filmpje, wie herkent cash's manier van lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Bo loopt ook precies zo! alleen 'swiebert' haar staart er iets meer bij,
ze heeft wel HD,

De hond van m'n ouders loopt ook zo, (je ziet dan ook die buik van links naar rechts gaan en weer terug haha) maar hij heeft goede heupen/rug enz.

misschien dat er met je hond niks mis is, en het zo gewoon fijn vind lopen???
Heeft je hond 'moeite' met staan vanuit een lig/zit positie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "filmpje, wie herkent cash's manier van lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

" En zwemmen voor spieropbouw met zo min mogelijk belasting, ik moest na een wandeling ook altijd zijn poten afspoelen met lauw water, dan zou de pijn wat minder zijn. Later kwamen daar pijnstillers bij, maar dan is het van hoe ver laat je het doorgaan.... "

ik ga cash niet aan de pijnstillers zetten. op haar leeftijd, met alles wat ze heeft meegemaakt......als het ongeneeslijk is en blijkt dat ze toch pijn heeft, geef ik haar rust. een hond op pijnstillers wordt onbetrouwbaar voor kinderen, en ze geeft het nu niet aan dat ze pijn heeft. als dan blijkt dat ze toch pijn heeft, weet ik ook niet wanneer ik de dosis pijnstillers zou moeten verhogen.
het is niet alleen dit, het is EN de kanker, EN de baarmoederontsteking, en dan ook nog dit(wat het ook is). maar voorlopig wil ik eerst een diagnose van de da. misschien is het wel artrose, en kan ze met supplementen nog een tijd vooruit.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Bo loopt ook precies zo! alleen 'swiebert' haar staart er iets meer bij,
ze heeft wel HD,

De hond van m'n ouders loopt ook zo, (je ziet dan ook die buik van links naar rechts gaan en weer terug haha) maar hij heeft goede heupen/rug enz.

misschien dat er met je hond niks mis is, en het zo gewoon fijn vind lopen???
Heeft je hond 'moeite' met staan vanuit een lig/zit positie? "

het probleem is niet alleen het lopen, maar dat haar achterpoten verlamd lijken als ze op de bank springt, ze sleept ze echt achter zich aan. deze week moest ik haar op bed helpen, want haar achterhand wilde niet mee.
het is niet het waggelen, als je goed kijkt zie je haar poten draaien.
nee, ze staat heel soepel op.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Anoniem (Gast)

carin ik denk aan een heup/bespiering probleem
ik raad je aan om een supplement als phytonics muscle support te geven(medpets bestel ik dat ) ,dit is goed voor bespiering en zitten tevens ingredienten in voor de gewrichten  Mijn engelse bulldog liep ook wel wat zo (wel minder als cash ) en loopt nu eigenlijk weer normaal  de jongste geef ik het puur voor spieropbouw en sneller hertsel na inspanning . Dit zal een dikke 50 euro komen voor een dag of 40 schat ik ,maar mischien heb je een lieve vriend ;-) Denk dat je alleen met dit supplement na een kleine mnd al verschil moet zien ,dit in combinatie met een goeie omegavetzuren supplement zou nog beter zijn . Wil je nog sneller resultaat kun je overwegen om de 3mnd een anabolen spuit te geven ;-) Maar heb sterk gevoel dat dit supplement voor spieren /gewrichten voldoende moet zijn ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Deze hond loopt niet continu in telgang, dus het waggelen wordt daardoor niet veroorzaakt. Mijn jongste hond loopt exact zo. Hij heeft een C-heup en is gevoelig op een aantal wervels. Zijn spieropbouw op die achterhand is er door de jaren beter op geworden, dus het gewicht kan hij makkelijk dragen zonder die voorhand te belasten. Je kunt hier niets zinnigs over zeggen zonder gedegen foto's van in elk geval heup en rug. En als ik je een advies mag geven. Laat die foto's beoordelen door een orthopeed en niet door een dierenarts. Daar zit nogal verschil in qua beoordelingsvermogen.

Anoniem (Gast)

hihi goldendelicious is de vrouw van de feiten ;-) ,maar bij mij honden dokter ik meestal eerst zelf (meestal met succes )en aan de hand van resultaat bepaal ik wel of ik advies vraag of niet (mits geen al te ernstige problemen he ) maar zal niet ontkennen dat je gelijk hebt ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik ben zeer zeker niet van de feiten en mijn eerste stap is al zeker niet regulier. Indien mijn DA mijn dier verdenkt van degeneratieve myelopathie op basis van wat TS schrijft in een ander topic en nu middels dit filmpje laat zien, dan wil ik liever feiten zien. Dat is nogal een dubieuze diagnose namelijk, zonder onderzoek die zou kunnen bevestigen of het DM is (dat is een genafwijking) en enkel op basis van 'voelen' een uitspraak kan doen over de staat van heupen. Menig dierenarts zit er nog wel eens naast met dat 'gevoel' en dan moet je gewoon een stap verder in het onderzoekstraject.

