Gelukkig zijn er ook nog goede dierenwinkels :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Vanmorgen met Moby even naar de dierenwinkel geweest.
Het is altijd een feestje als we daar komen. Ze zijn altijd erg geïnteresseerd naar Moby en geven veel en vooral goed advies. Toen ik Moby net had ook gevraagd waar hij vandaan kwam (ivm broodfok)

Er kwam dit keer een man de winkel binnen en die vroeg waar de knaagdieren waren. Er werd vriendelijk gezegd dat deze winkel alleen dieren benodigdheden had en geen dieren zelf. Hij werd geadviseerd om naar de opvang in de buurt te gaan.
Deze man ging uit zijn stekker. Dit wad toch een DIERENwinkel, waar waren dan alle dieren? Hij vond het ronduit belachelijk dat hij er geen konijn kon komen.

Gelukkig ben ik wél blij met deze winkel. Zij zijn op de hoogte van broodfok en willen hier vooral niet aan meedoen. Ze adviseren altijd naar een goede opvang of een asiel te gaan. Zijn gespecialiseerd in hondenvoer (en dus ook het 'graan probleem' en KVV)
Maar vooral dat ze weten waar ze mee bezig zijn is gewoon prachtig. Gewoon mensen die nadenken en je niet lukraak maar dingen verkopen.

Dus gelukkig, ze bestaan nog ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gelukkig zijn er ook nog goede dierenwinkels :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Super! Waren alle dierenwinkels maar zo!

Hier in de buurt zijn er twee dierenwinkels die nog pups en kittens verkopen. Bah! Vind dat zo erg he...
En ken er ook nog een in Zaandam...

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Klopt. Het is heel jammer dat ze die nog steeds verkopen eens in de zoveel tijd :( Als het even kan vermijd ik deze winkel dan ook ( overigens ook de andere vestiging die ze hebben hier in de buurt )

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oh wat een geweldige winkel! Hier zijn ze helaas nog volop bezig met de verkoop van cavia's en konijnen, helemaal in hun uppie in een hokje van nog geen meter (!) groot en kale vogels.. Bah.

Ik heb eens gezien hoe ze met een klant omgingen die een (helaas maar 1..) konijn kwam kopen. Beestje werd uit het hokje gegrepen en in een doos gestopt. Verder werd er geen enkele informatie gegeven over dat het groepsdieren zijn, nee hoor, dier werd in een doos gestopt en er werd helaas geadviseerd om gemengd voer te gaan geven. "Want dat is gezond voor konijnen.." zucht... Ook bij het kopen van een vis kunnen ze je niets vertellen over wat de vis nodig heeft etc. Je krijgt hem gerust mee in een kom. Zo triest :'(

Sorry, offtopic O-)

Ben blij dat er dus nog goede dierenwinkels bestaan! :-D Ben er helaas nog maar weinig tegengekomen :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij mij in de straat een top dierenwinkel, alles wat ik vraag en ze het niet hebben, even bestellen, en altijd goede raad. super dierenwinkel. :-D

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Heerlijk is dat toch. Ook als ze met je meedenken!

luster (Gast)

ow wat goed van ze. hier in amsterdam hebben bijna alle dierenwinkels nog dieren te koop. voor dat ik hp ontdekte dacht ik altijd  wat schattig en leuk honden en katten achter glas of in hokken, maar nou weet ik wel beter. en al niet te beginnen over de knaagdieren, vogels, vissen en de rest in te kleine ruimtes.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Toen ik nog niet wist wat broodfok was nam ik steeds knaagdiertjes uit de dierenwinkel en mijn drie vogeltjes komen daar ook vandaan, bah voel me er wel slecht om... :( 

Zo ver ik weet zijn er vier dierenwinkels in de buurt hier, en allemaal verkopen dieren zoals knaagdieren, vogels, vissen, reptielen. Er is maar een winkel hier op loopafstand die geen knaagdieren etc. verkoopt, wel staat er een papegaai in die winkel. Maar de eigenaar van die laatste winkel is wel aardig en informeert ook, vraagt ook dingen, etc.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Helaas zijn er inderdaad genoeg dierenwinkels die het nog steeds graag anders zien.
Ik vind het altijd zo erg als mensen dieren kopen en gewoon niet geadviseerd worden.
Ik heb ook vaak genoeg ruzie gemaakt in een winkel omdat ik me ermee ging 'bemoeien'. Dan kocht er iemand één ratje.. in een hamsterkoo.. met zaagsel. Nou dan kan je me wegbrengen hoor.

Het is jammer dat er vaak niet goed geadviseerd wordt, terwijl dat juist zo prettig is!

En horen dat de mensen in deze winkel er wel verstand van hebben voelt gewoon zoveel fijner.

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

;-) ;-)

Hier ook een best goede dierenwinkel, je krijgt alle advies wat je vraagt, ze verkopen geen vissenkommen, alleen aquaria, geen vogels te koop, wel knaagdieren. Die knaagdieren zitten in ruime hokken, en zij verkopen alleen dieren die van een goede fokker komen, dus geen broodfok, en het zijn ook nog eens onwijs gezellige mensen :-)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

super dat je zo'n goede dierenwinkel in de buurt hebt.
Zelf probeer ik ook nooit wat te kopen in dierenzaken die wel zelf levende dieren verkopen.
Of dit nou vogels zijn of poesjes...

