Onze Pepper opvoeden, een paar vragen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Hey hallo allemaal,
Ik zal mezelf eerst even voorstellen: Ik ben Bart, 23 jaar oud en woon sinds een paar maanden samen met mijn vriendin Nikki.
We zijn allebei enorme hondenliefhebbers en het realiseren van mijn hondendroom is eindelijk werkelijkheid geworden.
Ik heb helaas nog nooit een hondje kunnen hebben vanwege de allergie van mijn broer, dus ervaring met honden heb ik alleen van bezoekjes bij anderen.

Ik ben erg leergierig en wil het beste voor onze Pepper. Het is een teefje van 6 maanden oud die we hebben overgenomen van een ander gezin. Ze zat daar uren aan een stuk in de bench omdat deze mensen vanwege nood moesten verhuizen en het huis nog niet verbouwd was. 
Pepper is nog niet zindelijk en wil nog wel eens thuis in huis plassen en soms zelfs in de bench.
Ze is erg aanhankelijk en het lijkt erop alsof ze verlatingsangst heeft, ze is helemaal niet graag alleen.
Wij wonen in een soort studio-appartement en hebben een gang die geen zicht heeft op de woonkamer/slaapkamer. Pepper mag van ons niet in de zithoek en de slaapkamer komen, maar daar snapt ze nog niet veel van. We hebben de bench in de gang staan en dus als Pepper in de bench gezet wordt, heeft ze geen zicht op ons.

Nou heb ik, als hondenliefhebber, totaal geen ervaring met de opvoeding van een puppy. Helemaal niet met een hondje van al 6 maanden. Ik ben echter enorm leergierig en wil graag leren van jullie kennis en ervaring, vandaar dat ik hier een paar vragen stel:

1. Pepper is een schatje van een hond en pakt nieuw geleerde commando's enorm snel op, maar ze begrijpt niets van het niet komen op de kleed voor zithoek. We zeggen dan "terug" en zetten haar langs de bank/kleed neer. Ik ben hier al avonden mee bezig en elke avond dus uren bezig om haar van het kleed af te houden. Ze krijgt nog een mand naast de bank maar op dit moment moet ze dus op het laminaat liggen. Ik heb het idee dat ze het hele commando "terug" niet snapt en helaas kan ik het niet met een beloningmanier leren, want als ze terug moet, moet ze bij me weg. Dan wordt het dus lastig om haar een brokje te voeren. Op dit moment als ik haar een standje geef door haar terug te zetten, begint ze te blaffen naar me. Ik denk dat het komt omdat ze onzeker is. Ik geef er natuurlijk geen aandacht aan en na 3 x blaffen stopt ze dan ook, maar ideaal is niet. Hebben jullie hier adviezen over, misschien een ander commando of trucje om dit aan te leren?

2. Als Pepper en ik gaan wandelen is het een superhondje, ze houdt goed aandacht en luistert feilloos naar de commando's die ik haar geef. Echter is ze soms erg snel afgeleidt en de aandacht terug krijgen gaat bijna niet zonder haar fysiek aan te raken. 

3. Pepper heeft een erg veel plezier met takken, ze pakt elke tak vast en probeert kauwt deze finaal aan gort. Ik vroeg me af waar het takken-instinct precies vandaan komt bij een hond?

4. Pepper plast nog soms in haar bench/huis. Het is naar mijn idee niet omdat ze zo nodig moet, want ze maakt me midden in de nacht wakker omdat ze eruit moet. Ze heeft de neiging om te plassen na een standje of als ze alleen gelaten wordt. Wat kan ik hieraan doen?

5. Op dit moment kent ze de volgende commando's: naast, zit, bench, hier, pootje, plasje doen, poepje doen (met momenten). Met af zijn we op dit moment bezig. Wat zijn nog nuttige commando's die ik haar kan leren?

Bedankt voor jullie tijd en moeite om mij te helpen met deze schat. Ik weet dat ik nog veel moet leren dus als ik een domme vraag stel mag je dat natuurlijk gewoon tegen mij zeggen.
Groetjes en een pootje van Pepper,
Bart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Pepper opvoeden, een paar vragen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Domme vragen bestaan niet!. Alles moet je leren!.

1.
Heb je niet een fleece kleedje wat je voor nu tijdelijk naast de bank kan leggen? Ik kan het van de hond uit heel erg goed begrijpen niet op het laminaat te willen liggen als er een kleed naast ligt waar ze in haar ogen ook gewoon kan gaan liggen.

2.
Aandacht terug vragen al geprobeert door gewoon heel wat vreemde geluidjes of wat dan ook te maken? Hier bij de pup werkt het om even met de tong te klikken zeg maar, dan let ze direct weer op.

3.
Het takken gebeuren weet ik zo niet, hier ook een takkenverslaafde.

4.
Het plassen wat ze in huis doet komt denk ik inderdaad door haar onzekerheid, hoe geef je haar een standje?

5.
De belangrijkste commando's staan er al wel. Doe het rustig aan, volgens mij is ze nog niet heel lang bij je en andere commando's dan het terugkomen zie ik nooit als prioriteit, de hond moet eerst wennen en niet een machine worden.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Fijn dat ze al zoveel commando's kent!

