Gezocht :Een rolriem die heel wat aan kan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngeInge

honden foto van Inge

Ik ben voor Mr. Wilson op zoek naar een rolriem die een flinke trekkracht kan verdragen. was net hier bij een winkel staat op de verpakking max 60 kg ,maar dat was dus een trekkracht van 60 kg en ben eigenlijk bang dat hij me die zo kapot heeft.
van het weekend gaan wandelen in het bos en had dus ook een trekriem(weet even niet  wat de max van die riem was had hem zo gekregen) maar die heeft hij dus kapot getrokken.

en wilson is nog een pup van 5 maanden en heeft nu al een ontzettende kracht

Weet iemand waar ik van die stevige rol riemen kan kopen?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

de trekkracht is geen 60kg hoor, dat trekt een kleine hond zelfs nog makkelijk
60kg wil zeggen voor een hond van 60kg en de kracht die een gemiddelde hond van 60kg kan geven.

de haspels met een lint ipv een koord zijn veel sterker (maar ook heel zwaar)
persoonlijk vind ik het ondingen, en gebruiken wij liever een lange lijn van een goed materiaal
(bv een speurlijn of een longeerlijn voor paarden)

mijn hond is ca. 45kg en zeer sterk, maar het haspel van een hond tot 60kg blijft echt wel heel
ook op startkracht van de hond, maar nogmaals, ik vind het echt ondingen, want behalve dat ze mega zwaar zijn, zit er een behoorlijk zware veer in waar de hond van leert er tegenin te gaan trekken, eigenlijk promoot je het trekken.

en als het fout gaat, haal de hond dan maar eens snel bij je.... bijna niet te doen.

ik zou dus een fijne lange lijn kopen, veel veiliger, tis wel ff leren de hond er niet in te laten stappen maar das een kwestie van handigheid.

honden page profiel IngeInge

honden foto van Inge

nou ik heb dus hier gevraagd aan degene achter de bali of het voor max 60 kg was of een trekkracht  en kreeg dus te horen trekkracht, dus was er dan ook zo vanuit gegaan(heb verder niet veel verstand ervan)
maar de rede  waarom ik zo'n riem ook wil zodat ik hem wat verder kan laten lopen in het bos en dat ik kan oefenen ,dat hij luisterd als ik hem roep enz

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

is echt onzin, als je een 60kg haspel hebt (das denk ik wel 1 van de zwaartste, want anders is het niet meer te tillen door de eigenaar tijdens het uitlaten) kan daar dus een hond aan trekken die tot 60kg WEEGT.

de meeste mensen kiezen voor een haspel met een gewichtsvermelding wat wat hoger ligt als van hun eigen hond, voor de veiligheid.

maar nogmaals, hoe zwaarder het haspel, hoe zwaarder de veer oa die er in zit
dus heb jij een hond van 20kg aan een 60kg haspel lopen(dus geschikt voor honden van 60kg) dan zit er een mega zware veer in, die een hond van 20kg dan de hele tijd uit gaat lopen trekken
dan oefen je er eeder trekken mee (sterker nog, je moedigt het aan) dan dat de hond er iets positiefs van leert

een gewone lange lijn, die los hangt over de grond werkt veel beter, zeker als je het hier komen traint, maar ja....... het eist wel wat meer van de baas in opletten, handigheid en oefening.

mijn hond komt niet aan een haspel, buiten het feit dat het altijd een bepaalde kwetsbaarheid heeft en er wel meer honden erg sterk zijn, vind ik het opvoedkundig helemaal ongeschikt.

waar het voor werkte: 1 van mijn honden die zeer oud werd, en doof en vrijwel blind, en dan aan een heel licht haspeltje op een tuig..... vond tie geweldig, maar verder, nee dus, een lange lijn erop, werkt veel beter.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" en als het fout gaat, haal de hond dan maar eens snel bij je.... bijna niet te doen. "

Maar dat lukt met een gewone lange lijn van 20 meter ook niet ;-) 
 
Ik heb een Flexi voor honden tot 40 kilo (of tot 45 kilo, dat durf ik even niet met zekerheid te zeggen). 
Zij weegt 15 kilo. Ze hangt niet continu in de lijn, maar soms kan ze wel flink vaart zetten zeg maar, heel hard rennen en oeps: einde van de lijn...

