Dobermann pup gezocht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Zal er wel mee te maken hebben dat de hormonen druk bezig zijn....... Nee niet weer een kind, maar over 4 weken weten we of we pups krijgen. "

Ahh wat jammer nou geen broertje of zusje voor S ;-)

@ simone het is niet handig om hier broodfokkers neer te gaan zetten idd.
De eerste is een eerste klas namelijk ;-)

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah

honden foto van Simone & Noah

Oeps, sorry.. ;(

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Waarschijnlijk reageert mevrouw niet meer.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Waarschijnlijk reageert mevrouw niet meer. "
Dat zou ik ook niet vreemd vinden eerlijk gezegd... Komt er eens iemand die het goed aan wil pakken en dan is er wel weer iets anders waar ze op aangevallen worden. Vind dat wel triest eerlijk gezegd...

honden page profiel Babiche&Lilly DjunkyBabiche&Lilly Djunky 3 doggies

honden foto van Babiche&Lilly Djunky

Sorry dat ik het zeg maar wat kunnen dingen hier toch hatelijk neergezet worden en of overkomen.

@ cindy zou het idd ook niet vreemd vinden als ze niet meer komt.
misschien is het wel een jong meisje die het beste wil voor haar andere hond die ze ziet lijden..

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

wat een onzin.
We hebben het hier over iemand die een paar maanden gelden nog per se een labramaner of weet-ik-het-wat wilde hebben en nu per se ineens per acuut een doberman pup moet hebben.
Maar zelf op marktplaats kijken of op een wachtlijst nee natuurlijk niet..

Zo werkt het niet.. en ik vind dat dat best gezegd moet kunnen worden.


honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah

honden foto van Simone & Noah

Ben het hier wel mee eens. Als je een hond wil moet je er wel moeite voor doen hoor.

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

ik denk niet dat een fokker die met stamboomhonden fokt er veel winst aan maakt hoor, weet je wel hoe duur het is en hoe streng de wetten zijn die ze opleggen... etensbak moet van speciaal materiaal zijn moet gesteriliseerd worden, regel hier regel daar, fokkers met stamboomhonden geven vaak meer geld eraan uit dan dat ze winst maken hoor, enfin dat was 20 jaar terug toch zo weet niet hoe het nu is maar denk dat het alsnog heel moeilijk is en nog altijd als een hobby wordt aanzien.. meeste fokkers hebben dan ook zelf een job erop na..  mijn nonkel die betaalde bijv 20 jaar terug 60 000 belgische franken voor een reu die zijn teef zou dekken en dan ging hij speciaal naar spanje hiervoor dus please denk niet dat mensen stamboomhonden fokker voor winst.. tenzij je een echte slechte fokker ziet maar dat merk je en ga je toch geen pup bij kopen?

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

" Dat zou ik ook niet vreemd vinden eerlijk gezegd... Komt er eens iemand die het goed aan wil pakken en dan is er wel weer iets anders waar ze op aangevallen worden. Vind dat wel triest eerlijk gezegd... "


Inderdaad triest...

In oktober wilde ze een 'labmaraner'. Ja, dus? Blijkbaar heeft ze ervan geleerd en wil nu (een half jaar later, we hebben het niet over twee dagen) een geteste doberman-pup. Lijkt me niets mis mee. Wachten duurt altijd te lang als je ergens naar uitkijkt.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Mensen kunnen ook van mening veranderen.
Vind het hartstikke goed dat ze voor een pup gaat van geteste ouders.
Dat het nu moet is misschien niet handig nee maar als het mogelijk is waarom niet?

Er is hier altijd wel iemand die iets te zeuren heeft over de aanschaf van een pup als het om een ander persoon gaat en nu doet iemand het zoals het hoort en dan is het nog niet goed omdat ze niet graag lang wilt wachten vanwege de hond thuis die zijn maatje mist. Jammer...