Het is voor de hond inderdaad helemaal niet logisch om op het laminaat te moeten liggen als er een kleed in de buurt is. Leg anders een lekker kussen of kleed op de plek waar ze moet liggen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik vind het juist goed dat je veel vragen stelt, daar kan je alleen uit leren! ;-)

1. Ik zou ook een dekentje of mandje naast het kleed waar ze niet op mag komen leggen. Telkens wanneer ze daarin gaat liggen beloon je haar met ' flink!! dat is je mand/plaats/...' wanneer ze op het kleed komt zeg je dan: ' neen, in je mand/ op je plaats en je zet haar dan op haar plaats. Ze moet leren dat het kleed 'slecht' is en haar mand of dekentje 'goed' is.

2. Zoals eerder gezegt kan je een raar geluid maken, bij ons werkt een 'miauw' goed. Of eens kort en kracht haar naam zeggen werkt ook goed en dan belonen wanneer ze naar je kijkt. Ook is het heel belangerijk dat je tegen je hondje praat als je wandelt, bv: 'jaa flink hond! dat is volgen,... ook zeg ik vaak tegen mijn hond, weet je al waar we naartoe gaan? Gaan we dan eens met de bal spelen?' de hond snapt het eigenlijk niet en het ziet er wat raar uit maar het helpt de hond wel om aandachtig te blijven. Hebben jullie een lange lijn of loopt ze soms los? Ik vindt het zelf belangerijk dat de hond zich ook eens echt kan amuseren, in het bos enzo mag Max altijd los, of als hij ergens niet los kan, dan aan de lange lijn. Zodat hij niet de hele tijd geconcentreerd moet zijn en zich dus eens kan uitleven en zijn zin kan doen.

3. Als het je stoort kan je haar het commando 'vies' leren, of 'los' zodat ze op commando los laat. Door het telkens weg te halen en het commado te zeggen.

4. Vraag me ook af hoe ja haar een standje geeft? Je kan het oefenen door haar in een kamer te laten en dan de deuren toe te doen en zelf naar een andere kamer te gaan. Dit eerst 2minuten en zo steeds de tijd opbouwen. En wanneer je terug komt haar telkens belonen als ze flink is geweest.

5. De belangerijkste trucjes kan ze al. Weet wel nog leuke trucjes voor wat later, die niet handig, maar gewoon leuk zijn. zoals: dood, rollen, draaien, buigen, high five, ander pootje, knuffel,....


Verder weet ik niet of je naar de hondenschool gaat, als je het niet doet raadt ik je aan het zeker te doen, kan je veel uit leren en is goed voor je pup zodat ze contact heeft met andere honden en zo sociaal is naar andere honden en dieren toe.

Veel plezier met je nieuwe pup!! en goed dat je vragen stelt ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het zijn geen domme vragen, je weet het niet en wilt graag lern.

Ik zie dat je een keeshondje hebt. Vaak is het zo dat deze hondjes het snel warm hebben, het kan best zijn dat ze liever op het laminaat ligt. Is het kleed van katoen? Je zou om te beginnen een katoenen kleedje bij de bank neer te leggen. Ik weet niet of je de kong kent. Dit is een rubber ding met boven en onderin een gaatje waar je vlees of iets anders in kunt stoppen. Dat leg je dan op het kleedje en je hondje gaat lekker smikkelen. Je kunt er ook naast gaan zitten en als ze op het kleedje met de kong is zeg je plaats. Zodat ze dit snapt kun je de afstand steeds groter maken tussen door het kleedje een eindje verder te leggen. Dit kost wel geduld. Ze blaft naar je omdat ze je niet snapt. Ik weet niet of je het boek van de kalmerende signalen kent, maar dat zou ik zeker lezen. Ik heb eventueel wel een pdf bestand.

Mijn advies is ook laat haar eerst gewoon lekker leren wie jullie zijn door nog niet teveel van haar willen.
In plaats van standjes te geven zou je ook haar goede gedrag kunnen belonen met je stem, daardoor gaat ze nog meer haar best doen.
Op straat kun je haar het beste laten snuffelen, ze verkent dan de omgeving. ALs ze meer aan jullie gewend is kun je altijd nog commando's leren. ALs ze wat afgeleid is, ( normaal op deze leeftijd) zou ik haar even de tijd gunnen door niets te doen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Een domme vraag is er één die niet wordt gesteld zeg ik altijd maar.
Voordat ik een hele verhandeling geef die al eerder is gegeven of niet past in mijn idee van je hond,zou ik graag willen weten wat voor ras ze is.
Zo te zien een wolfs grauwe Kees wat al is genoemd,maar ik kan het niet helemaal goed zien.
Als je hond bij de Keesachtige hoort,zou ik de rasomschrijving van deze honden er eens op naslaan.
Als je dit rastype  n.l ontneemt om bij je te zijn,doe je het karakter geweld aan.Is mijn ervaring.
Ze hebben het in zich om vooral altijd bij je te willen zijn en zijn heel nieuwsgierig.
Vaak volstaat het je gewoon kunnen zien al.Dit is iets anders als verlatingsangst.
Als jij dus aangeeft dat ze in haar bench geen zicht op jullie heeft zijn er al 2 zaken waardoor ze erg onzeker  kan worden.
De Bench weerhoudt haar om bij jullie te zijn en dan staat hij ook nog op een plek waar ze jullie niet kan zien.
Dit zou ik veranderen om mee te beginnen.
Normaal zou ze met haar vacht liever op het laminaat liggen dan op het kleed,maar als dit betekent dat ze geen onderdeel van jullie kan zijn,zal ze het kleed boven het laminaat verkiezen.Plus dat het heel goed mogelijk is dat het laminaat voor haar te glad aanvoelt en zij een gladde vloer niet is gewend.

