten niet alleen voor haar behoeftes maar ook zeer zeker voor socialisatie e.d.

Gewoon naar buiten gaan en als er wat binnen gebeurd ben je te laat en is het je eigen schuld.
Dit klinkt heel hard maar zo bedoel ik het niet.
Snachts uitlaten rond een uurtje of 3.
Is de bench vies ben je te laat en moet je de volgende nacht om half 3 opstaan etc.
Kijk goed naar je pup ! deze gaat rondjes draaien of snuffelen, bij de achter of voordeur staan etc.
Doet je pup na 5 minuten buiten niets hup naar binnen en goed in de gaten houden.
Zodra je een signaal ziet hup weer naar buiten.
Hoe beter jij oplet, hoe vaker jij met je pup naar buiten gaat (zelfde plekje zodat het oninteressant wordt en niet gaan spelen met je pup) hoe sneller ze zindelijk wordt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Tja de aanhouder wint, dus blijven herhalen herhalen herhalen! Wij hebben sinds afgelopen zaterdag een pup. En deze kleine meneer doet toch al veel buiten. En ja hij wil ook spelen buiten maar dat wil hij binnen net zo goed. Gewoon veel geduld hebben. Als hij het buiten doet wordt hij flink beloond! En hij loopt nu regelmatig al richting de deur maar je merkt dat hij de controle over z'n blaas nog mist en dus nét voor de deur z'n plasje doet.

Honden die de gelegenheid hebben om altijd te plassen op een kattenbak gaan dit ook doen. Mijn moeder heeft vroeger ooit kranten neergelegd toen onze hond nog jong was op de plek waar normaal de droogloopmat ligt. Dat deed ze elke avond en bijna elke avond plaste Lady daarop. Gewoon omdat het kon ze wist niet beter dan dat daarom die kranten er lagen. Toen de kranten er niet meer lagen en de mat weer terug lag na een poos heeft ze er nooit meer geplast.

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Ik heb een andere mening dan mijn voorgangers.
Ik heb voor mijn pup namelijk ook een kittenbak gebruikt.
Ik ben chronisch ziek en heb daardoor een mobiliteits-handicap. Woon in een flat. Als ik voor ieder op-stel-en-sprong plasje naar buiten had gemoeten met haar, was dat iedere keer mislukt omdat ik gewoon te langzaam ben.
Ik wilde vooral een situatie creëren waarin zij zoveel mogelijk succesvol was in het plassen op een gewenste plek, of dat nou buiten of op de bak was.
M.i. is het niet anders dan het welbekende krantje waar hele volksstammen gebruik van maken voor de zindelijkheidstraining.

Ik proef uit de vorige commentaren een beetje dat mensen denken dat je alléén de bak gebruikt en dat lees ik nergens in je bericht.
Wat ik deed, was voor voorspelbare plasjes naar buiten gaan en voor à la minute plasjes ging ze op de bak. Dat snapte ze prima, het mocht dus hier of daar en nergens anders.
De bak heeft ze inmiddels al lang niet meer nodig, maar hij staat er nog voor het allerlaatste plasje 's avonds en voor als ik 's ochtends eens écht langzaam op gang kom. Daarnaast komt ze gewoon lekker minstens 2,5 uur buiten en doet haar behoeftes daar.

Om op je bericht in te gaan:
Als ze op plaatsen plast waar je het niet wilt hebben, ben je er, kort gezegd, gewoon te laat bij. Geef je pup (als ze wakker is) minstens ieder uur, plús na ieder slaapje, eten/drinken, kluiven of speelmoment de gelegenheid om de behoeftes te doen. Dan kunnen ongelukjes natuurlijk altijd nog gebeuren, maar hoe vaker ze succesvol is (omdat je haar de gelegenheid geeft), hoe eerder ze dat zal leren.

Ik zou wel de kattenbak uit de bench halen 's nachts. Om twee redenen.
Je pup leert nu dat 's nachts in de bench plassen prima is. Weliswaar op de bak, maar toch in de bench. Ik weet niet of dat nou een goede gewoonte is om aan te leren.
Bovendien wil je natuurlijk dat ze leert om het 's nachts op te houden, niet waar? Als ze altijd de kans heeft om te gaan wanneer ze wil, gaat dat alleen maar langer duren. Dus bak eruit, wekker zetten en pup uit de bench om een plasje te doen. Probeer dat moment 's nachts steeds met een kwartiertje te verschuiven. Zo heb je het echt het snelst voor elkaar.

Succes en veel plezier met je pup!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt een tuin, dat is toch ideaal om daar een plekje te maken om zinderlijk te worden / ?

niet binnen haar behoefte laten doen, lekker buiten.
sta er snachts voor op, twee of zelfs drie keer als dat nodig zou zijn, des te eerder is je pup zinderlijk.

als je het binnen laat doen dan doen ze dat ook als ze ouder zijn, geen tuin ? dan misschien een balkon ? ook ideaal als je trappen moet klimmen, vier of zo.

maar zo te lezen heb jij een tuin, nou mooi een plekje daar maken om zinderlijk te worden, okee.

en vergeet niet je hond ook buiten de tuin uit te laten. smorgens en snachts en savonds kan dat best in de tuin, maar voor de rest buiten de tuin, anders leert je hond niet het buiten ook mag. maar binnen niet doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer men chronisch ziek is is dat een ander verhaal...maar heb je een tuin dan kan je daar toch mooi een vast plekje maken, zodat je dan als de hond wat ouder is, deur open en de hond kan daar op het plekje plassen of wat dan ook, geen tuin dan is het echt anders natuurlijk. zeker als je chronisch ziek bent.

zet dan een wasmachine bak in de badkamer.