Ik kan me prima voorstellen dat ze het niet zo ziet zitten om een jaar te moeten wachten.
Maar ik snap dat de betere fokkers met een wachtlijst werken. Je wilt immers al je pups kwijt.
Maar ieder zo z'n manier vind ik.

En we zitten ook niet allemaal continu op HP te loeren dus als iemand een paar uurtjes niet reageert is dat ook niet zo vreemd. Geduld is een schone zaak...

Aan de ts:
Waarom zien jullie een herplaatser niet zitten?

honden page profiel yanayana

Dat forum over de labrador, is van mijn dochter. Zij heeft ondertussen trouwens een heel mooie hond gevonden! Wel een herplaatser trouwens.
Bedankt Dobber voor je steunende reactie!
Ik las hier dat als mensen nestjes hebben, die getest zijn dit dan fokkers zijn ... Maar dat is niet altijd waar! Onze buren hebben een hond (iets met zwarte russische?). De hond heeft goede stamboom en is getest op de erfelijke afwijking, omdat die mensen graag een nakomeling hadden van Darcie. Dus lieten ze haar dekken door de hond van hun zoon, ook zo'n eentje. En nu verkopen ze de pups omdat ze ze natuurlijk  niet allemaal kunnen houden.
Wel kijk zo'n 'thuis-nestjes' zijn altijd leuk om te vinden.
Wat hier gezegd wordt over niet willen wachten. Nou ja kijk, het komt gewoon beter uit om nu een pup te kopen. Het komt beter uit voor ons, en ook voor onze overblijver. Moeten we nu toch wachten, maakt dat helemaal niet uit! Maar ik denk dat iedereen het mee eens is dat het veel leuker is om je pup te socialiseren in de zomer op de terrasjes dan in de winter in de sneeuw. En dan zullen mensen zeggen, ja dan wacht je nog een jaar. Maar jullie als hondenliefhebbers zouden moeten weten wat een gemis er ontstaat wanneer er een vriend wegvalt. We gaan nu elke avond wandelen met de overblijver, maar dat is een mini chihuahua'tje. Zijn eerste eigenaars hebben hem vroeger geen suiker gegeven en zo is hij lang in coma geraakt ... Nou ja om lang verhaal kort te maken, wandelen kan hij niet echt!
Dus nu wandelen we 10 minuten, maar wij missen onze grote wandelingen. Ze hebben ook verschillende keren ingebroken sinds onze hond weg is. Slapen doen we sindsdien niet echt top meer. Terug een lieve waker zou dus echt van pas komen!
Jullie hoeven heus mijn neus zo niet af te bijten ... ik wil helemaal niet dat jullie gaan zoeken voor mij! Ik heb heus heel het internet al afgeschuimd en elke zondag rijden wij heel het land door om op prospectie te gaan. Ik hoopte gewoon dat er hier misschien mensen waren die zo een nestje hadden of misschien buren zoals mij maar dan met doberman.
En het kan goed zijn dat sommige of meeste fokkers een pup voor jou kiezen, maar daar kunnen wij ons echt niet in vinden. Ik vind dat je een klik moet hebben met de hond. Onze vorige hond was helemaal niet de mooiste, hij was helemaal niet sociaal, en hij was al veel ouder als de andere pups. Toch was dat onze hond, dat voel je gewoon. Het is uiteindelijk de liefste hond geworden!

Ik hoop dat jullie me een beetje begrijpen en ik wil de specialisten onder jullie zeker niet op de tenen trappen.

honden page profiel yanayana

En ik hoef helemaal niet noodzakelijk een hond die voldoet aan de regeltjes! Als ik een puppy vind die geen stamboom heeft, maar perfect gezonde ouders heeft is dat goed genoeg voor mij!
En die testen is natuurlijk altijd heel fijn om te weten, en ik zou dat zeker wel willen. Maar als dat niet zo is dan is het zo ... Ik ga het natuurlijk niet zoeken, door een hond te kopen bij een kennel met 20 rassen of een kennel met honden uit tjeschie.

honden page profiel yanayana

Ik vind het heel jammer dat hier zo negatief op gereageerd wordt. Ik heb ondertussen aan de reacties ook gelezen dat forum van mijn dochter ook niet positief is ontvangen. Toch heeft zij door iemand die wel positief reageerde een geweldige hond gevonden.