Maar nu ga ik er vanuit dat je hond een Kees is of er veel van in zich heeft zitten.
Al die commando's zijn heel mooi,maar het werken aan een band met elkaar moet bij jullie nog gebeuren en dat is belangrijker in mijn optiek. Een hond van 6 maanden in huis nemen is niet makkelijk want het hondje moet nog heel veel fases doormaken en heeft de fases die het heeft doorgemaakt,waarschijnlijk niet op de beste manier kunnen doen.

Heel fijn dat jullie haar een nieuwe plek hebben geboden en ik hoop dat jullie een fijne band met elkaar mogen krijgen.
Maar gun haar tijd en het plezier om bij jullie te zijn indien mogelijk,dan zul je zien dat het vertrouwen van haar in jullie vanzelf komt.En daarmee ook het zindelijk zijn is mijn ervaring.
vr gr
vr gr

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

"
1.
Heb je niet een fleece kleedje wat je voor nu tijdelijk naast de bank kan leggen? Ik kan het van de hond uit heel erg goed begrijpen niet op het laminaat te willen liggen als er een kleed naast ligt waar ze in haar ogen ook gewoon kan gaan liggen.

2.
Aandacht terug vragen al geprobeert door gewoon heel wat vreemde geluidjes of wat dan ook te maken? Hier bij de pup werkt het om even met de tong te klikken zeg maar, dan let ze direct weer op.

3.
Het takken gebeuren weet ik zo niet, hier ook een takkenverslaafde.

4.
Het plassen wat ze in huis doet komt denk ik inderdaad door haar onzekerheid, hoe geef je haar een standje?

5.
De belangrijkste commando's staan er al wel. Doe het rustig aan, volgens mij is ze nog niet heel lang bij je en andere commando's dan het terugkomen zie ik nooit als prioriteit, de hond moet eerst wennen en niet een machine worden. "

Hartstikke bedankt voor de hulp en de bemoedigende woorden.
1. Die hebben we er inderdaad naast gelegd maar een dekentje vind ze niet zo fijn. Ze gaat er vooral mee spelen en uiteindelijk is het een vod. Tot 10 x toe uitgevouwen en haar erop laten zitten, maar helaas, liggen doet ze er niet op.
2. Dat werkt super, bedankt!
5. Oh nee, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben denk ik gewoon een beetje te enthousiast! 

" Fijn dat ze al zoveel commando's kent!

Het is voor de hond inderdaad helemaal niet logisch om op het laminaat te moeten liggen als er een kleed in de buurt is. Leg anders een lekker kussen of kleed op de plek waar ze moet liggen. "


Daar ga ik morgen meteen even achteraan. Een kleed vind ze niks maar in de gang ligt ze ook graag op de mat als ik in de buurt ben.

" Ik vind het juist goed dat je veel vragen stelt, daar kan je alleen uit leren!  ;-) 

1. ...
2. ...
3. ...
4. ...
5. ...

Verder weet ik niet of je naar de hondenschool gaat, als je het niet doet raadt ik je aan het zeker te doen, kan je veel uit leren en is goed voor je pup zodat ze contact heeft met andere honden en zo sociaal is naar andere honden en dieren toe.

Veel plezier met je nieuwe pup!! en goed dat je vragen stelt  ;-)   "

Erg bedankt voor je reactie.
1. Dan ga ik maar snel een kleedje halen, haha.

2. Ze kan al loslopen aangezien ze goed reageert op het hier-commando. We hebben wel voor de korte stukjes een korte lijn. Maar vandaag is ze bij elkaar meer dan een uur los geweest en nu is ze heerlijk uitgeteld.
3. Op advies van anderen denk ik dat ik haar eerst maar wat laat wennen, ze kent al een boel.
4. Ze krijgt een strenge "terug" en als ze niet terug gaat moeten we haar van de mat af zetten/duwen. Helaas gaat ze er de helft van de tijd spelend (bijtend) op in en we hebben een studio-ruimte dus opsluiten achter een deur gaat niet lukken.
5. Dankjewel, genoeg inspiratie voor de toekomst :-D

Die hondenschool ga ik maar eens uitzoeken dan, dankjewel!

