vraagje aan de stafford's baasjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Waarom? Omdat het ontzettend fijne, vriendelijke, opgewekte, vrolijke mensenliefhebbers zijn, onovertroffen in hun veelzijdigheid en hun uitstekende vermogen om met kinderen overweg te kunnen.

Ja, ik zou er later dolgraag weer een nemen.

Nee, ik heb helemaal niet het idee dat ik meer alert ben met mijn Amstaff dan ik met mijn Ami ben.

Het zijn geen honden waar iedereen voor geschikt is, dat zeker niet. Maar een Chi is ook niet voor iedereen, net zoals een Ierse Wolfshond ook niet voor iedereen is. Waarom rij ik in een Koreaanse auto en jij niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraagje aan de stafford's baasjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PeterPeter

"
Ah, jij kent mijn hond?

Ze is 9 jaar, wanneer denk je dat ze omslaat? Met alle respect Peter, maar praat geen poep aub.

Mijn hond is niet elke andere hond. Ik vertel je wat er met MIJN hond kan. Vraag hetzelfde aan bijvoorbeeld Mick en je krijgt een heel ander antwoord. Andere honden, ander karakter, andere reactie. Het is allemaal best heel individueel bepaald. "

Uh?

Waar ontken ik dat? Ik zeg alleen dat wanneer de knop omgaat bij een stafford dat het dan ook echt goed fout gaat.

Ik zeg daarom niet dat de knop bij jouw amstaff opeens om gaat.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

zullen we het voor de ts verder proberen ontopic te houden..dus 'zijn er ook sociale staffords?' en 'waarom de keuze voor een staff'.. voordat het topic weer op slot gaat etc ;-)

honden page profiel PeterPeter

" zullen we het voor de ts verder proberen ontopic te houden..dus 'zijn er ook sociale staffords?' en 'waarom de keuze voor een staff'.. voordat het topic weer op slot gaat etc ;-) "

Het gaat nergens off topic, hoor.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

een beetje wel, gezien de TS alleen vroeg of er ook sociale staffords waren.. en waarom mensen kiezen voor een stafford.. ze geeft zelf ook al aan op de vorige pagina 'dat t weer helemaal de andere kant op gaat'..dus denk dat ze bedoelt dat ze dat soort discussies wel offtopic vind..

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Het is alleen een misvatting dat de agressieve intentie altijd van de stafford afkomt. Het is meer dat als ze een jaar of 2 zijn, ze geen gevecht meer uit de weggaan. En ze zijn gewoon erg goed in het vechten . "


een stafford word pas met drie jaar geestelijk volwassen en diva is die leeftijd voorbij en nog nooit gevochten , zij wel aangevallen :'(

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Klopt, alleen laat jij je stafford echt spelen met andere honden? "


hahahah ja die van mij speelt toch ook met andere honden, wat is daar mis mee, het zijn geen moordmachine,s hoor. die van mij kan met de ene hond wel en de ander niet. en ik neem geen risico, maar ik zie al snel of diva een hond wel of niet leuk vind , of andersom, gebeurt vaker dan dat jij denkt hoor

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Het punt is alleen, dat wanneer de knop bij jouw Amstaff wel omslaat het ook echt goed misgaat.

Want hoe je het ook draait of keert, ze kunnen erg goed vechten . "


euhhhhhhhhhh heb jij wel een een rottweiler en een herder zien vechten, is ook niet mis hoor, mogen die dan ook niet los ;-) ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Peter, bij elke sterke hond is het flink mis als de knop omgaat. Ik heb geen idee waarom je zo'n opmerking plaatst maar het slaat nergens op. ;-)

Op dit topic gericht zou de TS daarmee dus volgens jou deze vraag nog veel breder moeten maken, want waarom zou iemand een hond nemen die een ander veel schade kan toedoen. Terechte vraag want uit de (beperkte) statistieken die bekent zijn blijkt dat Staffords niet noemenswaardig meer of minder betrokken zijn bij bijtincidenten dan andere honden. Andere grote rassen zijn net zo vaak betrokken bij bijtincidenten en hebben dezelfde potentie om veel schade te doen.

