help? hond word steeds agresiever oa naar eigen ras!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" nee ik ga ze niet gwn hup los laten...
chaos krijgt gwn ze muilkorf om als ze elkaar weer zien buiten en binnen worden ze gescheiden.
"


Kun je begrijpen waarom mensen je verkeerd begrepen? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help? hond word steeds agresiever oa naar eigen ras!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

"

Kun je begrijpen waarom mensen je verkeerd begrepen? ;-) "


uhu

honden page profiel Mena&BowieMena&Bowie

honden foto van Mena&Bowie

Krijgt de hond genoeg beweging? Reu? Gecastreerd of niet? En die andere hond. Is dat een Reu? Gecastreerd of niet? Vaak maakt dat ook nog verschil. Als de hond niet genoeg beweging krijgt, kunnen ze gefrustreerd raken en hierdoor ontwikkelen zij de agressie. Als je er geen verstand van hebt, schakel dan een GT in. Anders heb je de kans dat de frustraties van je hond en de agressie die je hond heeft alleen maar verergeren.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Krijgt de hond genoeg beweging? Reu? Gecastreerd of niet? En die andere hond. Is dat een Reu? Gecastreerd of niet? Vaak maakt dat ook nog verschil. Als de hond niet genoeg beweging krijgt, kunnen ze gefrustreerd raken en hierdoor ontwikkelen zij de agressie. Als je er geen verstand van hebt, schakel dan een GT in. Anders heb je de kans dat de frustraties van je hond en de agressie die je hond heeft alleen maar verergeren. "



:-) Ik denk dat je beter eerst even het hele topic door kunt lezen. :-)

Anoniem (Gast)

Ik bedoelde met Reu? Gecastreerd of niet? Of de Reu gecastreerd is of niet. Dit zie ik namelijk niet in de topic staan. Misschien is dit beter uitgelegd :-).

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

eigen reu is chemisch gecastreerd i.i.g

honden page profiel Mena&BowieMena&Bowie

honden foto van Mena&Bowie

Ahah, je hebt gelijk! Mijn excuses. Heb nu het hele topic door gelezen. Zie mijn reactie als niet geschreven. Alles is verder al gezegd! :-)

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Ik word wel een beetje verdrietig van mensen die aankomen met woorden als; ik vertrouw mijn hond dus daarom ....

Dan denk ik altijd; ja, ik vertrouw mijn hond ook, zolang hij alleen in huis is. Of aan de lijn loopt met mij eraan. Maar mijn hond vertrouwen met andere honden? Nee dat is toch niet 100% omdat ik al ruim twee meegemaakt heb dat hij gevochten heeft (niet vastgebeten overigens). Waaronder 1 keer met zijn broertje (oh wat was dat toch gezellig) en een keertje in het park omdat een andere loslopende hond hem wou berijden (godzijdank zat Jester toen aangelijnd).

Nu selecteer ik de honden waar hij mee in contact komt, en geloof me, dat is een zeer beperkt aantal, op 1 hand te tellen.

Ik laat mijn hond niet bij de hond van mijn schoonouders, omdat als dat gebeurt dan kan ik vertellen dat het compleet misgaat en de hond het niet overleeft.
Mijn schoonmoeder heeft toen een keer gezegd, waarom zou je ze dan niet samenlaten en doe je Jester een muilkorf om? Dan kan hij niet bijten toch?

NEE. Dat doe ik niet. Waarom niet? Omdat ik Jester die frustratie niet aan wil doen, omdat ik zo nodig wil dat hij vriendjes is met een andere hond of met een andere hond in de ruimte kan zijn.

Dat ik een stafford heb genomen heb ik serieus overwogen of ik wel een hond wou die mogelijk niet met andere honden zou kunnen, want ik bedoel, hoe handig is dat? Totaal niet dus, want ze lopen overal! Ik heb ook overwogen of ik wel een hond wil die ik naar alle waarschijnlijkheid altijd aan de lijn moest houden.
Ik heb ook overwogen of ik een stafford wou, en of ik hem mee wou nemen op vakantie. Dat wou ik, dus ik heb bewust gekozen voor een stafford met stamboom.