Met 1 uitzondering: de kraam op de markt in Midden Beemster waar ik het zachte hondenvoer voor Keyser haal. De man verkoopt in zijn winkel wel dieren (hamsters, ratjes, konijnen en dergelijke).
Maar alleen van mensen die zelf thuis een nestje hebben..
Hij weet dus altijd waar zijn dieren vandaan komen.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

" Dan kocht er iemand één ratje.. in een hamsterkoo.. met zaagsel. Nou dan kan je me wegbrengen hoor.
"


:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat een goede dierenwinkel! Hoort hij bij een keten? Of is het een particulier?

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

" Met 1 uitzondering: de kraam op de markt in Midden Beemster waar ik het zachte hondenvoer voor Keyser haal. De man verkoopt in zijn winkel wel dieren (hamsters, ratjes, konijnen en dergelijke).
Maar alleen van mensen die zelf thuis een nestje hebben..
Hij weet dus altijd waar zijn dieren vandaan komen. "

Dat doe ik inderdaad ook in mijn winkel.. Dan heb ik liever tijdje niks zitten en dan goede beesten, dan continue aanvoer van jonge beestjes

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wij hebben eens twee dames hamsters bij een dierenwinkel gekocht. Na een tijdje vonden we één van de twee wat dik worden. En een paar dagen later, jawel, een hele hoop kleine "kauwgumballen" in de kooi (baby hamsters, dus). Ze was al zwanger toen we haar kochten. Afijn, toen hadden we ineens twaalf hamsters in plaats van twee! We hadden géén idee hoe lang die beesten bij de moeder moesten blijven, hoe we ze moesten verzorgen, etc. Gelukkig deed de natuur voornamelijk z'n werk. Na een tijdje begon de hele boel met elkaar te vechten, dus twaalf aparte kooitjes gekocht :')
Afijn, we hebben nieuwe huisjes voor ze gezocht maar kwamen uiteindelijk toch nog uit met een stuk of vijf, zes hamsters. We belden de dierenwinkel en we mochten ze terug komen brengen. Dat deden we liever niet, maar zoveel hamsters in huis was ook geen doen. Dus tranen, hamsters terug, kwamen we daar aan, werden we simpelweg uitgelachen omdat ze veel te oud waren voor hun om nog te verkopen. Dus hamsters weer mee terug naar huis.

Uiteindelijk bleken ze een nierziekte te hebben, ze gingen dood, helemaal uitgedroogd. Zo ging het met de moeder en met al haar nakomelingen. Het andere vrouwtje dat we toen gekocht hadden was wel gezond. WAS.. totdat ze per ongeluk in heel heet afwas-water viel.. ;-) Meteen naar de dierenarts gegaan maar ze had overal brandwondjes dus is ze ingeslapen. Was overigens een duur grapje, vijf of zes hamsters met een nierziekte en eentje met brandwonden, we zaten om de zoveel tijd bij de dierenarts!

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Met knaagdieren gebeurd het inderdaad nog heel veel dat die ongezond, te jong of zwanger zijn. En dan ook weggaan met verkeerde spullen en advies.
Vooral met ratjes vind ik dat er zo slecht advies wordt gegeven in dierenwinkels.. Daar wordt echt maar wat mee gedaan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

bij ons worden enkel vogels en vissen verkocht :-D

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Ben ik de enige die nieuwsgierig is naar de buurt waarin de dierenwinkel ligt? O-) ;-)

honden page profiel Pieter en AngelitaPieter en Angelita 3 doggies

honden foto van Pieter en Angelita

Super ze bestaan echt!!!!!

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Ben ik de enige die nieuwsgierig is naar de buurt waarin de dierenwinkel ligt? O-) ;-) "

Nee hoor, ook ik ben nieuwsgierig ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Hier in de dierenwinkel verkopen ze wel knaagdieren maar je kan zo de naam van de fokker vragen. Hun ratten zijn meestal wel erg goed en gaan lang mee.

Toen ik gisteren met Ben kwam omdat zijn tuigje constant in hem sneed gaf hij mij een tuigje die ik hier op t forum ook al aangewezen had gekregen. Ben kreeg meerdere tuigjes aangepast tot er 1 was die gewoon helemaal goed zat.

Ook bij Bryan zijn tuigje deed die meneer dat heel netjes toen Bryan mee was. Hij maakte hem zelfs even op maat enzo.

Qua rattenvoer geeft die meneer altijd precies mee wat ik vraag. Gewoon een lekker voertje die ratten lekker vinden.

Ook toen ik gister vroeg hoe hij het zou doen met het socialiseren van 2 ratten raadde hij aan om Dumbo gewoon alleen te laten in een kooi en dan als ik er toch een rat bij wilde dit pas te doen als Dumbo al dood was of in een andere kooi! Dat vond ik netjes.. Hij had ook kunnen zeggen van verschoon de kooi en gooi er een 2e bij.

Ofwel. Ik vind die dierenwinkel hier prima. Echter haal ik mijn hondenvoer ergens anders omdat de Cavom altijd op is bij die winkel en ik mijn honden dat wil voeren.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Dierenshop Rijswijk. In jawel, Rijswijk (zh)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

" Dierenshop Rijswijk. In jawel, Rijswijk (zh) "


ohh dat ligt om de hoek bij mij!! zal eens een keer kijken daar ;-)

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Doen ;-) zijn leuke mensen

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Ik ben ook zeer tevreden over de mijne!
Idd een feest om daar te komen, en heel goed contact met de medewerkers.
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gelukkig zijn er ook nog goede dierenwinkels :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hulp gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^