Knobbel aan een teen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi allemaal!

Voordat ik naar de DA ga(vaak zijn het hier veeartsen met weinig kennis over specifieke hondenaandoeningen)wil ik het eerst hier voorleggen.
Ik heb een collieteefje Moa van ongeveer 3 jaar en ik ontdekte gister bij het nakijken van de honden,dat haar ´duim´ aan haar rechtervoorpoot wat dikker was dan normaal.Ik heb er aan gevoeld en het voelt keihard,dus zal wel bot zijn.Soms hebben mensen ook knobbels aan de tenen,maar wie heeft dat weleens bij een hond gezien?Ik maak me best zorgen.Nou is het wel een wildebras en raced als een gek hier met de roedel door de natuur,dus ze kan zich ook bezeerd hebben(wat wel vaker gebeurt met haar)en ik dat niet gezien heb.Ze loopt normaal,er is verder niets te zien,ook niet aan de nagel.Ook geeft ze geen pijn aan,als ik er hard op druk...

Dank alvast!

groetjes van Ingrid en haar 7 honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knobbel aan een teen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoihoi!

Vandaag kwam ik er ´per toeval´ achter wat die knobbel mogelijk is...ik zat voor iemand anders op het forum te zoeken in het boek:´Hond en Homeopathie´,geschreven door dierenarts Atjo Westerhuis en kwam uit op teenarthrose.
Ik ga eens met hem overleggen of Moa baat zou kunnen hebben bij Ledum Palustre.Hij stuurt mij spullen op,als ik er om vraag.

Verder zag ik ook een hele interessante site van mensenhomeopaat Rob Willemse uit Eindhoven en die beschrijft ook heel mooi de karaktereigenschappen van mensen(in dit geval) die Ledum nodig hebben...heel boeiend voor mij in elk geval!

groetjes van Ingrid en alle honden

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik heb net het antwoord gekregen vanuit Nederland van hom.dierenarts Steven Schukking,dat het teenartrose zou kunnen zijn,maar in theorie ook een bottumor.Dus ik schiet meteen in de stress hier na alles wat ik met Tosca heb meegemaakt!
Een foto laten maken is zijn advies,maar nu is mijn Moa zo ontzettend hysterisch bij een DA en ik heb van Ilja gehoord,dat collies erg gevoelig reageren op narcose.Hoe ga ik dit aanpakken?
Rustgevende druppels etc. werken niet voldoende dan...
Wie weet raad?

groetjes van Ingrid en alle honden

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ingrid
Ik vind dit rot om te schrijven maar mijn vorige hond heeft dit ook gehad op 4 jarige leeftijd .Ze dachten eerst aan een ontsteking die maar niet over ging nader hand bleek het toch erger te zijn een tumor haar teentje is toen verwijderd .Ze heeft er nooit last van gehad maar bij haar was het zeg maar de pink die verwijderd was .Als ik jou was zou iik toch maar er even naar laten kijken
heel veel sterkte
groetjes joke en taat

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Joke!

Is goed,dat je dat schrijft...je weet wat ik met Tosca heb doorgemaakt,maar dit is misschien een plek die te opereren valt...ik ga een afspraak maken bij een goede kliniek in de grote stad hier 30 kilometer vandaan...duim je voor ons?

groetjes en knuf voor mijn stiefkind Taat!

Ingrid en haar honden

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Ingrid,

Dat knobbeltje kan dat niet in ingekapseld "iets" zijn...
Zit het echt vast op het bot?

Ja, collie's zijn gevoelige honden, ook op het gebied van narcose.
Wat ik heb gedaan, ooit met Kazoo is, een dierenarts zoeken die GASnarcose toediende.
Daar weet je zelf meer over, dan ik...

Misschien kan je vragen om alleen met Moa te mogen zijn in het kamertje waar de röntgenfoto gemaakt moet worden. Witte jas weg/uit....

Bereid Moa er op voor, door haar te laten zien/vertellen in je hoofd naar haar, wat er moet gebeuren en wat er gaat gebeuren....
Ik heb de ervaring dat het zéér verrassend kan werken...

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ingrid
Natuurlijk duim ik voor jullie .Laat je het ons even weten als je geweest ben
groetjes joke en een dikke knuf van taat

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Ilja,

Het is echt bot zo te voelen...keihard!Net als bij mensen,die een knobbel aan de tenen hebben...

