Angstfase?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Hallo allemaal,Onze Bente is nu ruim 15 weken en we merken dat ze opeens wegduijt voor mensen, snel schrikt, etc. Klopt het dat Bente nu in de angstfase is belandt, en zo ja, hoe moeten we hier mee omgaan? Net liepen er 2 aardige mensen op straat en de mevrouw van het stel wou Bente aaien, maar Bente dook weg. Ik heb Bente bij me geroepen en ben haar blijven aaien en geruststellen en toen liet ze zich wel aaien door de mevrouw. Heb ik goed gehandeld, en moet ik dit nu voortaan zo oplossen totdat ze uit haar angstfase is? 
Groetjes en alvast bedankt,
Josien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angstfase?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou haar zeker niet zelf gaan aaien ofzo, dan beloon je haar angstige gedrag ;-)Wat je bijvoorbeeld kan doen is die 'vreemde' mensen haar een snoepje laten geven? Gewoon even hurken, een snoepje aangeven en klaar, dan niet aaien ofzo, maar gewoon laten zien dan vreemde best wel eens leuk kunnen zijn!

Het ligt er ook aan hoe ze dan geaaid word..een platte hand bovenop haar koppie..tja dat vind mijn hond ook niet leuk ;-) 

Dus: een rondje park met een voorraad snoepjes die vreemde mensen aan haar geven :-D probeer dan Bente naar de persoon toe te laten lopen,, zeker als ze ziet dat zij dat overheerlijke snoepje hebben ;-) geen getrek o.i.d., lekker in haar eigen tempo zonder aan te moedigen, troosten ofzo :-)

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als het goed is ,is de angstfase rond die tijd met 12 weken.
Maakt ook niet uit hoor,ze vertoond nu gedrag waar je iets mee moet en kan :-D

Hoe kwam die vrouw haar aaien?

Wat heel veel mensen doen is,vanuit staan positie voorover buigen,recht op een hond af,recht in de ogen aankijken,en dan direct met die hand richting hoofd en op de kop/ogen afschermen.

Dat kan heel beangstigend en dreigend zijn voor je pup of hond.

Als er in het vervolg mensen je pup willen aaien,zeg er dan stellig bij: alleen als u hurkt en haar eerst laat snuffelen aan uw hand,dán kunt u haar onder haar kin,op de borst en langs de flank aaien.Anders kan mijn pup angstig worden door de houding.

En ik weet niet of je je bezwaard zou voelen om nee te zeggen..ik weet ook niet hoe vaak mensen jouw pup willen aaien,maar vaak is dat veel te vaak en ook nog met de verkeerde houding en dan heb je straks een hondje met allerlei 'problemen'.
Net als dat mensen bijvoorbeeld een pup gaan aaien die rechtop tegen de benen staat'ja want dat geeft niet'.Nee nu het een pup is niet,maar straks is het volwassen en veel zwaarder of het regent en er zit blubber aan die pootjes...dan is het voor vele mensen niet grappig,maar jouw hond is dan al 'verpest'.

Dus je mag echt je grenzen aangeven hoor :-D

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Hoi nou ik heb haar niet geaaid toen ze bang was ik heb haar geaaid terwijl ze geaaid werd door de mevrouw, dat liet ze toe en dus aaide ik haar. Ik zal je tip eens proberen, maar nogmaals ik heb haar zeker niet beloont voor angstig gedrag.

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

@Soraya, die mevrouw bukte iets. Maar het gaat niet om de mevrouw of haar houding geloof ik, maar meer dat het in een keer doet. Ze deed het vanmorgen ook bij een kind, terwijl ze zich gisteren bij wijze van spreken door iedereen liet aaien. Het is zo plotsklap allemaal. Ook van andere dingen, geluiden etc. Schrikt ze heel erg, terwijl ze daar voorheen nooit last van had. Heel apart.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat ook heel belangrijk is in het contact laten maken,is eigenlijk dat een hond altijd naar de mens moet lopen i.p.v dat de mens er op af stapt en direct begint te aaien.
Ik ben zelf echt dol op alle honden,maar ga er zelf nooit op af.
Als ik in de buurt ben,en zie dat de hond mij ziet,dan maak ik een leuk geluidje en hurk dan direct,laat aan mijn hand snuffelen,en dan aai ik over een wang en soms aai ik helemaal niet als ik zie dat het bijvoorbeeld een angstige hond is, en er echt niet beter van wordt als ik denk een wondermens te zijn die dit hondje wel even kan aaien,nee zo werkt het gewoon niet.

Ik zou haar voorlopen niet meer laten aaien,maar gaan oefenen met mensen in je familie,of kennissen .Laten zitten op de grond bij je thuis en haar op haar tempo weer vertrouwd laten raken met mensen,ze gaat door een fase en die gaat weer over,als je haar het op haar eigen tempo laat oplossen.
Zeker dat aaien en contact met mensen op die manier is niet te forceren.

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Je kunt angst niet belonen (http://www.moniquebladder.nl/steun/) !! De angstfase is niet een aaneengesloten fase van vermeerderde angst maar meer een periode waarin de hond meer en minder angst vertoond naar dingen waarnaar ze dat eerder niet deed.

Helemaal eens met Soraya: Laat de hond altijd naar de mensen toe gaan ipv de mensen naar de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Angstfase?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: siertakken zeer giftig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^