De max. maat is volgens mij voor honden tot 55 of 60 kilo, maar als jouw hond dat al stuk trekt ...
Weet je wel zeker dat het een echte Flexi was? Of was ie misschien al niet meer al te goed?

Geweldige naam trouwens, mr. Wilson :-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Lijkt het je niet verstandiger om het trekken af te leren?
Als je een flexlijn gebruikt dan leert je hond nooit te stoppen met trekken...aangezien er altijd spanning staat op een flexlijn.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

en in het einde van de lijn klappen is hier al helemaal "not done"
slecht voor de hond, slecht voor mij, slechte manieren
bij een beetje hond, wordt je gelanceerd, en dat weten ze heel goed
ze weten precies waar het einde van de lijn is (tenminste das mijn ervaring)

op een flexi blijft spanning staan (das ook de truck van het in rollen)
en ik heb al wat mensen met diepe brandwonden in hun handen gezien dankzij die dingen
zeker die met de touwtjes lijn.........
en de schade die ze doen bij mensen benen en honden poten

ik snap dat het handig is, maar ik vind het echt vervelende dingen
en de hond leert er niks van.

lange lijn op lengte op momenten dat het kan, en lekker gaan oefenen
wil je doorstappen, tos je de lijn netjes op en wordt ern gewandeld zonder trekken
en ook loslopen leren is een proces, dat lukt niet met elke hond en dan is juist op een vrij veld of vrije ruimte bv een longeer of speurlijn een geweldig ding.

Anoniem (Gast)

De Flexi lijnen zijn over het algemeen redelijke goede denk ik. Ook wat opzoekingswerk naar gedaan en deze kwamen er altijd goed uit, kreeg veel goede commentaren.

Wij hebben de Flexi Giant XL gekocht (newfy), de haspel weegt wel wat, maar ligt heel goed in de hand dus dat merk je amper. Wel opletten, als je hond begint te lopen, als hij aan het einde komt, dat je schouder niet uit de kom gaat! ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

@ Goja: ik weet niet of het tegen mij is of tegen TS, indien het eerste, dan geef ik even antwoord (en anders heb ik niks gezegd haha ;-)
 
Het is niet zo dat ze continu 7 meter bij me vandaan loopt en eigenlijk nóg verder wil hoor. 
Als we op een veldje zijn dan wil ze nog wel eens een grote cirkel rennen en soms schiet ze nét effe door. Of als het hard waait, dan trekt ze wel meer. We werken nog steeds aan het niet trekken, gaat steeds wat beter (en soms weer een stapje terug).

Voor ons is dit fijner dan de gewone lange lijn (die komt tussen haar poten, om haar poten, hond in de knoop met lijn blablabla). En daarnaast vind ik 'm niet fijn meenemen, zo'n grote, onhandige bos.
Maar had 'm zondag mee naar het veldje hier in de buurt, dan is het toch wel leuk (afgezien van het hond uit de knoop halen ;-))

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" op een flexi blijft spanning staan (das ook de truck van het in rollen)
en ik heb al wat mensen met diepe brandwonden in hun handen gezien dankzij die dingen
zeker die met de touwtjes lijn.........
en de schade die ze doen bij mensen benen en honden poten
"

Ik heb ook een heel mooi litteken van 20 cm op mijn been van iemand anders zijn flexlijn...wat een rotdingen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Ik heb ook een heel mooi litteken van 20 cm op mijn been van iemand anders zijn flexlijn...wat een rotdingen. "

hmm, das niet handig van diegene ;-) Ik ben zelf ook 100% anti-flexi. Er staat altijd spanning op de dingen, das niet goed voor de hond. Je kan inderdaad niet makkelijk een hond terug halen als het nodig is.. En inderdaad..mensen die er overheen struikelen etc. Een vriendin van mij is laatst met fiets en al over de kop gegaan doordat iemand zn hond aan de flexi over het fietspad schoot..