Ik denk dat we beter hulp gaan vragen op een ander forum. Het doet echt pijn om zo te worden afgebroken, terwijl wij echt gewoon een nieuwe vriend willen. Die we opnieuw een geweldig leven willen geven. Ik dacht dat jullie hondenvrienden dit wel zouden begrijpen. Sommige reactie komen echt hard aan. Jullie doen net alsof we niet het beste willen voor onze huisdieren, maar het is niet omdat we geen jaren willen wachten op een nieuwe vriend, dat we geen goede mensen zijn.

bedankt aan de mensen die wel begrip tonen!

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Jammer Yana, het kan hier namelijk ook wél leuk zijn. Als je hier langer bent, leer je filteren. ;-) Hoe dan ook, veel succes gewenst bij jullie zoektocht!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Dus als ik het goed gegrijp gaat er nu een een zwarte rus komen??
Weet je wel wat van dat karakter??
Weet je dat in dat ras best veel hd voorkomt?
Zorg dat he van beide de officiele hd uitslagen gezien hebt.
En laat de hond het eerste jaar heel erg rustig.....
Wil je meer weten over dit ras,vraag dan meer na bij kennel ahovoy.

honden page profiel yanayana

" Dus als ik het goed gegrijp gaat er nu een een zwarte rus komen??
Weet je wel wat van dat karakter??
Weet je dat in dat ras best veel hd voorkomt?
Zorg dat he van beide de officiele hd uitslagen gezien hebt.
En laat de hond het eerste jaar heel erg rustig.....
Wil je meer weten over dit ras,vraag dan meer na bij kennel ahovoy. "

Er gaat helemaal geen zwarte rus komen. Dat was een voorbeeld om te laten zien dat mensen die thuis een nest hebben niet noodzakelijk fokkers zijn... en dat pups uit zo'n nestje best ook getest kunnen zijn, met een mooie stamboom.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ah oke.....
Maar let gewoon heel.goed op.
Ze zeggen getest te zijn,maar er zijn genoeg particulueren die niet begrijpen wat je bedoelt.
Daarbij is ervaring gewoon ook zo belangrijk.
Zoals dus mijn voorbeeld dan vd zwarte rus.
Daar is zo belangrijk dat ze het eerste jaar rustig gehouden wordt.
En als je dan dus uit 2 hd vrije ouders een.pup koopt en er wordt je verder niks verteld......dan ga jij gewoon lopen met je pup.....en later miss wel.hd krijgt.
Terwijl een ervaren fokker je dit met grote nadruk het wel zal vertellen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zo had ik het ook begrepen Yana. en inderdaad.Misschien lukt het je niet, maar het was een goed idee om op een hondenforum met mensen die hondenliefhebber zijn te proberern of er toevallig net iemand een geschikt hondje van goede komaf wist. Het is vlug gezegd : "Kijk zelf op marktplaats"... maar hum... Ik vind het toch beter dat je hier je vragen deelt en dat er een beetje meegekeken wordt. Het voorbeeld zat al in dit topic : Iemand geeft een link... En anderen herkennen er meteen een dubieuse in. Prima toch... die kennis en info.

Niet teveel aantrekken van onbegrip als je zelf weet dat je het beste voor hebt. En dat we kunnen schrikken van het gevoel : Ik wil het nu en ik wil het zo... is toch ook begrijpelijk he... We hebben hier immers al veel voorbij zien komen. Soms houden we ons hart vast hoor.