Dit hier boven zijn de 3 belangrijkste zaken die ik mij serieus heb afgevraagd.

Mijn hond kan niet meer met andere honden. Ik laat hem niet meer los. Hij is toch gelukkig en blij, ik heb mezelf er al lang al overheen gezet (dat is vaak het grootste punt) dat mijn hond ook gelukkig kan zijn als hij altijd aangelijnd is buiten. Dit komt door de activiteiten die we samen doen.

Ik hoop dat je goed nadenkt (nu wel) voordat je verdere stappen gaat ondernemen en besluit om je hond te belasten met een muilkorf bij een andere hond zonder muilkorf van hetzelfde kaliber.

Als jij werkelijk een tante heb met zoveel verstand van deze soort honden.. Waarom heb je haar dan niet eerder om hulp gevraagd? Bel haar op, en vraag of ze langskomt om de situatie te beoordelen, dat kan veel beter als mensen die achter een computer zitten.

Zoek hulp ipv zelf aan te klooien. Als je echt van je hond houdt (en dat meen ik bloedserieus) dan ga je jezelf als de sodemieter informeren over staffords. Meld je op zijn minst aan op het staffordforum, dan kun je misschien nog een andere kijk op je hond krijgen. Dan zul je ook zien dat honden gelukkig kunnen zijn, zonder het loslopen en vriendjes met andere hondjes.

Succes.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Echt waar hier breekt mijn hak van af, welk deel van intollerant jegens andere honden, snap je niet?
Mijn honden konden ook niet met die van mijn ex, ze zouden met elkaar knokken tot er vanzelf een dood erbij neerviel, dan gaan we dat toch ook niet forceren, die kangals van mij moest niets van vreemde honden hebben en zijn staffords moesten ook niets van andere honden hebben, hoe duidelijk moet een hond dat aangeven voor mensen eens snappen dat een hond een product is wat we er zelf in hebben gefokt in 100derden jaren en dan denk jij dat een muilkorfje en een GT dat even in een vingerknip eruit krijgt?

Heb eens respect voor je hond en treiter hem niet zo.

honden page profiel Tek TekTek Tek

honden foto van Tek Tek

" ow en agressie in het nest weet ik sinds een maand pas. ze zei ouders hebben een topkarakter dit dat...

wauw dat ik hem als pup al had.. :'( scheelde ookal een hoop... "

Dus als ik het goed begrijp heeft je hond geen top karakter omdat hij natuurlijk gedrag vertoond?
Nogmaals, dit is normaal gedrag bij dit soort rassen en daar moet je mee om kunnen gaan!
Take it or leave it, it's as simple as that!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" ow en agressie in het nest weet ik sinds een maand pas. ze zei ouders hebben een topkarakter dit dat...

wauw dat ik hem als pup al had.. :'( scheelde ookal een hoop... "

Dan kun je de beste opvoeder van de wereld zijn maar hond agressie krijg je er echt niet uit door een opvoeding van af pup af aan...
Leren negeren, ja dat had je van af pup af aan kunnen leren maar dat kan ook nog als je een wat oudere herplaatser in huis neemt.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" ow en agressie in het nest weet ik sinds een maand pas. ze zei ouders hebben een topkarakter dit dat...

wauw dat ik hem als pup al had.. :'( scheelde ookal een hoop... "


We zijn in het hier en nu....
De werkelijkheid is anders dan wat jij graag zou willen..
Het is nu aan jou om daar op te anticiperen... ;-)
Je hebt prima tips gekregen van mensen die weten waarover ze praten, dus als ik jou was wist ik het wel!
Succes ermee :-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" na sorry hoor vindt dit een beetje te belachelijk!!!