" Ik zie dat je een keeshondje hebt. Vaak is het zo dat deze hondjes het snel warm hebben, het kan best zijn dat ze liever op het laminaat ligt. Is het kleed van katoen? Je zou om te beginnen een katoenen kleedje bij de bank neer te leggen. Ik weet niet of je de kong kent. Dit is een rubber ding met boven en onderin een gaatje waar je vlees of iets anders in kunt stoppen. Dat leg je dan op het kleedje en je hondje gaat lekker smikkelen. Je kunt er ook naast gaan zitten en als ze op het kleedje met de kong is zeg je plaats. Zodat ze dit snapt kun je de afstand steeds groter maken tussen door het kleedje een eindje verder te leggen. Dit kost wel geduld. Ze blaft naar je omdat ze je niet snapt. Ik weet niet of je het boek van de kalmerende signalen kent, maar dat zou ik zeker lezen. Ik heb eventueel wel een pdf bestand. 

Mijn advies is ook laat haar eerst gewoon lekker leren wie jullie zijn door nog niet teveel van haar willen. 
In plaats van standjes te geven zou je ook haar goede gedrag kunnen belonen met je stem, daardoor gaat ze nog meer haar best doen.  "


Het is inderdaad een keeshondje. We hebben een fleece-deken geprobeerd maar dat werkte helaas niet zoals bedoeld.
Dankjewel voor je advies. Eerst maar even laten wennen is misschien het beste!
Ik zou dat boek graag willen lezen :-D

" Een domme vraag is er één die niet wordt gesteld zeg ik altijd maar.
Voordat ik een hele verhandeling geef die al eerder is gegeven of niet past in mijn idee van je hond,zou ik graag willen weten wat voor ras ze is.
Zo te zien een wolfs grauwe Kees wat al is genoemd,maar ik kan het niet helemaal goed zien.
Als je hond bij de Keesachtige hoort,zou ik de rasomschrijving van deze honden er eens op naslaan.
Als je dit rastype  n.l ontneemt om bij je te zijn,doe je het karakter geweld aan.Is mijn ervaring.
Ze hebben het in zich om vooral altijd bij je te willen zijn en zijn heel nieuwsgierig.
Vaak volstaat het je gewoon kunnen zien al.Dit is iets anders als verlatingsangst.
Als jij dus aangeeft dat ze in haar bench geen zicht op jullie heeft zijn er al 2 zaken waardoor ze erg onzeker  kan worden.
De Bench weerhoudt haar om bij jullie te zijn en dan staat hij ook nog op een plek waar ze jullie niet kan zien.
Dit zou ik veranderen om mee te beginnen.
Normaal zou ze met haar vacht liever op het laminaat liggen dan op het kleed,maar als dit betekent dat ze geen onderdeel van jullie kan zijn,zal ze het kleed boven het laminaat verkiezen.Plus dat het heel goed mogelijk is dat het laminaat voor haar te glad aanvoelt en zij een gladde vloer niet is gewend.

Maar nu ga ik er vanuit dat je hond een Kees is of er veel van in zich heeft zitten.
Al die commando's zijn heel mooi,maar het werken aan een band met elkaar moet bij jullie nog gebeuren en dat is belangrijker in mijn optiek. Een hond van 6 maanden in huis nemen is niet makkelijk want het hondje moet nog heel veel fases doormaken en heeft de fases die het heeft doorgemaakt,waarschijnlijk niet op de beste manier kunnen doen.
"


Dankjewel voor de adviezen. De bench staat eigenlijk daar om te zorgen dat ze niet bij de tafel zit als we gaan eten en omdat we denken dat als we in bed gaan liggen en ze ziet ons maar ze kan er niet bij, ze de hele nacht gaat piepen. Raad jij aan om de bench in de woonruimte te zetten? Is dat niet erg veel verleiding als we vlakbij aan het eten zijn?
Het laminaat is inderdaad erg glad, ze glijdt gewoon weg als ze gaat zitten. Moet ze hieraan wennen of blijft dit een probleem?

Bedankt voor alle reacties :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Om haar een veilig gevoel te laten krijgen en het gegeven dat er veel Kees bloed in haar zit raad ik inderdaad aan om haar zoveel mogelijk met jullie dagelijkse leven kennis te laten maken.
En dit doe je om haar zoveel mogelijk deel te laten nemen aan jullie leven.
Als ze door omstandigheden in haar bench moet en dit zou ook een mand kunnen zijn later,raad ik inderdaad aan haar bench te zetten waar ze jullie kan zien.
Ik denk niet dat je ongerust hoeft te zijn over de verleidingen als ze bij jullie in de buurt zal zijn.Vooral eerst moet ze zich veilig voelen en aan jullie dagelijkse leven en ritme wennen,dat komt ongetwijfeld haar zinderlijkheid ten goede.En ook haar vertrouwen in jullie.

Tegen een pup aan duwen of afzetten nodigt juist uit tot "spel "of verzet .