Succes gewenst in je zoektocht !

honden page profiel yanayana

" Zo had ik het ook begrepen Yana.  en inderdaad.Misschien lukt het je niet, maar het was een goed idee om op een hondenforum met mensen die hondenliefhebber zijn te proberern of er toevallig net iemand een geschikt hondje van goede komaf wist.  Het is vlug gezegd : "Kijk zelf op marktplaats"... maar hum... Ik vind het toch beter dat je hier je vragen deelt en dat er een beetje meegekeken wordt.  Het voorbeeld zat al in dit topic : Iemand geeft een link... En anderen herkennen er meteen een dubieuse in.  Prima toch... die kennis en info.

Niet teveel aantrekken van onbegrip als je zelf weet dat je het beste voor hebt.  En dat we kunnen schrikken van het gevoel : Ik wil het nu en ik wil het zo... is toch ook begrijpelijk he... We hebben hier immers al veel voorbij zien komen.  Soms houden we ons hart vast hoor.

Succes gewenst in je zoektocht !  
"

Dank je voor het begrip :-)
Doet me echt goed om positieve reacties te lezen!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Ik vind het dapper dat je nog blijft, hopelijk kunnen de positieve reacties je overtuigen om dit forum niet aan de kant te schuiven, ik heb hier zelf enorm veel van geleerd en bij groffe reacties moet je maar denken "ik weet wel beter".
Uit je beginpost leek je iemand die gewoon "nu" een pup wou, en het maakte ni zo uit van waar.
Daar vallen velen hier snel over, hoewel ze te weinig informatie hadden om terecht zo te reageren, want nu blijkt dat je wel degelijk je best doet om op een goede manier een pup aan te schaffen.
Ik hoop dat je snel iets vindt, maar kan je helaas niet helpen.

Maar waarom geen herplaatser eigenlijk? Ik dacht dat er via de rasvereniging ook vaak herplaatsers werden aangeboden en daar kunnen ook nog honden van maar een paar maand oud bij zitten. Honden die toch terug moesten naar de fokker bijvoorbeeld. Misschien het proberen waard als je toch liever snel een hondje wilt?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Hmm mensen die me kennen weten dat ik wat hard uit de hoek kan komen! Mijn excuses, vat het niet persoonlijk op want zo bedoel ik t niet. Tis alleen meer dat er vaak mensen op dit forum komen om te vertellen dat ze NU een hond willen en als ze die niet krijgen dat ze een ankoop doen in de broodgok.

inmiddels ben ik erachter dat jij zo iemand niet bent, dus mijn verontschuldigingen daarvoor!

honden page profiel yanayana

" Hmm mensen die me kennen weten dat ik wat hard uit de hoek kan komen! Mijn excuses, vat het niet persoonlijk op want zo bedoel ik t niet. Tis alleen meer dat er vaak mensen op dit forum komen om te vertellen dat ze NU een hond willen en als ze die niet krijgen dat ze een ankoop doen in de broodgok.

inmiddels ben ik erachter dat jij zo iemand niet bent, dus mijn verontschuldigingen daarvoor! "

Ik vind het heel erg leuk dat je dat zegt. Ik begrijp je natuurlijk ook wel hoor! Maar het is absoluut niet zo dat we absoluut nu tje willen! En nee de broodfok daar zijn we absoluut tegen, zou er nooit een hond halen! Langs de andere kant doet het ons wel vaak pijn om de puppies te zien op zo'n online puppie aanbod! Ze hebben er namelijk ook zelf niet voor gekozen. Ik zou zeggen, afschaffen die handel!