Anoniem (Gast)

o dat ander topic heb ik noh niet gelezen ,lees net deze als eerste ;-)

Anoniem (Gast)

het het net gelezen ,hoop niet dat het dit is O-)
desondanks training bevorde de opbouw van de nog bruikbare spieren waardoor de hond zolang mogelijk mobiel blijft  Aanbevolen training is wandelen (niet slenteren ) en zwemmen
Stress vermijden dit kan het ziekteproces versnellen !

Nu ik dit lees blijf ik bij mijn mening dat dat supplement voor de spieren van phytonics  niet verkeerd is om te geven bij zoiets .

sterkter ermee karin ;-)

Anoniem (Gast)

en als diagnose is gesteld zou ik eens overleggen met da  om ernaast om de 3mnd een anabolen spuit met vit b injectie te geven (naast supplement )

Anoniem (Gast)

o o die arme peter die kan gaan overwerken ;-):-D


geintju he jongens

honden page profiel KK

honden foto van K

het zou eruit zien als peter voor mijn hond moet gaan betalen, daven. dat kan ik nog wel zelf hoor.

Anoniem (Gast)

ik heb geen ervaring met dm  Ik heb vroeger wel een jack russel gehad met een wervelverzakking door slijtage die anabolen en vit b injectie hebben hem tot bijna 17 jaar op de been gehouden ;-)
Die supplementen waren er in die tijd nog allemaal niet zo als dat nu is ,anders had hij die echt wel erbij gekregen

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ze loopt in telgang... en dat is wat wij kuieren zouden noemen.
Telgang hoort niet bij een AST.

Maar het is wel iets voor oudere honden. Als ik dan lees dat haar achterhand ook zwak is dan lijkt het er veel op dat haar spieren (mede of vooral door de leeftijd)daar niet voldoende eiwitten kunnen opnemen om het verbruik ervan te compenseren.

Misschien spierversterkende middelen en/of een eitje als tussendoortje... Maar professioneel advies inwinnen zal toch altijd het best zijn. Het zou zonde zijn iets te behandelen wat er niet is en aan dat wat er wel is voorbij gaan of er te laat op reageren.

Het lijkt me ook dat ze haar achterpoten meer naar binnen plaatst zodat ze ze lijkt te kruisen. Misschien heeft ze toch een beetje last met haar evenwicht en gaat dat bij het nemen van wat snelheid teniet... net zoals we minder vlug zullen vallen als we sneller fietsen. Misschien stap je wat te traag voor haar Karin, zeker als je met een camera zit te prutsen ;-) Laat ons hopen dat het gewoon wat kuieren is doordat ze niet meer zo jong en gezond is. Het hoft geen pijn te betekenen. Maar het zou wel goed zijn als je het zeker wist.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

onze hond waggelde ook altijd zo van pup af aan alleen die had een neurologisch probleem, haar achterhand comuniceerde niet goed of te traag met haar koppie.

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh 3 doggies

honden foto van Marjolijntjuh

zo liep mijn Bugsy ook altijd, en die had spondylose...
bij een reu kun je het mooi zien want met het plassen draait heel de rug mee, met een teef geen ervaring.
Al moet ik zeggen dat het loopje echt psies hetzelfde is hoe hij liep...

honden page profiel KK

honden foto van K

ik heb ook aan spondylose gedacht, maar als ik zie hoe ze op de hei ligt te rollen en draaien op haar rug, denk ik weer niet dat het dat is.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Lees dit eens.
En vraag het Arlette ;-)

http://m.hondenpage.com/hondenforum/58758/cerebellar-ataxia-bij-de-amstaff.php "

ik kreeg van mick filmpjes van ataxia, en daar lijkt het totaal niet op.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik heb je hele topic niet doorgelezen, dus geen idee of het al geoppert is, maar kan het zijn dat cash parvo heeft gehad toen ze pup was?

honden page profiel KK

honden foto van K

" ik heb je hele topic niet doorgelezen, dus geen idee of het al geoppert is, maar kan het zijn dat cash parvo heeft gehad toen ze pup was? "
ik heb haar paspoort vanaf haar geboorte, en daar staat niets in bij bijzonderheden, maar het zou kunnen. dat is helaas niet meer te achterhalen.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

oke, nee dan zul je het inderdaad niet weten.. het was een idee omdat sommige honden die parvo overleefd hebben ook op zo'n soort zwabberige manier lopen..

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Mijn jack russell heeft een tijd terug ook zo gelopen (van de een op de andere dag), alleen als hij rustig liep. Ook gleed zijn achterpootje weg (naar binnen toe ) als hij stilstond op een gladde vloer. Ook hij leek geen pijn te hebben, tenminste liet hij niks merken.Hij had zijn rug gekneusd, heeft een spuit en pijnstillers gehad, mocht tijdelijk niet uitgelaten worden (rust) en mocht ook geen traplopen . Dit is toen weggegaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "filmpje, wie herkent cash's manier van lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Euthanasie lijst??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^