Veel beter is het om haar weg te lijden met een speeltje of een andere beloning die haar aandacht heeft.En het haar te geven als ze op de plek van jullie bestemming gaat liggen.Een strenge terug zou ik in dit stadium nog niet toepassen,want dat strenge werkt  averechts zolang ze nog niet voldoende vertrouwen heeft in de situatie en het woord terug niet is aangeleerd.
Het is vaak bij dit soort honden de kunst om ze iets aan te leren en dat ze het idee hebben dat ze het zelf bedacht hebben.Een Kees is een eigenzinnig ras die vaker iets voor je doen omdat je ze van het nut hebt overtuigd dan dat ze het doen voor je omdat het moet.

Laminaat is erg glad en zitten wordt voor veel honden best moeilijk totdat ze er aan gewend zijn.Lopen en liggen gaat vaak prima maar zitten dus niet het wegglijden zal blijven.Dus als ze naast de bank een knuffel komt vragen en ze dat graag zittend doet is het voor haar door het wegglijden niet prettig.

Merk aan onze eigen hond dat hij graag op koude gladde vloeren ligt,maar dat het zitten erop hem ook niet bevalt omdat hij wegglijd.Overigens zijn fleece kleden,manden e.d  aan hem niet besteed.
Hier wordt ook graag op een deurmat gelegen als je haar toch aan de zijkant  van de bank op het laminaat zou willen hebben zou ik dus gewoon een droogloop mat kopen.Een mat met een rubberen onderkant naast de bank neerleggen en kijken of het dan wel plezierig voor haar is.
Een fleece op een gladde vloer glijdt volgens mij even zo goed weg en is bovendien warm.
Ga op zoek naar alles wat je kunt vinden over de Keeshond en zet de informatie af tegen jouw hond,vaak begrijp je dan meer van je hond en kun je haar beter begeleiden.

Eerder zijn er al een hoop tips gegeven .
Geduld en veel creativiteit is nodig om een hond op te voeden,maar zeker een eigenzinnig ras.Met positieve opvoeding kom je het verst en concequent zijn is ook hier heel belangrijk.
Het feit dat je openstaat voor adviezen is de beste basis om te leren,maar er kunnen nogal wat verschillende adviezen zijn,omdat opvoeden geen exacte wetenschap is.
Logisch verstand en goed kijken wat bij jullie past als hond en baas combinatie is heel belangrijk in je overwegingen om ergens voor te kiezen.
Het volgen van een cursus is geen fout idee,want daar leer jezelf het meeste van daar je zoals je al aangeeft een hondenliefhebber bent maar nog geen ervaring hebt in het opvoeden van een hond.Maar mijn advies is om haar eerst wat te laten wennen,alvorens je daar toe overgaat.

Vergeet vooral geen plezier met elkaar te hebben en wil niet teveel en te snel is mijn advies.
En vooral veel vragen stellen natuurlijk.;-)

vr gr
Nb in onze hond zit 1/3 grote Kees.

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Dankjewel voor je adviezen!

Helaas heeft Pepper vandaag op het tapijt geplast en we snappen er niks van! Het is niet omdat ze een standje kreeg, ze lag rustig bij Nikki's voeten. Ze stond op, liep naar t tapijt en deed een plasje.

Ze was minder dan een uur ervoor uitgelaten en had nog geen slok water gedronken.

Als ze buiten plast of poept bouwen we altijd een feestje maar helaas slaat het blijkbaar nog niet aan.

Erg vervelend voor ons en natuurlijk haar. Mijn vriendin vindt het vooral vervelend en t vertrouwen is zo ver te zoeken.

Kunnen we hier nog iets extraas aan doen?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Persoonlijk denk ik dat je met het zindelijk maken even helemaal naar het begin terug moet alsof ze met 8 weken bij je komt vandaag.
De zindelijkheids training die ze eerder heeft gekregen was of niet afdoende of is er niet geweest.Wie zal het zeggen.

Wel of niet gedronken is een misverstand met betrekking tot het moeten plassen.Urine wordt niet alleen aangemaakt door vocht,maar ook door eten.
Maar ze had wel net een tukje gedaan denk ik.
Na het slapen,eten spelen,moet je een hond zeker even naar buiten laten gaan om zich te ontlasten en verder heel goed naar haar gedrag kijken,je weet nu dat ze naar het tapijt gaat om te plassen.Zodra ze opstaat en naar het tapijt loopt een beetje snuffelt en een plekje zoekt,afleiden en mee naar buiten nemen.

Mocht het tapijt en( ik hoop dat het een kleed is) echt een probleem zijn,dan zou ik het voor nu oprollen en weg zetten.Dan is voor jullie de stress minder omdat het laminaat zo gedwijld is.Zelf had ik altijd een emmertje met azijn en een lap klaar staan en keukenrol voor de ongelukjes.Azijn neutraliseert de geur en maakt schoon.Keukenpapier er op een paar laagjes en even aandrukken zodat het vocht erin trekt.