Ondertussen ben ik in contact gekomen met een erkende fokker, die volgend weekend een nestje verwacht. Reserveren is mogelijk vanaf de pups geboren zijn. Nou misschien zijn we daar wel iets mee! En anders zoeken we nog gewoon even door!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Yana,

nog sterkte met het verlies van jullie hond!
Het is best logisch dat een 2e hond daar van onder de indruk/in de war is.
Hoe lang is het nu geleden?
En hoe oud is de Chi?
Vaak denken mensen,we nemen een speelmaatje voor de hond die er al is,de kans bestaat dat de hond die er was,helemaal niet blij wordt van een andere hond erbij en een pup is vaak heel vermoeiend!
Maar goed,in deze situatie,wanneer de Chi depressief is,en wel gewend is met zn 2en te zijn,kan het ook iets goeds zijn en goed uitpakken! :-)

Vrijwel iedereen op dit forum (vooral vaste leden) hebben op een verantwoorde manier een hond in huis gehaald,via een fokker,aangesloten bij de rasvereniging en fokken volgens regels,dus honden laten onderzoeken VOOR dekking en enkel met een goede uitslag gaan "werken" met deze honden.
Fokkers die liefde heeft voor een bepaald ras,het ras gezond wil houden en daarom fokt met honden.
Zoals eerder gezegd,zullen dit soort fokkers zeker niet rijk zijn,het kost eerder een hoop geld dan dat het oplevert of het staat gelijk!
Deze fokkers hebben jaren kennis en ervaring met het ras en weten waar op gelet moet worden.
Er wordt met zorg een goede combi teef+reu gezocht,die matchen qua gedrag/karakter,uiterlijk,lichamelijke bouw/conditie,er wordt tijdens de dracht goed gezorgd voor de teef,vlak voor de bevalling is de fokker in de buurt van de teef,tijdens de bevalling wordt de teef begeleidt door de fokker,de3 fokker weet precies wat hij moet doen en wanneer hij moet helpen of ingrijpen (lees,kennis/ervaring) als de pups er zijn,wordt er goed en op een verantwoorde manier mee om gegaan,de fokker is 8,9 weken volledig beschikbaar voor moeder en pups,zorgt dat de dierenarts langskomt,neemt het op zich om de pups grotendeels zindelijk te maken en te socialiseren,kiest met zorg een eigenaar,een gezin waar de pups gaan wonen!
Mensen die een x een nestje laten komen,hebben simpelweg deze kennis,ervaring niet en meestal wordt er ook niet beseft dat de pups die 8,9 weken zorg en aandacht nodig hebben en is er niet veel toezicht,ook worden nieuwe baasjes niet zo zorgvuldig uitgekozen..
Dit doet een goede fokker wel omdat hij de ouderdieren kent,de pups en de karaktertjes ondertussen wat kent,weet wat eigenaren zoeken in een pup/willen ondernemen met de hond,de pup/hond kunnen bieden en kan zo gaan combineren!
Uiteraard..is er een voorkeur uit te spreken en moet er zeker een klik zijn,dit zal de fokker zeker meenemen in de keuze maar bv de uitspraa die altijd gedaan werd; de pup die op je af komt huppelen,die moet je nemen,is niet een goede manier,want stel je gaat 3 x heen om te kijken,elke x komt er een andere pup naar je toe,tsja,wat moet je dan..?
Dus lekker samen met de fokker de beslissing nemen,lijkt mij echt het beste!

De meesten hoer willen een pup van zo een fokker,die op een verantwoorde manier bezig is met de dieren!
En hebben het ervoor over om 1 jaar,2 jaar op de wachtlijst te staan en te moeten wachten.
Vandaar dat er zo gereageerd wordt.
Een topic,weer een topic met iemand die,"en wel nu" een hond wil,"enkel een pup met die bepaalde eisen."
Dat kan hier op HP op een bepaalde manier overkomen!
Er zijn ook vaak mensen die hier komen,bv rond de zomervakantie,die DAN,perse,een pup willen,omdat het DAN uitkomt,omdat het DAN vakantie is!
Maar de meesten,zo ook ik hoor,zijn van mening,je neemt geen hond omdat je vakantie hebt maar je neemt vakantie wanneer de hond komt!

Ik zou zeggen,ik wens je veel succes en alvast veel plezier :-) maar ook wijsheid toe!