Waarom nemen mensen dan Herdershonden, of Leonbergers, waarom houden niet allemaal honden van maximaal 10 kilo?

Vrij simpel, omdat niet iedereen hetzelfde verwacht van zijn hond. Iedereen wil andere dingen. De een wil een schoothondje voor op de bank, een ander wil uren lopen, een 3e wil aan hondensport doen, een 4e weer wat anders. En dan nemen mensen dat ras wat het beste bij ze past. Gelukkig maar, de wereld zou erg saai zijn als iedereen alles hetzelfde zou hebben.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Vraag me dan toch af , waarom mensen zo'n hond kiezen.. van ieder pup hou je toch en een uur wandelen in de duinen of bos met een loslopende hond en zelf heerlijk ontspannen wandelen, DAT is toch wat je wil met je hond??? "

Dat is de keus die je maakt, Ik zelf vind dat in iedergeval heel fijn dat ik lekker mijn met honden naar het losloopgebied kan en ze met andere kan laten spelen. Daarom zou ik ook geen goede eigenaar voor een staff of ander power-dog ras zijn, terwijl ik het ras best kan waarderen. Sowieso ben ik al niet echt een terrier-baas, heb zelf moeite met het heethoofdige/ explosieve wat een terrier kan hebben en vind het meer koele gedrag van mijn jagertjes heel fijn. Dat is dus wat je zoekt in een hond, Welke karaktereigenschappen je wilt/zoekt. En wat je graag wilt gaan doen met je hond. 
De mensen die voor deze rassen vallen, vallen dus voor de andere geweldige karaktereigenschappen van deze honden en nemen het eventuele omslaan in socialiteit voor lief. 

Overigens kan een omslag komen, het hoeft niet. Het zijn zoals al eerder vermeld rasstandaarden. 
Zoals mijn jagertje bijvoorbeeld nog gewoon los kan lopen omdat haar jacht-instinct binnen de perken te houden is. Maar je hebt ook jachthonden die gewoon altijd jagen en niet los kunnen lopen omdat ze uren achter elkaar wegblijven. Hier zijn dat dus incidenten en die neem ik voor lief.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Dit gaat een andere kant op.. WAAROM kies je voor zo'n hond..en zou je weer zo'n merk kiezen? Of heb je nog nooit meegemaakt hoe het is ..zonder lange lijnen en steeds maar alert te zijn..te wandelen en van de natuur te genieten.. "



Hierom:

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een vrolijke, uitbundige hond met vertrouwen. Over het algemeen is hij vriendelijk ten opzichte van mensen. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een goed gehumeurde, amusante, zeer loyale en aanhankelijke gezinshond. Hij heeft vertoont goed gedrag, zowel ten opzichte van volwassenen, als ten opzichte van kinderen. Hij is bijna altijd gehoorzaam en hij wil zijn baas graag plezieren. Het is een zeer moedige en intelligente bewakingshond. Het is een zeer levendige hond. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een van de meest betrouwbare rassen van waakhonden. Indien iemand hem in het nauw drijft en zijn familie kwaad wil doen, zal de Amerikaanse Staffordshire Terriër met de aanvaller vechten tot de dood er op volgt. De Amerikaanse Staffordshire Terriër kan veel pijn verdragen. De Amerikaanse Staffordshire Terriër waakt goed voor inbrekers. De Amerikaanse Staffordshire Terriër wordt ook gewaardeerd als gezelschapshond.

En omdat ik het een mooie hond vind heb ik gekozen voor de Amerikaanse Stafford

Wat ik mij alleen altijd weer afvraag, waarom denken mensen dat het alleen fijn is om een hond te hebben als hij los kan lopen en met andere honden kan? Voor wie heb je dan een hond?