Heel soms is een hond niet zindelijk te krijgen omdat er medisch iets aan de hand is, maar daar zou voor als nog niet vanuit gaan.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Hoi hoi alweer,

Vandaag was ik de hele dag thuis en ik heb precies gedaan wat jij zei. Ik heb de bench onder de tafel gezet waar ik aan zit en heb haar lekker los gelaten in huis. Het kleed is half opgerold dus daar kan ze niet meer op en ze is om de 1,5 - 2 uur uitgelaten. Soms zelfs eerder.

Nou is het 19:00 en ik heb haar denk ik in totaal 3 uur in de bench gehad: schoonmaken, eten enzo.
Nou ging dat super, maar volgens mij heeft ze alsnog in de bench geplast. Het dekentje is nat en ik denk niet dat kwijl dat gedaan kan hebben?

Ze heeft een bijtstokje gehad van dierenvel dus ze heeft wel een uur ofzo in de bench lopen bijten en dus kwijlen (?)

Groetjes,
Bart

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Er is dus al voor uitgang denk ik zo.Fijn dat ze  meer een onderdeel kan zijn in jullie leven.
Je vertelde dat Pepper in haar vorige huis uren lang in een bench moest zitten.
Nu is het heel goed mogelijk dat ze daar wel in haar eigen bench moest plassen,omdat niemand met haar bezig was.Dus haar eigen plaats bevuilen zou dan niet vreemd zijn.
Of ze zoveel heeft gekwijld dat haar kleedje nat was kan ik hier vandaan niet beoordelen.

Nu denk ik niet dat je bedoeld dat ze een uur achter elkaar continue heeft liggen kauwen,want dan zou het misschien mogelijk kunnen zijn.(Zou van mij niet mogen,dan gaf ik liever een kleiner bot waar ze niet zo lang achter elkaar mee bezig kan zijn.)

In ieder geval denk ik toch dat je doordat ze in de bench lag en zij het blijkbaar erg druk had je net even hebt gemist dat ze toch moest plassen nadat ze klaar was met kauwen.En dat is ook eten.Als zij bij de vorige eigenaar dus is gewend om in haar bench te plassen,kan ze dit na het eten dus gewoon hebben gedaan,zonder dat je door had dat ze moest.

Ik zou de de weg die je nu volgt,gewoon lekker blijven volgen en het kan nu eenmaal nog een hele tijd duren,maar het kan ook zijn dat ze ineens door krijgt wat de bedoeling is.
Bij een pup moet je rekenen van 8 weken is als het goed is altijd iemand thuis de eerste weken,om dit goed te kunnen laten verlopen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Rook het dekentje niet naar urine? O-)

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Om  te voorkomen dat ze de bench als uitlaatplek ziet, vanwege urineluchten, zorgen we ervoor dat het dekentje regelmatig gewassen wordt. Dat is in dit geval dus bijna dagelijks!

We houden het gewoon zo vol en proberen ervoor te zorgen dat ze na elke bezigheid naar buiten gaat.

Een andere vraag:
6. Pepper is nogal erg bijterig als het gaat om spelen binnenshuis. Buiten is het een schat en heb ik nergens last van maar binnen heeft ze de neiging om haar speelgoed links te laten liggen en de handen als speelgoed te zien. Ik pak dan een speeltje en die neemt ze dan over maar laat ze meteen links liggen en gaat verder op mijn handen. Een harde "au" doet haar vreemd genoeg niet veel. Soms wel, dan zet ze het op een blaffen van jewelste (vraag 7. hoe moet ik daarop reageren?), maar over het algemeen gaat ze gewoon door met bijten.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Puppy > Doe ik het zo goed betreft bijtgedrag?

Hier loopt een topic over,misschien heb je hier wat aan.

vr gr

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Wow, dat lijkt net onze Pepper! Exact hetzelfde gedrag.

Wat ik eruit heb gehaald is de term "overgeprikkeld." Toen ik erover nadacht realiseerde ik mij dat Pepper nooit rust neemt. Is het bij een pup van 6 maanden ook zo dat 1 uur druk= 2 uur rust?

En hoe leer ik dr aan om op tijd rust te nemen?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Zelf heb ik me nooit zo gehouden aan de specifieke rust tijden en een hond van 6 maanden hoeft minder te rusten als een hond van 2 maanden.
Maar als je merkt dat je een hond hebt die alle indrukken op een dag tot zich laat komen en zelf nooit eens ergens rustig gaat liggen is dat ook weer niet goed.

Nu ligt jouw pepper ook in een bench en als ze daar ook niet altijd druk bezig is, rust ze daar als het goed is ook.
Hoelang en hoevaak weet ik niet en ik weet ook niet of ze daar ontspannen in ligt.
Ligt ze er niet ontspannen dan rust ze niet.Is het te druk om haar heen dan kan ze ook niet rusten en zal ze overal op reageren en mee willen doen met de aktie.
Dit is overigens wel Kees eigen,allert zijn,mee willen doen waar de aktie is,waaks,nieuwsgierig enzv allemaal bezigheden die aktie in zich hebben.

Mijn hond kan zich bijvoorbeeld absoluut niet ontspannen in een bench,want hij is gewoon geen bench hond.Zelf kunnen bepalen waar hij ligt brengt bij hem nu juist wel weer rust.
Maar anderen voelen zich zo veilig in een bench dat ze juist daarin slapen.