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Ik heb een handicap, ben snel moe. Ik ga zo veel mogelijk met Nessie naar buiten toe. Ze heeft tot nu toe 1 a 2 keer haar behoefde buiten gedaan. Ik doe me best maar tot nu toe doet ze het weinig buiten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vol houden Laura... al ben je moe, niet leuk natuurlijk, maar kan je wel de deur open doen toch ? en vraag aan iemand een vast plekje te maken voor je hond, zodat tie niet de hele tuin neemt.

en ja dat wordt zeker moeilijk als je snachts dan eruit moet, maar Laura, zo krijg je je pup wel heel snel zinderlijk als je snachts er toch even voor je pup eruit gaat, dat komt straks alleen maar ten goede voor je.

een of twee keer snachts eruit, en dat is maar even, mee nemen naar buiten , en als tie geplast heeft naar binnen en kan jij weer naar bed.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

De naam zegt het al, kattenbak. Dus NIET gemaakt voor honden, een pup zet je buiten om zijn behoeften te doen.

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Nessie heeft het zo net buiten in tuin gedaan, heb haar natuurlijk goed beloond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laura.... ;-)

en heus met geduld en alert zijn is jouw mops zo zinderlijk, en als je nu nog een apart plekje in de tuin geeft dan is niet de hele tuin de w.c. van de mops.

en de aanhouder wint hoor Laura.
als je niet te moe bent, vandaag eens lekker even buiten de tuin socialiseren, mee nemen buiten de tuin.
of ga eens op bezoek met je hondje, even koffie drinken, of gedag zeggen, zodat socialiseren van je mops goed gedaan wordt. niet alleen de tuin het huis en straks pas overal mee nemen , nee nu al aan beginnen he. :-D

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Ik zou graag met haar naar het park gaan. Maar ik weet niet of dat verstandig is want ze heeft nog niet al haar inentingen gehad.

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Dat kan prima hoor! Juíst in deze vroege weken is het erg belangrijk dat ze dat soort dingen mee gaat maken.
Probeer de 'poepveldjes' te ontwijken en dan is er niets aan de hand. :-)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

De honden van nu woorden tegenwoordig zo goed ingeent dat het gevaar op ziektes veel kleiner gewoorden is, dus als jou hond nog niet volledig is ingeent moet dit niet uitmaken om dat de meeste honden van Nederland dit wel zijn.

Het is natuurlijk wel een klein riciko, want je weet natuurlijk niet of je nou net die ene hond treft die NIET geént is. Al is deze kans erg klein (deze is er wel)

Maar is de pup wel al oud genoeg om die wandeling te maken?.

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Ze is 8 weken oud bijna 9 weken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Desnoods even dragen naar het park, tenzij het park om de hoek is. 
Geen hele lange wandeling maken, dat is inderdaad niet zo goed.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Voor een mops zou ik de kattenbak ook niet doen inderdaad. Ik dacht er eerst ook aan mijn chi kattenbakzindelijk te maken, maar heb toch besloten dat niet te doen. Ze doet inmiddels alles buiten, maar toen ze jonger was, plaste ze steeds in huis en hield het buiten op omdat de troela het koud had. Gewoon steeds weer naar buiten gaan, HEEL veel naar buiten. Dat hebben ze me hier op het forum ook geleerd. Ik ging elk uur naar buiten en bouwde dat elke maand af. Nu is ze zindelijk op 5 maanden. Gewoon doorzetten, dan komt alles goed. Succes!

EDIT: Sorry, taalfoutje

honden page profiel Laura Schuurman Laura Schuurman

honden foto van Laura Schuurman

Het park is om de hoek. Moet wel een drukke weg over ik til Nessie met oversteken op. Heb trouwens de kattenbak uit de bench gehaald. Ik probeer de kattenbak zo min mogelijk te gebruiken.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

vraag me sterk af of je goed heb nagedacht over en pup houden. ik vind er moet een verbod komen op honden op katten bakken.de naam zegt het al katten bak. ik heb ook ziekte dat ik moe en ben en over de rest maar niet te spreken wat ik mankeer. ik heb nog nooit en katten bak gehad . hup naar buiten , desnoods in de tuin. en ja een pup doet in het begin nooit veel buiten. vind alle spannend en leuk. daar moet je geduld mee hebben. en niet naat park ofzo gaan, je zegt het zelf al, heeft nog niet alle inentingen gehad. dus vraag me af of jij je goed heb ingelezen en heb voorbereid op een puppy in huis te hebben .

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Bij ons was het dichtsbijzijnde grasveld 2 straten verder. Moest ik steeds heen lopen met mijn pup in het begin @_@ Maar het is het waard als je er een zindelijke pup voor terugkrijgt!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" wanneer men chronisch ziek is is dat een ander verhaal...maar heb je een tuin dan kan je daar toch mooi een vast plekje maken, zodat je dan als de hond wat ouder is, deur open en de hond kan daar op het plekje plassen of wat dan ook, geen tuin dan is het echt anders natuurlijk. zeker als je chronisch ziek bent.

zet dan een wasmachine bak in de badkamer. "


ik ben ook chronisch ziek en meerdere chronische aandoeningen. ik laat mijn honden ook uit enzo. je kan ook naar je ziekte leven en je eigen gaan gedragen. en dan heb je helemaal geen leven meer. ik ben op dit gebied heel hard voor mezelf. kop op en geen gezeur.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Respect! ;-)

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ik gebruik ook het wel bekende krantje! Maar eigenlijk gebruiken ze die bijna nooit meer, meestal doen ze gewoon alles buiten! Ik vind ivm mijn meerdere chronische aandoeningen en de klachten ervan het wel een fijn idee dat ik altijd kan terugvallen op het krantje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil mijn pup zindelijk maken op de kattenbak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vlekje in t oog.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^