Ik heb een hond voor me myself and i en daar heeft niemand verder last van. Ik fiets veel met hem, ik wandel veel met hem. Ik train met hem, en binnenkort ga ik waarschijnlijk sporten met hem. Ook hardloop ik soms met hem. Skeeleren doen we en ik bedoel, wat wil een hond nog meer?

Ik wou een hond die mee kon lopen naast de fiets, dan ik ergens heen kan, en dan de hond mee kan nemen maar niet altijd met de auto moet. Ik zie een chiaua(?) nog niet snel naast de fiets mee wandelen, 7 km zonder dat er al teveel oefenening aan vooraf is gegaan.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Ik heb dan wel geen Staff maar ik snap waarom mensen, ondanks de beperkingen die het ras met zich mee brengt, wel voor het ras kiezen. Zo zijn het voor mensen echt enorm vriendelijke honden. Ze kunnen allerhande sporten beoefenen, zijn lief voor kinderen, etc. Dat mensen met een Staff oplettender moeten zijn en hun hond aan een lange lijn houden ipv los hoeft voor hun helemaal geen grote belemmering te zijn. Ik zie zelf bijvoorbeeld niet in waarom een hond per sé los door de natuur moet struinen. 
Net als u heb ik voor een groot hondenras gekozen. Dit brengt toch ook beperkingen en risico's met zich mee?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Nou, het kan beperkingen met zich meebrengen. Maar dat is met kleine rassen ook. Ik kom zat kleine hondjes tegen die ontzettend agressief zijn. Ook die kunnen niet los.

Ik heb zelf het sterke idee dat het helemaal niet zo ras gebonden is als soms wordt afgespiegelt hier. Natuurlijk is het ene ras het andere niet en hebben sommige rassen wat scherper toezicht nodig, maar uiteindelijk kom je van elke ras sociale en niet-sociale individuen tegen.

Het is en blijft terugkomen op hetzelfde:
Wat verwacht je als eigenaar van je hond, en ben je bereid je verantwoordelijkheid te pakken als dat nodig is.

En wanneer dat dan is verschilt bij elke hond.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Hmm... ja dat klopt. Door de vele verhalen op HP ben ik een beetje gaan aannemen dat het overgrote gedeelte van de Staffords niet met andere honden kan. Oeps O-). En dat terwijl ik ook genoeg Leonberger reuen ken die absoluut niet met alle soortgenoten overweg kunnen terwijl het zulke allemansvrienden zouden moeten zijn.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Vergis je niet, er zijn er echt veel Staffords die niet samen kunnen met andere honden. Maar het is niet exclusief voor Staffords. Het is zelfs niet exclusief voor honden met een vechtverleden.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb zelf ook geen Stafford, maar ben wel weg van het ras sinds ik met hen wandel in het asiel. De ene is socialer met andere honden dan de andere. Zo is Alex een heel makkelijke, ze noemen hem dan ook een "duts" in het asiel. En Cindy kan ook met andere honden, maar zal sneller laten zien als haar iets niet zint. Beide honden kenden elkaar niet toen ze in het asiel terechtkwamen en delen nu een hok, slapen zelfs in 1 mand. Dus ja, er zijn wel sociale Staffords. Elke week trek ik er met die twee tegelijk uit, geen probleem, passeert er een andere hond die naar hen uithaalt, staan ze hem gewoon aan te kijken van "wat is die zijn probleem ?" ':-) En met Alex voorbij de hokken wandelen is ook al geen moeilijkheid, hij gaat even snuffelen en wandelt gewoon weer verder. Cindy zal zich dan wel laten horen, vooral naar andere teefjes. Maar zo zijn er nog, van totaal andere rassen.

Tibo is dan weer beste maatjes met een Staffordje van 10jr..dus ik denk niet dat die nog gaat omslaan O-) en haar vrouwtje zegt altijd "die doet nu echt geen vlieg kwaad". Ook een vriendin van mij had er vroeger eentje en zegt nog altijd dat het de makkelijkste hond was die ze ooit had. Andere honden negeerde ze, maar moest er eentje haar aanvallen dan ging ze er wel voor.