Ik ben Moa aan het voorbereiden en met haar aan het overleggen wat ik wil(laten)doen...
Ik vraag altijd om erbij te mogen zijn,maar toen mijn Westie Jippie(vriendje van Joep) verongelukte en ze foto´s gingen maken mocht ik daar niet bij zijn.Ik werd zelfs naar huis gestuurd,toen ze de foto´s hadden beoordeeld en zeiden dat het heel ernstig was.Ik heb hem toen nog een kus op zijn koppie gegeven.Ik was heel erg overstuur en toen ik terug naar huis reed,overleed hij,ik voelde het...daar gaat hij,dacht ik...bij thuiskomst kreeg ik het telefoontje en ben hem de volgende dag gaan ophalen om hier te begraven...dus ik heb daar geen goede ervaring met bij je hond mogen blijven,maar ik sta er gewoon op!Dus ik zal het aan de telefoon even erbij zeggen,dat ik er persé bij wil zijn.Dat heb ik altijd bij mijn honden gedaan,ook bij Tosca(andere DA) en ook als een hond onder narcose moet...Vaak wel een strijd met DA´s om dat voor elkaar te krijgen...jammer dan,ik ga voor de gemoedsrust van mijn honden en wil bij hen zijn!En die kliniek is goed aangeschreven,de andere DA die Tosca heeft behandeld is niet zo met botproblemen bekend en ik vind haar ruw!

Joke,dank je dat je duimt voor ons!
Ik bel pas,als ik rustiger ben,ben nu erg verdrietig...hou jullie op de hoogte!
Dank voor alle steun!

groetjes van ons hier!


honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Hoi Ingrid,

Wellicht iets wat je iets geruster kan stellen. Luna heeft 6 weken geleden ook zo'n knobbel op dr voorpootje gekregen. Uiteindelijk was al haar haar eraf, en werd het een rode bult. Volgens de DA is er waarschijnlijk een doorntje oid ingekomen. Wel is het keihard, nu ben ik dus iedere dag aan het weken met groene biotex. Volgende week weer naar de dierenarts om het te laten beoordelen. Kijk dus even goed of je niet een klein puntje ziet waar misschien iets in is gekomen. Ontsteking kan ook onderhuids zitten en dus kneiterhard worden...

Heel veel succes ermee in ieder geval!

Groetjes,
Nathalie
Pootje van Luna (wel de goede :-D) en Keya

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Nathalie,

Lief van je,dat je me wil gerust stellen...bij Moa zie ik niks bijzonders,geen wondje,geen doorntje,alle haren zitten er nog netjes...ik heb net nog eens gekeken en gevoeld en met haar gepraat!
Vind haar ook de laatste tijd wat mager(der).Normaal ligt ze ook naast mij,als ik achter de computer zit,nu ligt ze in het voorportaal op het hondenbed.Daar ligt ze wel heel vaak,maar normaal kleeft ze aan me en wil bij me in de buurt zijn...dus ik kijk ook naar andere signalen,die ze geeft...zucht...en vannacht had ik pijn aan mijn rechtervoet(soort steken in mijn tenen en middenvoet) en het is haar rechter voorpoot.Ik voel pijnen van mensen en dieren in mijn eigen lijf...dus...

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi allemaal!

Ik heb i.t.t. tot een van mijn vorige berichten besloten met Moa naar de DA te gaan waar we een paar keer zijn geweest in een dorp 10 kilometer hiervandaan en waar ze hopelijk de minste stress oploopt.De assistente(vaak een vrouw van een van de DA´s)wist niet welke dierenarts er dan was en of ik er bij mocht zijn(de foto),maar ik ken ze allemaal en dat zal geen probleem zijn bij hen...ik heb daar al eens met een loodschort mijn hondje bijgestaan...
We hebben afgesproken vrijdag om 14.20u
Denken jullie aan ons?

groetjes van Ingrid,Moa(op mijn profielfoto de linkse hond,rechts staat haar broer Zazou)en de rest van de roedel

Hilde (Gast)

Hoi Ingrid,

Ik heb zelf een collie en ben daardoor bekend met de overgevoeligheid die ik las in dit onderwerp. Het gaat hierbij om het MDR1 gen. Hieronder wat interessante links hierover. Zeker niet onbelangrijk om te weten, de stoffen waar ze gevoelig voor zijn, (in het ergste geval die dodelijk zijn) staan ook erin.

http://www.collieclub.nl/Medisch-gen%20defect.htm

http://www.gencouns.nl/pdf/2006-MDR1%20basisartikel%20TvD.pdf

Groet Hilde

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Hilde,

Hartelijk dank voor de links!!!Ik heb de eerste al gelezen en de betreffende narcose-middelen opgeschreven en vraag dan,als ze onder narcose moet om dat dus niet te geven,want mijn ervaring met franse DA´s is dat ze héél veel toedienen.
Ik zeg dan gewoon dat ze allergisch is,ook al is ze nooit onder narcose geweest!Weten zij toch niet...
Heel erg bedankt hoor!

groetjes van Ingrid en dank namens mijn Moa en de andere honden

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Ingrid,

Ik lees je berichtje over Moa nu pas. Ik weet niet wat het zou kunnen zijn, maar ik zal in ieder geval a.s. vrijdag ook voor je duimen dat het allemaal wel meevalt met je moppie.