NEE ze hoeven niet te knufellen en samen te slapen niet zo oordelen en vraag het eerst is gwn wat ik wil.
hier kan ik wel boos worden ja als mensen gaan oordelen zonder te vragen.

en denken mensne nou echt dat ik mijn hond in het asiel duw of een spuit ga laten geven of het risco neem dat hij het krijgt ???? hoe kun jullie zo oordelen???.

wat ik wil is dat ze elkaar leren negeren. chaos is een heel opdringerige hond wat overal bij moet kijken en over mee moet bemoeien zo zit hij inelkaar.

chaos krijgt gwn als eerste eten gaat als eerste naar binnen zulke dingen. en hij moet gaan leren om de andere hond te negeren niet zo druk bezig met de andere hond te zijn. zijn hond gaat heeelll soms op chaos in maar zijn hun lukt het beter om chaos te negeren dan andersom.

ik kom hier voor tips zodat ik de situatie kan oplossen of in iedergeval gangbaar te maken. en niet om vooroordeelt te worden.

dus AUB niet oordelen maar vraag het eerst is AUB is wel zo netjes.

Dit bericht geld niet voor iedereen want niet iedereen vooroordeelde zonder iets te weten.

BVD ! "

Hi Chaos,

Ik vind het erg spijtig voor je dat het anders gaat dan hoe je had gehoopt en dat het niet meer gaat zoals het ging toen je hond jonger was.
Ik ben ook bang dat dit niet meer wordt zoals je had gehoopt.
Ik denk dat je, je moet gaan accepteren dat het altijd fout kan gaan en die spanning kun je voorkomen dmv de honden appart te zetten of geen 'meetings' meer samen te willen.
Ik weet dat je het liever niet hoort en dat kan ik me heel goed voorstellen, echter zal je lanzaam aan het idee kunnen gaan wennen?
Ik las ergens dat je zei dat de honden waneer ze in andere ruimtes zitten gaan blaffen, roepen enz, dit kan ook betekenen dat ze elkaar oppeppen voor een gevecht.

Toch moet ik zeggen dat waneer ik naar Casar Millan kijk, hij ook met honden als de jouwe te maken heeft (gehad) en er honden bij zaten die na een training met hem, leerden omgaan met andere honden.
Helaas kan ik je  hier geen advies in geven en zeggen; kijk naar CM is ook een beetje een kort door de bocht advies...
Hoewel ik de man super vind.

Ben jij een consequente baas en geef je, je hond zeer duidelijke regels en volgt hij die ook zonder meer op?
Dat is natuurlijk van belang bij elke hond wss maar bij jouw hond is dit een must en ik zou zeggen richt je iig gigantisch op het gewenste gedrag en ongewenst gedrag is not done en straal uit dat jij de baas bent en hij jou MOET gehoorzamen uiteraard zonder fysieke handelingen, hoewel ik een por niet erg vind persoonlijk.
Grote kans dat je al een sterke  rechtvaadige baas bent, houd dit vast en vergeet jezelf niet soms onder de loep te houden om te kijken of je wat kan verbeteren.
Mocht er hoe dan ook over een tijd geen verandering zijn dan vrees ik dat je ermee moet leren leven.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Wat is dat toch met fokkers de schuld geven?

Ik heb hier een ast teef lopen met top karakter, eigenschappen zoals ze horen te zijn bij een staff, maar absoluut niet tolerant voor soortgenoten. Dat weet je gewoon als je aan dit ras begint.

Ik heb hier ook een herplaatser zitten die waarschijnlijk kruising pit x ast of echt vol pitje is..

Reu en een teef, maar dan nog heb je geen garanties, mijne tolereren mekaars aanwezigheid, maar that's it! Verder is het altijd opletten.

Als ik jouw teksten zo lees denk ik dat het ook tijd wordt dat je misschien middels gt of cursus iets gaat doen, want lees alleen maar dingen die hij niet goed doet, die jij hoort te corrigeren, maar duidelijk niet doet (als hij trekt loop je maar met em mee).

Goed komen gaat het zoals Mick zegt al niet meer, 2 x succes is al 2 x teveel. Hij heeft zichzelf al beloond.
En dat doorgaan terwijl je probeert te kappen is normaal, zo wilden wij mensen het er jarenlang ingefokt hebben en zo zal het dan ook nog steeds blijven.