Ik zou best voor een Staffordje durven kiezen, dan wel voor eentje als Alex, niet dominant dus, gewoon omdat dit beter bij mijn karakter past. Verder laat ik ook mijn lieve Golden nooit loslopen en ongelukkig is die beslist niet O-), misschien makkelijker wandelen voor het baasje ja als die los is, maar ik voel me geruster als ik hem aan de leiband heb, dus ook de Stafford zou altijd aan de leiband zijn. Trouwens mijn Golden heeft ook al twee keer gevochten, andere reutjes is niet zijn ding. Dus ik kijk ook nu al heel erg uit en stel het nooit op prijs wanneer een loslopende hond op Tibo afkomt, dus ik denk dat ik dat met een Stafford en welk ander ras dan ook, ook zou doen.  En het zijn zulke lieve honden, zie geen enkele reden om er niet voor te gaan. Elk ras moet je kennen voor je eraan begint. En Staffords zijn geen monsters hé, wel integendeel !

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Soortgenoten???? Het hond zijn??? Wij zoeken toch ook menselijk kontakt ???
En waar zijn de negatieve ..dat heeft ieder ras...kenmerken die je vermeld...
Beetje rare reactie van je, maar volgens mij doe het wel verder super met je hond hoor!!!
 Maar of ik jouw hond zou willen zijn ??? Denk het niet.. "



Mijn hond heeft geen soortgenoten nodig, mijn hond is vroeger gefokt om soortgenoten dood te bijten.
Een hond is niet vergelijkbaar met een mens, hoe bedoel je vermenselijken?

En wat is dat nou met dat negatieve? Jij wilt toch weten waarom ik voor een stafford kies? Nou dat vertel ik je in die reactie, en dan vertel je mij nu dat ik een rare reactie geef?

Het maakt mij helemaal niets uit dat jij mijn hond niet wilt zijn, ik zou jou niet eens als hond uitgekozen hebben. Wat wil je nou met dit topic bereiken?

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo

Wij 5 vrouwen lopen in een roedel met de volgende honden
3 wheaten 2x reu 1x reef
1 jack russel reu
1 kruising golden/ lab
en 1 amerikaans stafford teefje

Ze speelt met iedere hond van onze roedel en is ook altijd te porren om even met een passerende hond te spelen. Buiten is ze een leuke sociale, naar mens en dier, hoog in energie denderende lieve tank.
Thuis is ze een kroelende, knuffelende en snurkende luilak.

honden page profiel KK

honden foto van K

cash kan toevallig met honden overweg.ik heb vandaag ontdekt dat ze, als ze in de bench zit, wel heel heftig reageert op honden, en begrijp nu dus ook waarom ze in het asiel zeiden dat ze niet met honden kon. als ze niet opgesloten zit vind ze elke hond leuk buiten.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Layka loopt ook los waar het kan maar ik ben wel alert en let constant op haar en op haar lichaamstaal en ik blijf in haar buurt, kleine hondjes mag ze niet mee spelen van mij omdat ze daar te lomp voor is.Zou ik er weer voor kiezen? ZEKER WETEN!
Zij is zo aanhankelijk, lief, vind het heerlijk om te werken en ze is helemaal verzot op kinderen! 
Ik heb me ingelezen over het ras voordat ik haar nam, mijn stiefvader heeft een rednose gehad dus ik had al wel een beetje "kennis" 
En al kan ze straks niet meer met andere honden tjsa dan niet, ik maal er niet om.. ik heb geen hond genomen voor andere maar voor mezelf!

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy

" Dit gaat een andere kant op.. WAAROM kies je voor zo'n hond..en zou je weer zo'n merk kiezen? Of heb je nog nooit meegemaakt hoe het is ..zonder lange lijnen en steeds maar alert te zijn..te wandelen en van de natuur te genieten.. "

Ik zou m voor geen goud willen missen mijn reu, maar ik zal niet nog een keer voor zo'n hond kiezen. En dan valt de mijne nog mee want die kan eigenlijk wel met heel veel honden door 1 'deur' zeg maar. Maar dat relaxte uitje mis ik idd wel.. 
Tis trouwens een superhond voor mensen.. dat is ook voornamelijk waarom ik voor het ras gekozen heb.