Liefs Monique

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Lief hoor,Monique...dank je wel!
Toen ik gebeld had voelde ik me ook rustiger worden en kwam ze weer uit het voorportaal(waar ze heel stilletjes lag) naar me toe en ging even stoeien met Sheyenne en Viouk...ze ligt trouwens nu weer naast mijn stoel bij de computer...ze weet wat er gaat gebeuren...is opgelucht denk ik,dat ik de beslissing heb genomen...

liefs van ons hier voor jou, je hondjes en je kindje!

honden page profiel EllenEllen 3 doggies

honden foto van Ellen

Hoihoi,

Ook dat nog... :( Hoop echt dat het niets ernstigs is. Vindt het zo mooi om te lezen dat Moa weer van haar plekje kwam toen je de DA gebeld had, bijzonder! Ze zal zeker opgelucht zijn, zelf kan ze de telefoon niet pakken om een afspraak te maken!! ;-)

Groetjes en ook wij denken aan jullie,

Ellen, DJ en Doerak.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Ellen,DJ en Doerak!

Dank je wel voor je steun,zullen we goed kunnen gebruiken,vooral mijn nerveuze Mootje...ik zal haar tevoren wat Valeriaan geven,dat krijgt ze ook altijd al vóór het slapen...

liefs van Ingrid,Moa(dank je wel ook!)en de andere vlegels

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi allemaal!

Vandaag is dan de dag!Ik ben toch behoorlijk nerveus zelf.Vanmorgen kwamen ook Joep,Zazou en Sam op bed erbij liggen,klem tegen me aan(Moa,Viouk en Sheyenne lagen al bij me).Heb vanmorgen samen met Moa wat Valeriaan genomen.Ik wil haar nuchter houden en de andere honden doen mee en ze hebben net als Moa wat karnemelk gehad om solidair te zijn met haar.
Heb besloten om haar broer Zazou(die rechts naast haar op de foto staat)mee te nemen als extra steun voor Moa...
Ook heb ik 3 kaarsen aangestoken op het randje van de open haard,waar ook de foto´s van Gorby en Tosca staan en hen om bijstand gevraagd.
Als we terug zijn krijgen ze allemaal lekker hun kippenbout,behalve Moa,als ze nog onder narcose is(geweest)...haar kan ik dan beter veel laten drinken om de troep uit haar lijf te werken...

Tot later!

groetjes van Ingrid,Moa en haar vriendjes en vriendinnetje

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ingrid
Als het goed is hoeft ze voor een teen foto niet onder narcose hoor Ik ben bij boomer er gewoon bij gebleven Ik kreeg ook zoon vest aan en het was zo gebeurd Ik hoop dat het met moa ook zo gaat
Nou ik wens je heel veel sterkte van daag En ik duim voor je dat alles goed komt

groetjes joke en een dikke knuf voor moa en je andere honden van taat

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Joke en Taat!

Hoe wordt die foto dan genomen?Hoe moet de hond dan liggen of staat hij op de plaat?Want Moa is heel erg beweeglijk en zeker als ze nerveus is...
kun je me dat nog even laten weten?

Dank voor de knuffel,zal hem zo overbrengen aan de honden en vooral aan Moa natuurlijk!

groetjes Ingrid en de honden

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ingrid
Boomer mocht gewoon op de tafel blijven staan en dan liggen ze een plaat onder haar poot en dan moest ik die poot vast houden zetten hun dat apperaat er boven en maken ze snel een foto
Taat moest onder narcose omdat het hd fotos waren dan moeten de poten helemaal naar achter getrokken worden en dat doet heel zeer .Maar om goede hd foto te maken moet het onder narcose anders krijg je geen goede fotos .

Groetjes joke en taat

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Dank voor je antwoord,Joke!
Nou maar hopen,dat ze de poot even stil wil houden met een beetje hulp van mij.Hier hebben ze nl.geen assistente(s),die erbij is om evt.mee te helpen...

groetjes!