Een staff / pit die zich op zo'n moment kan afbreken bij correctie zal je echt niet zomaar vinden.
En ik weet waar ik het over heb, mijn teef gaat idem op blind in die momenten, pakt blind te baas als die zich verkeerd mengt op het directe aanvalpad tijdens een uithaal..

Als het serieuzer tussen jou en je vriend wordt, zou ik nu wel maar vast goed gaan nadenken wat je wilt.
Samen in 1 ruimte kan je 95% zeker al gaan vergeten, dus houd ze altijd gescheiden.

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Mijn honden lopen ook wel eens los ondanks dat ze niet met andere honden kunnen! Daar heb je bij ons namelijk mooie veldjes voor met hekken erom met 1 deur die ik dicht bind. Ik rij ongeveer 15 kilometer om er te komen, handig nou nee, maar ze kunnen dan iig ff los (zelfs om en om, want anders gaat het niet goed, grappig dat mijn foto's dan ineens heel erg misleidend kunnen zijn ;-) ). Verder lopen ze altijd aan de lijn! In wijken aan een korte lijn en in natuur gebieden aan een lange (longeer lijn voor paarden). Geloof me er is niet zieligs aan!! 
"

En zelfs zoiets kan nog 'gevaarlijk' zijn.. Wij hebben ook van die kleine omheinde veldjes in de buurt..en voorheen kwam ik daar dus op hele rustige tijden ook wel eens op..en dan bond ik ook dat hek dicht met de riem of een sjaal, of een touw of wat dan ook en hield ondertussen nauwlettend de omgeving in de gaten.. Maar sommige mensen trekken zich daar geen drol van aan..of snappen niet waar die sjaal voor dient. Dan staan ze schaapachtig te kijken en proberen vervolgens dat touw los te maken..Ik heb 1 keer gehad dat een meisje haar hond gewoon over het hek tilde (omdat dat poortje dus dichtgeknoopt zat) erbij flikkerde op het veld..terwijl ik daarvoor al 2x riep even te wachten en dat ik mijn hond ging aanlijnen en wel weg ging. Nou..wonder boven wonder was Lady helemaal weg van die hond en liep ze er vrolijk achteraan te dartelen.. Maar voor hetzelfde geld had ze 'm opgevreten.. Twee mensen die voorbij kwamen lopen en het zagen gebeuren hebben toen snel die hond van die vrouw vastgepakt, terwijl ik een drukspelende Lady probeerde terug te krijgen. De mevrouw van het hondje stond gewoon met dr handen in dr zakken aan de kant te kijken.. 
Vanaf toen ben ik nooit meer gegaan, voor mijn gevoel teveel risico.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

dit topic is klaar ik ga niet reageren meer en jullie zullen niks horen meer.

er word niet goed geluistert naar wat ik zeg en wat ik wil gaan doen.

dat ik zogenaamd een onvrantwoordelijk baas ben.
terwijl ik juist de honden niet los ga laten en er juist voor wil zorgen dat ze niet elkaar bijtenn of vermoorden.. dat word allemaal over het hoofd gezien.

ik ben er een beetje klaar mee fijne dag.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Lekker volwassen ;-)

honden page profiel Tek TekTek Tek

honden foto van Tek Tek

" dit topic is klaar ik ga niet reageren meer en jullie zullen niks horen meer.

er word niet goed geluistert naar wat ik zeg en wat ik wil gaan doen.

dat ik zogenaamd een onvrantwoordelijk baas ben.
terwijl ik juist de honden niet los ga laten en er juist voor wil zorgen dat ze niet elkaar bijtenn of vermoorden.. dat word allemaal over het hoofd gezien.

ik ben er een beetje klaar mee fijne dag. "

Succes verder met je hond. Hoop dat je er toch wat van opgestoken hebt.
Wil je toch nog een tip meegeven, lezen lezen lezen lezen en nog eens lezen! Probeer zoveel mogelijk kennis te vergaren en roep je tante er bij zodat ze dit in goede banen kan leiden.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Hoi Chaos...
Geen idee of je hier nog komt lezen...
Ik heb nul komma nul verstand van jouw soort hond... Geen advies van mij dus...
Het lijkt mij een hele moeilijke situatie waar je "in zit"... Je wil gewoon graag iets leuks met iemand opbouwen maar met de hondjes zo lijkt me dat bij vlagen niet gemakkelijk .... (Ik zou er zelf heel gespannen van worden)...