Verder kunnen ze echt wel kapot.. ik had ook een maat xl van flexi..voor honden van een kilo of 40 ofzo.. Lady weegt net de helft..en trok dat hele kastje zo uitelkaar.. (waar de lijn vast zit in dat rolding)..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik op mn enkels.
Was mega diep.

Ik denk dat er een groot verschil is welke hond je er aan wilt laten lopen en wat je doel is.

Als je n sterke jonge hond wil leren wat loslopen en hier komen is en op andere momenten niet te trekken mist een haspel ieder doel.

En dat t ding kapot gaat blijft n risico, maar ik heb ook slechtw kwaliteit lijnen zien breken en slipkettingen in 10 stukken zien springen.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Vreselijke ondingen, heb pas nog zo'n flexilijn van een andere hond om mijn benen gehad, was een flinke hond, die vrouw lette niet op, hij vloog op Diesel, werd knokken en ik moest hem er toch vanaf gaan halen, krijg ik die flexi om mijn benen gedraaid, je kan het nu nog zien waar dat rot ding heeft gezeten, en tis al 3 maanden geleden.

Wat Goja zegt klopt, het gewicht wat erop staat is het gewicht van je hond, trekkracht kan nooit, trekt een hond niet 3x maal zijn eigen gewicht met uitvallen?
Zou je voor een hond van 50kg en flex moeten hebben van 150kg.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

De flex voor honden tot 60kg zou moeten volstaan voor Mr. Wilson (hilarische naam ':-)), ik loop met 50kg schoon aan de lijn en hij is nog heel. Ik heb de originele Flexi lijn (Giant XL) besteld via Zooplus dus daar zou je kunnen kijken. Hij is daar zo'n beetje altijd in de aanbieding volgens mij. 

Ik gebruik de flex alleen 's nachts of in het bos/strand op stukken waar de hond aangelijnd moet zijn. Als ik dan iemand tegen kom hengel ik de hond naar binnen en zet de lijn vast. Ze kunnen alle kanten op schieten aan de flex en ik zit er absoluut niet op te wachten dat ik iemand verwond. Daar zijn al zoveel horror-verhalen over... er is maar 1 onbewaakt moment nodig en je bezorgt iemand een berg ellende.

De flex heeft hier trouwens geen trek gedrag aangeleerd/bevorderd, dan was 'ie in de prullenbak beland. Alle 'normale' wandelingen gebeuren aan een gewone lijn en ik denk dat dat scheelt. De trekkracht van de flex vind mijn hond trouwens vervelend dus hij zit nooit aan haar halsband maar aan haar tuig. Het lijkt me bovendien erg griezelig dat áls ze al rennend in de lijn klapt haar nek die schok op moet vangen.

De combinatie van een sterke, onvoorspelbare jonge hond en een flexlijn is verre van ideaal. In sommige situaties kan het best maar het grootste gedeelte van de tijd lijkt een normale lijn me handiger.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

je kan je hond ook afleren om niet te trekken!!!! leven ze ook wat langer .

honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

" je kan je hond ook afleren om niet te trekken!!!! leven ze ook wat langer . "


Waarom? Snap je punt niet, dus sledenhonden die een slee trekken gaan eerder dood??

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Waarom? Snap je punt niet, dus sledenhonden die een slee trekken gaan eerder dood?? "


oooo jee ik heb het over de riemen niet over de hond pffffffffffffffffff

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

" je kan je hond ook afleren om niet te trekken!!!! leven ze ook wat langer . "

Ik zie het verband tussen je opmerking en het topic niet helemaal...? Bovendien, over het algemeen doet iedereen toch ook zijn best de hond netjes aan de lijn te leren lopen?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Ik zie het verband tussen je opmerking en het topic niet helemaal...? Bovendien, over het algemeen doet iedereen toch ook zijn best de hond netjes aan de lijn te leren lopen? "


als je je hond niet leert te trekken, dan zal de band of touw ook niet zo snel kapot gaan, begrijp je nu wel de link??? en wie zegt dat ik zeg dat zij of hij haar best niet doet, heb ik dus niet gezegd hoor. goed lezen , kan ook schelen en zelf geen dingen erbij verzinnen .

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" je kan je hond ook afleren om niet te trekken!!!! leven ze ook wat langer . "


huh? Een niet trekkende hond leeft niet per definitie langer hoor :P Das onzin.