Zelf bracht ik rust in mijn honden,door er rustig bij te gaan zitten  met een boek of zelfs wel erbij gaan liggen.
Sommige van mijn honden werden rustig van borstelen.
Andere moest ik geestelijk bezig zetten om daarna rust te creëren.Want die waren niet overprikkelt,maar daar moest je iets mee doen om ze een voldaan gevoel te geven,zodat ze daarna zelf rustig waren.

Een uur in de bench met een bot en daar aan kauwend constant,geeft geen rust bijvoorbeeld.Een poosje knagen en daarna slapen wel.

Sommige dingen doe ik puur op gevoel en met logisch verstand en aanziens der hond en kan ik zonder je hond te zien hier vandaan de situatie niet beoordelen en dus ook niet zomaar een standdaard antwoordt op geven op wat jouw hond nodig heeft en wat je het beste kunt doen.

Veel lezen en er uit zoeken wat er voor jullie werkt is mijn beste advies in deze.

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Allereerst: Het gaat super met Pepper. Ze leert goed en plast niet meer binnen! Super! Ook haar houding en energie is beter te handelen.
Ze heeft een mandje gekregen, stoffen, waar ze lekker in kan liggen. De bench is ook een maatje groter nu zodat ze ruim kan liggen en ook daar doet ze haar behoeften niet in. Ik hoef snachts niet meer uit bed en om de 3 uur uitlaten is geen probleem.

Alleen die bijtbuien :( Ik heb van alles geprobeerd maar ze blijft bijten in handen en in mijn broek en voeten. In zo'n bui doet ze me ook echt pijn met die scherpe tanden.

Ik heb geprobeerd haar af te leiden met een speeltje, een commando plus een snoepje en heb het geprobeerd met een harde aanpak:
Een hond laat een andere hond weten door te piepen of terug te bijten als de pup te hard bijt. Ik heb heel hard au geroepen en gestopt met spelen, maar het maakt haar alleen maar erger.
Ik heb haar bij haar nekvel gepakt en op de grond geduwd, zelfde resultaat.
En bij het in de bench zetten na zo'n aanvaring geeft een plasje in de bench als gevolg.

Help ?

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als je haar in de bench zet, ben je dan eerst boos geworden, of heb je hard au geroepen? het kan zijn dat ze daarvan schrikt namelijk.

wat je eens zou kunnen proberen, is haar rustig de bench in te lokken met wat lekkers, bijvoorbeeld een munchy staafje (die staafjes die je in veel kleuren hebt). niet boos worden, niet echt reageren op het bijten. maar gewoon rustig naar de bench toe met wat lekkers. dan deurtje rustig dicht, en ff een half uurtje geen aandacht aan haar besteden. het belangrijkste hierbij is om op geen enkele manier boos of geirriteerd te zijn!

het plassen komt waarschijnlijk namelijk door onzekerheid, zeker na zo'n aanvaring.

maar het allerbeste zou natuurlijk zijn om de voortekenen voor zo'n bui te zien, en te voorkomen dat ze gaat bijten. dus ga opletten wat ze doet vlak voor ze zo gaat happen, en leid haar dan al rustig de bench in.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Bart

Volgens mij ben je nu op 2 topics tegelijk precies dezelfde vragen aan het stellen.
Dit vindt ik verwarrend en lijkt me ook niet handig.
Maar ik ben heel blij om te horen dat het zoveel beter met Pepper gaat.

Ik zou jullie relatie nu niet gaan verprutsen met fysieke correcties,want je loopt het risico dat de net verworven basis weer te niet wordt gedaan.

Mij verbaasd het dan ook niet dat er weer een  plas in de bench volgde.
Blijf meelezen op het andere topic en lees de tips nog eens goed door en kijk waar jij jouw reactie op haar bijten kunt verbeteren.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Ik heb heel hard au geroepen en gestopt met spelen, maar het maakt haar alleen maar erger.
Ik heb haar bij haar nekvel gepakt en op de grond geduwd, zelfde resultaat.
En bij het in de bench zetten na zo'n aanvaring geeft een plasje in de bench als gevolg.

Help ? "

Vooral dat in haar nekvel pakken en op de grond duwen, stuit mij tegen de borst.
Dat is NOT DONE anno 2013.

Begin jaren 90 leerde men dat op hondenscholen; is echter achterhaald en werkt averechts en is een zeer negatieve aanpak.

Als het aanbieden van iets waar wel de tanden ingezet mogen worden zoals bot, floss, speeltje etc., niet helpt:

Negeren, negeren en nog eens negeren. Niet meer aankijken en iets anders gaan doen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Jullie hondje is een half jaar oud, vergelijkbaar met een mensenbaby, die steken op een bepaalde leeftijd ook alles in hun mond. Oké, zonder de scherpe tandjes, maar pupjes bijten nou eenmaal. Niet leuk, maar hoort erbij.
Daarnaast is jullie hondje nog maar zo kort bij jullie, door 'm in zijn nekvel te pakken en op de grond te duwen werk je niet echt aan de vertrouwensband. 
 