Groetjes

honden page profiel yanayana

Hallo Isha!
Onze chihuahua is er bijna 6! Het is sinds oktober geleden dat onze andere hond gestorven is. En natuurlijk is het eerst normaal dat de overblijvende hond anders reageert. Maar hij heeft er echt volgens de dierenpsychologe nog een probleem mee. Hij wilt bijvoorbeeld niet meer lopen in huis, hij ligt alleen maar in zijn nest, sinds de dood van zijn maatje. Heel lang hebben we hier mee bezig geweest. Van honden''fluisteraar'' naar psycholoog. En het zou best kunnen liggen aan het feit dat hij zijn voorbeeld kwijt is. En dit klopt inderdaad, want als mijn dochter op bezoek komt met haar hond, loopt en speelt iet plots weer wel! Buiten loopt ie wel, want dan is ie zo blij als hij andere honden ziet! Het is natuurlijk niet noodzakelijk om elke dag te gaan wandelen met een chihuahua maar we vinden het heel belangrijk dat hij onder de mensen en onder de andere honden blijft!
bedankt voor je hulpzame reactie! Ik snap ondertussen wel dat jullie allemaal het goede willen, maar het kwam wel even hard aan soms!

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Leuk, een Dobermann.
Wij hebben er 2, allebei reuen.

Kijk anders eens op dobermannreview. En neem ook eens een kijkje op het dolledoberforum, kan informatief zijn.

In elk geval succes met het vinden van een geschikt pupje ;-)

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" ...
Vaak denken mensen,we nemen een speelmaatje voor de hond die er al is,de kans bestaat dat de hond die er was,helemaal niet blij wordt van een andere hond erbij en een pup is vaak heel vermoeiend!...

"


Er komt inderdaad meer bij kijken. Vrienden van me hebben een een Chi en daar is nu een pup, Frans Bulletje bijgekomen. De Chi was altijd heel zelfbewust en extravert. Nu wordt ze soms door de pup op haar plaats gezet en dat zint haar natuurlijk niet. Ze moeten nu zelfs oppassen dat de vrolijke Chi niet depressief wordt en dat ze niet gebeten wordt door het bulletje als ze "vervelend" doet...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

een Dobermann....tja, dan blijf ik toch even stilstaan...
Een prachtig beest met waardigheid....

Een zoektocht waard
Snap het.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Ik las hier dat als mensen nestjes hebben, die getest zijn dit dan fokkers zijn ... Maar dat is niet altijd waar! Onze buren hebben een hond (iets met zwarte russische?). De hond heeft goede stamboom en is getest op de erfelijke afwijking, omdat die mensen graag een nakomeling hadden van Darcie. Dus lieten ze haar dekken door de hond van hun zoon, ook zo'n eentje. En nu verkopen ze de pups omdat ze ze natuurlijk  niet allemaal kunnen houden.
"


Tuurlijk zijn dat ook fokkers. Ze fokken een nest toch?

Als ik mijn rijbewijs haal en slechts 1 keer in mijn leven met een auto rij, ben ik op dat moment toch echt wel een autobestuurder en neem ik deel aan het verkeer.

als iemand 1 keer in zijn leven een nest fokt, is die op dat moment toch echt wel een fokker.


Anderen rijden dagelijks met de auto en weer anderen fokken wekelijks een nest... maar ze vallen toch allemaal onder dezelfde noemer hoor

;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Waarschijnlijk reageert mevrouw niet meer. "

Zou dat te maken kunnen hebben met de uiterst 'hooghartige' toon waarmee gereageerd wordt???

Ts vraagt naar een Doberman pup op korte termijn een een stroom van kritiek en belering komt direct los.

Ik vraag me wel eens af of vaste schrijvers zich wel eens afvragen of H.P niet ontzettend hoog drempelig gemaakt wordt door de attitude waarmee vaak op gasten gereageerd word.

Is dit enkel een forum voor allesweters en experts???
Want die sfeer hangt hier namelijk wel geregeld!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: vraag over aanschaffen hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^