Help, onze pup heeft een hekel aan de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marije Visser (Gast)

Hoi iedereen, ik heb jullie hulp nodig. Mijn golden retriever pup Mylo heeft moeite met de bench. Als ze erin zit, springt ze tegen de zijkanten, trilt ze en piept non-stop. Ik heb al eerder gelezen dat mensen liever geen bench willen, maar wij doen dat nou eenmaal vanwege de zindelijkheidstraining. Als wij haar los zouden laten 's avonds zou ze haar behoefte overal doen.
Als de bench open is, loopt ze er makkelijk in en uit. Ze voelt zich duidelijk opgesloten wanneer het deurtje binnen zit, ze is dan ook echt bang. Ze is inmiddels 10 weken, het probleem is al 2 weken aan de gang. Ik heb geprobeerd haar steeds terug te leggen in de bench maar dat gaf geen resultaat. Ook naast haar slapen gaf geen verandering. Iemand tips? (*als je tips hebt over zindelijkheidstraining snachts en dan zonder bench ben ik ook blij mee*)

Groetjes, Marije en Mylo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, onze pup heeft een hekel aan de bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Heb je al 's geprobeerd om je hond wat te doen te geven in de bench. Bijvoorbeeld een kong en dan eerst met het deurtje open. Als ze er dan met de kong uit loopt de kong rustig weer terug leggen in de bench.
En als ze dan op een gegeven moment rustig in de bench kan blijven liggen met het deurtje open hetzelfde gaan doen maar dan het deurtje ietsje minder ver open..enzv. enzv.

Geef je ook d'r eten in de bench?

Marije Visser (Gast)

Hoi Ina,

We hebben een dekentje in de bench, een rubberen knaagspeeltje en een kong inderdaad. Moet er iets in de Kong zitten of kan dat ook zonder? Nou om eerlijk te zijn heb ik haar echt nog nooit zien liggen in de bench. Ze zit altijd of is tegen de zijkanten aan het springen. We hebben haar wel slapend in de bench gelegd maar dan werd ze wakker en liep ze er weer uit.
We hebben een knaagbotje in de bench gelegd. De eerste week hebben we haar ook brokken in de bench gegeven maar we merkten dat ze heel onrustig at en ook steeds minder.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ja probeer het is met een lekkere gevulde kong....leverpastei, pindakaas o.i.d. erin doen. En dan gewoon heel rustig proberen de bench positief en vertrouwd te maken.

Probeer dat eerst is en als je dan merkt dat de bench vertrouwd begint te raken dan zou ik ook d'r eten in d'r bench gaan geven. Of d'r eten in de kong doen en die dan in de bench leggen.

Niet forceren in ieder geval!

honden page profiel Michelle en de ettertjesMichelle en de ettertjes

honden foto van Michelle en de ettertjes

hoi hoi mijn pup wou ook niet in de bench vanalles geprobeerd maar ze bleef gillen...zoiets moet je ook langzaam opbouwen en belonen als ze stil zijn ....mijn andere pup heeft er geen moeite mee die ziet het echt als zijn huisje ...nika de pup die dus zo gilde heb ik dus ook niet in de bench gedaan ...maar los ..ook dat kan problemen geven heb ik ondervonden zoals papier slopen e dat soort dingen nu is ze 5 maanden en kan ze prima 2 uurtjes alleen blijven ..ik vind het heel moeilijk een hond leren in een bench ..maar ze iig niet te lang erin doen de eerste paar keren dus langzaam opbouwen en ja ik heb makkelijk praten maar het janken krabben enzovoorts negeren en zorgen dat ze iets te doen hebben ...veel succes :-D

Marije Visser (Gast)

Oke, dan ga ik dat eens proberen :-)
Michelle, had jij dan geen last in de nachten dan? Van "lekkage ;-) "

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ja sommige honden vinden het inderdaad niks.
Als je op een gegeven moment zover bent dat de hond rustig in zijn bench met de Kong bezig kan zijn en je hebt het deurtje steeds minder open gelaten doe dan niet gelijk daarna het deurtje dicht om haar dan vervolgens 1 uur op te sluiten want dan breek je het gelijk weer af. Ook dat moet je dan heel langzaam opbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, onze pup heeft een hekel aan de bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^