Ik begrijp wel dat, als het over jou en jouw hond gaat, sommige adviezen hier hard aan komen. En jouw situatie en hoe je die probeert aan te pakken en wat je verwacht laat zich lastig precies beschrijven met een toetsenbord ertussen ....
Sommige adviezen zijn misschien hard geformuleerd of voelen als aanval... Dat snap ik wel als ik alles zo lees...
Ik, als no-no in dit onderwerp, dus meningloos bijna (nou ja, wel een mening misschien, maar meer op gossie wat moeilijk niveau dus heb je niks aan) lees vooral bezorgdheid over jouw, de hondjes en de hele situatie....
Hopelijk kun je het allemaal laten bezinken en alles dan nog eens teruglezen vanuit de gedachte dat iedereen je wil helpen en vooral de honden wil helpen.... Dat lees ik er namelijk ook in.... Hoe moeilijk bepaalde gefundeerde meningen ook te verkroppen zijn....

Het is denk ik voor iedereen hier (met verstand van zulke zaken), op afstand, alsof je naar een thriller kijkt en weet dat ergens achter de muur groot onheil schuilt maar de hoofdpersoon in de film weet dat waarschijnlijk niet. Dat je voor de buis bijna wel zou willen schreeuwen "pas op... PAS OP! Nee niet die kant op!!" Zoiets.... Snap je wat ik bedoel?

Anyway.... Blablabla... Hopelijk kun je dingen met wat meer afstand terug lezen en de goede adviezen er uit halen... Want het lijkt me al moeilijk genoeg voor je.....

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja er zijn zoveel mensen die vol hoop een hond aanschaften en dachten dat hun hond niet zou omslaan.

Daarmee zeg ik niet dat je een slechte baas bent absoluut niet, wel wat naief misschien, maar nu moet je er staan voor je hond, want dit is de hond waar jij zijn hele leven mee moet leven.

Ga je inlezen en accepteer je hond, want ze maken elkaar echt kapot, daarbij hoe denk je dat de buurt dan op je hond gaat reageren als die met een kop vol littekens loopt?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik ben zelf ook eigenlijk bang dat dit soort dingen juist gebeurd door dit soort forums. Nog steeds lees ik hier over hele groepen die duidelijk vinden dat het bij deze rassen alleen ligt aan de opvoeding. er wordt op allerlei manieren vertelt dat het niet aan de honden ligt wanneer ze aggresief zijn naar andere honden, dat dit niet gebeurt wanneer je ze vanaf het begin goed opvoedt.
Ik vind dat altijd al hele gevaarlijke uitspraken want eigenlijk zeg je daarmee dat raseigenschappen helemaal niets zeggen, en dat je daar dan maar geen rekening mee moet houden omdat je alles er wel uit kan trainen.
Daardoor nemen steeds meer mensen rassen zoals pitbulls, staffords etc. Omdat ze denken dat de honden met een goede opvoeding zeker wel altijd met andere honden overweg kunnen blijven gaan. de hond is pup, en dan wordt er nog steeds beweerd: zie je wel.. ik voed mijn hond goed op want hij doet het goed met alle andere honden.. totdat de hond ouder wordt en opeens omslaat. dan is de hond er niet minder om, maar de baas die niet heeft nagedacht dat de hond hond-agressie zou kunnen krijgen is teleurgesteld en hier misschien niet op voorbereidt. hierdoor komen er steeds meer honden in het asiel.

Nu heb ik het over de pitbull, maar het geldt natuurlijk ook voor andere rassen met weer andere raseigenschappen zoals energieke rassen (bordercollie, australian shepherds) herderachtige (duitse herder, mechelse herder) gezelschapshonden ... etc...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help? hond word steeds agresiever oa naar eigen ras!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Vertrouwensband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^