Ik gebruik bij mijn "jonge" honden geen flexlijn. Gewoon Rogz riemen en anders loslopen.

Alleen ons oudje van 16 heeft een flexilijn omdat ze slecht hoort en ziet (soms valt ze ook om). De flexi is bij haar meer voor haar veiligheid, en om haar toch nog wat vrijheid te geven. :-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

huh? Een niet trekkende hond leeft niet per definitie langer hoor :P Das onzin.

Ik gebruik bij mijn "jonge" honden geen flexlijn. Gewoon Rogz riemen en anders loslopen.

Alleen ons oudje van 16 heeft een flexilijn omdat ze slecht hoort en ziet (soms valt ze ook om). De flexi is bij haar meer voor haar veiligheid, en om haar toch nog wat vrijheid te geven. :-) "



ik herhaal , ik heb het over de riem en niet over de hond die wel, niet langer leeft door een flexi.lezen jullie wel, voordat jullie reageren. de riem leeft langer als een hond niet trekt.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"


ik herhaal , ik heb het over de riem en niet over de hond die wel, niet langer leeft door een flexi.lezen jullie wel, voordat jullie reageren. de riem leeft langer als een hond niet trekt.
"


Ja ik lees voordat ik reageer, maar jouw tweede reactie stond bij mij nog niet in beeld aangezien ik mijn reactie nog aan het typen was.. En uit je eerste post was dat niet te lezen ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"

Ja ik lees voordat ik reageer, maar jouw tweede reactie stond bij mij nog niet in beeld aangezien ik mijn reactie nog aan het typen was.. En uit je eerste post was dat niet te lezen ;-) "


ok ;-)

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

" als je je hond niet leert te trekken, dan zal de band of touw ook niet zo snel kapot gaan, begrijp je nu wel de link??? en wie zegt dat ik zeg dat zij of hij haar best niet doet,  heb ik dus niet gezegd hoor. goed lezen , kan ook schelen en zelf geen dingen erbij verzinnen . "

Jup, nu kan ik je volgen. De opmerking dat men zijn best doet is gebaseerd op het idee dat je in de periode waarin de hond het netjes aangelijnd lopen nog niet onder de knie heeft je toch echt een stevige lijn nodig zult hebben.

honden page profiel ..

honden foto van .

honden page profiel ..

honden foto van .

Kijk anders op deze link:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/rol_lijnen
Dit zijn alle rolriemen op zooplus! De meeste zijn zo te zien 5 tot 8m lang!

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

die 2e had ik..die lag vrij snel uit elkaar..en mijn hond weegt bij lange na niet 50 kilo (maximum gewicht voor aan die riem)..

honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

"

 oooo jee ik heb  het over de riemen niet over de hond pffffffffffffffffff "


haha omdat jij had neergezet dan leven ze ook wat langer, las ik het dat het over de hond ging (levend wezen) nu is die duidelijk haha;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Jup, nu kan ik je volgen. De opmerking dat men zijn best doet is gebaseerd op het idee dat je in de periode waarin de hond het netjes aangelijnd lopen nog niet onder de knie heeft je toch echt een stevige lijn nodig zult hebben. "


maar dan is juist een flexxi geen goede riem, want ik zelf vind , dat je daar niet mee kan corrigeren en juist de hond er vaak van gaat trekken .

honden page profiel IngeInge

honden foto van Inge

ok dames het is me duidelijk dus geen rol riem.
had hier inderdaad een flexi gezien van max 60 kg.

maar welke riem raden jullie me aan dan misschien een link. het moet dan wel een beetje een riem zijn waarbij hij een stuk voorop kan lopen en bv dat ik niet perse mee moet de veldjes op.

en het trekken afleren ik doe mijn best, maar hij weet nu precies welke kan hij op moet om thuis te komen(lijkt wel zo) en dan zet hij alle kracht in en begint. want als ik bv een hele nieuwe route loopt is hij echt verdwaald en denkt hij bij elke oprit hier moet ik op.
maar als hij dan een bekend stuk vind wat lijdt naar zijn huis dan begint hij met trekken.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kwijl slabbetjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^