Ingrid en alle honden

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Nou ingrid dat is maar goed ook dat er geen assistente bij is Dat is de fout geweest bij mij vorige dieren arts stonden ze met zen drieen taat vast te houden je eigen hond heeft natuurlijk het meeste vertrouwen in jou en jij kent moa vast wel gerust stellen de dieren arts die ik nu heb zegt altijd hoe meer mensen er om heen hoe zenuwachter de hond word Taat was toen zo bang toen ze haar poot aan het onder zoeken waren dat ze echt om haar heen ging bijten dat doet ze bij deze dierenarts niet ik hou haar vast en de dierenarts onder zoekt haar en in die tusen tyd zeg ik tegen haar hoe braaf ik haar vind dat gaat veel beter en ze heeft hier veel meer vertrouwen in .Ge je zazou nog meenemen hij kan natuurlijk niet mee naar binnen he want dan heb je twee honden en kan je niet de aandacht aan moa bij de da of laat je zazou in de auto zitten .

groetjes joke en taat

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Laat je nog even weten hoe het gegaan is

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Joke,

Je hebt wel gelijk,dat een hond het meeste vertrouwen in zijn vrouwtje of baasje heeft(tenminste zo hoort het wel)...maar Moa vindt wel íedereen leuk en wordt dan helemaal wild van enthousiasme,haha...niet zo handig dus met veel mensen om haar heen,kan haar ook extra nerveus maken...maar hopelijk krijg ik vanmiddag de goede DA,die ze niet meteen de oren gaat uitlebberen(dat deed ze een keer daar,die man heeft zo gelachen!!!)en komt het goed.Zazou laat ik wel even in de bus zitten...ik weet nl. niet wat hij doet als hij even alleen in de onderzoeksruimte moet zitten en ik met Moa naar de aangrenzende ruimte ga voor de foto.Normaal wil hij óveral bij zijn ook!
Ik laat zeker weten hoe het afgelopen is en vooral de uitslag,weet niet of ze dat meteen al kunnen zeggen/zien...of dat de foto nog ter beoordeling naar een andere DA gaat...

groetjes!

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Hoi Ingrid,

Heel veel succes vandaag! En ik weet dat Frija destijds bij de echo heel zenuwachtig was, maar dat was ook omdat die da echt een l*l was. Ik heb haar rustig vast gehouden, en niet in de houdgreep zoals hij wilde (daar werd ze erg nerveus van) en rustig geaaid met een hand en tegen haar gepraat. De baas bereikt idd vaak veeeeeeel meer dan zo'n typje dat alleen heeft gestudeerd over de ziektes, niet over het omgaan met het diertje. Jammer, maar helaas bestaan zulke dierenartsen ook.

We horen hopelijk nader!

Groetjes
Nathalie
Pootje van Luna en Keya

honden page profiel 2 doggies

Ja, veel succes vandaag!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi allemaal!

We zijn terug en ik ben wat opgelucht.Moa was supernerveus,heb haar eerst helemaal laten onderzoeken,want hij keek alleen naar de betreffende poot...hij riep de balieassistente om te helpen voor de foto,maar ik zei gewoon heel resoluut:Ik blijf erbij!Eerst zei hij nee,maar meteen erop O.K.Hij zag wel hoe vastbesloten ik was bij Moa te blijven...
Even een geworstel voor die plaat goed lag onder de poot en hoppa!
Er moet nog een 2e zei hij,maar de 1e bleek meteen goed te zijn en ik heb Moa gauw weer in de bus gezet bij Zazou.
Samen met de DA de foto bekeken en hij heeft uitgelegd,dat het waarschijnlijk artrose was...geen botbreuk,voor 97% ook geen bottumor.Het kan zijn,dat ze eerst artritis heeft gehad daar en nu overgegaan is in artrose.Duidelijk zag je bot zitten waar het niet hoorde te zitten.Hij zei me wel op te letten,dat het niet groter werd,maar het was iets ouds zei hij(misschien gewond geweest zonder dat ze pijn aangaf en hinkte).Geen verdere behandeling nodig...

Dussssss...toch wat gerustgesteld!
Dank voor alle steun en ook dank aan Alice,die een kaarsje voor ons heeft aangestoken...

liefs van Ingrid en Moa en de rest,die net allemaal hun kippenbout op hebben en blij zijn dat de roedel weer compleet is!

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ingrid
Gefeliciteerd Wat een opluchting he Zie je toch gelukt zonder narcose Dat scheelt een hoop rotzooi in haar lichaam .Goed hoor dat je er zelf bij gebleven bent .

groetjes joke en taat

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi hoi,

Zo, da's een opluchting...!!
Gefeliciteerd ;-)

En zonder onnodige troep!
Netjes hoor van Moa, knap huntie... ;-)

Heb je nog iets tegen die artrose gekregen om in te geven...

Heeft Westerhuis er een oplossing voor...

Lieve groet uit een regenachtige achterhoek... :(

Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knobbel aan een teen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^