Als Mellow zo'n bijtmoment had en niet luisterde stond ik op en ging naar de keuken. Als ze daarna doorging en keer na keer na keer weer uit haar mand kwam dan deed ik haar even in de bench (nooit voor straf, het was namelijk ook haar eigen plekje, altijd met een "ga maar even lekker slapies doen"). Na een kwartiertje deurtje open en... ze bleef gewoon liggen en sliep verder. 
Ze was dan duidelijk overprikkeld en nam niet zelf haar rust, dus gaf ik haar verplicht een rustmoment.

Waarom mag ze eigenlijk niet op het kleed? Als Mellow de keus heeft uit plavuizen vloer of kleed dan gaat ze toch écht op het kleed (maar liever op de bank ;-))

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Dit topic loopt al een tijdje en ts heeft aangeven dat Pepper op het kleed plast.Maar daar is al een oplossing voor gevonden.
Misschien is het handig om dit topic van begin af aan te lezen.;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik reageerde op het bericht van 11 april, 13:13 uur wat betreft bijten en het bericht van vanavond, 20:42 uur over bijten en tegen de grond drukken.
Dus hoezo lees ik niet goed dan?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Wilde je er alleen op attenderen, gaat hier om een herplaatser van 6 maanden die al begon met zindelijkheids problemen.Plassen in bench en op kleed vandaar dat het kleed een probleem was en daar plaatste je ook een reactie op.

Het Topic begon op 8 april en in de tussen is er al een hoop gebeurd.
Ook de bench is een issue,want daar heeft Pepper bij de vorige eigenaren wel heel lang ingezeten dagelijks.Ts woont in een studio en heeft geen afgesloten ruimtes.(deuren)
Maar het is je goed recht om te antwoorden vanaf wanneer je wilt natuurlijk en waarop je wilt.


.

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Hey hallo allemaal,
Even een update: het gaat een stuuuuuuuk beter met pepper en ons! In alles is ze aan het groeien:
- ze is zindelijk met af en toe nog een zenuwplasje als we haastig vertrekken en haar in de bench stoppen zonder "dag" te zeggen.
- Ze luistert goed en begint steeds meer te integreren in ons gezin
- Buiten is het een kei, ze luistert goed en loopt rustig en vind het heerlijk om rond te rennen.

Echter:
- Het bijtgedrag is nauwelijks afgenomen, daar werken we nog hard aan en ik zie verbetering betreft hardheid bijten in de handen. Maar helaas wordt ze regelmatig wild en bijt ze in handen, trekt ze aan t tapijt en aan broekspijpen. 
Vooral als ze geen zin krijgt of ik leg haar speeltjes weg dan wordt ze wild en bijt ze harder dan speels bijten.

Ik pak haar speeltje af om een moment van rust voor haar te creëren of als het spelen te hard gaat, want zelf rust nemen doet ze nog ABSOLUUT niet.

- Ook rent ze regelmatig van me weg. Tijdens het los uitlaten loopt ze weg en komt ze niet terug als ik haar roep. Eerst deed ze dat feilloos. Ik hou er rekening mee dat aan de lijn niet meteen moet betekenen dat ze geen plezier mee kan maken dus die reden sluit ik uit.

Binnen heeft ze ontdekt dat als ze onder het koffietafeltje duikt (op het tapijt waar ze niet op mag komen) ik haar niet te pakken kan krijgen. En als ik eronder duik trekt ze zelfs in zeldzame gevallen haar lip op. 

Ik ben natuurlijk absoluut niet bang van dr en 99/100 is het een schat, maar ik wil graag weten hoe ik dit gedrag op een positieve manier aan kan pakken.

Groetjes,
Bart en Nikki

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

En slapen overdag doet ze absoluut niet. Ze is bijna 7 maanden. Is 8-10 uur per dag wel genoeg? Ze slaapt alleen snachts, in de bench slaapt ze ook niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoeveel slaap heeft je hond nodig
Globaal is het wel 1 uur wakker, 2 uur rust, maar ik weet niet of dat voor deze leeftijd ook nog geldt. 
 
Bij Mellow hield ik me ook niet echt aan die 1/2, ik hield het gewoon in de gaten en af en toe moest ze verplicht rusten. Deed ze dat niet in haar mand, dan moest ze even in de bench en dan bleek dat ze écht wel moe was, want dan viel ze als een blok in slaap.

honden page profiel Bart van SleeuwenBart van Sleeuwen

honden foto van Bart van Sleeuwen

Dankjewel voor de reacties!

Het gaat op dit moment met ons en Pepper met grote sprongen vooruit.
Alleen haar blafgedrag is heeeeeeeel prikkelend.
Ze heeft nu iets nieuws: na het krijgen van een commando gaat ze blaffen.
Dit  doet ze alleen binnenshuis. 

Enig idee waarom ze dat doet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Pepper opvoeden, een paar vragen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Avonturen van vandaag!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^