hoeveel drinken ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Sedert Billy ziek was en op zijn nieuwe dieet staat, valt het me op dat hij veel minder drinkt dan vroeger. Nochtans plast hij even vaak, op een normale frequentie dus ook niet te veel of te weinig. Komt dit omdat de voeding al meer vocht heeft, en hij dus minder tot geen dorst heeft ? Ik heb zo'n bakje met een reservoir, en daar blijft het waterpeil bijvoorbeeld lang op hetzelfde niveau staan, dus denk ik soms dat hij niets drinkt... Hoeveel moet een hond van 10 kg per dag drinken ? Ik weet ook niet of hij vroeger te veel dronk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveel drinken ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Je geeft nu alleen rauw vlees?

honden page profiel MartyMarty

honden foto van Marty

Ik zou echt niet weten hoeveel een hond moet/mag drinken maar heb altijd geleerd dat er constant vers water dient te zijn. De hond bepaalt zelf hoeveel hij wil drinken.
Alleen toen Kodi een keer gebeten was en daarvoor behandeld moest worden (uiteindelijk ook onder narcose is geweest) heb ik de DA gebeld omdat hij maar door bleef drinken totdat zijn maag een grote ballon werd. Toen heeft de DA gezegd, dat ik ervoor moest zorgen, dat hij niet teveel dronk. Was best lastig trouwens daar de andere honden wel mochten en wilden drinken. Maar dat heeft maar even geduurd. Nu staat gewoon steeds een bak vers water en alle 3 drinken wanneer ze behoefte hebben.

Groet,

Marty

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ingrid, hij krijgt op aanraden van zowel de dierenarts, als de interniste die ik gisteren bezocht, koolhydraten (aardappelen of rijst) met witte gekookte vis en cottage cheese. Vanaf gisteren werd mij gezegd er ook een snufje zout bij te doen en een klein lepeltje plantaardige olie. Hij lijkt gewoon geen dorst te hebben. Misschien nog niet direct zorgen maken, zolang hij normaal blijft plassen ?

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Zolang hij normaal plast zou ik me inderdaad niet direct zorgen maken.

Wat ik wel weet is dat een hond op bovenstaande niet kan leven. Een hond moet vlees krijgen. Of dit nu in brok vorm is of in de vorm van rauw vlees, maar zonder vlees kan een hond niet leven.

In brokken zit veel zout, daarom drinken honden soms meer dan andere honden. Wat jij nu geeft is vrij "zoutloos" en gaat de behoefte om te drinken ook naar beneden.

Hoelang moet je bovenstaande blijven voeren?

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ingrid, dit moet hij nog 3 weken eten. Dan mag ik terug overstappen op een normale voeding. Ze noemen dit een darmsparend dieet, omdat hij toch een zware darminfectie heeft gehad. Ik mag hem momenteel geen vlees geven, want toen ik vertelde dat ik zijn medicatie in een stukje kip gaf, werd mij gezegd van dit voortaan ook met vis te geven... Ik vind dit ook vreemd, maar ga voorlopig doen wat ze zeggen, en dan langzaam op Duck overgaan. Ik ken nog honden met gevoelige darmen die met Duck bijzonder goed zijn.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Zolang je maar iets blijft geven van vlees/vis. Er zitten gewoon veel belangrijke stoffen in.

Hoe minder zout er in de voeding zit, hoe minder de behoefte is om te drinken. Zolang hij maar wat blijft drinken gedurende de dag.

Mijn honden drinken ook zeer weinig, een halve liter? (schatting) per dag? per hond? (= rottweiler)
Toen hij nog op brok stond, dronk hij ook veel meer..

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Honden,die op rauw vlees staan drinken minder dan honden,die brokken krijgen.Dat is me hier ook opgevallen sinds ik rauw voer.
Ik heb ergens zien staan hoeveel een hond hoort te drinken per kilogram gewicht,maar weet niet meer waar...als ik het vind zet ik het meteen neer hier...

Ik zou zelf een hond geen zout geven...ik heb wel altijd Vitaminepillen in huis,speciaal voor honden,mocht een hond tekort hebben aan bepaalde stoffen.Bij diarree verliest een hond allerlei mineralen etc.dus dan even wat bijgeven in de vorm van een Vitaminepil...

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

Voorzover ik weet "behoort" een hond 30 tot 60 mg water per kilo lichaamsgewicht te drinken.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi
Ik heb een hond die veel te weinig drinkt vaak blaasontstekeng .Haar urine was s morgens helemaal knal geel en rook erg sterk ik doe nu water over haar brokken want de dierenarts zei taat drinkt veel te weinig nu ik dit doe gaat het het goed .Dus ik zou zeggen hou zijn ochtend urine in de gaten hoe dat er uit ziet

groetjes joke en taat

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik heb ergens op een site gelezen dat je dan wat bouillon of zo over het eten mag doen, ter compensatie. Billy krijgt nu het kookvocht erbij van de vis, of toch een deel hiervan, en dat likt hij graag op. Ik zou hem ook tussenin een kopje bouillon kunnen geven. Heb de vraag per mail aan de dierenarts gesteld, die we in de dierenkliniek hebben gezien. Even afwachten wat zij ervan denkt. Hij heeft in elk geval een vochtige neus.

honden page profiel

Bouillon is wel wat zout, kans dat hij dan toch wat meer gaat drinken.
Ik let er eigenlijk niet zo op... Jazz krijgt vers maar heeft 2 drinkbakken tot zijn beschikking die hij deelt met de katten. Ze drinken niet echt veel, maar hoeveel???? De katten prefereren toch vijverwater :-)

honden page profiel AmyAmy

honden foto van Amy

Hoi hoi,

Tosca staat op een vers-vleesvoeding (Carnibest) en als tussendoortjes krijgt ze af en toe een pensstaafje, longetje of oortje.
Ze drinkt bij hoge uitzondering water, vaak staat de drinkbak er dagenlang gewoon ter randversiering...

Verder is ze gewoon gezond en plast ook zo'n vier tot vijf maal per dag.

Toen ze nog brokken als voeding had, dronk ze wel veel meer.

Het ligt gewoon aan de voeding volgens mij, ik zou me geen zorgen maken.

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Hey nathalie

Als je je hond kookvocht wilt geven raad ik je aan om het kookvocht van de rijst te gebruiken want dat ik namelijk ook heel goed voor een hond met gevoelige darmen..
groetjes mandy en missy

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

De dierenarts heeft geantwoord. Billy neemt genoeg vocht op via zijn voeding dus als hij weinig geen water drinkt, is dit niet zo erg. Bedankt allemaal voor de reacties ! Intussen is het peil van het water een beetje onder mijn markeerstreepje gezakt, hij heeft dus toch wat gedronken !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveel drinken ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: markeren in huis...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^