Aan de andere kant denk ik dat ik nooit meer helemaal relaxed zal lopen want als ik met mijn 2 andere wel hondvriendelijke hondjes loop ben ik eigenlijk ook altijd alert op andere honden.. al is het maar om ze te beschermen. Er lopen veel te veel mensen met een bord voor hun hoofd wat honden betreft.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

"
Ik zou m voor geen goud willen missen mijn reu, maar ik zal niet nog een keer voor zo'n hond kiezen. En dan valt de mijne nog mee want die kan eigenlijk wel met heel veel honden door 1 'deur' zeg maar. Maar dat relaxte uitje mis ik idd wel.. 

Aan de andere kant denk ik dat ik nooit meer helemaal relaxed zal lopen want als ik met mijn 2 andere wel hondvriendelijke hondjes loop ben ik eigenlijk ook altijd alert op andere honden.. al is het maar om ze te beschermen. Er lopen veel te veel mensen met een bord voor hun hoofd wat honden betreft. "
Ik vind dat ongeacht wel ras je hebt je ALTIJD op moet letten, niet alleen op de andere honden maar ook op je eigen hond ook al is het geen staff , want ook een ander ras kan een andere hond aanvliegen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Eigenlijk is een topic als deze best mooi, als je even wat afstand neemt.

Ik heb geen idee wat de topicstarter wil bereiken, maar goed, je ziet uiteindelijk heel goed hoe divers de redenen zijn om een hond te nemen en hoe we met z'n allen van honden houden en dat toch allemaal ander benaderen.

Dat vind ik dan weer mooi :-)

Ben ik nou vreemd? ;-)

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy

Ja precies Claudia... maar zo door de bank genomen denk ik dat zeker de helft van de mensenwel denken dat ze niet meer op hoeven te letten als ze in een losloopgebied komen...

honden page profiel staffordstafford

honden foto van stafford

ik ken een  engelse stafford  in nu ongeveer 13 jaar en heeft altijd los gelopen overal.
hij gaat overal met zijn baas mee naar toe en loopt overal echt los die hond kent geen riem.
hij luisterd ook zeer goed en zal nooit naar een hond gaan want dat intereseerd hem niet,
komt er een hond na hem toe dan doet hij ook niks.
hij is nu op leeftijd en takeld af,

mijn stafford kon niet met andere honden overweg totaal niet.
maar voor mensen was hij de beste en liefste hond die ik maar kon wensen
en voor kinderen was hij echt super lief zo'n super hond krijgen wij nooit meer

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

" Ik heb zelf ook geen Stafford, maar ben wel weg van het ras sinds ik met hen wandel in het asiel. De ene is socialer met andere honden dan de andere. Zo is Alex een heel makkelijke, ze noemen hem dan ook een "duts" in het asiel. En Cindy kan ook met andere honden, maar zal sneller laten zien als haar iets niet zint. Beide honden kenden elkaar niet toen ze in het asiel terechtkwamen en delen nu een hok, slapen zelfs in 1 mand. Dus ja, er zijn wel sociale Staffords. "


Hierbij ons lief stafford koppel in het asiel, samen slapen in een mand. Gevaarlijk toch?
Image and video hosting by TinyPic

honden page profiel staffordstafford

honden foto van stafford

wat zijn het schatjes

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

" Ja precies Claudia... maar zo door de bank genomen denk ik dat zeker de helft van de mensenwel denken dat ze niet meer op hoeven te letten als ze in een losloopgebied komen... "

dan denken ze mooi verkeerd ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik snap ook niet wat mensen met die honden hebben hoor O-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

nee, inderdaad.. ze moeten je altijd maar onder komen kwijlen en willen steeds op schoot zitten enzo...pff O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraagje aan de stafford's baasjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: kong gat maat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^